princeofsolitude έγραψε:Καλησπέρα και χρόνια πολλά!
Την προηγούμενη Πέμπτη παρέλαβα το αυτοκίνητο από το συνεργείο με εγκατεστημένο το πολυπόθητο αέριο... Το αυτοκίνητο Forf focus 16αρι του 2006 και το υγραέριο μάρκας Gas Italy μου το σύστησε ο συνεργείας - φίλος σαν ένα από τα καλύτερα που κυκλοφορούν στην αγορά κλπ...
Είχε μέσα περίπου 8 € αέριο από το συνεργείο κι εγώ έβαλα ακόμα 30 €. Ξεκινάω να φύγω και μέχρι να φτάσω σπίτι μου έχει ανάψει λαμπάκι η βενζίνη καθώς ο υπολογιστής έδειχνε ότι έχω λιγότερο από 80 χλμ... Ωστόσο η βελόνα είναι γεγονός πως δεν είχε κουνηθεί ούτε χιλιοστό. Παράλληλα, σήμερα μία εβδομάδα μετά κι έχοντας κάνει 130 χλμ από τα 4 λαμπάκια του αερίου, μόνο το 1 έχει μείνει αναμμένο... Σύμφωνα πάλι με τον φίλο, αυτό δεν πρέπει να με ανησυχεί, αλλά θα διορθωθεί μετά από 2-3 γεμίσματα ή ίσως και να είναι ελλατωματικός ο δείκτης...
Όπως είναι λογικό είναι κατί το οποίο δεν μπορεί να μη ανησυχεί... Φοβάμαι από διαρροή αερίου μέχρι κι εγώ δεν ξέρω τι άλλο... Καμία ιδέα;
Να ξεκινήσω από το τελευταίο που είναι και το πιο εύκολο και ξεκάθαρο. Είναι πολύ συνηθες φαινόμενο. Ούτε διαρροή έχεις (θα μύριζε) Ούτε θα στρώσει, ούτε ελαττωματικός είναι ο δείκτης. Ρύθμιση θέλει αλλά χωρίς να θέλω να σε απογοητεύσω οι περισσότεροι εγκαταστάτες δεν ασχολούνται να το ρυθμίσουν σωστά άσε που θέλει και από σένα πληροφορίες να πας το αυτοκίνητο άδειο και γεμάτο υγραέριο να δει τος ενδείξεις του φλοτέρ. Έπειτα λόγω του σχήματος της δεξαμενής (τοροϊδες) μια απλή διαίρεση δεν αρκεί για να υπολογίσει το πότε θα ανάβει κάθε λαμπάκι. Κάποιος φίλος το είχε βάλει στο autocad για να το υπολογίσει με ακρίβεια. Έχει σχετικό θέμα εδώ
viewtopic.php?f=14&t=516Ο πιο απλος τρόπος μηδενίζεις τον μερικό χιλιομετρητή κάθε φορά που γεμίζεις.
Τώρα για την βενζίνη αν κατάλαβα καλά το οργανο μετράει σωστά το trip computer όχι. Προφανώς το computer υπολογίζει την βενζίνη που θα έπρεπε να ψεκάσει για να βγάλει την ένδειξη όπως συμβαίνει με πολλά γαλλικά αυτοκίνητα.
Υπάρχει επίσης σχετικό θέμα
viewtopic.php?f=3&t=72Δεν ξέρω αν υπάρχει λύση αλλά και άλλα μέλη της κοινότητας έχουν βάλει υγραέριο σε ford και δεν έχουν αναφέρει τέτοια συμπεριφορά.