mastro έγραψε:Μετά από 4.000 χλμ παρατηρώ ένα περίεργο πρόβλημα, το οποίο μου το έκανε από την πρώτη στιγμή αλλά είναι σχετικά δύσκολο να το περιγράψω.
Όταν το αυτοκίνητο κινήται στην εθνική, ποτέ μέσα στην πόλη, κάνει για κλάσμα του δεπτερολέπτου κάτι σαν ατροφοδοσία, ένα μικρό ανεπέστητο σταμάτημα. Πάντα μία φορά. Έχω παρατηρήσει ότι συνήθως αυτό συμβαίνει όταν είμαι με σταθερό γκάζι και ανεβαίνω κάποια μικρή ανηφόρα στην εθνική. Νομίζω ακόμα πως αυτό συμβαίνει πιο έντονα όσο πέφτει η στάθμη του υγραερίου. Συνολικά σε ένα γέμισμα 450χλμ. το κάνει συνολικά 5-10 φορές όχι παραπάνω. Στην αρχή το απέδωσα σε αέρα που θα είχε μέσα η δεξαμενή, γιατι το έκανε έντονα στο πρώτο - δεύτερο γέμισμα. Μετά το ξαναέκανε έντονα όταν άδειασα τελείως την δεξαμενή για να ρυθμίσουν στο συνεργείο τις ενδείξης παρόλο που έχει μειωθεί έντονα συνεχίζει και το κάνει. Μπορεί κανείς να βοηθήσει?
Ξέρει κανείς αν το σύστημα της OMVL dream XXI ψεκάζει και λίγο βενζίνη κατά την λειτουργεία σε γκάζι (όχι στο ξεκίνημα), γιατί βλέπω μετά από αρκετά ταξίδια 450χλμ. χωρίς στάση τον δείκτη της βενζίνης να πέφτει λίγο αλλά ξεκάθαρα, πράγμα που δεν οφείλεται στο ξεκίνημα.
Ευχαριστώ
Καλημέρα.
Σχετικά με το πρόβλημα που αντιμετωπίζεις δεν μπορώ να πω κάτι. Ας πας στον εγκαταστάτη σου να το συνδέσει με το laptop μπας και ο εγκέφαλος του αερίου έχει καταγράψει κάποιο σφάλμα.
Όσον αφορά την κατανάλωση που λες επίσης δεν μπορώ να βοηθήσω γιατί το γυρνάω τακτικά σε βενζίνη. Παρόλα αυτά επειδή το έχω ψάξει πολύ (μέχρι και καλώδιο αγόρασα από ebay αλλά δεν έχω ξεκλείδωτο software και δεν κατάφερα κάτι) στο software του δεν υπάρχει κάποια τέτοια λειτουργία. Όμως το Zavoli που έχει ακριβώς το ίδιο software όσον αφορά ρυθμίσεις και γραφικό περιβάλλον επίσης δεν έχει κάποια λειτουργία ψεκασμού βενζίνης για προστασία κινητήρα (μην μπερδεύεσαι με την λειτουργία προσθήκη βενζίνης που το έχουν όλοι οι εγκέφαλοι) αλλά οι εγκαταστάτες διαφημίζουν ότι ψεκάζει όταν χρειάζεται.
Συνεπώς (ίσως σε μπέρδεψα) 2 πράγματα συμβαίνουν. Είτε έχει ενσωματωμένες λειτουργίες σαν το Zavoli (ίσως είναι πανομοιότυποι εγκέφαλοι) είτε το έχει ρυθμίσει ο εγκαταστάτης σου πάνω από κάποιες στροφές να ψεκάζει και λίγο βενζίνη (πχ εγώ το έχω ρυθμίσει πάνω από τις 3000 σαλ και φορτίο πάνω από 60% να ψεκάζει 2ms βενζίνη).
Αν έχεις όρεξη στείλε ένα email στην OMVL να τους ρωτήσεις τι μπορεί να συμβαίνει. Σε εμένα έχουν απαντήσει άμεσα όταν τους ρώτησα κάποια πράγματα αλλά μονολεκτικά