Δεν γνωρίζω πότε έβγαλε η Vialle το "Vialle Valve Protector kit" αλλά αν κρίνω από το γεγονός οτι ακόμη και τώρα έχει μία μόνο αναφορά σε "ψιλά" γράμματα σε ολόκληρο το site της, είναι λογικό να θεωρεί ο οποιοσδήποτε οτι δεν χρειάζεται η λίπανση στα συστήματά της, ειδικά μάλιστα αν δεν ενημερώνεται από τους εξουσιοδοτημένους εγκαταστάτες της, ή κάποιο manual...
Η μόνη αναφορά που υπάρχει στο site της για το "Vialle Valve Protector kit" είναι στο σημείο που αναφέρει με ποιούς όρους ισχύει η επέκταση της εγγύησης μέχρι 4 χρόνια (Plus Warranty Plan). Εκεί λοιπόν λέει οτι πρέπει να υπάρχει εγκατεστημένο και το "Vialle Valve Protector kit". Οι όροι αυτής της εγγύησης τέθηκαν σε ισχύ στα τέλη Σεπτεμβρίου του 2010.
Η κατασκευάστρια εταιρεία του kit που ΔΕΝ είναι η Vialle, έχει πάρει έγκριση για την πώληση του kit από τα τέλη του 2008...
Στην Ελλάδα όπου δεν ισχύουν οι επεκτάσεις της εγγύησης τύπου Plus και Premium είναι μάλλον αναμενόμενο να μην υπάρχει γνώση για το συγκεκριμένο kit.
Να πω επίσης οτι η σύγκριση του sequential Valve Protector kit με το Electronic Valve Saver Kit της Flashlube είναι μάλλον άδικη, αφού το Flashlube (που κοστίζει αν δεν κάνω λάθος περίπου τα μισα χρήματα), ψεκάζει σε ένα μόνο σημείο (μετά την πεταλούδα αν κατάλαβα καλά) και όχι ξεχωριστά σε κάθε κύλινδρο, η δε ρύθμιση παροχής είναι στο περίπου, ανάλογα με την ιπποδύναμη. "Hightech" λοιπόν δεν είναι. Τέτοιου είδους σύστημα με παρόμοιο κόστος διαθέτει και η εταιρεία που κατασκευάζει το sequential Valve Protector kit, δείτε σχετικά
εδώ.
Τώρα το τι έκανε προ δεκαετίας η Vialle, νομίζω κανένα μας δεν μας απασχολούσε τόσα χρόνια κι έκτοτε έχουν βγει εκατοντάδες κινητήρες με διαφορετικής αντοχής υλικά, τα οποία βεβαίως δεν έχουν φτιαχθεί τις περισσότερες φορές για χρήση LPG, οπότε το να συστήνει η Vialle τώρα σε συγεκριμένους κινητήρες, ΟΧΙ γενικά και αδιακρίτως, κάποιο σύστημα λίπανσης ή καλύτερα ανακατασκευή της κυλινδροκεφαλής σε λίγες σχετικά περιπτώσεις, δεν το θεωρώ παράλογο, ίσα - ίσα που δείχνει την υπευθυνότητά της σαν εταιρεία στο χώρο, αφού πολλοί θα είναι εκείνοι που δεν θα μπουν στα έξοδα όχι μόνο για το Valve Protector kit, αλλά ούτε και για το LPi ή LPfi της, όταν θα ακούσουν οτι ο κινητήρας τους θέλει "χρήμα" για να παίξει ακίνδυνα με το υγραέριο. Θα πάνε τρέχοντας σε άλλα συστήματα που και δεν ενημερώνουν κατάλληλα για τους κινδύνους και αφήνουν σε πολλές περιπτώσεις τον μάστορα να καθορίσει την τύχη του κινητήρα, ανάλογα τις γνώσεις, το χρόνο που θέλει ν' αφιερώσει για ρυθμίσεις και τη γενικότερη επαγγελματική του υπευθυνότητα...
Η Vialle σαν εταιρεία πληροφορεί έστω και με το δικό της τρόπο όσους ψάχνουν κι ενδεχομένως και τους εξουσιοδοτημένους αντιπροσώπους της, όποτε της υποβάλουν κάποιο σχετικό ερώτημα, ή μέσω σημειώσεων / παρατηρήσεων στους καταλόγους της. Ο εδώ αντιπρόσωπός της έχω ακούσει με τα αυτιά μου να λέει οτι ο τάδε κινητήρας δεν είναι απόλυτα συμβατός, μπαίνει με ευθύνη του πελάτη, κλπ. κλπ. αλλά πιθανότατα δεν μπορεί να είναι απόλυτα ενημερωμένος για όλους τους κινητήρες, ανά πάσα χρονική στιγμή, οπότε πάντα να έχετε επιφυλάξεις, γιατί κάτι διαφορετικό μπορεί να βρεθεί στην πορεία, όπως έτυχε με τη δική μου περίπτωση που ούτε εδώ, αλλά ούτε και στην Ιταλία πληροφορήθηκα σχετικά, πριν τη μετατροπή και ότι ανακάλυψα, το ανακάλυψα μόνος μου μετά από καιρό!
Ομοίως, κι ο εδώ αντιπρόσωπος της Icom αλλά και στη Βουλγαρία, δεν με είχαν ενημερώσει για τον παραμικρό κίνδυνο, όταν διαπραγματευόμουνα πέρυσι τέτοια εποχή την εγκατάσταση του συστήματος...
Μπορεί να ήταν κακή συγκυρία και έλλειψη πληροφόρησης και όχι αδιαφορία ή ανευθυνότητα, πάντως τελικά είναι μάλλον απίθανο να είναι κανείς απόλυτα σίγουρος σε τέτοιου είδους μετατροπή...