Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Καταναλωση /100χλμ με LPG

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Re: Καταναλωση /100χλμ με LPG

Δημοσίευσηαπό NickSt » Σάβ 05 Απρ, 2014 12:38

nikkokk έγραψε:Θα αντιπαρέλθω όλες τις προσωπικές "μονομαχίες" που δεν προσφέρουν απολύτως τίποτα αλλά θα συνεχίσω το θέμα γιατί το θεωρώ πολύ σοβαρό.
Θα μείνω στο παρακάτω απόσπασμα που μου έκανε πολύ μεγάλη εντύπωση
ECOKINISI έγραψε:Η επομενη ερωτηση μου ηταν γιατι εχει τοσο μεγαλη κατανσλωση ενα εργοστασιακο αυτοκινητο με lpg σε σχεση νε ενα after market που τοποθετω εγω, και η απαντηση ηταν οτι μπορουμε να φτασουμε και στην ιδια καταναλωση με την βενζινη αλλα τα χιλιογραμμα του co2 θα ειναι στα υψη οποτε αυτο το αμαξι δεν θα μπορεσει να βγει ποτε στην αγορα.

Αυτό που εγώ κατάλαβα απ' το απόσπασμα αυτό - κι αν κάνω λάθος διορθώστε με - είναι πως οι after market εγκαταστάσεις είναι έτσι ρυθμισμένες για να έχουν μεν χαμηλή κατανάλωση (χαμηλότερη των εργοστασιακών) αλλά δεν περνάνε σε έλεγχο εκπομπών καυσαερίων!!!!
ECOKINISI έγραψε:τα χιλιογραμμα του co2 θα ειναι στα υψη οποτε αυτο το αμαξι δεν θα μπορεσει να βγει ποτε στην αγορα.

Αντιλαμβάνομαι δηλαδή πως μια αύξηση της κατανάλωσης κατά 30-35% είναι αναγκαία προκειμένου οι εκπομπές να είναι μέσα στα πλαίσια των κανονισμών.
Αν πράγματι είναι έτσι, τότε ποιο το νόημα των παραινέσεων "ρυθμίστε / αλλάξτε πνεύμονα, μπεκ, εγκαταστάτη, αλλάξτε τα όλα τέλος πάντων"

Μάλλον σου διαφεύγει το γεγονός ότι οι καινούργιοι κινητήρες ΠΡΕΠΕΙ υποχρεωτικά να καλύπτουν τα όλο και πιο αυστηρά στανταρ εκπομπής καυσαερίων για να πάρουν πιστοποίηση , έτσι δεν είναι ????..
Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι τα συστήματα που κυκλοφορούν στις αγορές δεν καλύπτουν τις ΗΔΗ ισχύουσες προδιαγραφές...πως άλλωστε περνάμε ΚΤΕΟ και παίρνουμε το οκ ????..
Σε αυτό το μυστικό πρέπει οφείλεται η διαφορά , και όχι στο " θα μου καούν οι βαλβίδες αν δεν καίω 35% τα εκατό παραπάνω " κλπ. κλπ...
Έχω γράψει 32000 χλμ , με μεσοσταθμική κατανάλωση γύρω στο +15% σε σχέση με τη βενζίνη , δεν έχω αλλάξει ΤΙΠΟΤΑ σε ότι αφορά μπουζί - λάδια - λαδιέρες - ξυδιέρες και δε συμμαζεύεται . ( H κατανάλωση βενζίνης ποικίλει ανάλογα με τη χρήση ) . Είχα μια μικρή αρυθμία στην αρχή που μετά τα πρώτα 1000 χλμ διορθώθηκε και απο τότε στα 20000 χλμ αλλάχτηκαν δυο φίλτρα - ένα υγρής και ένα αέριας φάσης . Δεν αντιμετωπίζω κανένα απολύτως πρόβλημα και ευχαριστιέμαι το αμάξι μου . Ένα " ταπεινό" Fiat Stilo 1,6 ...
Κανένας δεν μπορεί κοιπόν να μου επιβάλει το +30 η + 40 η οτιδήποτε άλλο...εγώ ξέρω ΠΟΣΟ καίω και αν το αμάξι μου δουλεύει σωστά και πάνω απόλα ΑΝ με συμφαίρει ...( το σχόλιο αυτό ασφαλώς και δεν απευθύνεται σε εσένα ,αλλά στους σώνει ντε και καλά ότι ΟΛΟΙ πρέπει να συμφωνάμε με τις π@π@ριές τους ) ...αυτά...
NickSt

Δημοσιευσεις: 651

Δημοσίευσηαπό ECOKINISI » Σάβ 05 Απρ, 2014 12:50

Μιλαμε για αυτοκινητα euro5 που κανενα απο τα δικα σας σεν ειναι euro5. Δεν σημαινει πως τα οχηματα με υγραεριο εχουν ρυπους ισα ισα που ειναι πιοο χαμηλα. Εαν τοποθετησω ενα after market συστημα σε ενα euro 5 αμαξι οπως εχω κανει σε ενα fiat 500twinair η συξηση ειναι στο 25-30% . Σε αντιθετη περιπτωση τα λαμπακια θα αναβουν σαν τρελα...

Sent from my iPhone using Tapatalk
ECOΚΙΝΗΣΗ
Πάτα φρένο στη ρύπανση, δώσε γκάζι στην οικονομία

www.ecokinisi.gr
ECOKINISI
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 219

Δημοσίευσηαπό gkazakias » Σάβ 05 Απρ, 2014 14:11

valsam έγραψε:
gkazakias έγραψε:Καταρχας ρωτηστε κανεναν με εργοστασιακο lpg να δουμε αν ισχυει το +30% , γιατι αν κρινω απο τις εργοστασιακες καταναλωσεις βενζινης που δινουν οι αυτοκινητοβιομηχανιες απλα δεν τους πιστευω ουτε για το υγραεριο.

Δευτερον, πηγαιντε και ρυθμιστε το αμαξι οποιος εχει πανω απο 20%, αλλαξτε μπεκ, πνευμονα η οτι αλλο χρειαζεται, και αν δεν ξερει ο εγκαταστατης τι, αλλαξτε και αυτον.

Ξεχασα να σου απαντησω για αυτο το δευτερο κοματι που εγραψες!
Εσυ δεν ησουν που μετα απο 80,000 χλμ με υγραεριο ηρθε ο καιρος να πας για το γνωστο κοστουμι εδρες-βαλβιδες και παρολου που το αυτοκινητο σου δεν ειναι σε καμια black list?
Και ρωταω εγω τωρα μηπως ισχυει (δεν ξερω απλα αναρωτιεμε συμφωνα και με αυτα που διαβαζω στο νετ για εργοστασιακες αυξησεις καταναλωσης 30 και 35% λεω ρε μπας και γαμανε τα αυτοκινητα τους με φτωχα μιγματα με αυτες τις αυξησεις καταναλωσης μονο 10 και 15% ?)το οσοι εχετε λιγοτερο απο 30% αυξηση καταναλωσης για ψαχτειτε λιγο και στην τελικη αλλαξτε και τον εγκαταστατη σας?
Σου περασε ποτε απο το μυαλο αυτο το σεναριο?

Με πλουσιοτερο μιγμα και αυξημενη καταναλωση στο +25-30% εχω λαμπακι για πλουσιο μιγμα και τιναγματα στο πατα-ασε του γκαζιου, με λιγοτερο απο 12% εχω λαμπακι για φτωχο μιγμα και ασθενικες επιδοσεις. Το χουμε ρυθμισει να πηγαινει το αμαξι νορμαλ σαν την βενζινη ακριβως και ειμαι στο +15%.

Οσο για τα εργοστασιακα μοντελα ρωτηστε καποιον που εχει και ξερει να μετραει, να μας πει ποσο καταναλωση εχει στην πραξη. Εισαι απολυτα σιγουρος οτι ειναι στο +30%?
gkazakias

Δημοσιευσεις: 1513

Δημοσίευσηαπό nikkokk » Σάβ 05 Απρ, 2014 14:18

ECOKINISI έγραψε:Μιλαμε για αυτοκινητα euro5 .............. Εαν τοποθετησω ενα after market συστημα σε ενα euro 5 αμαξι η συξηση ειναι στο 25-30% . Σε αντιθετη περιπτωση τα λαμπακια θα αναβουν σαν τρελα...

Έστω. Να το δεχτώ παρ' όλο που η διαφοροποίηση από euro4 σε euro5 είναι απειροελάχιστη αφού όλα τα όρια παραμένουν τα ίδια πλην της περιεκτικότητας σε NMHC (non-methane hydrocarbons) η οποία δεν προδιαγραφόταν στην euro4 και της περιεκτικότητας σε NOx, που και στις δύο το υγραέριο είναι έτσι κι αλλιώς πολύ "καθαρότερο" της βενζίνης.
Παραμένει λοιπόν ως γεγονός πως στα σύγχρονα οχήματα (>2009 - euro5 ή μεγαλύτερο) είναι αναπόφευκτη (ή απλώς απαραίτητη αν προτιμάτε) η αύξηση της κατανάλωσης του υγραερίου κατά 30% περίπου σε σχέση με αυτή της βενζίνης για το ίδιο πάντα όχημα.
Opel Zafira 1.8 mod 2001 - 125 PS (Z18XE) - Landi Renzo Omegas Evo
nikkokk

Δημοσιευσεις: 86

Δημοσίευσηαπό NickSt » Σάβ 05 Απρ, 2014 14:23

ECOKINISI έγραψε:Μιλαμε για αυτοκινητα euro5 που κανενα απο τα δικα σας σεν ειναι euro5. Δεν σημαινει πως τα οχηματα με υγραεριο εχουν ρυπους ισα ισα που ειναι πιοο χαμηλα. Εαν τοποθετησω ενα after market συστημα σε ενα euro 5 αμαξι οπως εχω κανει σε ενα fiat 500twinair η συξηση ειναι στο 25-30% . Σε αντιθετη περιπτωση τα λαμπακια θα αναβουν σαν τρελα...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Δλδ σωστά τα έχω γράψει παραπάνω../..Διευκρινείστε λοιπόν ρε παιδιά εσείς οι γνωρίζοντες ότι οι καταναλώσεις που δημοσιεύονται απο τις εταιρείες αφορούν τους νέους κινητήρες euro 5 - 6 -7 η 307 η οτιδήποτε νεότερο τέλος πάντων και διόλου δεν αφορούν τους παλαιότερους κινητήρες που άλλωστε ανήκουν στη συντριπτική πλειοψηφία όσων τοποθετούν σύστημα υγραερίου . Κάντε αυτή τη διευκρίνηση γιατί μας γκαστρώσανε οι " επιστημονικές " αναλύσεις των αυτόκλητων εκτιμητών , για να κλείσει αυτό το θέμα...
Πιστεύω ότι ο κάθε χρήστης ξέρει καλύτερα απο τον καθένα τι καίει και αν τον συμφαίρει και σε αυτό πρέπει να αναφέρεται , και όχι να επιτίθεται και μάλιστα με βαρείς πολλές φορές χαρακτηρισμούς σε όποιον "τολμάει" να γράφει ότι η κατανάλωση του είναι διαφορετική απο τη δική του. :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
NickSt

Δημοσιευσεις: 651

Δημοσίευσηαπό tsopirs » Σάβ 05 Απρ, 2014 15:05

Εγώ πιστεύω πως η κατανάλωση που δίνουν οι εταιρείες είναι στα ραουλα τα 5λιτρα πραγματικά είναι 6+ και το υγραέριο το μετράνε στον δρόμο του και πάει 7+

Στάλθηκε από το Novo7Fire μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Άβαταρ μέλους
tsopirs

Δημοσιευσεις: 513

Δημοσίευσηαπό maevius » Σάβ 05 Απρ, 2014 15:19

Εδω κυριαρχει ο νομος του επιστημονα του πληκτρολογιου. Ο οποιος αφου εκανε την μακακια πριν και εβαλε στον μπαρμπα Μητουση το κουκουρουκου συστημα με οτι ναναι ρυθμισεις και αγορασε φυκια για μεταξωτες κορδελες αφου την πατησε καθησε διαβασε και αντι να κατηγορησει το κουφιο κεφαλι του κατηγορει οποιον ΔΕΝ εχει παθει οτι αυτος.......και μαλιστα τον διορθωνει κιολας χωρις να ξερει καν πχ τι χρηση κανει το αυτοκινητο..... η οτι πχ ηξερε οταν εβαζε οτι θα εχει 15-20% αυξηση στην καταναλωση και το εβαλε συνειδητα θεωρωντας οτι κερδος παλι εχει εστω και οχι τοσο μεγαλο........... Μιλαμε για γελια.....
OPEL INSIGNIA 1,8 (2009) με Zavoli
ΟPEL CORSA C 1.4 (2003) με Prins silverline
Άβαταρ μέλους
maevius

Δημοσιευσεις: 928

Δημοσίευσηαπό valsam » Σάβ 05 Απρ, 2014 17:39

Ρε τι κολλημα εχετε εσεις οι 2 κομπλεξαρες με την παρτη μου.εδω ανοιξαμε θεμα μεσα στο υπαρχον θεμα να μαθουμες το τι και πως και το γιατι παιζει με τις καταναλωσεις και παρολου που σας τρωγετε και σας ο κωλος σας να μαθετε τι παιζει αντι να λετε ευχαριστω που το εβαλα αυτο το ερωτημα παλι τα ιδια και τα ιδια με εμενα τα βαλετε!
Βρε αιντε απο εδω!
valsam

Δημοσιευσεις: 1395

Δημοσίευσηαπό taxtsom » Σάβ 05 Απρ, 2014 17:56

Qgas έγραψε:
taxtsom έγραψε:Τι να λεμε τωρα? Oxi 3000 aλλα και 21300000000 "δικά σου" να χεις με κατω απο 20 %
ΕΓΩ στα 2 προαναφερθεντα οχηματά μου , μεχρι τωρα, εχω "υπαρκτη" και "στεκουμενη" αυξημενη καταναλωση +30 %.

Το μέτρησες το αμαξι μετα ; Αδειασες ; Για πες τι καταναλωσε ;

:wave:
Εχω κανει καμμια κατοσταρια χλμ γεματος απο Φαώνος οταν εφυγα απο σενα προχθες.
Ειδωμεν...
Θα ενημερωσω οταν ξαναγεμισω
ΒΜW 316 ti Compact LPG by Alfa Gas
taxtsom

Δημοσιευσεις: 260

Re: Απ: Καταναλωση /100χλμ με LPG

Δημοσίευσηαπό maevius » Σάβ 05 Απρ, 2014 18:01

valsam έγραψε:Ρε τι κολλημα εχετε εσεις οι 2 κομπλεξαρες με την παρτη μου.εδω ανοιξαμε θεμα μεσα στο υπαρχον θεμα να μαθουμε το τι και πως και το γιατι παιζει με τις καταναλωσεις και παρολου που σας τρωγετε και σας ο κωλος σας να μαθετε τι παιζει αντι να λετε ευχαριστω που το εβαλα αυτο το ερωτημα παλι τα ιδια και τα ιδια με εμενα τα βαλετε!
Βρε αιντε απο εδω!

Να ταν μονο δυο ....το ξερεις το ανεκδοτο;;;;;;......Ευχαριστουμε μεγαλε επιστημονα............ που ρωτας και απαντας μονος σου...ρε πλακα μας κανεις τι μας περνας για ηλιθιους;;;;;;;;
το τι παιζει το ξεραμε πριν βαλουμε σε αντιθεση με εσενα........οχι αλλο καρβουνο ...συγνωμη ενημερωση ηθελα να πω.......Το τι καιω και ποσα μου μενουν στην τσεπη το ξερω και τωρα και πριν βαλω υγραεριο. Το ποσο καινε τα εργοστασιακα ποσο καιει το δικο μου τις βλαβες που προκυπτουν αμα δεν δουλευει σωστα κτλ κτλ τα εβαλα στη ζυγαρια και αποφασισα.
Δεν περιμενα "επιστημονες" σαν και του λογου σου να μου πουνε.
Που νομιζεις οτι βοηθας και τη συζητηση με τις παπαριες που επαναλαμβανεις συνεχως λες και μιλας σε παιδακια.......εχεις ακυρωσει τους παντες κομπλεξικε με τις εκθεσεις ιδεων σου και νομιζεις οτι κατι κανεις....
εχεις μεγαλο προβλημα τελικα........
OPEL INSIGNIA 1,8 (2009) με Zavoli
ΟPEL CORSA C 1.4 (2003) με Prins silverline
Άβαταρ μέλους
maevius

Δημοσιευσεις: 928

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 23 επισκέπτες