Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Αγορά νέου αυτοκινήτου diesel ή υγραέριο;

Πόσο συμφέρει τελικά; Κόστος εγκατάστασης; Αναμονές για εγκατάσταση; Αυτονομία;

Re: Αγορά νέου αυτοκινήτου diesel ή υγραέριο;

Δημοσίευσηαπό lleonidas » Τρί 28 Οκτ, 2014 21:16

papoys έγραψε:Είμαι πάντα της άποψη ότι το lpg είναι ένα καύσιμο για οικονομική οδήγηση.
Κατά την γνώμη μου δεν μπορεί με τίποτε σαν καύσιμο να αντικαταστήσει τη βενζίνη.Πάντα είχε και θα έχει ένα
μεγάλο ρίσκο αποτυχίας και προβλημάτων στη μηχανή του αυτοκινήτου.

Για μένα μετατροπή πρέπει να γίνεται σε αυτοκίνητα που παίρνουν απλά φτηνά συστήματα,ώστε να μην σε απασχολεί
συνεχώς η σκέψη πως αν πάει κάτι στραβά πάνε χαμένα τα λεφτά που έδωσες.Άλλο είναι να κάνης μετατροπή με
2.500 ευρώ και άλλο με 600.
Ο γυιός μου έχει το το 207 rally του οποίου οι καταναλώσεις ξεπερνούν κατά πολύ τα 10 λίτρα στα 100.Επειδή ξέρω
πως οδηγεί,σε ερώτησή του να βάλει και αυτος υγραέριο του είπα άστο όπως είναι γιατί γρήγορα θα πάρης το μοτέρ
στο χέρι.Το lpg είναι καύσιμο για ήπια και νορμάλ οδήγηση για νάχει το αποτέλεσμα για το οποίο το βάζης.
Συμπέρασμα.Μην βάζης στην sprider lpg ξοδεύοντας τόσα χρήματα.Δεν θάχης το αυτοκίνητο που έχης με βενζίνη.

Κάποιοι άλλοι θάχουν αντίθετε άποψη........Απόψεις είπαμε λέμε.
Όλες σεβαστές.Διάλεξε όποια σου ταιριάζει και εύχομαι τα καλίτερα αν κάνης τελικά τη μετατροπή.

Καλησπέρα και από εμένα!
Κάτοχος εδώ και σχεδόν 10 χρονάκια ενός φαταούλα με το όνομα RX8(challenge).Τους τελευταίους μήνες κάνω μια σοβαρή έρευνα αγοράς έχοντας ως στόχο κάποιο καινούριο πετρελαιοκίνητο όχημα(νέο focus 1.5 120 ps,mini cooper 5θυρο,v40 ή qashqai) με τιμή λίγο πάνω από 20.000 αλλά δε βγαίνει από το μυαλό μου η εναλλακτική ενός ποιοτικού μεταχειρισμένου βενζινοκίνητου.Αυτό συμβαίνει επειδή γνωρίζω ότι με λιγότερα χρήματα μπορώ να αποκτήσω ένα πολύ καλό αμάξι και να του βάλω ένα lpg kit ώστε να εξοικονομήσω αρκετά χρήματα.Πρώτη επιλογή μου σαφώς θα ήταν το Α4 1.8 (2009 και μετά)αλλά μιλώντας στην έκθεση ''Αυτοκίνηση'' με τα παιδιά της europegas(αν θυμάμαι καλά)με αποθάρρυναν λέγοντάς μου ότι όλοι οι κινητήρες άμεσου ψεκασμού(fsi και tfsi) δεν ενδείκνυνται για lpg.
Άλλες εναλλακτικές είναι το tiguan 1.4 tsi 2009+,το passat 1.4 tsi 2011+ ή κάποια mercedes c class,όλα εννοείται μικρότερα από 2000cc.
Διαβάζοντας το forum,ατάκες όπως αυτές του παππού με αποθαρρύνουν και από το υγραέριο και όπως καταλαβαίνετε έχω μπερδευτεί.Πριν μου προτείνετε να πάρω μολύβι και χαρτί και να κάνω υπολογισμούς για τα ετήσια χλμ και το κόστος,να πω ότι αυτό δεν είναι πολύ εύκολο διότι στην παρούσα φάση χρησιμοποιώ ελάχιστα το αυτοκίνητο για τον προφανή λόγο ενώ αν είχα στην κατοχή μου ένα πετρελαιοκίνητο όχημα,σίγουρα θα έφευγα εκδρομές συχνότερα(αυτός άλλωστε είναι και ο βασικός λόγος που ψάχνομαι για την αλλαγή) επομένως δεν μπορώ να έχω πλήρη άποψη για το μέγεθος των ετήσιων χλμ...μπέρδεμα :roll:
ΥΓ:Από τα πετρελαιοκίνητα που μέχρι τώρα έχω οδηγήσει,μόνο το qashqai 1.6 και ίσως η bmw 1(στη sport ρύθμιση) με έχουν αφήσει σχετικά ικανοποιημένο.Οδηγικά(απόκριση,επιτάχυνση.σπιρτάδα) όλα είναι εμφανώς αρκετά μακριά από το rx8,πράγμα που περίμενα αλλά όχι σε αυτό το βαθμό.
lleonidas

Δημοσιευσεις: 11

Δημοσίευσηαπό fokion » Τρί 28 Οκτ, 2014 21:22

στη θεση σου μαλλον θα επαιρνα ντιζελ.
Με τα πραγματα οπως ειναι σημερα...

και θα κραταγα το RX8 για "γουστα" οποτε.....
ΚΙΑ SPORTAGE 1 - Σύστημα PLATINCA - 100.000 χλμ.
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσιευσεις: 2253

Δημοσίευσηαπό papoys » Τρί 28 Οκτ, 2014 23:43

Γνώμη μου ότι το diesel και το υγραέριο είναι για οικονομική οδήγηση και για ήσυχους οδηγούς που αρέσκονται σε
μικρές ταχύτητες και λίγες στροφές.

Αν σου αρέσει η γρήγορη οδήγηση και οι ψηλές στροφές βενζινούλα νάχης τοκεφάλι σου ήσυχο.
Εκτός και αν διαθέτης τα λεφτά για ένα πολύ καλό diesel.
Από την άλλη να δώσης το rx8 και να πάρης ένα πολύ καλό diesel μόνο και μόνο για οικονομική οδήγηση έχω την
εντύπωση ότι ποτέ δεν θα καταφέρης να κάνης απόσβεση από την οικονομία στα καύσιμα. 8-)

Αυτό που θάθελα να σε συμβουλέψω πριν πάρης την τελική σου απόφαση όποια και αν θάναι αυτή σκέψου την πολύ
καλά.Μην ενεργείς εν θερμώ και βεβιασμένα.
opel vectra 1,6 με emmegas (πριν zanardi) 219.000 χιλ. με lpg και 347.000 στο κοντέρ
Άβαταρ μέλους
papoys

Δημοσιευσεις: 1960

Δημοσίευσηαπό lleonidas » Τετ 29 Οκτ, 2014 01:43

Τι να πω βρε παιδιά,είναι δύσκολη απόφαση.
Αν οι πετρελαιοκινητήρες δεν ήταν τόσο ''ράθυμοι'' συγκριτικά με τη βενζίνη,η απόφαση θα ήταν ευκολότερη δεδομένων των πολύ ικανοποιητικών καταναλώσεων που βγάζουν.Μιλώντας για εμένα συγκεκριμένα,η απόφαση να αφήσω το rx8 δεν είναι βιαστική,το σκέφτομαι εδώ και πολύ καιρό διότι με ενοχλεί που δεν αποφασίζω να πάω πουθενά εξαιτίας της τόσο μεγάλης κατανάλωσης.Θέλω επιτέλους να έχω ένα αυτοκίνητο με 4 κανονικές πόρτες και με χώρους που θα με εμπνέει να το ταξιδεύω χωρίς το άγχος της βενζίνης και του αισθήματος ότι πετάω λεφτά στον αέρα,πράγμα που νιώθω όταν κάθε λίγο και λιγάκι σκάω 50ευρα στα βενζινάδικα.
Εννοείται πως δεν περιμένω να αποκτήσω κάτι παρόμοιο ως προς τη συμπεριφορά και τις επιδόσεις,δεν υπάρχει τέτοιο πετρελαιοκίνητο.Αν είναι να δώσω όμως 20+ζεστά χιλιάρικα,απαιτώ μια αξιοπρεπή τουλάχιστον απόδοση.
Η μυρωδιά του καινούριου,η καλή τιμή μεταπώλησης που λογικά θα κρατήσει ένα diesel,όπως και τα μηδενικά τέλη ή τα 5 χρόνια δωρεάν service που δίνουν κάποιες εταιρείες είναι σημαντικοί παράγοντες.
Αν πάω σε βενζίνη,παίρνω λογικά ένα ποιοτικό premium αμάξι που θα ήταν απλησίαστο ως καινούριο αλλά εδώ οι προβληματισμοί είναι άλλοι:αξίζει να αγοράσει κανείς μεταχειρισμένο και να του βάλει άμεσα lpg;Πόσο επιτυχημένη/απροβλημάτιστη θα είναι η μετατροπή σε βάθος χρόνου;Το δίκτυο πρατηρίων lpg στην επαρχία είναι επαρκές;Στο νομό καταγωγής μου ας πούμε δεν είναι καθόλου επαρκές.Σε ποια κατάσταση θα είναι το μεταχειρισμένο από έμπορο(πολύ λίγα αυτοκίνητα από τα μοντέλα που ψάχνω τα πουλάνε ιδιώτες);
Σαφής και ξεκάθαρη απάντηση δύσκολο να βρεθεί...εκτός κι αν σύντομα γίνει κανένα μπραφ και εξισωθούν οι τιμές αμόλυβδης και diesel οπότε θα κερδίσει πολλούς πόντους η βενζινούλα ή αν η ''αξιόπιστη'' κυβέρνησή μας(τρομάρα της) απελευθερώσει πάλι την αγορά των δίλιτρων+,δίνοντας περισσότερες επιλογές σε όσους αναζητάμε όχημα!
Κάθε άποψη ή προβληματισμός δεκτός στα πλαίσια της διαδικτυακής κουβέντας :)
lleonidas

Δημοσίευσηαπό antonis8via » Τετ 29 Οκτ, 2014 02:09

φιλε μου,

εγω θα σου πρότεινα να πάρεις diesel και να αλλάξεις οδηγικές συνήθειες.
Δεν γίνεται να σε ικανοποιήσει ένα diesel αμάξι αν το θες για οικονομία, διότι για να σε ικανοποιήσει θα πρέπει να καίει και αυτό τα άντερά του.
Επομένως θα πάρεις ένα τετράπορτο οικογενειακό (πχ. octavia) και θα συμβιβαστείς.
Αν θες να μη συμβιβαστείς...θα πετάξεις το RX8 (διότι δε πιάνει τίποτα πια όχι ότι έπιανε και πολλά πριν με κάποιες φήμες που το κυνηγούν) και θα αγοράσεις με ελάχιστα χρήματα (λόγω κρίσης) ένα s3 δίλιτρο μεταχειρισμένο που με σχετικά ήρεμη οδήγηση καίει τα μισά απο το δικό σου και πάει σχεδόν όπως το δικό σου στο τέρμα, στρίβει πολύ καλύτερα και ταξιδεύει φανταστικά.
Φυσικά δεν είναι τόσο όμορφο, είναι δίλιτρο και θέλει τα γνωστά τέλη και φόρο πολυτελείας αλλά στο τέλος του έτους έχεις και πάλι μεγαλύτερη οικονομία από κατανάλωση λαδιού και βενζίνης σε σχέση μετο rx8.

TO NA κρατας το rx8 είναι ασύμφορο εκτός και το κουνάς μονο το ΣΚ και κάνεις 500 χλμ το μήνα μονο. Με τη κρίση βρίσκεις εργαλεία σα το s3 τσάμπα, και εγώ το λάτρεψα το rx8 αλλά όταν οδηγήσεις τετρακίνητο και μάλιστα με μοτερ σα του s3.....αρχίζεις και ξεπερνάς πολύ εύκολα το rx8. ΜΙΛΑΜΕ NA ταξιδεύεις με 150-170 μόνιμα και να καις 7.8 λίτρα / 100 χλμ.
να στη βαράει να το σανιδώνεις και να βλέπεις 280......πανεύκολα.....
να στρίβει σα βιδωμένο κάτω σε ράγιες.....
να βρέχει και να ξεκινάς στον ανήφορο λες και είναι...επίπεδος ο δρόμος.....
ούτε γλιστρήματα, εντελώς ουδέτερη συμπεριφορά.

γι αυτό σου λεω.....περαν του σχήματος και της όμορφης γεωμετριας με τη πίσω κίνηση που εξιτάρει τους ρομαντικούς.....το rx8,
ακόμη και με τετρακίνητη skoda octavia με το παλιο κινητήρα 1.8 20v που παίρνει και υγραέριο πανεύκολα....θα οδηγείς εξίσου γρήγορα με το rx8 σε στριφτερές διαδρομές...και στα μπαμ το skoda θα είναι σαφώς γρηγορότερο.
και τέτοια βρίσκεις πλέον με 4000-5000 ευρώ.

ίσως πονάνε αυτά που λέω...αλλα...σου λέω την ωμή αλήθεια κατα την αποψη μου φυσικά.
antonis8via

Δημοσιευσεις: 362

Re: Απ: Αγορά νέου αυτοκινήτου diesel ή υγραέριο;

Δημοσίευσηαπό anikologr » Τετ 29 Οκτ, 2014 04:18

lleonidas έγραψε:Τι να πω βρε παιδιά,είναι δύσκολη απόφαση.
Αν οι πετρελαιοκινητήρες δεν ήταν τόσο ''ράθυμοι'' συγκριτικά με τη βενζίνη,η απόφαση θα ήταν ευκολότερη δεδομένων των πολύ ικανοποιητικών καταναλώσεων που βγάζουν.Μιλώντας για εμένα συγκεκριμένα,η απόφαση να αφήσω το rx8 δεν είναι βιαστική,το σκέφτομαι εδώ και πολύ καιρό διότι με ενοχλεί που δεν αποφασίζω να πάω πουθενά εξαιτίας της τόσο μεγάλης κατανάλωσης.Θέλω επιτέλους να έχω ένα αυτοκίνητο με 4 κανονικές πόρτες και με χώρους που θα με εμπνέει να το ταξιδεύω χωρίς το άγχος της βενζίνης και του αισθήματος ότι πετάω λεφτά στον αέρα,πράγμα που νιώθω όταν κάθε λίγο και λιγάκι σκάω 50ευρα στα βενζινάδικα.
Εννοείται πως δεν περιμένω να αποκτήσω κάτι παρόμοιο ως προς τη συμπεριφορά και τις επιδόσεις,δεν υπάρχει τέτοιο πετρελαιοκίνητο.Αν είναι να δώσω όμως 20+ζεστά χιλιάρικα,απαιτώ μια αξιοπρεπή τουλάχιστον απόδοση.
Η μυρωδιά του καινούριου,η καλή τιμή μεταπώλησης που λογικά θα κρατήσει ένα diesel,όπως και τα μηδενικά τέλη ή τα 5 χρόνια δωρεάν service που δίνουν κάποιες εταιρείες είναι σημαντικοί παράγοντες.
Αν πάω σε βενζίνη,παίρνω λογικά ένα ποιοτικό premium αμάξι που θα ήταν απλησίαστο ως καινούριο αλλά εδώ οι προβληματισμοί είναι άλλοι:αξίζει να αγοράσει κανείς μεταχειρισμένο και να του βάλει άμεσα lpg;Πόσο επιτυχημένη/απροβλημάτιστη θα είναι η μετατροπή σε βάθος χρόνου;Το δίκτυο πρατηρίων lpg στην επαρχία είναι επαρκές;Στο νομό καταγωγής μου ας πούμε δεν είναι καθόλου επαρκές.Σε ποια κατάσταση θα είναι το μεταχειρισμένο από έμπορο(πολύ λίγα αυτοκίνητα από τα μοντέλα που ψάχνω τα πουλάνε ιδιώτες);
Σαφής και ξεκάθαρη απάντηση δύσκολο να βρεθεί...εκτός κι αν σύντομα γίνει κανένα μπραφ και εξισωθούν οι τιμές αμόλυβδης και diesel οπότε θα κερδίσει πολλούς πόντους η βενζινούλα ή αν η ''αξιόπιστη'' κυβέρνησή μας(τρομάρα της) απελευθερώσει πάλι την αγορά των δίλιτρων+,δίνοντας περισσότερες επιλογές σε όσους αναζητάμε όχημα!
Κάθε άποψη ή προβληματισμός δεκτός στα πλαίσια της διαδικτυακής κουβέντας :)

Γιατί δεν παίρνεις ένα ford focus 1.0 turbo βενζίνη; και πολύ φθηνότερο από 20000 και οικονομικό και γρήγορο και την διαφορά από το diesel θα κάνεις πολλά πολλά χιλιόμετρα να την καλύψεις από θέμα κατανάλωσης..
Hyundai i30 1.4 LPG + Λιπαντήρα Υποπίεσης 30.000 klm
anikologr

Δημοσιευσεις: 667

Δημοσίευσηαπό fokion » Τετ 29 Οκτ, 2014 12:17

fokion έγραψε:στη θεση σου μαλλον θα επαιρνα ντιζελ......

Μ' αυτα που διαβαζω στο 4τφορουμ..... ειδικά για το φιλτρο σωματιδιων και το κοστος αντικαταστασης του και οχι μονο.....

Χμμμμ............. Δε συμβουλευω τιποτα - Οτι σε φωτισει ο Θεος
ΚΙΑ SPORTAGE 1 - Σύστημα PLATINCA - 100.000 χλμ.
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσιευσεις: 2253

Δημοσίευσηαπό lleonidas » Τετ 29 Οκτ, 2014 22:41

Αντώνη ευχαριστώ για τον κόπο να γράψεις αυτό το κατεβατό,όπως και τα υπόλοιπα μέλη...με βοηθούν οι προτάσεις σας!
Η αγορά 2λιτρου αποκλείεται δυστυχώς λόγων τελών/φόρου πολυτελείας.
Το μικρό focus νομίζω πως δε θα το σκεφτόμουν κυρίως επειδή ένα χιλιάρι μοτέρ όσο εξελιγμένο/αποδοτικό κι αν είναι,δεν παύει να είναι χιλιάρι.
Θα ήθελα λοιπόν τα φώτα σας σε κάτι:Τα βενζινοκίνητα αυτοκίνητα τα οποία μου αρέσουν και δυνητικά θα μπορούσαν να αποτελέσουν επιλογές μου είναι τα tiguan 1.4 tsi(122 ή 150ps), golf 1.4tsi(122,140 ή 160ps), bmw σειρά 3 1.6, mercedes c class 1.6 156ps, mini cooper(1.6 122ps ή cooper s 184ps), όλα τους μοντέλα 2009 και μετά.Τα περισσότερα από αυτά κυμαίνονται σε μικτές καταναλώσεις της τάξης των 7 έως 9 l/100km,κρίνοντας με βάση την πλατφόρμα του spritmonitor.de και θεωρητικά μου φαίνονται ικανοποιητικές αλλά κάτι μου λέει ότι τείνουν ελαφρώς προς τα κάτω συγκριτικά με τις πραγματικές!
1.Θεωρείτε ότι θα μπορούσα απροβλημάτιστα(όσο μπορεί κανείς να το πει αυτό) να εγκαταστήσω lpg σε κάποιο ή σε κάποια από τα παραπάνω μοντέλα;
2.Υπάρχει κάποιο άλλο ελληνικό ή ξένο site σαν το προαναφερθέν όπου μπορούμε να διασταυρώσουμε καταναλώσεις ΙΧ αυτοκινήτων;
lleonidas

Re: Απ: Αγορά νέου αυτοκινήτου diesel ή υγραέριο;

Δημοσίευσηαπό anikologr » Πέμ 30 Οκτ, 2014 00:32

lleonidas έγραψε:Αντώνη ευχαριστώ για τον κόπο να γράψεις αυτό το κατεβατό,όπως και τα υπόλοιπα μέλη...με βοηθούν οι προτάσεις σας!
Η αγορά 2λιτρου αποκλείεται δυστυχώς λόγων τελών/φόρου πολυτελείας.
Το μικρό focus νομίζω πως δε θα το σκεφτόμουν κυρίως επειδή ένα χιλιάρι μοτέρ όσο εξελιγμένο/αποδοτικό κι αν είναι,δεν παύει να είναι χιλιάρι.
Θα ήθελα λοιπόν τα φώτα σας σε κάτι:Τα βενζινοκίνητα αυτοκίνητα τα οποία μου αρέσουν και δυνητικά θα μπορούσαν να αποτελέσουν επιλογές μου είναι τα tiguan 1.4 tsi(122 ή 150ps), golf 1.4tsi(122,140 ή 160ps), bmw σειρά 3 1.6, mercedes c class 1.6 156ps, mini cooper(1.6 122ps ή cooper s 184ps), όλα τους μοντέλα 2009 και μετά.Τα περισσότερα από αυτά κυμαίνονται σε μικτές καταναλώσεις της τάξης των 7 έως 9 l/100km,κρίνοντας με βάση την πλατφόρμα του spritmonitor.de και θεωρητικά μου φαίνονται ικανοποιητικές αλλά κάτι μου λέει ότι τείνουν ελαφρώς προς τα κάτω συγκριτικά με τις πραγματικές!
1.Θεωρείτε ότι θα μπορούσα απροβλημάτιστα(όσο μπορεί κανείς να το πει αυτό) να εγκαταστήσω lpg σε κάποιο ή σε κάποια από τα παραπάνω μοντέλα;
2.Υπάρχει κάποιο άλλο ελληνικό ή ξένο site σαν το προαναφερθέν όπου μπορούμε να διασταυρώσουμε καταναλώσεις ΙΧ αυτοκινήτων;

Θεωρείς το golf πιο αξιόπιστο από το focus.. OK...
Hyundai i30 1.4 LPG + Λιπαντήρα Υποπίεσης 30.000 klm
anikologr

Δημοσιευσεις: 667

Δημοσίευσηαπό lleonidas » Πέμ 30 Οκτ, 2014 00:48

Αυτό είναι δικό σου συμπέρασμα,εγώ δεν έγραψα πουθενά κάτι τέτοιο ούτε και μπαίνω σε τέτοιου είδους διαδικασία συγκρίσεων.
lleonidas

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Γενική συζήτηση για το LPG

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 22 επισκέπτες