Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Torque + ODB2 BT : Σύστημα Παρακολούθησης Απόδοσης

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Re: Torque + ODB2 BT : Σύστημα Παρακολούθησης Απόδοσης

Δημοσίευσηαπό Candlemass » Τετ 09 Σεπ, 2015 19:12

Qgas έγραψε:
Candlemass έγραψε:Εμένα έχει θέμα το σύστημα όταν συνδέω το ELM327, δυσκολεύεται να κάνει την εναλλαγή βενζίνης-υγραερίου και δείχνει άκυρες τιμές ή καθόλου. Αν το βγάλω, δουλεύει όπως πρέπει.
Γνωρίζει κανείς πώς γίνεται η OBD σύνδεση του εγκεφάλου του υγραερίου με την ECU του αυτοκινήτου; Και αν έχουν αναφερθεί ασυμβατότητες με κάποια chipsets;
Στη βενζίνη δεν το κάνει, δείχνει κανονικές τιμές. Θα δοκιμάσω και με το VAG.COM καλώδιο χωρίς bluetooth να δω αν θα δουλέψει.

απαγορευεται να βαζεις διαγνωση στη Obd με συστημα αμεσου ψεκασμου της ΑΕΒ ( landi renzo ) με χρηση υγραεριου .. σκοτωνεις τη ρυθμιση αεριου και τον εγκεφαλο η θα τον παρεις στο χερι..

το συστημα επικοινωνει μονιμα με την can του αμαξιου θα επρεπε να στο πει ο εγκαταστατης σου..

ΟΚ, ευχαριστώ για την πληροφορία.
Τον εγκαταστάτη τον ρώτησα κατά τη διάρκεια της αναμονής για την αρχική παραλαβή, και μου είπε ότι δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα, απλά ίσως δεν θα μου δείχνει τις τιμές από όλους τους αισθητήρες. Την 1η μέρα λειτουργίας, διαπίστωσα ότι δεν γινόταν η εναλλαγή του καυσίμου καθόλου, είτε καθυστερούσε πάρα πολύ (είτε αυτόματα, είτε με το κουμπί) και όταν του το πήγα επιτόπου, διαπιστώσαμε ότι έφταιγε το bluetooth obd, που το αφαίρεσα τελικά.

Παίζει να μπερδεύτηκε τίποτα και να θέλει επαναρρύθμιση ή απλά ήταν παροδικό;
VW EOS 1.4 TSi : LandiRenzo Omegas Direct
Land Rover Freelander SE 1.8 : LandiRenzo Omegas EVO
Άβαταρ μέλους
Candlemass

Δημοσιευσεις: 128

Δημοσίευσηαπό Qgas » Πέμ 10 Σεπ, 2015 00:06

Όχι δεν παίζει ρόλο επανέρχεται κανονικά απλά μην το βάζεις όσο είσαι αέριο με βενζίνη δεν σε νοιάζει ..
QGAS LPG CENTER ATHENS
http://www.qgas.gr
210 9420594
Αμφιθεας και Ορφέως 45 Παλαιό Φάληρο
Άβαταρ μέλους
Qgas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2696

Δημοσίευσηαπό gouris » Σάβ 12 Σεπ, 2015 23:06

Εμένα ρε παιδία θα μου λύσει κάποιος μια απορία. Γιατί το αμάξι ξεκάνει με long fuel trim στο -7 σε όλο το φάσμα στροφών και φορτιού και μετά από 10 χιλιόμετρα με σταθερή ταχύτητα σε ανοιχτό δρόμο το long πάει στο 2, 1, 0, -1 -2 σε όλο το φάσμα στροφών και φορτιού. Σβήνεις το αμάξι ξαναβάζει μπροστά μετά από 4-5 ώρες και πάλι -7 και με μετά πάλι στο 2,1,0,-1,-2
gouris

Δημοσιευσεις: 67

Δημοσίευσηαπό viallesi » Σάβ 12 Σεπ, 2015 23:29

gouris έγραψε:Εμένα ρε παιδία θα μου λύσει κάποιος μια απορία. Γιατί το αμάξι ξεκάνει με long fuel trim στο -7 σε όλο το φάσμα στροφών και φορτιού και μετά από 10 χιλιόμετρα με σταθερή ταχύτητα σε ανοιχτό δρόμο το long πάει στο 2, 1, 0, -1 -2 σε όλο το φάσμα στροφών και φορτιού. Σβήνεις το αμάξι ξαναβάζει μπροστά μετά από 4-5 ώρες και πάλι -7 και με μετά πάλι στο 2,1,0,-1,-2

Μήπως δεν αποθηκεύει την τελευταία τιμή του long trim όταν σβήνεις την μηχανή? Είχα ακούσει ότι κάποια αμάξια το κάνουν αυτό και ξεκινούν πάντα με κάποια default τιμή. To λέω με επιφύλαξη πάντως μιας και δεν το έχω επιβεβαιώσει.
viallesi

Δημοσιευσεις: 452

Δημοσίευσηαπό gouris » Σάβ 12 Σεπ, 2015 23:45

viallesi έγραψε:
gouris έγραψε:Εμένα ρε παιδία θα μου λύσει κάποιος μια απορία. Γιατί το αμάξι ξεκάνει με long fuel trim στο -7 σε όλο το φάσμα στροφών και φορτιού και μετά από 10 χιλιόμετρα με σταθερή ταχύτητα σε ανοιχτό δρόμο το long πάει στο 2, 1, 0, -1 -2 σε όλο το φάσμα στροφών και φορτιού. Σβήνεις το αμάξι ξαναβάζει μπροστά μετά από 4-5 ώρες και πάλι -7 και με μετά πάλι στο 2,1,0,-1,-2

Μήπως δεν αποθηκεύει την τελευταία τιμή του long trim όταν σβήνεις την μηχανή? Είχα ακούσει ότι κάποια αμάξια το κάνουν αυτό και ξεκινούν πάντα με κάποια default τιμή. To λέω με επιφύλαξη πάντως μιας και δεν το έχω επιβεβαιώσει.

Το προβλημα μου ειναι ποια ειναι η σωστη τιμη?
gouris

Re: Απ: Torque + ODB2 BT : Σύστημα Παρακολούθησης Απόδοσης

Δημοσίευσηαπό astam » Κυρ 13 Σεπ, 2015 00:53

Λογικα οσο πιο κοντα στο 0 τοσο το καλυτερο. Στη βενζινη σου κανει τα ιδια?

Στάλθηκε από το GT-S6500 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2
Ford Mondeo '04 1.8
Landirenzo Evo
astam

Δημοσιευσεις: 166

Re: Απ: Torque + ODB2 BT : Σύστημα Παρακολούθησης Απόδοσης

Δημοσίευσηαπό gouris » Κυρ 13 Σεπ, 2015 20:58

astam έγραψε:Λογικα οσο πιο κοντα στο 0 τοσο το καλυτερο. Στη βενζινη σου κανει τα ιδια?

Στάλθηκε από το GT-S6500 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2

Συμφωνω οτι οσο πιο κοντα στο 0 τοσο το καλυτερο, το προβλημα μου ειναι τι φταιει και εχει αυτη την αποκλειση απο το ξεκινημα σε σχεση με την πορια. Οταν το γυρναω στην βενζινη στην πορια τα short προσπαθουν να το κανουν πιο πλουσιο. Δεν το εχω αφησει με βενζινη για πολλα χιλιομετρα με τον υπολογιστη πανω. Παντως στην βενζινη εχω δει οτι παει συνεχεια στο 0
gouris

Δημοσίευσηαπό viallesi » Κυρ 13 Σεπ, 2015 21:06

Όσο πιο κοντά στην τιμή που έχει το αμάξι στην βενζίνη είναι η σωστή απάντηση. Αν δεν είναι μαμά το αμάξι τα fuel trim αλλάζουν. Πρόσφατα είδα +14 (με βενζίνη) σε αμάξι με πολλές μετατροπές. Ο lambda είναι ο απόλυτος κριτής και αν είναι και wide band lambda ακόμα καλύτερα.
viallesi

Δημοσιευσεις: 452

Δημοσίευσηαπό gkazakias » Τρί 15 Σεπ, 2015 22:21

Τα βελτιωμενα αμαξια βενζινης δουλευουν ολα φτωχα. Αυτος ειναι ο σκοπος του προγραμματος. Για αυτο και ενα σωστα βελτιωμενο 1ου σταδιου εχει λιγοτερη καταναλωση απο μαμα. Βεβαια δεν πανε στο θεο οι θερμοκρασιες αφου αλλαζουν και το avance του κινητηρα.

Μια ασχετη ερωτηση τωρα. Συνδεω σε matrix ενα obd scanner και τρελενεται το κοντερ τερματιζοντας και καταγραφει χιλιομετρα. Μολις το αφαιρεσω ολα οκ. Αυτο συμβαινει μετα απο εγκατασταση υγραεριοκινησης, φορεσε ενα κιτ πολυ καλο europegas avance32. Καμια ιδεα? Παλια πριν την μετατροπη δεν το κανε.
gkazakias

Δημοσιευσεις: 1513

Δημοσίευσηαπό Qgas » Τετ 16 Σεπ, 2015 00:03

Έχει σύνδεση obd το κιτ μην συνδέσεις τίποτα πάνω το τσακίζεις ..
QGAS LPG CENTER ATHENS
http://www.qgas.gr
210 9420594
Αμφιθεας και Ορφέως 45 Παλαιό Φάληρο
Άβαταρ μέλους
Qgas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2696

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 26 επισκέπτες