Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Πρόβλημα με το δείκτη δεξαμενής βενζινης

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Re: Καίει και βενζίνη και υγραέριο!!!

Δημοσίευσηαπό odys2008 » Πέμ 03 Νοέμ, 2011 15:31

Αν όπως λες ότι το έβαλες σε αντιπροσωπεία peugeot μάλλον είσαι το πρώτο αμάξι που βάλανε. Όλα έχουν το πρόβλημα με την βενζίνη, αδύνατο να μην το γνώριζαν αν είχαν βάλει έστω και σε 1 ακόμη peugeot υγραέριο.

Φυσικά η απαίτησή σου δεν είναι παράλογη, απλά κάποια πράγματα λόγω ανοχών πρέπει να κάνεις μερικά χιλιόμετρα για να ρυθμιστούν σωστά. Υπάρχουν κιτ LPi της vialle για το αμάξι σου που γίνονται παραγγελία και έρχεται για το αμάξι σου μόνο αλλά το κόστος είναι 2300 ευρώ περίπου. Και αυτά όμως δεν λύνουν το πρόβλημα με τον δείκτη βενζίνης.
odys2008

Δημοσιευσεις: 125

Δημοσίευσηαπό l3g3nd » Πέμ 03 Νοέμ, 2011 23:53

Σήμερα το απόγευμα παρέλαβα το αυτοκίνητό μου με την διαβεβαίωση ότι όλα είναι μια χαρά.

Ότι η στάθμη της βενζίνης θα είναι ΟΚ όπως επίσης και ο δείκτης του υγραερίου ρυθμίστηκαν. Μπήκε ο πολυπόθητος ρελές, αλλά αν δεν με απατάει το μάτι μου έχω την εντύπωση ότι ο δείκτης πάλι κατεβαίνει εν κινήσει. Με παρηγορεί το ότι επανέρχεται αν τα λέω πάλι καλά όταν σταματήσω κάπου και ξαναβάλω εμπρός. Για την στάθμη του υγραερίου... νομίζω ότι δεν το κοίταξαν καν.

Σχετικά με τα 2 σβησίματα που μου έκανε, μου είπαν ότι καταγράφηκε φτωχό μείγμα, πράγμα που ρυθμίστηκε.

Τέσπα, επειδή δεν θέλω να σκάσω κιόλας, θα το δω σε λίγες μέρες. Το θέμα είναι ότι δεν μου καίει και τα δύο όπως λέει και ο τίτλος του μηνύματος.

Αυτάααα
Peugeot 206 XT 1.4 8V TipTronic Stefanelli 15000 km και συνεχίζω!
Άβαταρ μέλους
l3g3nd

Δημοσιευσεις: 85

Δημοσίευσηαπό gakost » Παρ 04 Νοέμ, 2011 00:04

l3g3nd έγραψε: Μπήκε ο πολυπόθητος ρελές, αλλά αν δεν με απατάει το μάτι μου έχω την εντύπωση ότι ο δείκτης πάλι κατεβαίνει εν κινήσει. Με παρηγορεί το ότι επανέρχεται αν τα λέω πάλι καλά όταν σταματήσω κάπου και ξαναβάλω εμπρός.

Θα σου επαναλάβω αυτά που έχουν γραφεί και σε αυτό το θέμα και σε άλλα θέματα στο φόρουμ. Η ένδειξη θα είναι σωστή μόνο όταν βάλεις μπρος. Όσο δουλεύει ο κινητήρας η στάθμη θα κατεβαίνει σαν να έκαιγες βενζίνη. Η ένδειξη στο όργανο δεν είναι η ένδειξη του φλοτέρ. Διαβάζει μια φορά και μετά κατεβαίνει ο δείκτης σύμφωνα με την κατανάλωση που νομίζει ότι ψεκάζει βενζίνη. Το ρελέ αναγκάζει το όργανο να διαβάσει κάθε φορά που βάζεις μπροστά. Αν δεν το είχες θα διάβαζε την στάθμη μόνο όταν έβαζες βενζίνη. Από όσο έχω διαβάσει και εδώ και αλλού είναι κάτι που πρέπει να συνηθίσεις, δεν γίνετε κάτι άλλο.
gakost

Δημοσιευσεις: 1038

Δημοσίευσηαπό l3g3nd » Παρ 04 Νοέμ, 2011 10:21

Αυτό ακριβώς θα κάνω, που θα μου πάει, θα συμβιβαστώ!

Ευχαριστώ πάντως όλους για τις πολύτιμες συμβουλές σας :)
Peugeot 206 XT 1.4 8V TipTronic Stefanelli 15000 km και συνεχίζω!
Άβαταρ μέλους
l3g3nd

Δημοσιευσεις: 85

Re: Λανθασμένη ένδειξη βενζίνης!!!

Δημοσίευσηαπό princeofsolitude » Τετ 04 Ιαν, 2012 18:17

Καλησπέρα και χρόνια πολλά!
Την προηγούμενη Πέμπτη παρέλαβα το αυτοκίνητο από το συνεργείο με εγκατεστημένο το πολυπόθητο αέριο... Το αυτοκίνητο Forf focus 16αρι του 2006 και το υγραέριο μάρκας Gas Italy μου το σύστησε ο συνεργείας - φίλος σαν ένα από τα καλύτερα που κυκλοφορούν στην αγορά κλπ...
Είχε μέσα περίπου 8 € αέριο από το συνεργείο κι εγώ έβαλα ακόμα 30 €. Ξεκινάω να φύγω και μέχρι να φτάσω σπίτι μου έχει ανάψει λαμπάκι η βενζίνη καθώς ο υπολογιστής έδειχνε ότι έχω λιγότερο από 80 χλμ... Ωστόσο η βελόνα είναι γεγονός πως δεν είχε κουνηθεί ούτε χιλιοστό. Παράλληλα, σήμερα μία εβδομάδα μετά κι έχοντας κάνει 130 χλμ από τα 4 λαμπάκια του αερίου, μόνο το 1 έχει μείνει αναμμένο... Σύμφωνα πάλι με τον φίλο, αυτό δεν πρέπει να με ανησυχεί, αλλά θα διορθωθεί μετά από 2-3 γεμίσματα ή ίσως και να είναι ελλατωματικός ο δείκτης...
Όπως είναι λογικό είναι κατί το οποίο δεν μπορεί να μη ανησυχεί... Φοβάμαι από διαρροή αερίου μέχρι κι εγώ δεν ξέρω τι άλλο... Καμία ιδέα;
princeofsolitude

Δημοσιευσεις: 2

Δημοσίευσηαπό gakost » Τετ 04 Ιαν, 2012 20:03

princeofsolitude έγραψε:Καλησπέρα και χρόνια πολλά!
Την προηγούμενη Πέμπτη παρέλαβα το αυτοκίνητο από το συνεργείο με εγκατεστημένο το πολυπόθητο αέριο... Το αυτοκίνητο Forf focus 16αρι του 2006 και το υγραέριο μάρκας Gas Italy μου το σύστησε ο συνεργείας - φίλος σαν ένα από τα καλύτερα που κυκλοφορούν στην αγορά κλπ...
Είχε μέσα περίπου 8 € αέριο από το συνεργείο κι εγώ έβαλα ακόμα 30 €. Ξεκινάω να φύγω και μέχρι να φτάσω σπίτι μου έχει ανάψει λαμπάκι η βενζίνη καθώς ο υπολογιστής έδειχνε ότι έχω λιγότερο από 80 χλμ... Ωστόσο η βελόνα είναι γεγονός πως δεν είχε κουνηθεί ούτε χιλιοστό. Παράλληλα, σήμερα μία εβδομάδα μετά κι έχοντας κάνει 130 χλμ από τα 4 λαμπάκια του αερίου, μόνο το 1 έχει μείνει αναμμένο... Σύμφωνα πάλι με τον φίλο, αυτό δεν πρέπει να με ανησυχεί, αλλά θα διορθωθεί μετά από 2-3 γεμίσματα ή ίσως και να είναι ελλατωματικός ο δείκτης...
Όπως είναι λογικό είναι κατί το οποίο δεν μπορεί να μη ανησυχεί... Φοβάμαι από διαρροή αερίου μέχρι κι εγώ δεν ξέρω τι άλλο... Καμία ιδέα;

Να ξεκινήσω από το τελευταίο που είναι και το πιο εύκολο και ξεκάθαρο. Είναι πολύ συνηθες φαινόμενο. Ούτε διαρροή έχεις (θα μύριζε) Ούτε θα στρώσει, ούτε ελαττωματικός είναι ο δείκτης. Ρύθμιση θέλει αλλά χωρίς να θέλω να σε απογοητεύσω οι περισσότεροι εγκαταστάτες δεν ασχολούνται να το ρυθμίσουν σωστά άσε που θέλει και από σένα πληροφορίες να πας το αυτοκίνητο άδειο και γεμάτο υγραέριο να δει τος ενδείξεις του φλοτέρ. Έπειτα λόγω του σχήματος της δεξαμενής (τοροϊδες) μια απλή διαίρεση δεν αρκεί για να υπολογίσει το πότε θα ανάβει κάθε λαμπάκι. Κάποιος φίλος το είχε βάλει στο autocad για να το υπολογίσει με ακρίβεια. Έχει σχετικό θέμα εδώ
viewtopic.php?f=14&t=516

Ο πιο απλος τρόπος μηδενίζεις τον μερικό χιλιομετρητή κάθε φορά που γεμίζεις.

Τώρα για την βενζίνη αν κατάλαβα καλά το οργανο μετράει σωστά το trip computer όχι. Προφανώς το computer υπολογίζει την βενζίνη που θα έπρεπε να ψεκάσει για να βγάλει την ένδειξη όπως συμβαίνει με πολλά γαλλικά αυτοκίνητα.

Υπάρχει επίσης σχετικό θέμα
viewtopic.php?f=3&t=72

Δεν ξέρω αν υπάρχει λύση αλλά και άλλα μέλη της κοινότητας έχουν βάλει υγραέριο σε ford και δεν έχουν αναφέρει τέτοια συμπεριφορά.
gakost

Δημοσιευσεις: 1038

Δημοσίευσηαπό princeofsolitude » Πέμ 05 Ιαν, 2012 00:31

Αρχικά ευχαριστώ για την γρήγορη απάντηση...
Ξαναμίλησα σήμερα με τον τεχνικό και μου είπε πως όσον αφορά την ένδειξη του αερίου, βρήκε ποιες είναι οι κατάλληλες ρυθμίσεις που πρέπει να βάλει ώστε να μου υποδεικνύει όσο πιο ρεαλιστικό υπόλοιπο! Και πως το τελευταίο λαμπακι λογικά θα μου βγάλει τουλάχιστον 270 χλμ...
Σχετικά με τον υπολογιστή βενζίνης, μου είπε πως παρήγγειλε να μου βάλει μια πλακέτα ώστε να διορθώνει το πρόβλημα, απο την ίδια εταιρεία, και πως το παλεύει να μη με χρεώσει καθώς είναι δυσλειτουργία του μηχανήματος! Η αλήθεια είναι ότι το δικό μου αυτοκίνητο ήταν η δεύτερη εγκατάσταση του, και ομολογώ πως έκανε αρκετά καλή δουλειά! Αναμένω νεότερα...
princeofsolitude

Re: Πρόβλημα με τον δείχτη δεξαμενής βενζινης

Δημοσίευσηαπό x8052 » Δευτ 06 Φεβ, 2012 11:19

Θελοω να προσπαθήσω να φτιαξω το κυκλωμα και εγω. Μπορεί οποιος το εχει (homemade) να μου στειλει οδηγίες και διαγραμα ?
x8052

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Δευτ 06 Φεβ, 2012 17:43

Εχω και γω ενα ερωτημα. Ποσο περιπλοκο και πολυέξοδο μπορει να ειναι η μετατροπη του ΔΕΙΚΤΗ ΒΕΝΖΙΝΗΣ να δειχνει (μετα την εναλλαγη σε lpg) την ποσοτητα του ΥΓΡΑΕΡΙΟΥ ? Ενα παραδειγμα απο εργοστασιακο συστημα lpg σε astra εδω http://www.youtube.com/watch?v=e_YYJ6oJ ... re=related (για να μην το δειτε ολο, προχωρηστε στα 3,04 λεπτα και μετα ). Αυτη η μετατροπη πραγματικα θα αξιζε.

Το εχω δει και σε mazda αλλα δεν μπορω να βρω το video τωρα.
ASTRA G 1.6 ΜΕ ICOM JTG LPG KIT
Άβαταρ μέλους
astragjtg

Δημοσιευσεις: 1470

Δημοσίευσηαπό gkavala » Δευτ 20 Φεβ, 2012 20:36

φιλε μου μην στεναχοριεσε σου εχω το λογο που πεφτει ο δεικτισ ειμαι μηχανικοσ αυτοκινιτων στιν peygeot τα γαλλικα το κανουν αυτο γιατι ο εγκεφαλοσ του αυτοκινητου το επονομαζομενο bsi διαβαζει οτι το αυτοκινιτο εχει χιλιομετρα απο το καντραν διαβαζει πατιμα γκαζιου αρα εχει καταναλοσι αλλα η βνζιναντλια -φλοτερ δεν δουλευει διοτι για να δουλεψει το κιτ υγραεριου κοβει τιν βενζινατλια και δεν δινει σιμα στο bsi και γιααυτο το λογο πεφτει νο δικτεισ οτα ανοιγεισ διακοπτι μετα ξαναπερνει σιμα απο βενζινατλια και φτιαχνει ο δικτισ τισ βενζινασ προχτεσ εβαλα σε 407 peugeotκαι κανει ακριβωσ το ιδιο ειναι ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ .ΥΠΟΨΙΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΓΑΛΛΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ
gkavala

Δημοσιευσεις: 4

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Google [Bot] και 67 επισκέπτες