gouris έγραψε:Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει πως ακριβώς μεταβάλλεται το long fuel trim? Σύμφωνα με αυτά που έχω διαβάσει είναι το μακροπρόθεσμο short fuel trim. Πως υπολογίζεται όμως? Αυτό που με ενδιαφέρει είναι, η τιμή που δείχνει είναι συνολική για ολο το ευρος στρόφων και φορτίων ή μεταβάλλεται ανάλογα με τις μεταβολές στην κίνηση του οχήματος.
Εμενα οι τιμες εως 800 στροφες είναι στο +8.6 και από 1200 και πανω από 0 εως -5 -6,-7-8 αναλογα
Τι σημαίνει αυτό ότι είμαι φτωχός στα χαμηλά και πλούσιος στα ψηλά? Δηλαδή και το long fuel trim αλλάξει στιγμιαία ανάλογα το φορτίο και τις στροφές αναλογα με τις τιμες που εχει αποθηκεύσει.Επίσης όταν πατώ γκαζι η τιμη παει παντα στα αρνητικά και όταν πατήσω συμπλέκτη εν κίνηση παει πάντα στα θετικα +7 +8
Γνωρίζει κανείς πως προέκυψε η εικόνα απο το εργαλείο? Σε εμένα το ίδιο εργαλείο και σε απόσταση 30 λεπτών μου βγάζει σταθερές τιμές για το Long Trim (λογικό μιας και το long μεταβάλλεται αργά) και παρόμοια εικόνα στο short trim (λογικό μιας και εκεί έχεις γρήγορες και πολλές μεταβολές).
Αυτή η εικόνα μοιάζει σαν μία εσωτερική μνήμη του long trim... αν και είμαι πολύ αβέβαιος ότι είναι κάτι τέτοιο. Γνωρίζει κανείς πως προέκυψε?