Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Αγορά νέου αυτοκινήτου diesel ή υγραέριο;

Πόσο συμφέρει τελικά; Κόστος εγκατάστασης; Αναμονές για εγκατάσταση; Αυτονομία;

Re: Αγορά νέου αυτοκινήτου diesel ή υγραέριο;

Δημοσίευσηαπό hlias » Κυρ 31 Αύγ, 2014 10:06

konos έγραψε:
labros έγραψε:
drspiros έγραψε:1. Τα εργοστασιακά lpg δουλεύουν μόνο με υγραέριο ή παίρνουν και βενζίνη;
2. Έχουν ένα ρεζερβουάρ ή δύο;
3. Παίρνουν μπρος με βενζίνη ή κατευθείαν υγραέριο;
4. Έχουν κινητήρα και παρελκόμενα ειδικά για lpg;

Δουλεύουν και με βενζίνη και έχουν δυο ρεζερβουάρ. παίρνουν μπρος με βενζίνη. Είναι μια μετατροπή που γίνεται από την εταιρία και τίποτα παραπάνω Ο κινητήρας είναι απλός βενζίνης. Δεν ξέρω αν βάζουν ενισχυμένες έδρες.

Ναι, υπάρχουν εργοστασιακά αυτοκίνητα που χρησιμοποιούν μόνο lpg, βλέπε Ford και Holden στην Αυστραλία όπου εδώ και χρόνια έχουν ξεχωριστές γραμμές παραγωγής για lpg dedicated cars, ή lpg only cars (μπορείτε να ρίξετε τους όρους αυτούς στο Google για του λόγου το αληθές). H Holden διαφημίζει τις ειδικές έδρες από στελλίτη και εννοείται ότι υπάρχει μια μόνο δεξαμενή που γεμίζει μόνο με lpg.

Ένα λινκ για όσους βαριούνται να το ψάξουν:
http://www.carsguide.com.au/car-reviews ... AIt0MV_s4U

Πέρσι μίλαγα με έναν Ελληνοαυστραλό που οδηγούσε τέτοιο όχημα από τη δουλειά του. Μου έλεγε ότι πολλοί ταξιτζήδες και εταιρείες με μεγάλο στόλο τα προτιμούν.

Δεδομένου λοιπόν ότι μιλάμε για εργοστασιακή γραμμή (συνεπώς δεν τίθεται θέμα κακής ρύθμισης, μεταλλουργίας, απόδοσης κτλ) νομίζω ότι δεν είναι τόσο απλό να πει κάποιος ναι στο diesel με κλειστά μάτια.

Η σχέση τιμής των δύο καυσίμων είναι πλασματική για μένα, υπό την έννοια ότι στα πλαίσια της ληστρικής λειτουργίας του ελληνικού κράτους κανείς δεν ξέρει τι ξημερώνει αύριο. Από όσο ξέρω, όμως, το LPG είναι σαφώς πιο φθηνό στην παραγωγή του, αλλά αποθηκεύεται και μεταφέρεται πιο δύσκολα από το diesel (και ως εκ τούτου είναι πιο παρακινδυνευμένο για τις εταιρείες να στοκάρουν και να κάνουν παιχνίδι).

Αυτό που θα ήθελα να ρωτήσω τους εγκαταστάτες του forum, ή όποιον άλλο γνωρίζει, είναι αν το lpg ως πιο καθαρό καύσιμο παρατείνει τη ζωή και αν ρίχνει το κόστος συντήρησης ενός κινητήρα εσωτερικής καύσης που έχει ρυθμιστεί να δουλεύει αποκλειστικά με αυτό το καύσιμο με την κατάλληλη μεταλλουργία σε σχέση με τον ίδιο κινητήρα που καίει βενζίνη. Από ότι έχω διαβάσει αυτό ισχύει, αλλά θα ήθελα να ακούσω και τη γνώμη των υπολοίπων και πιο ειδικών.

στην Ελλαδα απαγορευεται το αυτοκινητο με υγραεριο να ειναι μονου καυσιμου.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

Δημοσίευσηαπό valsam » Κυρ 31 Αύγ, 2014 11:40

konos έγραψε:
valsam έγραψε:Φιλε konos απ'την στιγμη που βρισκομαστε υπο την ληστρικη λειτουργια του ελληνικού καρτελ lpg με κλειστα ματια ναι στο diesel για εναν ακομη λογο,γιατι Πανελλαδικα λειτουργει στο πετρελαιο ο ανταγωνισμος ενω στο lpg οχι!!!!!!!
Δεν ειναι δυνατον να προτημισει καποιος για καινουργιο αυτοκινητο το lpg και να ειναι με το ετσι θελω ορισμενων νταβατζιδων ερμαιο των ορεξεων τους και να πληρωνει 14 λεπτα πιο ακριβα το λιτρο σε μια ολοκληρη περιοχη πολλων χιλιομετρων μη μπορωντας να κανει τιποτα,με την λογικη αυτων των νταβατζιδων λοιπον αυριο μπορει να τους κ@υλωσει και να πουν(συνενοηθουν δηλ. οπως και κανου εδω και καιρο!)1,20 ακατεβατα το υγραεριο σε ολα τα πρατηρια!

Το ζήτημα, όμως, είναι ότι μπορεί να αποφασίσει το κράτος να αυξήσει τη φορολόγηση του diesel έτσι, ώστε η τιμή του να είναι παρόμοια με αυτή της βενζίνης, προκειμένου να μαζέψει χρήματα.... Συνεπώς, το μόνο αντικειμενικό στοιχείο που υπάρχει για την επιλογή καυσίμου είναι ότι το LPG είναι το πιο φθηνό καύσιμο στην παραγωγή του, με περιορισμούς όμως στην αποθήκευση και στη μεταφορά. Υπό αυτή την έννοια μπορείς να ελπίζεις ότι θα είναι και πιο φθηνό στην πώλησή του (όπως και συμβαίνει αυτή τη στιγμή...) και ότι ο ανταγωνισμός μπορεί να λειτουργήσει (βλέπε Αθήνα με το πρατήριο της Φάωνος να διατηρεί τις τιμές χαμηλά). Πάντα, βέβαια, υπό την αίρεση των εγκεφάλων του ελληνικού κράτους!!

Θεωρώ, πάντως, ότι ένα αποκλειστικά υγραεριοκίνητο αυτοκίνητο από εργοστασιακή γραμμή παραγωγής, εφόσον η διαφορά από το βενζινοκίνητο δεν ξεπερνά τα 1500-2000 ευρώ, είναι κάτι που αξίζει να το μελετήσει κάποιος.

Φιλε εν μερη εχεις δικιο,τα αντιστοιχα κυβισμου και ιποδυναμης με τα ντιζελ βενζινοκινητα εχουν ολα κατα μεσο ορο 20% περισσοτερη καταναλωση απο τα ντιζελ,τα εργοστασιακα lpg μιας και γιάυτα μιλαμε οπου εχει γινει σωστη μετατροπη για να λειτουργουν με υγραεριο(με τα σωστα μεταλα σε βαλβιδες και εδρες ) εχουν ολα 30 με 35% αυξηση καταναλωσης σε σχεση με τους αντιστοιχους ιδιους βενζινοκινητηρες,αρα εαν ενα ντιζελ εχει πραγματικη καταναλωση 5 λιτρα τα 100 το υγραεριοκινητο θα εχει γυρω στα 8 λιτρα τα 100 ,με το φθηνο ντιζελ σημερα δηλ. θελει καποιος (5 Χ 1,25)6,25 ευρω με ντιζελ και με το φθηνο υγρεριο (8 Χ 0,77)6,16ευρω δηλ. περιπου ιδια λεφτα,με το ακριβο καρτελυγραεριο ομως βγαινει (8 Χ 89,9)7,2 ευρω!
Και βεβαια υπαρχει η αβεβαιοτητα αν το κρατος θα αυξήσει τη φορολόγηση του diesel,αυτη ομως υπαρχει και για το lpg,αυτο ομως οπως ειπαμε ειναι αβεβαιοτητα,το βεβαιο ομως για το lpg σημερα ειναι οτι υπαρχει καρτελ ενω στο πετρελαιο δεν υπαρχει(ριξε μια ματια στο gas price και θα το διαπιστωσεις!)και οπως ειπα και πριν, να προτιμησει καποιος να αγορασει καινουργιο αυτοκινητο lpg γιατι,για να ειναι ερμαιο του καθε νταβατζικου που αμα του κ@υλωσει αυριο συνενοειτε με τα υπολοιπα κοπροσκυλα και το παει στο 1-1,10,με το ετσι θελω ?
valsam

Δημοσιευσεις: 1395

Δημοσίευσηαπό konos » Κυρ 31 Αύγ, 2014 23:04

hlias έγραψε:
konos έγραψε:
labros έγραψε:
drspiros έγραψε:1. Τα εργοστασιακά lpg δουλεύουν μόνο με υγραέριο ή παίρνουν και βενζίνη;
2. Έχουν ένα ρεζερβουάρ ή δύο;
3. Παίρνουν μπρος με βενζίνη ή κατευθείαν υγραέριο;
4. Έχουν κινητήρα και παρελκόμενα ειδικά για lpg;

Δουλεύουν και με βενζίνη και έχουν δυο ρεζερβουάρ. παίρνουν μπρος με βενζίνη. Είναι μια μετατροπή που γίνεται από την εταιρία και τίποτα παραπάνω Ο κινητήρας είναι απλός βενζίνης. Δεν ξέρω αν βάζουν ενισχυμένες έδρες.

Ναι, υπάρχουν εργοστασιακά αυτοκίνητα που χρησιμοποιούν μόνο lpg, βλέπε Ford και Holden στην Αυστραλία όπου εδώ και χρόνια έχουν ξεχωριστές γραμμές παραγωγής για lpg dedicated cars, ή lpg only cars (μπορείτε να ρίξετε τους όρους αυτούς στο Google για του λόγου το αληθές). H Holden διαφημίζει τις ειδικές έδρες από στελλίτη και εννοείται ότι υπάρχει μια μόνο δεξαμενή που γεμίζει μόνο με lpg.

Ένα λινκ για όσους βαριούνται να το ψάξουν:
http://www.carsguide.com.au/car-reviews ... AIt0MV_s4U

Πέρσι μίλαγα με έναν Ελληνοαυστραλό που οδηγούσε τέτοιο όχημα από τη δουλειά του. Μου έλεγε ότι πολλοί ταξιτζήδες και εταιρείες με μεγάλο στόλο τα προτιμούν.

Δεδομένου λοιπόν ότι μιλάμε για εργοστασιακή γραμμή (συνεπώς δεν τίθεται θέμα κακής ρύθμισης, μεταλλουργίας, απόδοσης κτλ) νομίζω ότι δεν είναι τόσο απλό να πει κάποιος ναι στο diesel με κλειστά μάτια.

Η σχέση τιμής των δύο καυσίμων είναι πλασματική για μένα, υπό την έννοια ότι στα πλαίσια της ληστρικής λειτουργίας του ελληνικού κράτους κανείς δεν ξέρει τι ξημερώνει αύριο. Από όσο ξέρω, όμως, το LPG είναι σαφώς πιο φθηνό στην παραγωγή του, αλλά αποθηκεύεται και μεταφέρεται πιο δύσκολα από το diesel (και ως εκ τούτου είναι πιο παρακινδυνευμένο για τις εταιρείες να στοκάρουν και να κάνουν παιχνίδι).

Αυτό που θα ήθελα να ρωτήσω τους εγκαταστάτες του forum, ή όποιον άλλο γνωρίζει, είναι αν το lpg ως πιο καθαρό καύσιμο παρατείνει τη ζωή και αν ρίχνει το κόστος συντήρησης ενός κινητήρα εσωτερικής καύσης που έχει ρυθμιστεί να δουλεύει αποκλειστικά με αυτό το καύσιμο με την κατάλληλη μεταλλουργία σε σχέση με τον ίδιο κινητήρα που καίει βενζίνη. Από ότι έχω διαβάσει αυτό ισχύει, αλλά θα ήθελα να ακούσω και τη γνώμη των υπολοίπων και πιο ειδικών.

στην Ελλαδα απαγορευεται το αυτοκινητο με υγραεριο να ειναι μονου καυσιμου.

Ναι, το γνωρίζω αυτό. Δεν ξέρω αν υπάρχει η πρόθεση να αλλάξει αυτή η νομοθεσία. Απλά θέτω υπόψη του forum την ύπαρξη τέτοιων αυτοκινήτων. Το ερώτημα είναι αν τελικά έχουν χαμηλότερο κόστος συντήρησης από το αντίστοιχο βενζινοκίνητο αυτοκίνητο. Να το θέσω απλοϊκά, δεν έχουν φίλτρο βενζίνης, αλλά φίλτρα lpg, δεν έχουν καταλύτη (φαντάζομαι!!!), με τη δεξαμενή δεν έχω ιδέα τι γίνεται σε σχέση με αντικατάσταση, κτλ, κτλ. Από τη στιγμή που η κατάσταση στην τιμολογιακή πολιτική των υγρών καυσίμων είναι τόσο ρευστή και άγνωστη, μπορούμε τουλάχιστον να βασιστούμε στο ότι ένα αμιγώς υγραεριοκίνητο αυτοκίνητο από εργοστασιακή γραμμή παραγωγής έχει μικρότερο κόστος συντήρησης από το βενζινοκίνητο;;;;;

Επιπλέον, ποιος θα υποστηρίξει επίσημα και ανεπίσημα ένα τέτοιο αυτοκίνητο στο service; Θα μπορέσουν οι αντιπροσωπίες να ανταποκριθούν στα πλαίσια της εγγύησης, και μετά τι; Ιδιώτες εγκαταστάτες που παράλληλα διατηρούν και πλήρως εξοπλισμένο συνεργείο αυτοκινήτων;;;;

Αν και μου αρέσει που κινούμαι με lpg, δεν είναι εύκολα τα πράγματα για αμιγώς υγραεριοκίνητα οχήματα στην Ελλάδα....
konos

Δημοσιευσεις: 43

Σε αναζήτηση νέου αυτοκινήτου:diesel ή lpg;;

Δημοσίευσηαπό lleonidas » Πέμ 11 Σεπ, 2014 02:20

Καλησπέρα σε όλες/όλους!
Εδώ και λίγους μήνες έχω πάρει την απόφαση να δώσω το φαταούλα που ονομάζεται RX-8 και να πάρω ένα πιο φυσιολογικό ως προς την κατανάλωση αυτοκίνητο.Έχω ήδη περάσει από αρκετούς εμπόρους κοιτάζοντας μόνο πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα(qashqai,v40,a3,mokka)αλλά επειδή όλα τα καινούρια diesel αυτοκίνητα που μου αρέσουν κοστίζουν πάνω 22-23 χιλιάρικα,τις τελευταίες μέρες σκέφτομαι μήπως στραφώ στη λύση ενός βενζινοκίνητου μεταχειρισμένου.Βασικός υποψήφιος το audi a4 1.8 από 2008 και έπειτα το οποίο μου αρέσει αρκετά και outsider κάποια mercedes c class της ίδιας περιόδου.
Το audi το βρίσκω σε τιμές κοντά στα 15 χιλιάρικα και προσθέτοντας τη μετατροπή,υπολογίζω 16+ στο σύνολο.Ο 1.8 tfsi βγαίνει στα 120 και στα 163 άλογα και πρόσφατα περνώντας από τον Φιλιππαίο,συζήτησα με έναν πωλητή ο οποίος μου είπε ότι μπορούν στο συνεργείο τους να μου βάλουν γκάζι.Ρώτησα αν υπάρχουν προβλήματα στη μετατροπή του συγκεκριμένου σε lpg και μου είπε πως δεν έχει ακούσει κάτι μέχρι στιγμής και ότι μπορεί να λειτουργήσει απροβλημάτιστα.
Η δική σας γνώμη ποια είναι;Αξίζει όλο αυτό το κόστος για τη συγκεκριμένη μετατροπή,τι θα κάνατε στη θέση μου;
lleonidas

Δημοσιευσεις: 11

Δημοσίευσηαπό papoys » Πέμ 11 Σεπ, 2014 06:46

Θα ακούσης πολλές και διάφορες απόψεις.Σχεδόν ο καθένας έχει και τη δική του.Εγώ γιαυτό πιστεύω ότι οι
μετροπές έχουν μειωθεί πάρα πολύ,πέραν της οικονομικής κρίσης.
Ποτέ δεν υπήρχε ένας μπούσουλας σε ποια αυτοκίνητα είναι καλή η μετατροπή και που συμφαίρει.Όπως σε όλα
τα πράγματα στην Ελλάδα κοιτάζουμε τι θα κανομήσουμε και πως θα περάσουμε καλά σήμερα και αδιαφορία για
το αύριο.

Είμαι της γνώμης ότι δεν αξίζει τον κόπο να διαθέσης ένα τέτοιο ποσό (κοντά στα 15.000) να πάρης ένα καλό
αυτοκίνητο βενζινοκίνητο και να το μετατρέπης σε lpg ρισκάροντας να μην πάνε όλα καλά.
Εάν είχες ένα τέτοιο αυτοκίνητο το οποίο πλέον κοστίζει πολλά να κινείται με βενζίνα θα σου έλεγα απερίφραστα
ρίκαρε και κάνε τη μετατροπή.
Επίσης θα σου έλεγα ναι αν έψαχνες να βρεις ένα καλό μεταχειρισμένο (7-10 έτη) με 5-6 χιλιάρικα με απλό και
όχι ατμοσφαιρικό κινητήρα όπως προείπα.
Γνώμη μου,το υγραέριο είναι πολύ καλή λύση για απλούς κινητήρες και όχι ατμοσφαιρικούς με πολλά άλογα.
Ο οδηγός πρέπει να κινείται με λίγες στροφές και μικρές ταχύτητες έτσι ώστε να σου αποφέρει την
όσο δυνατόν μεγαλίτερη οικονομία και να απομακρύνης τις όποιες πιθανότητες για μελλοντικές βλάβες.
Εξάλλου γιαυτό πιστεύω οι περισσότεροι πάνε σε υγραεριοκίνηση.ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΛΟΓΟΙ.

Άκου και τις λοιπές γνώμες και εύχομαι να διαλέξης την καλίτερη λύση όποια και αν είναι αυτή. 8-)
opel vectra 1,6 με emmegas (πριν zanardi) 219.000 χιλ. με lpg και 347.000 στο κοντέρ
Άβαταρ μέλους
papoys

Δημοσιευσεις: 1960

Δημοσίευσηαπό lleonidas » Σάβ 13 Σεπ, 2014 02:07

Παππού ευχαριστώ θερμά για την απάντηση!
Η αλήθεια είναι ότι προσανατολίζομαι στο πετρέλαιο για διάφορους λόγους αλλά η ''μοδα'' του lpg και κάποια οχήματα συγγενών/φίλων που χρησιμοποιούν αέριο,με έκανε να σκέφτομαι και αυτή τη λύση.Σίγουρα κάθε σενάριο έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά του αλλά το σίγουρο είναι ότι ένα καινούριο πετρελαιοκίνητο σε απαλλάσσει σε μεγάλο βαθμό από το οποιο άγχος για υψηλή κατανάλωση και από το άγχος να μην πάει κάτι καλά.
Κάποια στιγμή σκέφτηκα να γυρίσω σε γκάζι και το rx8 αλλά οι τιμές από τους λίγους μηχανικούς που αναλαμβάνουν ήταν τσουχτερές...άλλωστε το δικό μου έχει περίπου 100.000 χλμ και δεν ξέρω αν αξίζει τον κόπο να κάνω κάτι τέτοιο.Μεγάλο μειονέκτημα και η απουσία πρατηρίων lpg στο χωριό που κατεβαίνω αρκετές φορές το χρόνο..
Σήμερα πάντως έκανα test drive τα qashqai diesel 1.6 και v40 cross country diesel 1.6 αλλά ακόμα δεν έχω καταλήξει τι θα κάνω.Φημολογείται εδώ και καιρό ότι σύμφωνα με ευρωπαϊκή οδηγία,κάποια στιγμή θα εξισωθεί η τιμή πετρελαίου κ βενζίνης και αυτό είναι ένα πρόσθετο αγκάθι...το ίδιο και ο φήμες για αύξηση στην τιμή του lpg :problem:
lleonidas

Δημοσιευσεις: 11

Δημοσίευσηαπό antonis132 » Σάβ 13 Σεπ, 2014 15:20

εννοεις να προτιμησει ατμοσφαιρικο κινητηρα και οχι υπερτροφοδοτουμενο(turbo)
επειδη συμφωνα με τις λεξεις ο ''απλος'' κινητηρας οπως το θετεις ειναι ο ατμοσφαιρικος ενω για να βγαλει περισσοτερα αλογα θελει turbo-compressor δηλαδη υπερτροφοδοτη στα ελληνικα συμφωνα με το λεξικο του Γ.Μπαμπινιωτη
antonis132

Δημοσιευσεις: 480

Δημοσίευσηαπό gakost » Δευτ 15 Σεπ, 2014 17:34

Άσχετο με το τι καύσιμο θα προτιμήσεις είναι κρίμα να δώσεις τόσα χρήματα για να πάρεις μεταχειρισμένο = γουρουνι στο σακί. Να μην υπήρχε η δυνατότητα για πολλά χρήματα οκ να βολευτείς με μεταχειρισμένο. Εγώ σε αυτά τα χρήματα μεταχειρισμένο που δεν το ήξερα προσωπικά ούτε θα το κοιτούσα. Σκέψου επίσης 2008 = 6ετίας 2009=5ετίας. Τα λογικά χιλιόμετρα που περιμένεις είναι 80κ+ άσχετα με το τι γράφει το κοντέρ. Είσαι δηλαδή κοντά στο "ψυχολογικό όριο" των 100κ αν δεν το έχεις περάσει κιόλας και σε μια φάση που το αυτοκίνητο θα αρχίζει να ζητάει αρκετά αναλώσιμα και συντήρηση σιγά σιγά. (αμορτισέρ, μεγάλα σέρβις, ιμάντες, φρένα, συμπλέκτες κλπ κλπ) και να ξέρεις σε μάρκες που ανέφερες οι τιμές είναι φωτιά και λαύρα.
gakost

Δημοσιευσεις: 1038

Δημοσίευσηαπό valsam » Δευτ 15 Σεπ, 2014 21:26

gakost θα συμφωνησω μαζι σου οτι το μεταχειρισμένο = γουρουνι στο σακί!
Μπορει να ρειναι ψιλοασχετο με το θεμα αλλα ας το πω,με πηρε τηλ. χθες ενας φιλος απο Χαλκιδικη για να μου πει οτι το vitara του παρεδωσε πνευμα(σαπισε !) και ψαχνει να παρει αλλο μεταχειρισμενο(χωραφια ,κατσαβραχα και πολυ σκληρη χρηση γενικα!)και μιας και ξερει τι ψειρας ειμαι και οτι και στο υγραεριο θα την εχω ψαξει την δουλεαι ηθελε την συμβουλη μου αυτο που θα παρει να εχει η να μην εχει υγραεριο μιας και τα περισσοτερα στις αγγελιες εχουν υγραεριο(1600 κυβικα),δηλ. αν τον συμφερει ,και αν βγαζουν ζημια με υγραεριο !
Πρωτη μου ερωτηση στον φιλο :
Ποσα χιλιομετρα κανεις τον χρονο:
Aπαντηση:
3 με 4 χιλιαδες το πολυ!
Δευτερη ερωτηση:
Τα vitara τα μεταχειρισμενα που βρηκες αυτα που εχουν υγραεριο με αυτα που δεν εχουν στα ιδια χιλιομετρα περιπου και ιδιας χρονολογιας και καταστασης ειναι στα ιδια χρημαατ η μηπως ειναι πιο ακριβα αυτα που εχουν και υγραεριο:
Aπαντηση:
Τα ζητανε πιο ακριβα απο 500 εως και 1500 ευρω και με αυτα που ζητανε παραπανω παιρνω grand vitara πολυ πιο καινουργιο και με λιγοτερα χλμ!
Απο την πρωτη απαντηση και μονο του φιλου για τα ποσα χλμ κανει τον χρονο η απαντηση μου ηταν δεδομενη, και του λεω εγω εχω 30% αυξηση καταναλωσης με υγραεριο αλλα αντε να πουμε οτι ειμαι εξαιρεση του κανονα,αντε εσυ να εχεις με υγραεριο 20%,με την τιμη λιτρου Χαλκιδικη και 20% αυξηση καταναλωσης με τα χιλιομετρα που κανεις για να αποσβεσεις αυτα τα 500-1500 ευρω που ζητανε θελεις απο 2,5 εως 8 χρονια!
Και του απανταω ξανα καπακι εγω με μια ερωτηση,και τον ρωταω ,μιας και η αγορα μεταχειρησμενου ειναι "γουρουνι στο σακι" τι ειναι προτιμοτερο να παρεις ενα παλιοτερο αυτοκινητο με υγραεριο με μη εργοστασιακη εγκατασταση που εχει κανει αγνωστα χιλιομετρα η ενα πιο καινουργιο αυτοκινητο που εχει κανει αγνωστα χιλιομετρα με βενζινη που εξαλου εχει φτιαχτει να καιει αυτην?
Εχεις δικιο μου λεει!
valsam

Δημοσίευσηαπό valsam » Τρί 16 Σεπ, 2014 00:01

Nα κανω μια ερωτηση στους συμφορουμιτες(και σορυ που δεν ανοιγω καινουργιο θεμα!).
Αν ηταν να αγορασετε σημερα ενα μεταχειρισμενο αυτοκινητο και βρισκατε 2 αυτοκινητα και το ενα ειχε απο τον προηγουμενο ιδιοκτητη φορεμενο υγραεριο τα τελευταια 2-3 χρονια (60-80.000 χλμ)ολοιδια και στην ιδια ακριβος τιμη και με τα ιδια χλμ. θελω να μου απαντησετε ειληκρινα εσεις ποιο απ'τα 2 θα διαλεγατε?
Εγω σιγουρα θα διαλεγα αυτο που δεν φορουσε υγραεριο γιατι και να μην ανηκει στην μπλακ λιστ θα ηθελα εγω να ειμαι αυτος που θα του βαλώ το υγραεριο,δηλ. να ξεκινησω εγω να το οδηγω απο 0 χλμ με υγραεριο!
valsam

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Γενική συζήτηση για το LPG

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 27 επισκέπτες