NickSt έγραψε:Θα επιμείνω στο ότι τα σκέτα ιριδίου δεν συνιστώνται για καύση Lpg..
Η Ngk και η Denso αυτά που δίνουν για Lpg είναι συνδυασμός Ιριδίου - Πλατίνας !
Ας βοηθήσει κάποιος απο τούς τεχνικούς του Forum , thanks..
Ή Bosch αν το πάμε με αυτή τη λογική δίνει τα σκέτα ιριδίου ως καλύτερα για υγραέριο... Τσέκαρε το site της.
Εγώ αυτό που έχω να καταθέσω από το δικό μας αυτοκίνητο είναι ότι στο τελευταίο σέρβις που αλλάξαμε μπουζί, βγήκαν τα Bosch πλατίνας και μπήκαν τα Bosch ιριδίου. Ίδιος κωδικός ακριβώς. Πλέον βγαίνουν μόνο σε ιριδίου για το δικό μας με διάκενο 0,7. Παλαιότερα ήταν platinum. Τώρα iridium.
Λοιπόν τα παλιά πλατίνας στα 20.000χλμ άρχισαν να κάνουν μικροδιακοπές... πέρα από αυτό όμως θέλω να σταθώ στην ταιράστια διάφορα απόδοσης που παρατήρησαμε με τα ιριδίου σε σχέση με τα πλατίνας όταν ήταν καινούρια... Άλλο αυτοκίνητο παιδιά. Όσο υπερβολικός και αν ακούγομαι πραγματικά το γκάζι τη σπιρτάδα που έχει με τα καινούρια μπουζί ιριδίου δεν τα είχε με τα προηγούμενα όσο ήταν καινούρια... Σε αυτό βέβαια έχει βοηθήσει μάλλον και το γεγονός ότι αλλάξαμε ιξώδες λαδιού από 5w30 σε 5w40... Liqui Moly TopTec 4100 (έχοντας δοκιμάσει πολλά) πλέον ενώ ή Peugeot δεν το προτείνει αλλά ή MINI στο ίδιο μοτέρ το προτείνει. Ωχτό χρόνια που δουλεύει 5W30, ποτέ δεν έχει δουλέψει τόσο ήρεμα και συνάμα δυνατά ο κινητήρας όπως με τα 5w40... Έχουν εξαφανιστεί ως όλοι σχεδόν οι κραδασμοί του κινητήρα που περνούσαν στη καμπίνα... Το μοτέρ δουλεύει σαν ηλεκτρικό... Ακούγονται υπερβολικά και θα απορήσει κάποιος διαβάζοντας τους διθυράμβους. Απορώ πραγματικά όμως κι εγώ βλέποντας την μεταμόρφωση του αυτοκινήτου, με ποιό σκεπτικό αποκλείει τα 5w40 η Peugeot για τον συγκεκριμένο κινητήρα... Πραγματικά είναι απορίας άξιο... Πριν πάρω την απόφαση για αλλαγή είχα μιλήσει μες τα κεντρικά διάφορων εταιριών και μάλιστα μία από αυτές ή Motul πήγε τα ερωτήματα μου μέχρι τα κεντρικά στη Γαλλία και στη Γερμανία... Απάντηση ξεκάθαρη όμως δεν πήρα γιατί άλλα προτείνει ή PEUGEOT και άλλα ή ΜΙΝΙ/BMW...
Κλείνω το off topic για τα λάδια και επανέρχομαι στα μπουζί... Προσωπικά κατέληξα σε Bosch Iridium καθώς μετά από πολύ ψάξιμο βλέπω ότι είναι τα καταλληλότερα για υγραέριο. Και εδώ μέσα προτείνονται περισσότερο όταν υπάρχουν θέματα, αλλά και σε ξένα φόρουμ... Μέχρι στιγμής πάντως το αυτοκίνητο στην δική μας περίπτωση πάει πολύ καλύτερα από ότι με τα πλατίνας και δικαιώνει όσους τα προτείνουν για το υγραέριο...