Kougis έγραψε:Από τη στιγμή που γράφουμε σε ένα φόρουμ που αντικειμένο του είναι η οικονομία τότε η λύση είναι Diesel.
Το υγραέριο (που έχω κι εγώ) είναι ημίμετρο και προσωρινή λύση μεχρι να ξεφορτωθούμε το αυτοκίνητο (που οι περισσότεροι δεν μπορούνε) και να πάρουμε ένα Diesel.
Όσους τους απασχολούν οι σπιρτάδες, τα γκάζια κτλ ας πάνε σε άλλα φόρουμ (τύπου Dragster.gr κτλ)
Sent from my iPhone using Tapatalk
Τόχω ξαναπεί ότι στην κατοχή μου πέραν του opel vectra 1600 έχω και ένα fiat strada 1700 diesel εμπροσθικίνητο
μοντέλο 2003 δηλαδή σχεδόν ίδια τεχνολογία κυβικά.
α)830 χιλιόμετρα με το οπελ έκαψα 51 ευρώ υγραέριο συν 2-3 ευρώ βενζίνα(σύνολο 54).
β)600 χιλιόμετρα με το fiat (φορτηγάκι) έκαψα 46 ευρώ πετρέλαιο
Κίνηση στις ίδιες διαδρομές.Με το φορτηγάκι έκανα και και καμιά 80αριά χιλιόμετρα σε κάποιες αγροτικές
διαδρομές με μικρά φορτία (ξύλα-ελιές),έφερα και καμιά 500αριά κιλά ξύλα για το τζάκι Αθήνα.
Γέμισμα και τα δύο από Φάωνος (φθηνό υγραέριο αλλά και φθηνό πετρέλαιο)
Δεν λέω ευχαριστημένος είμαι από το φορτηγάκι και το καύσιμό του αλλά περισσότερο σαν οικονομία αυτή
τη στιγμή είμαι από το opel.Πιθανώς σε σύγκριση με ένα μοντέλο 2014 να μην υπάρχουn αυτά ta δεδομένα αλλά
που βρίσκω και τα 17-18.000 ευρώ για ένα καινούργιο diesel φορτηγάκι.?
Άρα παιδιά συγκρίσεις να κάνουμε με δύο όμοια πράγματα (έτσι έμαθα στο σχολείο) και όχι ένα βενζινοκίνητο
15ετίας (αξίας 2-3.000 ευρώ)με ένα diesel τελευταίας τεχνολογίας (αξίας 15-20.000) ευρώ.
Τώρα αν στο μέλλον ανέβουν οι τιμές στο υγραέριο??
Δεν νομίζω ότι στο πετρέλαιο κίνησης θα μείνει και στο 1,17 που είναι τώρα.?
Υ.Γ.Για τη σημερινή τιμή τουπετρελαίου κίνησης προβληματίζομαι.Με τα άσπρόμαυρα λίγα μαλλιά που μου
έχουν μείνει την θεωρώ παγίδα.Και έχω μάθει ότι συνήθως πίσω από το τυρί που μας σερβίρουν αυτοί μας
κυβερνούν κρύβουν τη φάκα.
Για αυτό το λόγο αυτή τη στιγμή καινούργιο diesel δεν θα αγόραζα με μόνο λόγο την οικονομία καυσίμου.