Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Αλλαγή με μπουζι για LPG

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Re: Αλλαγή με μπουζι για LPG

Δημοσίευσηαπό referravag » Τρί 14 Ιουν, 2016 07:07

NickSt έγραψε:Θα επιμείνω στο ότι τα σκέτα ιριδίου δεν συνιστώνται για καύση Lpg..

Η Ngk και η Denso αυτά που δίνουν για Lpg είναι συνδυασμός Ιριδίου - Πλατίνας !

Ας βοηθήσει κάποιος απο τούς τεχνικούς του Forum , thanks..

Ή Bosch αν το πάμε με αυτή τη λογική δίνει τα σκέτα ιριδίου ως καλύτερα για υγραέριο... Τσέκαρε το site της.

Εγώ αυτό που έχω να καταθέσω από το δικό μας αυτοκίνητο είναι ότι στο τελευταίο σέρβις που αλλάξαμε μπουζί, βγήκαν τα Bosch πλατίνας και μπήκαν τα Bosch ιριδίου. Ίδιος κωδικός ακριβώς. Πλέον βγαίνουν μόνο σε ιριδίου για το δικό μας με διάκενο 0,7. Παλαιότερα ήταν platinum. Τώρα iridium.

Λοιπόν τα παλιά πλατίνας στα 20.000χλμ άρχισαν να κάνουν μικροδιακοπές... πέρα από αυτό όμως θέλω να σταθώ στην ταιράστια διάφορα απόδοσης που παρατήρησαμε με τα ιριδίου σε σχέση με τα πλατίνας όταν ήταν καινούρια... Άλλο αυτοκίνητο παιδιά. Όσο υπερβολικός και αν ακούγομαι πραγματικά το γκάζι τη σπιρτάδα που έχει με τα καινούρια μπουζί ιριδίου δεν τα είχε με τα προηγούμενα όσο ήταν καινούρια... Σε αυτό βέβαια έχει βοηθήσει μάλλον και το γεγονός ότι αλλάξαμε ιξώδες λαδιού από 5w30 σε 5w40... Liqui Moly TopTec 4100 (έχοντας δοκιμάσει πολλά) πλέον ενώ ή Peugeot δεν το προτείνει αλλά ή MINI στο ίδιο μοτέρ το προτείνει. Ωχτό χρόνια που δουλεύει 5W30, ποτέ δεν έχει δουλέψει τόσο ήρεμα και συνάμα δυνατά ο κινητήρας όπως με τα 5w40... Έχουν εξαφανιστεί ως όλοι σχεδόν οι κραδασμοί του κινητήρα που περνούσαν στη καμπίνα... Το μοτέρ δουλεύει σαν ηλεκτρικό... Ακούγονται υπερβολικά και θα απορήσει κάποιος διαβάζοντας τους διθυράμβους. Απορώ πραγματικά όμως κι εγώ βλέποντας την μεταμόρφωση του αυτοκινήτου, με ποιό σκεπτικό αποκλείει τα 5w40 η Peugeot για τον συγκεκριμένο κινητήρα... Πραγματικά είναι απορίας άξιο... Πριν πάρω την απόφαση για αλλαγή είχα μιλήσει μες τα κεντρικά διάφορων εταιριών και μάλιστα μία από αυτές ή Motul πήγε τα ερωτήματα μου μέχρι τα κεντρικά στη Γαλλία και στη Γερμανία... Απάντηση ξεκάθαρη όμως δεν πήρα γιατί άλλα προτείνει ή PEUGEOT και άλλα ή ΜΙΝΙ/BMW...

Κλείνω το off topic για τα λάδια και επανέρχομαι στα μπουζί... Προσωπικά κατέληξα σε Bosch Iridium καθώς μετά από πολύ ψάξιμο βλέπω ότι είναι τα καταλληλότερα για υγραέριο. Και εδώ μέσα προτείνονται περισσότερο όταν υπάρχουν θέματα, αλλά και σε ξένα φόρουμ... Μέχρι στιγμής πάντως το αυτοκίνητο στην δική μας περίπτωση πάει πολύ καλύτερα από ότι με τα πλατίνας και δικαιώνει όσους τα προτείνουν για το υγραέριο...
Peugeot 207 1.4 VTi
Citroën C4 1.4
KIT: BRC P&D MY10
Petrol Rst: LPGTECH EmuTECH Pb-Level-02
referravag

Δημοσιευσεις: 441

Δημοσίευσηαπό tedd » Τρί 14 Ιουν, 2016 10:19

Μαλλον εχω πρόβλημα και μπουζι αλλαξα απο NGK μαμά σε Bosch LPG και λάδια απο μαμα 10w-40 ημισυνθετικα σε συνθετικα 5w-30 liqui moly 4200. Διαφορά δεν ειδα-αισθανθηκα ουτε στη λειτουργια ουτε στη καταναλωση...εχω την αισθηση οτι τελικα πρεπει να ειμαι αναισθητος :))
Nissan Almera Mk II (N16) 1497cc
BRC Sequent 24
Εικόνα
tedd

Δημοσιευσεις: 588

Δημοσίευσηαπό referravag » Τρί 14 Ιουν, 2016 16:44

Λάδια γιατί έκανες τέτοια αλλαγή στο ιξώδες;; Γιατί πιο λεπτά; Στο υγραέριο συνήθως αν πρέπει να αλλαχτεί το ιξώδες βάζουμε πιο χοντρά, όχι πιο λεπτά...
Peugeot 207 1.4 VTi
Citroën C4 1.4
referravag

Δημοσίευσηαπό hlias » Τρί 14 Ιουν, 2016 17:04

tedd έγραψε:Μαλλον εχω πρόβλημα και μπουζι αλλαξα απο NGK μαμά σε Bosch LPG και λάδια απο μαμα 10w-40 ημισυνθετικα σε συνθετικα 5w-30 liqui moly 4200. Διαφορά δεν ειδα-αισθανθηκα ουτε στη λειτουργια ουτε στη καταναλωση...εχω την αισθηση οτι τελικα πρεπει να ειμαι αναισθητος :))

τι περιμενες να δεις? οι διαφορες ειναι μηδαμινες εκτος και αν μιλαμε για σουπερ ντουπερ οδηγους που τους διαβαζει παπας το αυτοκινητο και αυτο πεταει.
ειδικα το καλοκαιρι δεν θα επελεγα το 30 σαν ανωτατο οριο σε αυτον τον κινητηρα.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

Δημοσίευσηαπό ximikos00 » Τρί 14 Ιουν, 2016 19:47

Ρε παιδιά το 30αρι ιξώδες είναι για το χειμώνα όχι για το καλοκαίρι...
Το καλοκαίρι με τα 40αρια που βαράει στην Ελλάδα το 40αρι ζεστένεται πολύ γρήγορα και λιπαινει πολύ καλα τον κινητηρα....
Δεν ξέρω πόσες καταπονήσεις μπορεί να αντεξει ενα 30αρι λάδι κατακαλόκαιρο... :roll: :roll: :roll:
ximikos00

Δημοσιευσεις: 125

Δημοσίευσηαπό referravag » Τρί 14 Ιουν, 2016 20:51

ximikos00 έγραψε:Ρε παιδιά το 30αρι ιξώδες είναι για το χειμώνα όχι για το καλοκαίρι...
Το καλοκαίρι με τα 40αρια που βαράει στην Ελλάδα το 40αρι ζεστένεται πολύ γρήγορα και λιπαινει πολύ καλα τον κινητηρα....
Δεν ξέρω πόσες καταπονήσεις μπορεί να αντεξει ενα 30αρι λάδι κατακαλόκαιρο... :roll: :roll: :roll:

Δεν πάει έτσι... Κάποια αυτοκίνητα δεν δέχονται 40άρι λάδι. Εκεί τι θα κάνεις; Θα βάλεις 40άρι επειδή είναι στην Ελλάδα; Επίσης δεν μπορείς τον χειμώνα να βάζεις 30άρι και το καλοκαίρι 40άρι... Πάντα μένει ποσότητα παλιού μέσα... Πρέπει να καταλήξεις σε ένα και αυτό να χρησιμοποιείς. Δεν γίνεται να αλλάζεις συνέχεια ιξώδες.
Peugeot 207 1.4 VTi
Citroën C4 1.4
referravag

Δημοσίευσηαπό ximikos00 » Τρί 14 Ιουν, 2016 21:05

Εμενα στο manual η Suzuki προτείνει απο 5-30 έως 20-50 ανάλογα με τη χρήση και τις καιρικές συνθήκες...

Τώρα αν το εργοστασιο προτείνει ενα συγκεκριμμένο ιξώδες τότε λογικό είναι να βάλεις αυτό....

Στην Αφρική πχ που έχει ζέστη το 20-50 πάει σύννεφο....Αντιστοιχα στη Σουηδία που έχει ψόφο δουλεύουν 5-30 ;)
ximikos00

Δημοσιευσεις: 125

Δημοσίευσηαπό billucky » Τρί 14 Ιουν, 2016 21:29

Σε συγχρονα μοτερ για τις κλιματολογικες συνθηκες της χωρας μας ενα 5w40 το οποιο καλυπτει τις προδιαγραφες που εχει θεσει ο κατασκευαστης ειναι οκ!!

Οσον αφορα τα μπουζι εγω σαν πρωτη αλλαγη στο ford αμεσως μετα την εγκατασταση αεριου εβαλα bosch πλατινας στο εργοστασιακο διακενο κ θα τα αλλαζω καθε 10.000χλμ
Renault clio 2 ph 2 1.6
Ford ka Mk2 1.2 bora lpg kit obd2 by zavoli
billucky

Δημοσιευσεις: 6

Δημοσίευσηαπό referravag » Τρί 14 Ιουν, 2016 21:43

@ximikos Ναι... Κοίταξε το θέμα όμως είναι ότι δεν μπορείς στο ένα σέρβις να βάζεις 5W30, στο επόμενο 10W40 στο μεθεπόμενο πάλι 5W30 κοκ... Καλά τα λέει το βιβλιαράκι αλλά πρέπει να καταλήξεις στο ιξώδες που θα χρησιμοποιείς. Εμένα στο diesel που το καλοκαίρι οι αναγεννήσεις είναι πάρα πολύ συχνές με τη θερμοκρασία των καυσαερίων να αγγίζει τους 700°C μια χαρά αντέχει το 30άρι λάδι και μέχρι στιγμής δεν καίει τίποτα.

Όσον αφορά το βιβλιαράκι ναι οκ αλλά έχω άλλη άποψη πλέον και είμαι πιο επιφυλακτικός σχετικά με αυτά που προτείνει μετά... μετά από πολύ ψάξιμο σε φόρουμ του εξωτερικού κυρίως και επικοινωνία με εταιρείες λιπαντικών σχετικά για το αν θα υπάρχει πρόβλημα με το 5W40 στο Peugeot καθότι το βιβλιαράκι δεν το προτείνει, έχω να πω ότι τα βιβλιαράκια δεν λένε πάντα την αλήθεια, οπότε μην πιστεύεις ευλαβικά αυτά που γράφουν. Στο δικό μας μοτέρ άλλες προδιαγραφές ζητάει η Peugeot και άλλες η MINI/ΒΜW για ακριβώς τον ίδιο κινητήρα. Εγώ ένα θα σου πω. Πριν τα 5W40 που μπήκαν στο τελευταίο σέρβις τον Απρίλι και πληρούν μεταξύ άλλων την προδιαγραφή BMW Long Life 04 (αυτή ζητάει η MINI), είχα δοκιμάσει και σε 5W30 και τα Liqui Moly TopTec 4200(προδιαγραφές BMW/VAG) και τα 4300 (προδιαγραφές PSA) και τα 4600 (προδιαγραφές BMW/OPEL). Από όλα, το λάδι που έκαιγε περισσότερο μεταξύ των τριών ήταν το 4300. Από την άλλη τα λάδια προδιαγραφών BMW όχι μόνο τα καίει λιγότερο (με τα 5W40 έχει μειωθεί στο μισό η κατανάλωση σε σχέση με τα 5W30) αλλά ο κινητήρας δουλεύει πιο αέρινα και βελούδινα από ποτέ σαν ηλεκτρικός με μεγαλύτερη προθυμία από πριν. Και για να σε προλάβω πριν μου πεις ότι οι επιδόσεις οφείλονται κυρίως στα καινούρια μπουζί όπου και θα συμφωνήσω, το μόνο που θα πω επιπλέον είναι ότι επειδή το ψάχναμε παρέα με ένα παλικάρι από το φόρουμ της Peugeot (1.6 το δικό του) και αυτουνού το αυτοκίνητο κέρδισε σε σπιρτάδα από όταν του έβαλε 5W40 (άλλη μάρκα βέβαια) χωρίς αλλαγή μπουζί μερικούς μήνες νωρίτερα από το δικό μου σέρβις.

H Peugeot μάλιστα σε επίσκεψη που τους κάναμε για να πάρουμε μια προσφορά για κάτι που θέλαμε εκείνο το διάστημα ξέρεις τι λάδι μας πρότεινε; Το καινούριο Total 0W30!!! Αν είναι δυνατόν!! Καίνε που καίνε τον άμπακο τα VTi αυτοί βάζουν πιο λεπτό λάδι ακόμη! Γιατί άραγε...

Γι' αυτό το βιβλιαράκι εμένα πλέον δεν μου λέει και πολλά πλέον. Είναι απλά ένας οδηγός για αρχή. Δεν σου κρύβω ότι στο diesel μου σκέφτομαι σοβαρά μήπως δοκιμάσω τις προδιαγραφές της FIAT καθώς multijet είναι το μοτέρ και η Opel ζητάει δικές της προδιαγραφές...
Peugeot 207 1.4 VTi
Citroën C4 1.4
referravag

Δημοσίευσηαπό tedd » Τετ 15 Ιουν, 2016 00:05

hlias έγραψε:
τι περιμενες να δεις? οι διαφορες ειναι μηδαμινες εκτος και αν μιλαμε για σουπερ ντουπερ οδηγους που τους διαβαζει παπας το αυτοκινητο και αυτο πεταει.
ειδικα το καλοκαιρι δεν θα επελεγα το 30 σαν ανωτατο οριο σε αυτον τον κινητηρα.

Aυτο ήθελα να πω πλαγιως αλλα δεν το εκφρασα σωστα και δημιουργησα παρανοηση σορρυ!!!

Βεβαια, αυτο σχετικα με το λαδι που λες εσυ και αλλοι οτι ειναι ψιλο με προβληματησε παρα πολυ, βγαινουμε βεβαια οφτοπικ καθως το θεμα ειναι τα μπουζι αλλα για την επιλογη του συγκεκριμενου ερπαιξε ρολο ειναι ειναι σχετικα διαδεδομενο στην ελλαδα και δεν θεωρησα οτι ισως να μην ειναι καταλληλο για μενα. Παντως στο μανιουαλ του αυτοκινητου συνεστηνε 5W30 ασχετως αν η αντιπροσωπεια βαζει 10W40 ημισυνθεντικο. Υπεθεσα οτι αυτο γινεται λογω του οτι το 10W40 ειναι ημισυνθετικο και δεν "κραταει" τοσο τα χαρακτηριστικα του με το χρόνο και τις καταπονησεις εν αντιθέσει με το φουλ συνθετικο που ειναι πιο ανθεκτικο και διατηρει τα χαρακτηριστικα του πιο σταθερα. Αλλα αν υπηρχε θεμα καταληλοτητας θα κυκλοφορουσαν στην ελλαδα τοσα λαδια αυτης της πυκνοτητας και της συζυγου οπελ αστρα ντιζελ 2005 5W30 προτεινει ο κατασκευστης και αυτο βαζει. Θα δείξει, 1ο καλοκαιρι θα περάσει, μεχρι στιγμης δεν ειδα αλλιωση ουτε πτωση της σταθμης.
Nissan Almera Mk II (N16) 1497cc
BRC Sequent 24
Εικόνα
tedd

Δημοσιευσεις: 588

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Google [Bot], Google Adsense [Bot] και 33 επισκέπτες