Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

audi s3 280ps autogas serres

audi s3 280ps autogas serres

Δημοσίευσηαπό autogasserres » Πέμ 21 Ιούλ, 2011 23:06

η δουλεία μας audi S3 280ps 2001
BRC SEQUENT PLUG & DRIVE

Ενα ακόμα αυτοκίνητο απο το συνεργείο μας το οποίο χρησιμοποιεί ταυτόχρονο ψεκασμό με βενζίνη για τη λίπανση των βαλβίδων.
Τετριμένο στις αναρτήσεις μου αλλα απαραίτητο για τα σχόλια που ακούω κατα καιρούς οτι ψεκασμός βενζίνης δεν είναι αποτελεσματικός λόγο των υψηλότερων θερμοκρασιών που αναπτύσονται κατα την κάυση του lpg.
Το lpg είναι ένα μίγμα προπάνιου και βουτάνιου , κατα την καύση του ΄παράγονται όπως και σε όλες τις κάυσεις (βλ. χημεία διοξείδιο του άνθρακα και νερό) (σημείωση στην τέλεια κάυση). Παρ όλα αυτά η κάυση είναι μια εξώθερμη αντίδραση ( αναπτύσεται θερμότητα όταν λαμβάνει χώρα , οι εσώθερμες εκλαμβάνουν θερμοκρασία για να πραγματοποιηθούν), και ως αξώθερμη αντίδραση πρέπει να δούμε τιο θερμότητα αναπτύσεται κατα την κάυση του μίγματος προπανίου βουτανίου.
Στο προκείμενο λοιπόν η κάυση αυτή ( εξώθερμη αντίδραση ) αποβάλει στο περιβάλλον 2220 KJ θερμότητας τη στιγμή που το βενζόλιο ένα απο τα πολλά συστατικά της βενζίνης παράγει 3200 KJ θερμότητας. Η καύση του προπανίου γίνεται τέλεια στους 600 oC ένω τις βενζίνης είναι ακαθόριστο μιας και αποτελείτε απο πάρα πολλές χημικές ενώσεις οι οποίες καίγονται τέλεια σε διαφορες θερμοκρασίες με αποτέλεσμα να έχουμε μέτα την κάυση της άκαυτους υδρογονάνθρακες HC.
Εν κατακλείδη είναι μύθος η υψηλότερη θερμοκρασία στο θάλαμο κάυσης και η ανάγκη ψύξης των βαλβίδων, Το πρόβημα είναι με τη λίπανση λόγω αστοχίας υλικου σε ορισμένα μοντέλα ( δεν είναι απόλυτο μιας και η διασκευή γίνεται σε μεταχειρισμένα αυτοκίνητα τα οποία δε ξέρουμαι τι καταπόνηση έχουν υποστεί.), και εμφανίστηκε μετά την απουσία μολύβδου απο τη βενζίνη, λιπαντικής ουσίας πρόσθετης στη βενζίνη, εκ τοτε ( μετά την κατάργηση του μολύβδου τα κράματα απο τα οποία κατασκευάζονται οι βαλβίδες είναι πιο ενισχυμένα με αποτέλεσμα να μην υπάρχει τόσο μεγάλη ανάγη για λίπανση τους ( εκτός απο τα αυτοκίνητα που είναι κατασκευασμένα με προδιαγραφές για αμόληβδη ανω των 98 οκτανίων η οποία περιέχει και τα ανάλογα πρόσθετα) .

AUTOGAS SERRES
Συνημμένα
AUDI S3.zip
(392.65 KiB) Έχει μεταφορτωθεί 463 φορές
3s3.jpg
3s3.jpg (100.37 KiB) 11650 προβολές
2s3.jpg
2s3.jpg (151.83 KiB) 11650 προβολές
1s3.jpg
1s3.jpg (152.08 KiB) 11650 προβολές
Τελευταία επεξεργασία από autogasserres και Τρί 26 Ιούλ, 2011 02:35, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
autogasserres
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 13

Re: audi s3 280ps autogas serres

Δημοσίευσηαπό autogasforumadmin » Δευτ 25 Ιούλ, 2011 13:26

Σκοπός του forum είναι να βοηθήσει τον διάλογο γύρω από τα θέματα της υγραεριοκίνησης. Η δημοσίευση φωτογραφιών χωρίς σχόλια και λεπτομέρειες είναι μάλλον άχρηστη πληροφορία για τα μέλη και τους επισκέπτες του forum.
autogasforumadmin
Διαχειριστής

Δημοσιευσεις: 118

Δημοσίευσηαπό autogasserres » Τρί 26 Ιούλ, 2011 01:49

Καλησπέρα
Η φωτογραφίες κάποιες φορές είναι απο μόνες τους πηγή διαλόγου.
Πέρα απο το επαγγελματικό η ερωτήσεις είναι καλοδεχούμενες και θα χαρώ να απαντήσω σε όποιον έχει κάποια ερώτηση σχετικά με τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα ή και γενικά γύρω απο την υγραεριοκίνηση.
autogasserres
Εγκαταστάτης

Δημοσίευσηαπό tzanabetis » Τετ 27 Ιούλ, 2011 17:21

εγώ θα προτιμούσα τα θέματα αυτά να ανοίγονταν από τον ιδιοκτήτη και χρήστη του αυτοκινήτου ώστε να έχει τη δυνατότητα να μας πει και για ότι πρόβλημα προκύψει στο μέλλον. Καθώς πολύ αμφιβάλλω ότι εσύ ως εγκαταστάτης θα το κάνεις αν τυχόν προκύψει πρόβλημα (συγγνώμη γι'αυτό αλλά είμαι καχύποπτος). Επίσης δε μπορείς εσύ να μας πεις εμπειρίες από την οδηγική συμπεριφορά του αυτοκινήτου τόσο στην παρούσα φάση όσο και μελλοντικά.
Δε σου κάνω επίθεση αλλά κι εσύ στη θέση μου ίσως κάτι ανάλογο θα σκεφτόσουν αν π.χ. εγώ έφτιαχνα πυραύλους και τους διαφήμιζα σε ένα σάιτ σε σενα και σου έλεγα "τον έφτιαξα έτσι κι έτσι, έκανα αυτό κι αυτό, να πάρε και 2 φωτογραφίες κλπ κλπ"
Επίσης δε λέω ότι η παρουσίαση που κάνεις δεν έχει θέση σε αυτό το φόρουμ. Φυσικά και τη θέλουμε. Απλά όχι στο showroom, καλύτερα να μπει σε θέμα που αναφέρεται καθαρά σε παρουσίαση του συνεργείου σας και τίποτα παραπάνω.
Zavoli χωρίς λαδιέρες, ξυδιέρες και τυροκαυτερές
70.000χλμ
Άβαταρ μέλους
tzanabetis

Δημοσιευσεις: 308

Δημοσίευσηαπό autogasserres » Τετ 27 Ιούλ, 2011 18:08

Καλησπέρα

Σε καταλαβαίνω, απλα το showroom ειναι ο καταλληλος χώρος για να εμφανιστούν δουλείες ( κατα τη γνώμη μου πάντα). Ο ιδιοκτήτης του συγκεκριμένου αυτοκινήτου είναι μέλος του forum και η έκθεση του αυτοκινήτου του έγινε με δική του παρένεση και συγκατάθεση.
Όσο για τα κείμενα ανέφερα κάποια τεχνικά καθαρά θέματα μιας, και σύμφωνα με τους διαχειριστές η κάθε δημοσίευση πρέπει να προσφέρει κάτι, για εμένα σαν Μηχ. Μηχανικό τα τεχνικά θέματα είναι η ειδικότητα μου, και εκεί αναλώθηκα καθαρά απο τεχνικής απόψεως και μόνο και όχι με τη λογική να κακολογήσω τη δουλεία κάποιου. Το αν θεωρείς τη γνώμη μου αξιοπιστη ή όχι είναι καθαρά δικό σου θέμα,όσο καχύποπτος και αν είσαι πρέπει πρώτα απο όλα στα θέματα που συζητάμε να ξεχωρίσουμε το εμπορικό απο το τεχνικό μέρος.
Δε μπορώ βέβαια να πω γνώμες για άλλα συστήματα εδώ και δε θέλω φυσικά. Ο καθένας είναι ελέυθερος για να αποφασίσει αφού διαβάσει τις γνώμες των ιδιοκτητών των αυτοκινήτων και αφού τις ζυγήσει.
autogasserres
Εγκαταστάτης

Δημοσίευσηαπό tzanabetis » Τετ 27 Ιούλ, 2011 18:37

Δε λέω ότι κακολόγησες κανέναν αλλά αμφισβητώ 100% το ότι ο πρωταρχικός σου στόχος ήταν απλά να μας παραθέσεις κάποιες πληροφορίες και τεχνικά στοιχεία γενικότερα γύρω από κάποιες δουλειές.
Βασικό κίνητρό σου είναι η διαφήμιση καθώς έχεις βάλει στον τίτλο όλων των θεμάτων το "autogaserres" και στο κείμενο γράφεις "το συνεργείο μας", "η δουλειά μας" κλπ κλπ
Ένα τέτοιο κείμενο με τέτοιο τίτλο πάει 100% σε θεματική ενότητα που έχει να κάνει με τους εγκαταστάτες και την προσωπική τους προβολή και την προβολή της δουλειάς τους. Τα τεχνικά θέματα που αναφέρεις ότι θέλεις να προβάλεις μπορείς να τα προβάλεις κι εκεί. Και οι χρήστες μπορούν επίσης να ρωτάν ό,τι θέλουν κι εσύ να απαντάς σε ότι κρίνεις.
Ξαναλέω: δεν αμφισβητώ τις προθέσεις σου να πληροφορήσεις τον κόσμο, αλλά όταν αυτό εμπεριέχει ίδιον όφελος τότε έχουμε ήδη περάσει σε άλλο επίπεδο (αυτό της διαφήμισης - αυτοπροβολής). Mάλιστα όταν το φόρουμ αυτό σου δίνει τη δυνατότητα να προβληθείς τόσο ΕΥΚΟΛΑ και μαλιστα ΔΩΡΕΑΝ σε τόσα άτομα που είναι χρήστες του φόρουμ αλλά και σε τόσους άλλους χιλιάδες Έλληνες χρήστες που μπορούν να το βρούν κάνοντας ένα απλό search, τότε θα πρέπει υπάρχει ένας σεβασμός απέναντι στο ίδιο το φόρουμ, τους κανόνες του, όπως και να γίνεται σεβαστή και η νοημοσύνη των χρηστών.
Υπάρχει χώρος για όλους μας εδώ μέσα και για πολλά θέματα επίσης. Δεν έχω κάτι παραπέρα να προσθέσω, αφήνω το θέμα στα χέρια των διαχειριστών κι επίσης θα ήθελα να ακούσω και τη γνώμη των υπολοίπων χρηστών αν έχουν να σχολιάσουν.
70.000χλμ
Άβαταρ μέλους
tzanabetis

Δημοσίευσηαπό autogasforumadmin » Πέμ 28 Ιούλ, 2011 00:44

Φίλε tzanabetis το forum δημιουργήθηκε για να φέρει κοντά εταιρίες και μέλη. Πρόθεση μας είναι να αφήσουμε τις εταιρίες να παρουσιάσουν τη δουλειά τους (σε λογικά πλαίσια) και να μας παρέχουν κάποια τεχνικά στοιχεία σχετικά με αυτή. Αυτό θέλουμε να γίνεται στο Showroom και όχι στις "παρουσιάσεις εταιριών" που έχουν ως στόχο να αποτελέσουν έναν κατάλογο των εταιριών του χώρου. Όταν μια εταιρία δημοσιεύει μια τεχνική πληροφορία ή κάποιες φωτογραφίες από εγκαταστάσεις προφανώς το κάνει για να επωφεληθεί με έμμεσο τρόπο αλλά αυτό για μας είναι θεμιτό. Αυτό που δεν επιτρέπουμε είναι η άμεση προσπάθεια προώθησης υπηρεσιών, προϊόντων, προσφορών κτλ. Από την πρώτη μέρα λειτουργίας του forum επιτρέπαμε στις εταιρίες να γίνουν μέλη. Αν τους βάλουμε στη γωνία χωρίς να έχουν δικαίωμα να πουν τίποτα δε βλέπουμε το λόγο γιατί να παραμείνουν μέλη.
autogasforumadmin
Διαχειριστής

Δημοσιευσεις: 118

Δημοσίευσηαπό xouniko » Πέμ 28 Ιούλ, 2011 11:50

Καλημερα παιδια αν μου ειπτρεπετε η γνωμη μου ειναι φυσικα ισως κ να ειναι λαθος κατα την δικια σας κριση, αλλα θα την πω ενταξει τωρα το παιδι κ διαφημιση να κανει δεν τρεχει κ τιποτα ετσι κ αλλιως για μενα κ σε σωστη ενοτητα ανεφερε το θεμα μου κ τεχνικα μας εξηγησε 2πραματακια δεν νομιζω οτι ειναι σωστο να τον πιανουμε απο τα μουτρα αλλωστε αν εκανε διαφημιση με παραπλανητικο τροπο ως πελατης ταχα οτι πηγα σε αυτον κλπ τοτε ναι διαμαρυρηθειτε!
Που το κανουν και παρα πολυ εδω μεσα αλλα ευτυχως τους αντιλαμβανομαστε αμεσως....νομιζω οτι ειμαστε λιγακι αυστηροι ετσι κ αλλιως ο φιλος μας εγραψε στον τιτλο του παρουσιαση της δουλειας μας ταδε...απο εκει κ επειτα ας κρινει ο καθενας μας εαν οι δουλεια του ειναι καλη η οχι κ αν αυτα που γραφει οσο αφορα το τεχνικο μερος ισχυουν η οχι.
Αυτα ηθελα να πω ελπιζω να γλιτωσω το κραξιμο :)) :)) :)) απλα ειπα την γνωμη μου πως το βλεπω απο την δικια μου πλευρα.

ευχαριστω πολυ για τον χρονο σας.

φιλικα Νικος.
xouniko

Δημοσιευσεις: 22

Δημοσίευσηαπό tzanabetis » Πέμ 28 Ιούλ, 2011 18:28

@autogasforumadmin: οι θέσεις μου παραμένουν οι ίδιες αλλά αφού αυτή είναι επιλογή της διαχείρισης πάω πάσο.

Απλά θα ήθελα να ρωτήσω την autogaserres το παρακάτω:
Φυσικά και θα είστε ενήμεροι ως συνεργείο κι ως εγκαταστάτες ΚΙΤ υγραερίου ότι πολλά είναι τα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν μετά την εγκατάσταση για πολλούς λόγους
π.χ. ρεταρίσματα, αναμμένα λαμπάκια κινητήρα, λάθος μίγματα, φθορές σε καταλύτες κλπ κλπ με λίγο ψάξιμο στο φόρουμ θα βρείτε δεκάδες. Η ερώτησή μου είναι η εξής:
Προτίθεστε να το μοιραστείτε μαζί μας όταν και αν θα συμβεί;
Γιατί ως φόρουμ μας ενδιαφέρουν πάρα πολύ τα προβλήματα που προκύπτουν, οι λύσεις που επιδέχονται αυτά αλλά και ο τρόπος που τελικά κάποιος τα αντιμετώπισε.
70.000χλμ
Άβαταρ μέλους
tzanabetis

Δημοσίευσηαπό autogasserres » Πέμ 28 Ιούλ, 2011 23:01

Υπαρχουν πολλά προβλήματα όπως είπες και εμφανίζονται κατα περίπτωση, όχι απαραίτητα όλα απο το lpg ( o καταλύτης π.χ. δεν εχεί καμια σχέση με το lpg όταν έχουμε πλήρη κάυση) απλά πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στις διαγνώσεις γιατί πρόκειτε για μεταχειρισμένα οχήματα και ορισμένες απο τιε βλάβεσ είτε απο κακή χρήση είτε απο κακή συντήριση είναι πραγματικότητα, και όχι μαρκετινγκ.
Φυσικά και είμαι διατεθιμένος να τα συζητάω αλλίως δε θα εμπαινα στον κόπο να γράφω εδω μέσα.
Η γνώση είναι για να μοιράζεται και όχι για να αποκρύπτεται!!! Δεν είναι ιδιοκτησία κανενός.
autogasserres
Εγκαταστάτης

Επόμενο

Επιστροφή στο Audi

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης