nikkokk έγραψε:Θα αντιπαρέλθω όλες τις προσωπικές "μονομαχίες" που δεν προσφέρουν απολύτως τίποτα αλλά θα συνεχίσω το θέμα γιατί το θεωρώ πολύ σοβαρό.
Θα μείνω στο παρακάτω απόσπασμα που μου έκανε πολύ μεγάλη εντύπωσηECOKINISI έγραψε:Η επομενη ερωτηση μου ηταν γιατι εχει τοσο μεγαλη κατανσλωση ενα εργοστασιακο αυτοκινητο με lpg σε σχεση νε ενα after market που τοποθετω εγω, και η απαντηση ηταν οτι μπορουμε να φτασουμε και στην ιδια καταναλωση με την βενζινη αλλα τα χιλιογραμμα του co2 θα ειναι στα υψη οποτε αυτο το αμαξι δεν θα μπορεσει να βγει ποτε στην αγορα.
Αυτό που εγώ κατάλαβα απ' το απόσπασμα αυτό - κι αν κάνω λάθος διορθώστε με - είναι πως οι after market εγκαταστάσεις είναι έτσι ρυθμισμένες για να έχουν μεν χαμηλή κατανάλωση (χαμηλότερη των εργοστασιακών) αλλά δεν περνάνε σε έλεγχο εκπομπών καυσαερίων!!!!ECOKINISI έγραψε:τα χιλιογραμμα του co2 θα ειναι στα υψη οποτε αυτο το αμαξι δεν θα μπορεσει να βγει ποτε στην αγορα.
Αντιλαμβάνομαι δηλαδή πως μια αύξηση της κατανάλωσης κατά 30-35% είναι αναγκαία προκειμένου οι εκπομπές να είναι μέσα στα πλαίσια των κανονισμών.
Αν πράγματι είναι έτσι, τότε ποιο το νόημα των παραινέσεων "ρυθμίστε / αλλάξτε πνεύμονα, μπεκ, εγκαταστάτη, αλλάξτε τα όλα τέλος πάντων"
Μάλλον σου διαφεύγει το γεγονός ότι οι καινούργιοι κινητήρες ΠΡΕΠΕΙ υποχρεωτικά να καλύπτουν τα όλο και πιο αυστηρά στανταρ εκπομπής καυσαερίων για να πάρουν πιστοποίηση , έτσι δεν είναι ????..
Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι τα συστήματα που κυκλοφορούν στις αγορές δεν καλύπτουν τις ΗΔΗ ισχύουσες προδιαγραφές...πως άλλωστε περνάμε ΚΤΕΟ και παίρνουμε το οκ ????..
Σε αυτό το μυστικό πρέπει οφείλεται η διαφορά , και όχι στο " θα μου καούν οι βαλβίδες αν δεν καίω 35% τα εκατό παραπάνω " κλπ. κλπ...
Έχω γράψει 32000 χλμ , με μεσοσταθμική κατανάλωση γύρω στο +15% σε σχέση με τη βενζίνη , δεν έχω αλλάξει ΤΙΠΟΤΑ σε ότι αφορά μπουζί - λάδια - λαδιέρες - ξυδιέρες και δε συμμαζεύεται . ( H κατανάλωση βενζίνης ποικίλει ανάλογα με τη χρήση ) . Είχα μια μικρή αρυθμία στην αρχή που μετά τα πρώτα 1000 χλμ διορθώθηκε και απο τότε στα 20000 χλμ αλλάχτηκαν δυο φίλτρα - ένα υγρής και ένα αέριας φάσης . Δεν αντιμετωπίζω κανένα απολύτως πρόβλημα και ευχαριστιέμαι το αμάξι μου . Ένα " ταπεινό" Fiat Stilo 1,6 ...
Κανένας δεν μπορεί κοιπόν να μου επιβάλει το +30 η + 40 η οτιδήποτε άλλο...εγώ ξέρω ΠΟΣΟ καίω και αν το αμάξι μου δουλεύει σωστά και πάνω απόλα ΑΝ με συμφαίρει ...( το σχόλιο αυτό ασφαλώς και δεν απευθύνεται σε εσένα ,αλλά στους σώνει ντε και καλά ότι ΟΛΟΙ πρέπει να συμφωνάμε με τις π@π@ριές τους ) ...αυτά...