Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Αγορά νέου αυτοκινήτου diesel ή υγραέριο;

Πόσο συμφέρει τελικά; Κόστος εγκατάστασης; Αναμονές για εγκατάσταση; Αυτονομία;

Re: Αγορά νέου αυτοκινήτου diesel ή υγραέριο;

Δημοσίευσηαπό fotisly » Τετ 12 Νοέμ, 2014 11:23

αποψεις λεμε εδω μεσα και οι περισσοτερες αποψεις ειναι βαση ιδίας εμπειριας του καθ ενος.
η τελικη αποφαση ειναι δικη σου.καποιοι το ποτηρι το βλεπουν μισοαδειο καποιοι μισογεματο.
το ποτηρι ειναι στην μεση.ουτε φουλ θετικο δλδ για να την κανεις υγραεριο ουτε φουλ αρνητικο.
αν εχεις ενα αμαξι που παει χαμενο κ δεν θα το χαρεις σχεδον ποτε ή αν το πουλησεις με τα λεφτα που θα παρεις αγοραζεις seichento,τοτε ειναι μονοδρομος το υγραεριο.
οσο για το icom που αναφερει ο φιλος πιο πανω.αυτο φοραω 4+ χρονια.υγραεριο ειναι κ αυτο και οι βαλβιδες εκατσαν κ με αυτο.βεβαια δεν το ειχα κανει υγραεριο για να το παω σαν 1000αρι και το χρησιμοποιουσα οπως πριν.δλδ χωρις περιορισμο στις στροφες.συχνα πανω απο 4000 και καποιες φορες τελικες μεχρι κοφτη.
τωρα που αλλαξα βαλβιδες το παω σαν 1400κυβικα.δλδ πλεον το χρησιμοποιω σαν αλλο αμαξι.εεε αυτο με εχει ξενερωσει.
icom jtg υγρου ψεκασμου,πλεον lovato σε αστρα h 1.8 140 hp
prins silverline2 skoda fabia 1.4 101 hp
fotisly

Δημοσιευσεις: 394

Δημοσίευσηαπό antonis8via » Σάβ 15 Νοέμ, 2014 00:23

fotisly έγραψε:αποψεις λεμε εδω μεσα και οι περισσοτερες αποψεις ειναι βαση ιδίας εμπειριας του καθ ενος.
η τελικη αποφαση ειναι δικη σου.καποιοι το ποτηρι το βλεπουν μισοαδειο καποιοι μισογεματο.
το ποτηρι ειναι στην μεση.ουτε φουλ θετικο δλδ για να την κανεις υγραεριο ουτε φουλ αρνητικο.
αν εχεις ενα αμαξι που παει χαμενο κ δεν θα το χαρεις σχεδον ποτε ή αν το πουλησεις με τα λεφτα που θα παρεις αγοραζεις seichento,τοτε ειναι μονοδρομος το υγραεριο.
οσο για το icom που αναφερει ο φιλος πιο πανω.αυτο φοραω 4+ χρονια.υγραεριο ειναι κ αυτο και οι βαλβιδες εκατσαν κ με αυτο.βεβαια δεν το ειχα κανει υγραεριο για να το παω σαν 1000αρι και το χρησιμοποιουσα οπως πριν.δλδ χωρις περιορισμο στις στροφες.συχνα πανω απο 4000 και καποιες φορες τελικες μεχρι κοφτη.
τωρα που αλλαξα βαλβιδες το παω σαν 1400κυβικα.δλδ πλεον το χρησιμοποιω σαν αλλο αμαξι.εεε αυτο με εχει ξενερωσει.

o φίλος με κάλυψε.

Επειδή ξενέρωσα και εγώ πριν προλάβω να φάω και τις βαλβίδες (γιατι και εγώ το έβαλα για να το οδηγώ ΟΠΩΣ ΠΡΙΝ!) γι αυτό είμαι αρνητικός.
δυστυχώς και φθορά υπάρχει (απλά με το icom λιγότερη αλλά πάλι θα βγει το πρόβλημα) και οικονομία δεν υπάρχει σημαντικη (ειδικά όταν τσιμπάει το λίτρο το 0.86)
και πρόβλημα με τα μείγματα προπανίου-βουτανίου υπάρχει
και κλέβουν αβέρτα κάποια πρατήρια επειδή δεν είναι οι δείκτες των δεξαμενών ποιοτικοί όπως οι εργοστασιακοί της βενζίνης οπότε και να σου κλέψει 2 λίτρα στα 30 παίζει να καταλάβεις τίποτα)
οπότε...συν το γεγονός ότι κάνεις δύσκολη τη ζωή σου (γύρισε αέριο; γιατι όχι ακόμη; έβγαλα τα ίδια χλμ με το προηγούμενο γέμισμα; γιατι όχι αν οχι - ρετάρει το πρωί; γιατι; μήπως να βάλω άλλα μπουζί; ρετάρει στο τέρμα γκάζι; γιατι; εχθες δε ρέταρε και πολλά άλλα κουλά) και ζεις με μία απορία μέρα παραμέρα σχετικά με το αμάξι γι αυτο καταλήγιες αργά και σταθερά να το σιχαθείς και το αέριο και το αμάξι!!!
και με τη παραμικρή ζημια ο νους σου πάει στο κακό "ωχ..λες να φταίει το αέριο που έκαψα λ; που έκαψα καταλύτη; που τρέμει στη κίνηση; που που που!"

οπότε...γι αυτό είμαι αρνητικός....τα πέρασα γι αυτό στα λέω.
antonis8via

Δημοσιευσεις: 362

Δημοσίευσηαπό panosopel » Σάβ 15 Νοέμ, 2014 16:14

Επειδη εχω και εγω opel astra h βαλβιδες πως καταλαβες την ζημια?εγω ηδη εχω πανω απο 85,000km με αεριο
Βεβαια ο μαστορας μου πε οτι οι βαλβιδες ειναι μια χαρα(τις μετρησα μου πε τωρα τι εννοει...) αλλα αμα ρυθμιζονται μονες τους φανταζομαι οτι δεν μπορει να το δει και απλα το πε ετσι?

Τωρα οσον αφορα τις ζημιες σιγουρα παει το μυαλο σου πρωτα στο υγραεριο αλλα εγω το σκεφτηκα τοσες φορες και ως τωρα μονο για την τρομπα βενζινης μπορω να το κατηγορησω αν και εφταιγα και εγω

Οι ζημιες γινονται οχι λογω υγραεριου αλλα κυριως λογω χιλιομετρων
panosopel

Δημοσιευσεις: 157

Δημοσίευσηαπό fotisly » Κυρ 16 Νοέμ, 2014 23:09

αναλογα τι κινητηρα φορας.δεν ειναι ολοι με αυτορυθμιζομενες.
icom jtg υγρου ψεκασμου,πλεον lovato σε αστρα h 1.8 140 hp
prins silverline2 skoda fabia 1.4 101 hp
fotisly

Δημοσιευσεις: 394

Δημοσίευσηαπό Kougis » Κυρ 23 Νοέμ, 2014 12:15

Από τη στιγμή που γράφουμε σε ένα φόρουμ που αντικειμένο του είναι η οικονομία τότε η λύση είναι Diesel.

Το υγραέριο (που έχω κι εγώ) είναι ημίμετρο και προσωρινή λύση μεχρι να ξεφορτωθούμε το αυτοκίνητο (που οι περισσότεροι δεν μπορούνε) και να πάρουμε ένα Diesel.
Όσους τους απασχολούν οι σπιρτάδες, τα γκάζια κτλ ας πάνε σε άλλα φόρουμ (τύπου Dragster.gr κτλ)

Sent from my iPhone using Tapatalk
Kougis

Δημοσιευσεις: 21

Δημοσίευσηαπό Qgas » Κυρ 23 Νοέμ, 2014 22:37

Kougis έγραψε:Από τη στιγμή που γράφουμε σε ένα φόρουμ που αντικειμένο του είναι η οικονομία τότε η λύση είναι Diesel.

Το υγραέριο (που έχω κι εγώ) είναι ημίμετρο και προσωρινή λύση μεχρι να ξεφορτωθούμε το αυτοκίνητο (που οι περισσότεροι δεν μπορούνε) και να πάρουμε ένα Diesel.
Όσους τους απασχολούν οι σπιρτάδες, τα γκάζια κτλ ας πάνε σε άλλα φόρουμ (τύπου Dragster.gr κτλ)

Το λες λογο του οτι ζεις στο κρατος παρωδια Ελλας .. Αν ομως πχ ειχε το υγραεριο 0.45 € / λιτρο και 1.45 € το diesel οπως εχει στο βελγιο λουξεμβουργο , ή 0,65 € στην ολλανδια με diesel 1.55 € θα ειχες την ιδια γνωμη ;
1. δυσκολο να παρουμε ολοι diesel γιατι δεν μπορουμε να ξεφορτωθουμε τα παλαιά πανακριβα βενζινοκινητα που εχουμε..
2 αν παρεις ενα πχ ford focus eco boost 1000 cc 125 hp με καταναλωση 8 λιτρα υγραεριο ( χωρις καθολου βενζινη ) με 0,72 λεπτα το λιτρο θελεις 5,76 € τα 100 χιλ με κοστος μετατροπης 2300 € περιπου .. Αν παρεις ομως το diesel 1.6 με 90 hp με καταναλωση 5,5 /100 χιλιομετρα θελεις 6,8 € τα 100 χιλιομετρα και 2700 € παραπανω για το diesel .. Σχεδον 1 € διαφορα τα 100 χιλιομετρα..

Συν οτι καμια ζημια δεν εχει αναφερθει σε αμεσου ψεκαμσου αυτοκινητα (που ψεκαζετε το υγραεριο απο την αντλια απο τα ιδια μπεκ της βενζινης ) .. Λογω το οτι τα αμαξια αυτα εχουν προδιαγραφες για υγραεριο λογο του αμεσου ψεκασμου ..

Τι σε συμφαιρει τελικα;
QGAS LPG CENTER ATHENS
http://www.qgas.gr
210 9420594
Αμφιθεας και Ορφέως 45 Παλαιό Φάληρο
Άβαταρ μέλους
Qgas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2696

Δημοσίευσηαπό Kougis » Κυρ 23 Νοέμ, 2014 22:56

Ναι για μένα μιλάω και για όσους μένουν Ελλάδα.
Ελληνικό δεν είναι το φόρουμ;

Kougis

Δημοσιευσεις: 21

Δημοσίευσηαπό Qgas » Δευτ 24 Νοέμ, 2014 02:48

Τα νουμερα ειναι στην Ελλαδα στο βελγιο το υγραεριο εινσι στο μισο κοστος του diesel ..

Ελλαδα
0,72 - 1.25 πιο φθηνο το υγραεριο κατα 10 % περιπου απο το diesel κατα μεσο ορο

Βελγιο
Ενα αμαξι lpg κινειτε με κοστος 50 % πιο φθηνα απο τα diesel ..
0,45 - 1,45

Αντι λοιπον να παρεις ενα κενουργιο diesel παρε ενα αμεσου οπως vw grup kia hundai ford volvo mersedes bmw κτλ κα καντο υγραειο διοτι ειναι κοντα η ωρα που θα φαει το diesel την αυξηση στο κεφαλι λογω της μειωσης του εφκ στο θερμανσης ..
QGAS LPG CENTER ATHENS
http://www.qgas.gr
210 9420594
Αμφιθεας και Ορφέως 45 Παλαιό Φάληρο
Άβαταρ μέλους
Qgas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2696

Δημοσίευσηαπό papoys » Δευτ 24 Νοέμ, 2014 08:16

Kougis έγραψε:Από τη στιγμή που γράφουμε σε ένα φόρουμ που αντικειμένο του είναι η οικονομία τότε η λύση είναι Diesel.

Τόχω ξαναπεί ότι στην κατοχή μου πέραν του opel vectra 1600 έχω και ένα fiat strada 1700 diesel εμπροσθικίνητο
μοντέλο 2003 δηλαδή σχεδόν ίδια τεχνολογία κυβικά.
α)830 χιλιόμετρα με το οπελ έκαψα 51 ευρώ υγραέριο συν 2-3 ευρώ βενζίνα(σύνολο 54).
β)600 χιλιόμετρα με το fiat (φορτηγάκι) έκαψα 46 ευρώ πετρέλαιο
Κίνηση στις ίδιες διαδρομές.Με το φορτηγάκι έκανα και και καμιά 80αριά χιλιόμετρα σε κάποιες αγροτικές
διαδρομές με μικρά φορτία (ξύλα-ελιές),έφερα και καμιά 500αριά κιλά ξύλα για το τζάκι Αθήνα.
Γέμισμα και τα δύο από Φάωνος (φθηνό υγραέριο αλλά και φθηνό πετρέλαιο)

Δεν λέω ευχαριστημένος είμαι από το φορτηγάκι και το καύσιμό του αλλά περισσότερο σαν οικονομία αυτή
τη στιγμή είμαι από το opel.Πιθανώς σε σύγκριση με ένα μοντέλο 2014 να μην υπάρχουn αυτά ta δεδομένα αλλά
που βρίσκω και τα 17-18.000 ευρώ για ένα καινούργιο diesel φορτηγάκι.?

Άρα παιδιά συγκρίσεις να κάνουμε με δύο όμοια πράγματα (έτσι έμαθα στο σχολείο) και όχι ένα βενζινοκίνητο
15ετίας (αξίας 2-3.000 ευρώ)με ένα diesel τελευταίας τεχνολογίας (αξίας 15-20.000) ευρώ.

Τώρα αν στο μέλλον ανέβουν οι τιμές στο υγραέριο??
Δεν νομίζω ότι στο πετρέλαιο κίνησης θα μείνει και στο 1,17 που είναι τώρα.?

Υ.Γ.Για τη σημερινή τιμή τουπετρελαίου κίνησης προβληματίζομαι.Με τα άσπρόμαυρα λίγα μαλλιά που μου
έχουν μείνει την θεωρώ παγίδα.Και έχω μάθει ότι συνήθως πίσω από το τυρί που μας σερβίρουν αυτοί μας
κυβερνούν κρύβουν τη φάκα.
Για αυτό το λόγο αυτή τη στιγμή καινούργιο diesel δεν θα αγόραζα με μόνο λόγο την οικονομία καυσίμου.
opel vectra 1,6 με emmegas (πριν zanardi) 219.000 χιλ. με lpg και 347.000 στο κοντέρ
Άβαταρ μέλους
papoys

Δημοσιευσεις: 1960

Δημοσίευσηαπό fokion » Δευτ 24 Νοέμ, 2014 08:38

Οπως περιμεναμε κανα δυο χρονια να δουμε τις πρωτες σοβαρες βλαβες/χουγια του υγραεριου, ας πειμενουμε κανα δυο χρονια να δουμε τα τι και πως των συγχρονων (DPF) ντιζελ.....
ΚΙΑ SPORTAGE 1 - Σύστημα PLATINCA - 100.000 χλμ.
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσιευσεις: 2253

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Γενική συζήτηση για το LPG

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 21 επισκέπτες