Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Vialle Valve Protector kit

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Re: Vialle Valve Protector kit

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Τρί 24 Μάιος, 2011 19:36

Πολυ καλο το συγκεκριμενο συστημα λιπανσης αλλα παμε αρκετα πανω σε τιμη οπως και με ολα τα συστηματα λιπανσης που κανουν την οσο ποιο δυνατον καλυτερη δουλεια.
Δεν ειμαι εντελως αντιθετος ως προς την λιπανση αλλα βαζοντας κατω το φασμα που κανει ''δουλεια'' το σκεφτομαι αν αξιζει το χρημα, ο χρονος, η προσπαθεια για να το φερεις να κανει οντως γι'αυτο που προορίζεται.

Γι'αυτο προσανατολιζομαι ως προς 1 εναλλακτικό τροπο λιπανσης που θα γινει γνωστος σε ολους σε λιγο καιρο...
Δεν λεω περισσοτερα μεχρι να μαθω λεπτομερειες και αν οντως αξιζει.
ASTRA G 1.6 ΜΕ ICOM JTG LPG KIT
Άβαταρ μέλους
astragjtg

Δημοσιευσεις: 1470

Δημοσίευσηαπό gakost » Τρί 24 Μάιος, 2011 20:21

dim63 έγραψε:
και κατι νομιζω πολυ βασικο ΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΚΟΙΤΑΝ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΠΡΩΤΑ και μετα τους χρηστες
γιατι πραγματικα αν ολο αυτο το διαστημα που τα υγρα συστηματα λεγαν ΟΧΙ και μετα απο 10+ χρονια το αλλαζουν τι να σκεφτης? οτι τωρα το βρηκαν? τωρα το θυμηθηκαν? ή ας ριξουμε ενα ακομα προιον στην αγορα,και αφου ειμαστε και ακριβοι ας το κανουμε λιγο πιο hightech.
Γιατι ειχα βρει και εγω http://www.flashlube.com/en/products/el ... r-kit.html

το οποιο το γυροφερνω γιατι αν βαλω ας ειναι hightech /:)
ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ

Συμφωνώ απόλυτα. Για να αναφερθώ στην Viale συγκεκριμένα την στιγμή που είναι γνωστό ότι δίνει ακόμα και εγγύηση για μετατροπές χωρίς λαδίερα μέσω ασφαλιστικής (που σίγουρα δεν το κάνει αν δεν το έψαχνε και έβλεπε ότι το ρίσκο την συμφέρει) ξαφνικά να προτείνει λαδιέρα,τι να πω, ύποπτο :? σε κάνει να σκέφτεσαι για τα κίνητρα αυτής της κίνησης. Τουλάχιστον είναι ηλεκτρονικά ελεγχόμενη και θα δουλεύει σωστά και όχι μπακαλίστικα μετρώντας σταγόνες και ίδια δόση είτε πας ρελαντί στην κίνηση είτε πας στα κόκκινα για να προλάβεις να περάσεις την νταλίκα το γρηγορότερο δυνατό στην υπέροχη ΕΟ Κορίνθου - Πατρών
gakost

Δημοσιευσεις: 1038

Δημοσίευσηαπό dti » Τρί 24 Μάιος, 2011 21:14

Δεν γνωρίζω πότε έβγαλε η Vialle το "Vialle Valve Protector kit" αλλά αν κρίνω από το γεγονός οτι ακόμη και τώρα έχει μία μόνο αναφορά σε "ψιλά" γράμματα σε ολόκληρο το site της, είναι λογικό να θεωρεί ο οποιοσδήποτε οτι δεν χρειάζεται η λίπανση στα συστήματά της, ειδικά μάλιστα αν δεν ενημερώνεται από τους εξουσιοδοτημένους εγκαταστάτες της, ή κάποιο manual...
Η μόνη αναφορά που υπάρχει στο site της για το "Vialle Valve Protector kit" είναι στο σημείο που αναφέρει με ποιούς όρους ισχύει η επέκταση της εγγύησης μέχρι 4 χρόνια (Plus Warranty Plan). Εκεί λοιπόν λέει οτι πρέπει να υπάρχει εγκατεστημένο και το "Vialle Valve Protector kit". Οι όροι αυτής της εγγύησης τέθηκαν σε ισχύ στα τέλη Σεπτεμβρίου του 2010.
Η κατασκευάστρια εταιρεία του kit που ΔΕΝ είναι η Vialle, έχει πάρει έγκριση για την πώληση του kit από τα τέλη του 2008...
Στην Ελλάδα όπου δεν ισχύουν οι επεκτάσεις της εγγύησης τύπου Plus και Premium είναι μάλλον αναμενόμενο να μην υπάρχει γνώση για το συγκεκριμένο kit.

Να πω επίσης οτι η σύγκριση του sequential Valve Protector kit με το Electronic Valve Saver Kit της Flashlube είναι μάλλον άδικη, αφού το Flashlube (που κοστίζει αν δεν κάνω λάθος περίπου τα μισα χρήματα), ψεκάζει σε ένα μόνο σημείο (μετά την πεταλούδα αν κατάλαβα καλά) και όχι ξεχωριστά σε κάθε κύλινδρο, η δε ρύθμιση παροχής είναι στο περίπου, ανάλογα με την ιπποδύναμη. "Hightech" λοιπόν δεν είναι. Τέτοιου είδους σύστημα με παρόμοιο κόστος διαθέτει και η εταιρεία που κατασκευάζει το sequential Valve Protector kit, δείτε σχετικά εδώ.

Τώρα το τι έκανε προ δεκαετίας η Vialle, νομίζω κανένα μας δεν μας απασχολούσε τόσα χρόνια κι έκτοτε έχουν βγει εκατοντάδες κινητήρες με διαφορετικής αντοχής υλικά, τα οποία βεβαίως δεν έχουν φτιαχθεί τις περισσότερες φορές για χρήση LPG, οπότε το να συστήνει η Vialle τώρα σε συγεκριμένους κινητήρες, ΟΧΙ γενικά και αδιακρίτως, κάποιο σύστημα λίπανσης ή καλύτερα ανακατασκευή της κυλινδροκεφαλής σε λίγες σχετικά περιπτώσεις, δεν το θεωρώ παράλογο, ίσα - ίσα που δείχνει την υπευθυνότητά της σαν εταιρεία στο χώρο, αφού πολλοί θα είναι εκείνοι που δεν θα μπουν στα έξοδα όχι μόνο για το Valve Protector kit, αλλά ούτε και για το LPi ή LPfi της, όταν θα ακούσουν οτι ο κινητήρας τους θέλει "χρήμα" για να παίξει ακίνδυνα με το υγραέριο. Θα πάνε τρέχοντας σε άλλα συστήματα που και δεν ενημερώνουν κατάλληλα για τους κινδύνους και αφήνουν σε πολλές περιπτώσεις τον μάστορα να καθορίσει την τύχη του κινητήρα, ανάλογα τις γνώσεις, το χρόνο που θέλει ν' αφιερώσει για ρυθμίσεις και τη γενικότερη επαγγελματική του υπευθυνότητα...

Η Vialle σαν εταιρεία πληροφορεί έστω και με το δικό της τρόπο όσους ψάχνουν κι ενδεχομένως και τους εξουσιοδοτημένους αντιπροσώπους της, όποτε της υποβάλουν κάποιο σχετικό ερώτημα, ή μέσω σημειώσεων / παρατηρήσεων στους καταλόγους της. Ο εδώ αντιπρόσωπός της έχω ακούσει με τα αυτιά μου να λέει οτι ο τάδε κινητήρας δεν είναι απόλυτα συμβατός, μπαίνει με ευθύνη του πελάτη, κλπ. κλπ. αλλά πιθανότατα δεν μπορεί να είναι απόλυτα ενημερωμένος για όλους τους κινητήρες, ανά πάσα χρονική στιγμή, οπότε πάντα να έχετε επιφυλάξεις, γιατί κάτι διαφορετικό μπορεί να βρεθεί στην πορεία, όπως έτυχε με τη δική μου περίπτωση που ούτε εδώ, αλλά ούτε και στην Ιταλία πληροφορήθηκα σχετικά, πριν τη μετατροπή και ότι ανακάλυψα, το ανακάλυψα μόνος μου μετά από καιρό!
Ομοίως, κι ο εδώ αντιπρόσωπος της Icom αλλά και στη Βουλγαρία, δεν με είχαν ενημερώσει για τον παραμικρό κίνδυνο, όταν διαπραγματευόμουνα πέρυσι τέτοια εποχή την εγκατάσταση του συστήματος...
Μπορεί να ήταν κακή συγκυρία και έλλειψη πληροφόρησης και όχι αδιαφορία ή ανευθυνότητα, πάντως τελικά είναι μάλλον απίθανο να είναι κανείς απόλυτα σίγουρος σε τέτοιου είδους μετατροπή...
Τελευταία επεξεργασία από dti και Πέμ 26 Μάιος, 2011 18:45, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
S-MAX 2.5T Titanium (2007.75) LPG Powered by Vialle LPi
dti

Δημοσιευσεις: 1012

Δημοσίευσηαπό dim63 » Τετ 25 Μάιος, 2011 09:23

εχεις τα δίκια σου.
και οπως ειπες το εψαξες και εμαθες.Αλλοι δεν μπορουν ή δεν ξερουν το πως
η μονη ενσταση μου γενικα ειναι να μην 'θεοποιουμε' εταιρειες
Mazda tribute 2.3 bigas-geartech αεριου χωρις λαδια-ξυδια
dim63

Δημοσιευσεις: 279

Δημοσίευσηαπό LPGas » Τετ 25 Μάιος, 2011 10:32

Ακόμη και εταιρίες σαν τη Vialle αλλάζουν γνώμες από μέρα σε μέρα. Φυσικά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν γνωρίζουν τα προβλήματα, απλά δεν τα δημοσιοποιούν μέχρι να πάρουν την τελική απόφαση για την αντιμετώπιση τους. Βέβαια η Vialle έχει καταλόγους με μοντέλα με κόκκινους αστερίσκους , που ενημερώνει ότι χρειάζονται παρεμβάσεις στην κυλινδροκεφαλή και μπράβο της. Το ίδιο κάνει και η BRC, το ίδιο και η Prins.
Είναι αστείο να πιστεύεται ότι ο υγρός ψεκασμός εξαλείφει το φαινόμενο του VSR στους ευαίσθητους κινητήρες. Γνωρίζω ιδιοκτήτες Nissan XTrail με υγρό ψεκασμό που χρειάστηκαν ρύθμιση βαλβίδων στα 25.000 Χλμ.
Η έλλειψη συγκεκριμένων πρόσθετων στο LPG επηρεάζει το ίδιο είτε αυτό ψεκάζεται σε υγρή ή αέρια φάση. Η ψύξη που προσφέρουν τα συστήματα υγρού ψεκασμού σίγουρα ευνοούν μερικούς κινητήρες που πάσχουν από υψηλές θερμοκρασίες εισαγωγής.

Χρήστος
LPGas - BRC Gas Service
210-4100025
lpgas.gr
υγραεριοκινηση
Άβαταρ μέλους
LPGas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 1281

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Τετ 25 Μάιος, 2011 16:13

LPGas έγραψε:Είναι αστείο να πιστεύεται ότι ο υγρός ψεκασμός εξαλείφει το φαινόμενο του VSR στους ευαίσθητους κινητήρες. Γνωρίζω ιδιοκτήτες Nissan XTrail με υγρό ψεκασμό που χρειάστηκαν ρύθμιση βαλβίδων στα 25.000 Χλμ.

Χρηστο, ειχαν απορυθμιστεί ή ειχαν ''καθησει'' ?
ASTRA G 1.6 ΜΕ ICOM JTG LPG KIT
Άβαταρ μέλους
astragjtg

Δημοσιευσεις: 1470

Δημοσίευσηαπό anemar » Πέμ 26 Μάιος, 2011 15:21

Σε ερωτηση μου στον αντιπροσωπο στον Λαγκαδα για το πrotector kit μου ειπε οτι δεν χρειαζεται για το δικο μου. Το βαζει σε αυτα που συνιστα η Vialle.
[url="Alfa 147 1.6 Vialle LPFi"]http://www.autogasforum.gr/viewtopic.php?f=20&t=334&start=10#p4342[/url]
anemar

Δημοσιευσεις: 54

Δημοσίευσηαπό ovelixx » Τρί 31 Μάιος, 2011 15:15

Σήμερα μίλησα με τον εγκαταστάτη του συστήματος vialle στη Θεσ/νικη και μου είπε ότι το σύστημα που θα βάλουμε στο αμάξι μου(astra H, 1.8), είναι αυτό (http://www.si-elektronik.de/export/Valv ... glisch.pdf) με κόστος 250€ χωρίς ΦΠΑ.
Οpel astra H 1,8 - LPG Vialle Lpfi + Vialle valve protector
ovelixx

Δημοσιευσεις: 17

Δημοσίευσηαπό dti » Τρί 31 Μάιος, 2011 18:56

Άρα επιβεβαιώνεται οτι η σωστή προστασία που προσφέρει το συγκεκριμένο kit, όπου απαιτείται, δεν κοστίζει μια περιουσία.
Βέβαια αυτό ισχύει στην περίπτωση που γίνει η εγκατάσταση του kit με την αρχική εγκατάσταση του συστήματος υγραερίου. Αν μπει εκ των υστέρων, το κόστος λογικά, πρέπει να αυξάνει αρκετά.
S-MAX 2.5T Titanium (2007.75) LPG Powered by Vialle LPi
dti

Δημοσιευσεις: 1012

Δημοσίευσηαπό harmim » Τρί 15 Νοέμ, 2011 19:05

[quote="dti"]Με αφορμή ένα email της Vialle στο οποίο με πληροφορούσε οτι συστήνει μόνο το Vialle Valve Protector kit για προστασία των βαλβίδων στο κινητήρα μου άρχισα να ψάχνω πριν μια εβδομάδα περίπου περί τίνος πρόκειται, αλλά οι πληροφορίες που υπήρχαν στο site της εταιρείας ήταν μηδαμινές μέχρι ανύπαρκτες. Ομοίως η αναζήτηση μέσω google έδωσε ελάχιστες πληροφορίες και πουθενά ούτε μια φωτογραφία ή κάποιο έγγραφο που να εξηγεί 5 πράγματα... Η Vialle με πληροφόρησε για τα εξής:

A way of preventing/slowing down valve wear, is to install a valve
protector kit.

The VVP (Vialle Valve Protector) kit is a system which is frequently
used at our Vialle LPi systems.
The protective additive is being injected sequential for each cylinder
according to engine load.

Your Vialle dealers can supply you with documentation about the VVP kit.
There are several valve protecting kits available. However, we are
convinced that using the VVP kit will have the best results since this
has a sequential injection system for the protective additive and is
also directly connected to the LPE7 (computer) of the LPG
installation.

Ευτυχώς όμως φαίνεται οτι η Vialle όσο τυπική είναι στα email της, έχει άλλη πολιτική στο Twitter!
Βρήκα λοιπόν οτι ένας τεχνικός της ανακοίνωσε στο twitter οτι έβαλε σύστημα της Vialle (το LPfi) στο Yaris του και μαζί έβαλε και το Valve Protector kit με λιπαντικό της JLM. Ψάχνοντας λοιπόν για το Valve Protector kit με λιπαντικό της JLM, βρήκα αυτό εδώ το ηλεκτρονικό kit με sequential injection.
Διαβάζοντας το manual πείστηκα οτι μπορεί να είναι το ίδιο με αυτό που έχει η Vialle στο δικό της Valve Protector kit. Στο μεταξύ έμαθα από τον φίλο ovelixx οτι η Ford Stathis θα εγκαταστήσει σε λίγο διάστημα ένα τέτοιο Valve Protector kit, αλλά ακόμη δεν υπήρχε κάποια περαιτέρω πληροφορία.
Έστειλα μήνυμα στο vialleafs (που είναι η επίσημη παρουσία της Vialle στο twitter) και σήμερα είδα οτι μου απάντησαν:

the Vialle Valve Protector uses this hardware: http://www.valve-protector.com and our own lubricant.

Άρα μια χαρά είχα προβλέψει! Τώρα το λιπαντικό τους μπορεί να είναι πάλι κάποιας άλλης εταιρείας π.χ. της JLM σε άλλο μπουκάλι με το λογότυπο της Vialle. Μου έστειλε ο ovelixx ένα link που το έχει κάποιο online shop εδώ.

Το θέμα που τίθεται τωρα είναι το κόστος του kit και της τοποθέτησής του καθώς ενδεχομένως να πρέπει να γίνουν και άλλες τρύπες στην πολλαπλή. Ενώ στον αέριο ψεκασμό, μπορεί να μπει και μέσω διακλαδωτήρα. Εκτός κι αν μπορούν να μπουν κάποιοι αντάπτορες στις ήδη υπάρχουσες τρύπες της πολλαπλής κι εκεί πάνω να τοποθετηθούν τα ακροφύσια για τον υγρό ψεκασμό από τη μία και για τη λίπανση από την άλλη. Δείτε εδώ στις διάφορες παραλλαγές του kit τους αντάπτορες.

Όσον αφορά για το κόστος του kit δεν θέλω να πιστέψω αυτό που μου έγραψε ο ovelixx... Στο γερμανικό ebay το βρήκα σε πολύ πιο λογικό κόστος: 320 ευρώ (εδώ για τετρακύλινδρο κινητήρα) και 340 ευρώ (εδώ για εξακύλινδρο κινητήρα).

Εικόνα

Η έρευνα συνεχίζεται κι ελπίζω να βρεθεί εγκαταστάτης που θα το βάλει στο αυτοκίνητό μου σε προσιτό κόστος.[/quote]

Eπειδη θελω και εγω να επικοινωνησω μαζι τους μπορεις να μου δωσεις το email τους γιατι εγω δε το βρισκω στο site τους.Ευχαριστω!
harmim

Δημοσιευσεις: 97

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 12 επισκέπτες