Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Torque + ODB2 BT : Σύστημα Παρακολούθησης Απόδοσης

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Re: Torque + ODB2 BT : Σύστημα Παρακολούθησης Απόδοσης

Δημοσίευσηαπό viallesi » Τετ 04 Μαρ, 2015 11:59

gouris έγραψε:Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει πως ακριβώς μεταβάλλεται το long fuel trim? Σύμφωνα με αυτά που έχω διαβάσει είναι το μακροπρόθεσμο short fuel trim. Πως υπολογίζεται όμως? Αυτό που με ενδιαφέρει είναι, η τιμή που δείχνει είναι συνολική για ολο το ευρος στρόφων και φορτίων ή μεταβάλλεται ανάλογα με τις μεταβολές στην κίνηση του οχήματος.
Εμενα οι τιμες εως 800 στροφες είναι στο +8.6 και από 1200 και πανω από 0 εως -5 -6,-7-8 αναλογα
Τι σημαίνει αυτό ότι είμαι φτωχός στα χαμηλά και πλούσιος στα ψηλά? Δηλαδή και το long fuel trim αλλάξει στιγμιαία ανάλογα το φορτίο και τις στροφές αναλογα με τις τιμες που εχει αποθηκεύσει.Επίσης όταν πατώ γκαζι η τιμη παει παντα στα αρνητικά και όταν πατήσω συμπλέκτη εν κίνηση παει πάντα στα θετικα +7 +8

Εικόνα

Γνωρίζει κανείς πως προέκυψε η εικόνα απο το εργαλείο? Σε εμένα το ίδιο εργαλείο και σε απόσταση 30 λεπτών μου βγάζει σταθερές τιμές για το Long Trim (λογικό μιας και το long μεταβάλλεται αργά) και παρόμοια εικόνα στο short trim (λογικό μιας και εκεί έχεις γρήγορες και πολλές μεταβολές).

Αυτή η εικόνα μοιάζει σαν μία εσωτερική μνήμη του long trim... αν και είμαι πολύ αβέβαιος ότι είναι κάτι τέτοιο. Γνωρίζει κανείς πως προέκυψε?
viallesi

Δημοσιευσεις: 452

Δημοσίευσηαπό viallesi » Παρ 06 Μαρ, 2015 11:58

Θέλω να κάλω σύγκριση των trims τόσο στο υγραέριο όσο και στην βενζίνη. Για την ώρα βλέπω οτι τα long trims στο υγραέριο είναι πάρα πολύ κοντά στο 0 το οποίο είναι super!!! Πρόσφατα όμως σύνδεσα το OBD σε ίδιο αμάξι ενός φίλου και μου έδειξε long trim 5!!! Προφανώς και μπορεί να έχει πρόβλημα το δικό του οπότε δεν υπάρχει λόγος να βγάλει κάποιος γρήγορα συμπεράσματα καθώς επίσης ρόλο παίζει και η διαδρομή. Υπάρχει όμως και η πιθανότητα απλά το συγκεκριμένο αμάξι (Ιαπωνικό βλέπεις) να του αρέσουν περισσότερο οι αρνητικές τιμές. Δεν ξέρω...

Αυτό που θέλω λοιπον να κάνω είναι να κάνω την ίδια διαδρομή τόσο με την βενζίνη όσο και με το υγραέριο με όσο το δυνατόν πιο κοντινές συνθήκες οδήγησης. Το ερώτημα μου είναι αν πρέπει να μηδενίσω το long trim βγάζοντας τον πόλο της μπαταρίας πριν απο κάθε δοκιμή ώστε να έχω όσο το δυνατόν πιο αξιόπιστο αποτέλεσμα.
viallesi

Δημοσιευσεις: 452

Δημοσίευσηαπό harmim » Δευτ 29 Ιουν, 2015 23:02

Παιδια επειδη δεν ειμαι και πολυ σχετικος ,μπορει καποιος να μου προτεινει ενα Obd scanner να το βαλω στο αυτοκινητο μου και να το συνδεω μεσω usb στο ταμπλετ μου για να παρακολουθω τα short και long fuel trims?Exω renault laguna μοντελο 2000,1600 κυβικα με 16pin obd ,αλλα τι ειναι?OBD 1 ή OBD 2?Μια βοηθεια παρακαλω...Ευχαριστω!
harmim

Δημοσιευσεις: 97

Δημοσίευσηαπό harmim » Τρί 30 Ιουν, 2015 10:58

Κανεις σχετικος με το θεμα?
harmim

Δημοσίευσηαπό mhtsos34 » Τρί 30 Ιουν, 2015 14:51

ELM327 απο ebay αγορα καπου στα 4ευρω αγορα κ συνδεση μεσω bluetooth με androind κινητο με το προγραμμα torque pro κατεβασμα απο το play story.
mhtsos34

Δημοσιευσεις: 69

Δημοσίευσηαπό mhtsos34 » Τρί 30 Ιουν, 2015 15:02

mhtsos34

Δημοσιευσεις: 69

Δημοσίευσηαπό astam » Τρί 30 Ιουν, 2015 15:59

Έχω πάρει και εγώ ένα τέτοιο ELM327 OBD2 II V2.1 mini adapter και δε δουλεύει στο αυτοκίνητό μου που έχει πρωτόκολλο OBDII J1850PWM. Παρόλο που πάνω γράφει "supports all OBDII protocols" η εφαρμογή κάνει scan όλα τα πρωτόκολλα αλλά ποτέ δε βρίσκει την ECU του αυτοκινήτου παρότι το κινητό μου έχει κάνει ζεύξη μέσω bluetooth με το ELM327. Βέβαια δε το έχω δοκιμάσει σε άλλο αυτοκίνητο με άλλο πρωτόκολλο OBD για να δώ αν παίζει.
Ford Mondeo '04 1.8
Landirenzo Evo
astam

Δημοσιευσεις: 166

Δημοσίευσηαπό harmim » Τρί 30 Ιουν, 2015 17:17

Aυτο το elm327 συνοδευεται και απο cd εγκαταστασης?Αν ναι ,πως κανω εγκατασταση στο tablet?
harmim

Δημοσίευσηαπό astam » Τρί 30 Ιουν, 2015 17:46

Αν έχεις android λογισμικό τότε κατέβασε την εφαρμογή Torque απο το Play Store.
Ford Mondeo '04 1.8
Landirenzo Evo
astam

Δημοσιευσεις: 166

Δημοσίευσηαπό gkazakias » Σάβ 11 Ιούλ, 2015 03:43

Δεν παιζει μεγαλο ποσοστο κλωνων elm327 απο το ebay. Η τιμη της original συσκευης ειναι γυρω στο 40 ευρω. Βεβαια σε μερικους παιζει και ο κλωνος, αλλα δεν ειναι ο κανονας, ειναι εξαιρεσεις.
gkazakias

Δημοσιευσεις: 1513

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 23 επισκέπτες