Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

SKODA OCTAVIA 5 1.6 mpi OMVL

Δείξτε μας την εγκατάσταση υγραερίου στο αυτοκίνητο σας!

SKODA OCTAVIA 5 1.6 mpi OMVL

Δημοσίευσηαπό mastro » Τρί 07 Ιουν, 2011 23:11

Το σύστημα τοποθετήθηκε από την SYNERGY - VIAGAS και είναι το σύστημα της OMVL REG DREAM XXIN. Είναι αέριου ψεκασμού χωρίς λαδιέρα, τα μπεκ είναι μη ρυθμιζόμενα και ο εγκέφαλος δουλεύει παράλληλα με αυτόν του αυτοκινήτου.
Μετά από 2000χλμ. όλα δουλεύουν άψογα, δεν χρειάστηκε καμία ρύθμιση, δεν άναψε κανένα λαμπάκι. Κύριο χαρακτηριστικό την απόλυτη ησυχία του κινητήρα κάτω από 3500 στροφές, απλά δεν ακούγεται τίποτα. Από κατανάλωση πρέπει να είναι γύρω στο 10% παραπάνω αλλά όχι περισσότερο, ιπποδύναμη ίδια, ροπές έχει χάσει κάτι λίγο.
Ευχαριστώ
Συνημμένα
engine.jpg
Ο εξαερωτής είναι τοποθετημένος πάνω στον κινητήρα. Ο εγκέφαλος μέσα στο κουτί και πισω απο την μπαταρία. Ο παπάς κόπηκε όπου χρειάστηκε και στις τομές μπήκαν ελαστικά παρεμβάσματα.
engine.jpg (49.93 KiB) 31783 προβολές
bek.jpg
Ο εξαερωτής και τα μπεκ. Κάτω από τον παπά είναι και το φιλτρο του αερίου.
bek.jpg (47.7 KiB) 31783 προβολές
electronic.jpg
Ο εγκέφαλος καλά κρυμένος.
electronic.jpg (48.66 KiB) 31783 προβολές
switch.jpg
Ο διακόπτης και η ένδειξη καυσίμου.
switch.jpg (32.2 KiB) 31783 προβολές
rezervouar.jpg
Το ρεζερβουάρ 54 λίτρα γεμίζει με 40++ ακόμα το ψάχνω. Η πλήρωση γίνεται δίπλα από την τάπα της βενζίνης με αντάπτορα.
rezervouar.jpg (33.15 KiB) 31783 προβολές
OCTAVIA 5 1.6 OMVL DREAM XXI
mastro

Δημοσιευσεις: 24

Re: SKODA OCTAVIA 5 1.6 mpi OMVL

Δημοσίευσηαπό dim63 » Τετ 08 Ιουν, 2011 09:40

καλα και απροβληματιστα χλμ
Mazda tribute 2.3 bigas-geartech αεριου χωρις λαδια-ξυδια
dim63

Δημοσιευσεις: 279

Δημοσίευσηαπό anikologr » Τετ 08 Ιουν, 2011 11:59

Έχουμε το ίδιο ακριβώς σύστημα. Βέβαια εμένα σε Hyundai i30 που είναι μάλλον περισσότερο ευπαθές και επίφοβο σε σχέση με την Octavia σου σε θέμα φθοράς βαλβίδων. Καλά κλμ λοιπον...
Hyundai i30 1.4 LPG + Λιπαντήρα Υποπίεσης 30.000 klm
anikologr

Δημοσιευσεις: 667

Δημοσίευσηαπό Giannis » Τετ 08 Ιουν, 2011 18:36

Καλά χιλιόμετρα, με οικονομία και χωρίς προβλήματα!
Την τάπα πλήρωσης που την έβαλες?
Fiat Panda100HP powered by EUROPEGAS 4ης Γενιάς Αερίου Ψεκασμού άνευ λαδιέρας..
Άβαταρ μέλους
Giannis

Δημοσιευσεις: 290

Δημοσίευσηαπό mastro » Πέμ 09 Ιουν, 2011 10:02

Στο πορτάκι της βενζίνης και γεμίζω με αντάπτορα. Θεωρώ ότι είναι το πιο καθαρό και ασφαλές σημείο. Καλά χιλιόμετρα σε όλους.
mastro

Δημοσίευσηαπό mastro » Παρ 05 Αύγ, 2011 09:27

Μετά από 4.000 χλμ παρατηρώ ένα περίεργο πρόβλημα, το οποίο μου το έκανε από την πρώτη στιγμή αλλά είναι σχετικά δύσκολο να το περιγράψω.
Όταν το αυτοκίνητο κινήται στην εθνική, ποτέ μέσα στην πόλη, κάνει για κλάσμα του δεπτερολέπτου κάτι σαν ατροφοδοσία, ένα μικρό ανεπέστητο σταμάτημα. Πάντα μία φορά. Έχω παρατηρήσει ότι συνήθως αυτό συμβαίνει όταν είμαι με σταθερό γκάζι και ανεβαίνω κάποια μικρή ανηφόρα στην εθνική. Νομίζω ακόμα πως αυτό συμβαίνει πιο έντονα όσο πέφτει η στάθμη του υγραερίου. Συνολικά σε ένα γέμισμα 450χλμ. το κάνει συνολικά 5-10 φορές όχι παραπάνω. Στην αρχή το απέδωσα σε αέρα που θα είχε μέσα η δεξαμενή, γιατι το έκανε έντονα στο πρώτο - δεύτερο γέμισμα. Μετά το ξαναέκανε έντονα όταν άδειασα τελείως την δεξαμενή για να ρυθμίσουν στο συνεργείο τις ενδείξης παρόλο που έχει μειωθεί έντονα συνεχίζει και το κάνει. Μπορεί κανείς να βοηθήσει?
Ξέρει κανείς αν το σύστημα της OMVL dream XXI ψεκάζει και λίγο βενζίνη κατά την λειτουργεία σε γκάζι (όχι στο ξεκίνημα), γιατί βλέπω μετά από αρκετά ταξίδια 450χλμ. χωρίς στάση τον δείκτη της βενζίνης να πέφτει λίγο αλλά ξεκάθαρα, πράγμα που δεν οφείλεται στο ξεκίνημα.
Ευχαριστώ
mastro

Δημοσίευσηαπό anikologr » Παρ 05 Αύγ, 2011 12:36

mastro έγραψε:Μετά από 4.000 χλμ παρατηρώ ένα περίεργο πρόβλημα, το οποίο μου το έκανε από την πρώτη στιγμή αλλά είναι σχετικά δύσκολο να το περιγράψω.
Όταν το αυτοκίνητο κινήται στην εθνική, ποτέ μέσα στην πόλη, κάνει για κλάσμα του δεπτερολέπτου κάτι σαν ατροφοδοσία, ένα μικρό ανεπέστητο σταμάτημα. Πάντα μία φορά. Έχω παρατηρήσει ότι συνήθως αυτό συμβαίνει όταν είμαι με σταθερό γκάζι και ανεβαίνω κάποια μικρή ανηφόρα στην εθνική. Νομίζω ακόμα πως αυτό συμβαίνει πιο έντονα όσο πέφτει η στάθμη του υγραερίου. Συνολικά σε ένα γέμισμα 450χλμ. το κάνει συνολικά 5-10 φορές όχι παραπάνω. Στην αρχή το απέδωσα σε αέρα που θα είχε μέσα η δεξαμενή, γιατι το έκανε έντονα στο πρώτο - δεύτερο γέμισμα. Μετά το ξαναέκανε έντονα όταν άδειασα τελείως την δεξαμενή για να ρυθμίσουν στο συνεργείο τις ενδείξης παρόλο που έχει μειωθεί έντονα συνεχίζει και το κάνει. Μπορεί κανείς να βοηθήσει?
Ξέρει κανείς αν το σύστημα της OMVL dream XXI ψεκάζει και λίγο βενζίνη κατά την λειτουργεία σε γκάζι (όχι στο ξεκίνημα), γιατί βλέπω μετά από αρκετά ταξίδια 450χλμ. χωρίς στάση τον δείκτη της βενζίνης να πέφτει λίγο αλλά ξεκάθαρα, πράγμα που δεν οφείλεται στο ξεκίνημα.
Ευχαριστώ

Καλημέρα.

Σχετικά με το πρόβλημα που αντιμετωπίζεις δεν μπορώ να πω κάτι. Ας πας στον εγκαταστάτη σου να το συνδέσει με το laptop μπας και ο εγκέφαλος του αερίου έχει καταγράψει κάποιο σφάλμα.

Όσον αφορά την κατανάλωση που λες επίσης δεν μπορώ να βοηθήσω γιατί το γυρνάω τακτικά σε βενζίνη. Παρόλα αυτά επειδή το έχω ψάξει πολύ (μέχρι και καλώδιο αγόρασα από ebay αλλά δεν έχω ξεκλείδωτο software και δεν κατάφερα κάτι) στο software του δεν υπάρχει κάποια τέτοια λειτουργία. Όμως το Zavoli που έχει ακριβώς το ίδιο software όσον αφορά ρυθμίσεις και γραφικό περιβάλλον επίσης δεν έχει κάποια λειτουργία ψεκασμού βενζίνης για προστασία κινητήρα (μην μπερδεύεσαι με την λειτουργία προσθήκη βενζίνης που το έχουν όλοι οι εγκέφαλοι) αλλά οι εγκαταστάτες διαφημίζουν ότι ψεκάζει όταν χρειάζεται.

Συνεπώς (ίσως σε μπέρδεψα) 2 πράγματα συμβαίνουν. Είτε έχει ενσωματωμένες λειτουργίες σαν το Zavoli (ίσως είναι πανομοιότυποι εγκέφαλοι) είτε το έχει ρυθμίσει ο εγκαταστάτης σου πάνω από κάποιες στροφές να ψεκάζει και λίγο βενζίνη (πχ εγώ το έχω ρυθμίσει πάνω από τις 3000 σαλ και φορτίο πάνω από 60% να ψεκάζει 2ms βενζίνη).

Αν έχεις όρεξη στείλε ένα email στην OMVL να τους ρωτήσεις τι μπορεί να συμβαίνει. Σε εμένα έχουν απαντήσει άμεσα όταν τους ρώτησα κάποια πράγματα αλλά μονολεκτικά ;)
Hyundai i30 1.4 LPG + Λιπαντήρα Υποπίεσης 30.000 klm
anikologr

Δημοσιευσεις: 667

Δημοσίευσηαπό DaKancho » Δευτ 08 Αύγ, 2011 00:11

mastro έγραψε:
Όταν το αυτοκίνητο κινήται στην εθνική, ποτέ μέσα στην πόλη, κάνει για κλάσμα του δεπτερολέπτου κάτι σαν ατροφοδοσία, ένα μικρό ανεπέστητο σταμάτημα. Πάντα μία φορά. Έχω παρατηρήσει ότι συνήθως αυτό συμβαίνει όταν είμαι με σταθερό γκάζι και ανεβαίνω κάποια μικρή ανηφόρα στην εθνική.

Αν έχεις το λογισμικό ρύθμισης (και τα παρελκόμενα) μπορείς να το κάνεις και μόνος σου.

Εικόνα

Μπορεις να διορθωσεις τα λινκ των εικονων σου?
Κατι παιζει και δεν εμφανιζονται
mod
Υπέρμαχος της άμεσης ποινικοποίησης της βλακείας. Συμπεριλαμβάνονται και οι επιδειξίες.
Άβαταρ μέλους
DaKancho

Δημοσιευσεις: 283

Δημοσίευσηαπό DaKancho » Δευτ 08 Αύγ, 2011 21:14

Υπήρξε πράγματι θέμα μερικών ωρών με έναν κόμβο που έπεσε μετά το μεσημέρι. Φαίνεται να είναι εντάξει, ίσως ήταν τυχαίο γεγονός (θα δείξει η νεκροψία), αν προκύψει κάτι άλλο θα ενημερώσω τους συνδέσμους για εναλλακτικό σημείο, όπου ήδη έχω διαθέσιμα όλα τα πρόσφατα αρχεία που έδωσα εδώ.
Υπέρμαχος της άμεσης ποινικοποίησης της βλακείας. Συμπεριλαμβάνονται και οι επιδειξίες.
Άβαταρ μέλους
DaKancho

Δημοσιευσεις: 283

Δημοσίευσηαπό mastro » Δευτ 22 Αύγ, 2011 09:45

Πήγα για το προβλεπόμενο service του αυτοκινήτου στο συνεργείο όπου έγινε και η εγκατάσταση. Ο μηχανικός μου είπε πως το σύστημα είναι ρυθμισμένο να ψεκάζει και βενζίνη πάνω από τις 3500 στροφές.
Για το θέμα τον ατροφοδοσιών πρέπει να πάω από Σεπτέμβρη λόγο προβλήματος του μηχανήματος. Μετά από προσεκτικότερη παρατήρηση διαπίστωσα ότι το κάνει ανάμεσα σε 3300-3700 στροφές και στις 4500, με 4η ή 5η, σταθερο γκάζι, συνολικά για 6-7 φορές στα 400 χλμ., πάντα μία φορά και σίγουρα πιο έντονα προς το τέλος του υγραερίου στη δεξαμενή. Φαντάζομαι κάποια ρύθμιση στο πρόγραμμα όπως έγραψε και ο DaKancho.
Σκέφτηκα να κρεμάσω καμία φωτογραφία από την κάτω πλευρά του αυτοκινήτου, αφου το σήκωσαν στην διάρκεια του service και το είδα και εγώ,αλλά δεν υπάρχει τιποτά να δείξω, μετά την δεξαμενή τα σωληνάκια κρύβονται κάτω από πλαστικά , ποδιές κλπ του αυτοκινήτου και δεν φαίνεται τίποτα. Καλά χλμ σε όλους.
mastro

Επόμενο

Επιστροφή στο Showroom

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες