Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Μπουζί ιριδίου...

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Re: Μπουζί ιριδίου...

Δημοσίευσηαπό lovebacardi » Τετ 15 Ιουν, 2011 19:30

καλησπερα παιδια εχω ενα toyota corolla 2003 1400cc και εχω βαλει το magic3 τσεχικο συστημα 3500χλμ μια χαρα αλλα θελω να βαλω μπουζι ιριδιου και ειμαι αναμεσα σε denso kai ngk lpg1 μπορει καποιος να μου πει πια ειναι της denso γιατι οι καλοι μας οι μαστορες δεν λενε για να μην τα παραγγειλουμε μεσω ιντερνετ. γιατι ζηταει 100 ευρωπουλα και δεν ειναι και λιγα.
lovebacardi

Δημοσιευσεις: 7

Δημοσίευσηαπό DaKancho » Τετ 15 Ιουν, 2011 20:26

lovebacardi έγραψε:
... θελω να βαλω μπουζι ιριδιου ...

Γιατί; Δεν σου αρέσουν αυτά που έχει το αυτοκίνητο;

lovebacardi έγραψε:
γιατι ζηταει 100 ευρωπουλα

Αυτή βέβαια είναι μια προφανής εξήγηση.
Υπέρμαχος της άμεσης ποινικοποίησης της βλακείας. Συμπεριλαμβάνονται και οι επιδειξίες.
Άβαταρ μέλους
DaKancho

Δημοσιευσεις: 283

Δημοσίευσηαπό tzanabetis » Τετ 15 Ιουν, 2011 20:34

lovebacardi έγραψε:καλησπερα παιδια εχω ενα toyota corolla 2003 1400cc και εχω βαλει το magic3 τσεχικο συστημα 3500χλμ μια χαρα αλλα θελω να βαλω μπουζι ιριδιου και ειμαι αναμεσα σε denso kai ngk lpg1 μπορει καποιος να μου πει πια ειναι της denso γιατι οι καλοι μας οι μαστορες δεν λενε για να μην τα παραγγειλουμε μεσω ιντερνετ. γιατι ζηταει 100 ευρωπουλα και δεν ειναι και λιγα.

αυτοί που πουλάνε μπουζί έχουν καταλόγους με τους κωδικούς που αντιστοιχούν σε κάθε τύπο αυτοκινήτου και μάρκας μπουζί. Καλύτερα να ρωτήσεις κάποιον, αλλιώς ψάξε στα site των εταιρειών με βάση τον κωδικό του μπουζί που έχεις στο αυτοκίνητό σου.
Κατά τα άλλα ίσως να το ξανασκεφτείς γιατί είναι πανάκριβα. Σκέψου πως με 20-25€ ξεμπρεδεύεις με τα μανίσια και δεν έχεις και κανένα πρόβλημα.
Zavoli χωρίς λαδιέρες, ξυδιέρες και τυροκαυτερές
70.000χλμ
Άβαταρ μέλους
tzanabetis

Δημοσιευσεις: 308

Δημοσίευσηαπό dti » Πέμ 16 Ιουν, 2011 00:28

lovebacardi έγραψε:...οι μαστορες δεν λενε για να μην τα παραγγειλουμε μεσω ιντερνετ. γιατι ζηταει 100 ευρωπουλα και δεν ειναι και λιγα.

Θα τα βρεις στη μισή τιμή εδώ: http://www.sparkplugs.co.uk/pages/prici ... um-ccp.asp
Σίγουρα αν ψάξεις κάποιο συγκεκριμένο τύπο, θα βρεις πολύ καλές τιμές και σε καμία περίπτωση δεν θα πληρώσεις 100 ευρώ...
S-MAX 2.5T Titanium (2007.75) LPG Powered by Vialle LPi
dti

Δημοσιευσεις: 1012

Δημοσίευσηαπό gakost » Πέμ 16 Ιουν, 2011 00:59

lovebacardi έγραψε: γιατι οι καλοι μας οι μαστορες δεν λενε για να μην τα παραγγειλουμε μεσω ιντερνετ. γιατι ζηταει 100 ευρωπουλα και δεν ειναι και λιγα.

Μιλάς σοβαρά ότι σου κρατάει μυστικό ποιά μπουζί θα σου βάλει; Σε οποιοδήποτε μαγαζί ανταλλακτικών και να ρωτήσεις θα σου πούνε, άσε που το γράφει το βιβλίο του αυτοκινήτου σου. Καλά πες του ότι υπάρχει και κάποια καινούργια ανακάλυψη που λέγεται ίντερνετ και κάποιες κακές εταιρείες που θέλουν να του φάνε το ψωμί του έχουν αναρτημένους καταλόγους. Κακό πράγμα αυτή η τεχνολογία :lol: :lol:

Και για να μην βρεθείς προ εκπλήξεως και δεν έχεις αρκετά λεφτά μαζί σου ρώτα πριν το αποφασίσεις αν στην τιμή περιλαμβάνεται και η τοποθέτηση :)) :)) :lol: :lol: :D :D =)) =)) =)) Και αν συμφωνήσεις ρώτησε τον αν τα σφίγγει με δυναμόκλειδο σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή και αν χρεώνει έξτρα και γι'αυτό, που δεν νομίζω να είναι και αυτό μέσα στην τιμή και αυτό για μόλις 100 € , μάλλον παίζει το κλασικό σύστημα που δουλεύει πάντος, σφίξτα σχετικά δυνατά. Α και όταν είναι να αλλάξεις λάδια μην ξεχάσεις να βάλεις τα super ειδικά λάδια για LPG, βγάλανε κάτι καινούργια ειδικά με ρινίσματα χρυσού. Τα πουλάνε στην Βουκουρεστίου :crazy: :crazy: :crazy: Επίσης ρώτα αν αυτή η τιμή περιλαμβάνει την απόδειξη ή όταν την ζητήσεις πέσει στο τραπέζι η πρόταση "αν θες χαρτί τότε είναι 100 + ΦΠΑ =123€ " έχω ακούσει ότι γίνετε και αυτό αλλά στην Ελλάδα εδώ δεν είμαστε τέτοιοι άνθρωποι και δεν πιστεύω να γίνονται τέτοια πράγματα. :lol: :lol: .

Ελπίζω να μην παρεξηγιέσαι ε; κατάλαβες ότι κάνω χιούμορ. Δεν έχω κάτι άλλο να προσθέσω συμφωνώ με αυτά που σου απάντησαν ήδη οι προηγούμενοι συνφορουμιστες
gakost

Δημοσιευσεις: 1038

Δημοσίευσηαπό dathens » Πέμ 16 Ιουν, 2011 01:16

@gakost στο Facebook θα σου εκανα like !!!! Ωραίος και κατανοητος !!
ml 350 2005 w164 Prins αθάνατο 160.000 km LPG 227.000 συνολικά
dathens

Δημοσιευσεις: 1252

Δημοσίευσηαπό tzanabetis » Σάβ 18 Ιουν, 2011 14:17

DaKancho έγραψε:Ειδικά για τα μπουζί, το περισσότερο που χρειάζεται να κάνουμε (αν κάνουμε κάτι) για χρήση υγραερίου είναι να μειώσουμε το διάκενο κατά περίπου 0,1 mm ( περίπου το 10% του υφιστάμενου διάκενου) και αυτό δεν στοιχίζει τίποτε.

Αυτό σκοπεύω να το δοκιμάσω σύντομα. Έχω κρατημένα μια 4άδα παλιά (τα προηγούμενα) μπουζί (DENSO) της μάνας του.
Σε λειτουργία με βενζίνη παίζει να έχει καμιά διαφορά η μείωση του διάκενου;
70.000χλμ
Άβαταρ μέλους
tzanabetis

Μπουζί ιριδίου...

Δημοσίευσηαπό lovebacardi » Κυρ 19 Ιουν, 2011 15:24

TOYOTA COROLLA 2003 1400CC
APO THN MAMA TOYOTA
COROLLA 1.4 i 16V (ZZE120) 4ZZ-FE (DOHC VVT-i) DENSO K16R-U11

TWRA GIA IRIDIOU IK16 AKOUW GNOMES KAI APOPSEIS OXI OTI THA EXOUME KAMIA TRELLEI DIAFORA APLA GIA KATI KALITERO STO MOTER OSO KALITERA TO XERIZOMASTE TOSO PIO POLLA XLM MAS BGAZEI. ASE POU TOYOTA EINAI DEN EXEI ANAGKI
182.074 kai varame xlm stathera.
me igraerio panw apo 3500
me 45,5 litra apo 520xlm ews 560 analoga tin odigisi :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :thumbup: :thumbup:
lovebacardi

Δημοσιευσεις: 7

Δημοσίευσηαπό tzanabetis » Κυρ 26 Ιουν, 2011 20:38

Ορίστε φωτογραφίες από τα μπουζί μου (DENSO K16R-U11) μετά από 4000χλμ με LPG:
(είχαν ήδη περίπου 30.000χλμ στην πλάτη τους με βενζίνη βέβαια)

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Αυτά τα έβγαλα και έβαλα άλλη μια τετράδα παλιά που είχα (της μάνας του) τα οποία είχαν φθαρεί λίγο αλλά τα είχα στην καβάτζα για καμιά δοκιμή. Τα έβαλα με μειωμένο διάκενο κατά 0,1mm, 1mm αντί 1,1mm που είναι το κανονικό, για να δω αν θα έχει καμιά διαφορά στην απόδοση, στην κατανάλωση κλπ κλπ. Θα τα τεστάρω για κάποια γεμίσματα και θα τα βγάλω να δω ξανά τι όψη θα έχουν. Μέχρι τώρα δεν έχω δει καμιά αισθητή διαφορά... θα φανεί στην πορεία και στον πρώτο έλεγχο που θα τους κάνω.
Τελευταία επεξεργασία από tzanabetis και Κυρ 26 Ιουν, 2011 22:00, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
70.000χλμ
Άβαταρ μέλους
tzanabetis

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Κυρ 26 Ιουν, 2011 21:20

Αν ειναι 4.000 και οχι 40.000χλμ , ειναι πολυ λιγα για να δεις κατι...
Γενικοτερα καλα τα βλεπω. Εκει που πεφτει ο σπινθήρας, υπαρχει καθολου μαυριλα ή ετσι φαινεται στη φωτο ?
ASTRA G 1.6 ΜΕ ICOM JTG LPG KIT
Άβαταρ μέλους
astragjtg

Δημοσιευσεις: 1470

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 16 επισκέπτες