papoys έγραψε:Είμαι πάντα της άποψη ότι το lpg είναι ένα καύσιμο για οικονομική οδήγηση.
Κατά την γνώμη μου δεν μπορεί με τίποτε σαν καύσιμο να αντικαταστήσει τη βενζίνη.Πάντα είχε και θα έχει ένα
μεγάλο ρίσκο αποτυχίας και προβλημάτων στη μηχανή του αυτοκινήτου.
Για μένα μετατροπή πρέπει να γίνεται σε αυτοκίνητα που παίρνουν απλά φτηνά συστήματα,ώστε να μην σε απασχολεί
συνεχώς η σκέψη πως αν πάει κάτι στραβά πάνε χαμένα τα λεφτά που έδωσες.Άλλο είναι να κάνης μετατροπή με
2.500 ευρώ και άλλο με 600.
Ο γυιός μου έχει το το 207 rally του οποίου οι καταναλώσεις ξεπερνούν κατά πολύ τα 10 λίτρα στα 100.Επειδή ξέρω
πως οδηγεί,σε ερώτησή του να βάλει και αυτος υγραέριο του είπα άστο όπως είναι γιατί γρήγορα θα πάρης το μοτέρ
στο χέρι.Το lpg είναι καύσιμο για ήπια και νορμάλ οδήγηση για νάχει το αποτέλεσμα για το οποίο το βάζης.
Συμπέρασμα.Μην βάζης στην sprider lpg ξοδεύοντας τόσα χρήματα.Δεν θάχης το αυτοκίνητο που έχης με βενζίνη.
Κάποιοι άλλοι θάχουν αντίθετε άποψη........Απόψεις είπαμε λέμε.
Όλες σεβαστές.Διάλεξε όποια σου ταιριάζει και εύχομαι τα καλίτερα αν κάνης τελικά τη μετατροπή.
Καλησπέρα και από εμένα!
Κάτοχος εδώ και σχεδόν 10 χρονάκια ενός φαταούλα με το όνομα RX8(challenge).Τους τελευταίους μήνες κάνω μια σοβαρή έρευνα αγοράς έχοντας ως στόχο κάποιο καινούριο πετρελαιοκίνητο όχημα(νέο focus 1.5 120 ps,mini cooper 5θυρο,v40 ή qashqai) με τιμή λίγο πάνω από 20.000 αλλά δε βγαίνει από το μυαλό μου η εναλλακτική ενός ποιοτικού μεταχειρισμένου βενζινοκίνητου.Αυτό συμβαίνει επειδή γνωρίζω ότι με λιγότερα χρήματα μπορώ να αποκτήσω ένα πολύ καλό αμάξι και να του βάλω ένα lpg kit ώστε να εξοικονομήσω αρκετά χρήματα.Πρώτη επιλογή μου σαφώς θα ήταν το Α4 1.8 (2009 και μετά)αλλά μιλώντας στην έκθεση ''Αυτοκίνηση'' με τα παιδιά της europegas(αν θυμάμαι καλά)με αποθάρρυναν λέγοντάς μου ότι όλοι οι κινητήρες άμεσου ψεκασμού(fsi και tfsi) δεν ενδείκνυνται για lpg.
Άλλες εναλλακτικές είναι το tiguan 1.4 tsi 2009+,το passat 1.4 tsi 2011+ ή κάποια mercedes c class,όλα εννοείται μικρότερα από 2000cc.
Διαβάζοντας το forum,ατάκες όπως αυτές του παππού με αποθαρρύνουν και από το υγραέριο και όπως καταλαβαίνετε έχω μπερδευτεί.Πριν μου προτείνετε να πάρω μολύβι και χαρτί και να κάνω υπολογισμούς για τα ετήσια χλμ και το κόστος,να πω ότι αυτό δεν είναι πολύ εύκολο διότι στην παρούσα φάση χρησιμοποιώ ελάχιστα το αυτοκίνητο για τον προφανή λόγο ενώ αν είχα στην κατοχή μου ένα πετρελαιοκίνητο όχημα,σίγουρα θα έφευγα εκδρομές συχνότερα(αυτός άλλωστε είναι και ο βασικός λόγος που ψάχνομαι για την αλλαγή) επομένως δεν μπορώ να έχω πλήρη άποψη για το μέγεθος των ετήσιων χλμ...μπέρδεμα
ΥΓ:Από τα πετρελαιοκίνητα που μέχρι τώρα έχω οδηγήσει,μόνο το qashqai 1.6 και ίσως η bmw 1(στη sport ρύθμιση) με έχουν αφήσει σχετικά ικανοποιημένο.Οδηγικά(απόκριση,επιτάχυνση.σπιρτάδα) όλα είναι εμφανώς αρκετά μακριά από το rx8,πράγμα που περίμενα αλλά όχι σε αυτό το βαθμό.