Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Καταναλωση /100χλμ με LPG

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Re: Καταναλωση /100χλμ με LPG

Δημοσίευσηαπό valsam » Σάβ 05 Απρ, 2014 01:51

gkazakias έγραψε:Καταρχας ρωτηστε κανεναν με εργοστασιακο lpg να δουμε αν ισχυει το +30% , γιατι αν κρινω απο τις εργοστασιακες καταναλωσεις βενζινης που δινουν οι αυτοκινητοβιομηχανιες απλα δεν τους πιστευω ουτε για το υγραεριο.

Δευτερον, πηγαιντε και ρυθμιστε το αμαξι οποιος εχει πανω απο 20%, αλλαξτε μπεκ, πνευμονα η οτι αλλο χρειαζεται, και αν δεν ξερει ο εγκαταστατης τι, αλλαξτε και αυτον.

Ξεχασα να σου απαντησω για αυτο το δευτερο κοματι που εγραψες!
Εσυ δεν ησουν που μετα απο 80,000 χλμ με υγραεριο ηρθε ο καιρος να πας για το γνωστο κοστουμι εδρες-βαλβιδες και παρολου που το αυτοκινητο σου δεν ειναι σε καμια black list?
Και ρωταω εγω τωρα μηπως ισχυει (δεν ξερω απλα αναρωτιεμε συμφωνα και με αυτα που διαβαζω στο νετ για εργοστασιακες αυξησεις καταναλωσης 30 και 35% λεω ρε μπας και γαμανε τα αυτοκινητα τους με φτωχα μιγματα με αυτες τις αυξησεις καταναλωσης μονο 10 και 15% ?)το οσοι εχετε λιγοτερο απο 30% αυξηση καταναλωσης για ψαχτειτε λιγο και στην τελικη αλλαξτε και τον εγκαταστατη σας?
Σου περασε ποτε απο το μυαλο αυτο το σεναριο?
valsam

Δημοσιευσεις: 1395

Δημοσίευσηαπό valsam » Σάβ 05 Απρ, 2014 02:04

LPGas έγραψε:Ok, πάρε εσυ το Adam το 1.4 και αν σου κανει average 5.1 με ελληνική βενζίνη έλα να σου βάλω δωρεάν BRC να δούμε τι κατανάλωση θα εχει. Ολα αυτα τα νούμερα ειναι θεωρητικά, βγαίνουν με μοντέλα και κανένας δεν τα πετυχαίνει στην πράξη. Σε πραγματικά νούμερα ένα τέτοιο μοντέλο θα σου κανει μέσο όρο 6,5 στη βενζίνη και περίπου στο 7,5 υγραέριο.

Οπα ρε LPGas καπου μας τα χαλας με την δικαιοσυνη σου,ειπαμε δεν το πιστευει κανεις το 5,1 κατανλωση βενζινης και να συμφωνησω μαζι σου οτι στην πραγματικοτητα θα ειναι 6,5 δηλ. περιπου 30% παραπανω απ΄οσα λενε,γιατι λοιπον να μην ισχυει και η ιδια κλεψια που κανουν εκει στα νουμερα που δινουν για την καταναλωση βενζινης και για την καταναλωση υγραεριου τοτε?
Δηλ. αν ειναι στην πραγματικοτητα 6,5 αντι του 5,1 που δινουν στα χαρτια η καταναλωση βενζινης γιατι να μην ειναι και στην πραγματικοτητα 8,9 αντι των 6,9 για το υγραεριο?
Δεν στεκει με τιποτα αυτο που ισχυριζεσαι δηλ. να "κλεβουν" στα χαρτια για την καταναλωση του ενος καυσιμου(βενζινη) και στο αλλο (υγραεριο)να βαζουν την πραγματικη,ετσι δεν κερδιζουν τιποτα!
Αντε να παρουμε το εδεχομενο οντος στην opel να ειναι χειροτεροι και απο την Ινδικη ΤΑΤΤΑ και να ειναι τοσο ηλιθιοι και να γινετε αυτο,το ιδιο λες να ισχυει και σε ολες τις αλλες αυτοκινητοβιομηχανιες (που εχω δωσει στοιχεια σε παλιοτερα ποστ μου) που βγαζουν εργοστασιακα μοντελα lpg και ολοι εχουν 30% και πανω αυξηση καταναλωσης?
Θα σου πω ειλικρινα εγω τι αναρωτιεμε λοιπον!
Πιο ειναι πιο πιστευτο σεναριο να ειναι τοσο ηλιθιοι και να μην μπορουν να πετυχουν παρακατω απο 30% αυξηση καταναλωσης οι αυτοκινητοβιομηχανιες η να παιζει να εχετε ρυθμισμενα εσεις οι εδω εγκαταστατες τα συστηματα στο να καινε φτωχοτερα μιγματα για να μην εχει ο κοσμος πανω απο αυτο το 15-20% μαξ αυξηση καταναλωσης για να μην σας παραπονιουνται για το ποτε θα κανουν αποσβεση και οτι δεν εξοικονομουν παρα λεφτα για τσιχλες με το υγραεριο με συνεπειες την απωλεια ιποδυναμης και φθορων στο αυτοκινητο?
Σορρυ αλλα εμενα ολο και πιο πολυ πιστευτο μου φαινετε το δευτερο σεναριο,απεδειξε μου οτι δεν ισχυει και θα σου βγαλω το καπελο και δεν θα ξαναβγαλω αχνα για το θεμα!
Δεν εχω κανεναν λογο να μην πιστευω οσους λενε εδω στο φορουμ οτι εχουν 10-12-15% αυξηση καταναλωσης,τους πιστευω λοιπον, αλλα απο την αλλη υπαρχει το παραδοξο οτι οι αυτοκινητοβιομηχανιες δινουν τρελλα νουμερα 30 και 35%, αντε δωσε εξηγηση!
valsam

Δημοσιευσεις: 1395

Δημοσίευσηαπό ECOKINISI » Σάβ 05 Απρ, 2014 07:57

Επειδη η συζητηση εφτασε στα εργοστασιακα οχηματα και κυριως στα opel , εχω να σας πω το εξης. Πριν απο 6 μηνες βρεθηκα στο εργοστασιο της εταιριας που συνεργαζομαι ,η οποια ειναι και ο βασικος συνεργατης της opel στα συστηματα lpg. Εκει λοιπον μεσα σε ενα αποστηρωμενο εργαστηριο και πιστοποιημενο τοσο απο την dekra οσο και απο την tuv υπηρχε ενα opel moka. Στην ερωτηση μου τι ακριβως κανουν εκει η απαντηση που πηρα ειναι πως προσπαθουν να επιτυχουν τις σωστες εκπομπες ρυπων (οχι αυτα που βλεπουμε εμεις στον αναλυτη) ετσι ωστε αυτο το μοντελο να προσαρμοστει με τα προτυπα του euro5 για να μπορει να κυκλοφορησει στην παγκοσμια αγορα. Η επομενη ερωτηση μου ηταν γιατι εχει τοσο μεγαλη κατανσλωση ενα εργοστασιακο αυτοκινητο με lpg σε σχεση νε ενα after market που τοποθετω εγω, και η απαντηση ηταν οτι μπορουμε να φτασουμε και στην ιδια καταναλωση με την βενζινη αλλα τα χιλιογραμμα του co2 θα ειναι στα υψη οποτε αυτο το αμαξι δεν θα μπορεσει να βγει ποτε στην αγορα. Και στην τελευταια μου ερωτηση αν αυτο που τοποθετω εγω δημιουργει προβλημα στον κινητηρα η απαντηση ηταν μονολεκτικη ΟΧΙ. Αυτα απο εμενα. Τωρα αν αλλος εχει 5 η 35 % αυξηση στην καταναλωση καλο θα ειναι να παει να δει κσι στις 2 περιπτωςεις το συτοκινητο του σε εναν εγκαταστατη της προκοπης

Sent from my iPhone using Tapatalk
ECOΚΙΝΗΣΗ
Πάτα φρένο στη ρύπανση, δώσε γκάζι στην οικονομία

www.ecokinisi.gr
ECOKINISI
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 219

Δημοσίευσηαπό fokion » Σάβ 05 Απρ, 2014 08:13

fokion έγραψε:Παρακαμπτω αυτο με τα iq...

Ειναι εμφανες καιρο τωρα οτι 'καποιος" του "πουλησε" το γνωστο -40%... να μη πω 50%..
και πορευτηκε με αυτο.

στη πορεια του βγηκε στα μισα ( ας πουμε ) μια που
βαλε τουναπ κι αλλα ζουμια
βαλε μικροψεκασμους
βαλε μαλλον προβληματικό μοτερ χοντα
βαλε και την τιμη του υγραεριου σημερα, μια που "ψαχνοντας" τη 2 χρονια εχασε την χρυση εποχη της μεγαλης διαφοράς να αποσβεσει..

ε ηρθε κι εδεσε που λενε...
τι εψαχνε 2 χρονια?? δε ξερω και δε με αφορα....
παντως ΣΙΓΟΥΡΑ καποιος του πουλησε φολα ( κακως κακιστα ) και την εφαγε αμασητη
κι απλά οπως ειπα - τωρα ( ναι οχι τωρα - καιρο τωρα - βοηθουντων των πρατηριουχων) το πηρε χαμπαρι.
κι ειναι - λογικό απο μια μερια - εξαλλος, μια δικαιολογημενη εν μερη "εξαλλοσυνη" που τον οδηγει στο να "ξεφευγει" λεκτικά...

οσο περισσοτερο κουβεντα γινεται τοσο πιο δικιο φαινεται οτι εχω...
ΚΙΑ SPORTAGE 1 - Σύστημα PLATINCA - 100.000 χλμ.
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσιευσεις: 2253

Re: Απ: Καταναλωση /100χλμ με LPG

Δημοσίευσηαπό maevius » Σάβ 05 Απρ, 2014 08:38

fokion έγραψε:
fokion έγραψε:Παρακαμπτω αυτο με τα iq...

Ειναι εμφανες καιρο τωρα οτι 'καποιος" του "πουλησε" το γνωστο -40%... να μη πω 50%..
και πορευτηκε με αυτο.

στη πορεια του βγηκε στα μισα ( ας πουμε ) μια που
βαλε τουναπ κι αλλα ζουμια
βαλε μικροψεκασμους
βαλε μαλλον προβληματικό μοτερ χοντα
βαλε και την τιμη του υγραεριου σημερα, μια που "ψαχνοντας" τη 2 χρονια εχασε την χρυση εποχη της μεγαλης διαφοράς να αποσβεσει..

ε ηρθε κι εδεσε που λενε...
τι εψαχνε 2 χρονια?? δε ξερω και δε με αφορα....
παντως ΣΙΓΟΥΡΑ καποιος του πουλησε φολα ( κακως κακιστα ) και την εφαγε αμασητη
κι απλά οπως ειπα - τωρα ( ναι οχι τωρα - καιρο τωρα - βοηθουντων των πρατηριουχων) το πηρε χαμπαρι.
κι ειναι - λογικό απο μια μερια - εξαλλος, μια δικαιολογημενη εν μερη "εξαλλοσυνη" που τον οδηγει στο να "ξεφευγει" λεκτικά...

οσο περισσοτερο κουβεντα γινεται τοσο πιο δικιο φαινεται οτι εχω...

Αμ εγω ποσο να δεις δικο εχω..............αλλα τζαμπα γραφετε..........δεν θα σταματησει να αρθρογραφει και να αγορευει.........αφου υπαρχει προβλημα......βρες μου ενα ποστ του λιγοτερο απο 15 γραμμες.
OPEL INSIGNIA 1,8 (2009) με Zavoli
ΟPEL CORSA C 1.4 (2003) με Prins silverline
Άβαταρ μέλους
maevius

Δημοσιευσεις: 928

Δημοσίευσηαπό cosygatos » Σάβ 05 Απρ, 2014 09:48

Ελπιζα ότι θα είχα βγάλει ενα νόημα μετα απο άπειρες σελίδες, αλλα τιποτα...
Εν πασει περιπτώσει, το δικο μου είναι κάπου +25%, πολύ προσεκτικά μετρημένο. Και όταν οι εταιρίες δίνουν +30%, δεν πιστευω ότι κανένας Εγκαταστάτης ξέρει καλύτερα.
Και όσον αφορά το τελευταίο σχόλιο του Ecokinisi, συγνώμη, αλλα μου φαίνεται τελείως παράλογο: το co2 είναι ΕΥΘΕΩΣ ανάλογο της ποσότητας υδρογονανθράκων που καίγονται. Άρα, περισσότερη καταναλωση αερίου = περισσότερο διοξείδιο. Μήπως σου είπαν για μονοξειδιο; Αλλα τότε μάλλον πάμε σε φτωχά μείγματα, ή κανω λάθος; Οπότε και πάλι δε θα μπορούσαμε να μειώσουμε πολύ την καταναλωση.
cosygatos

Δημοσιευσεις: 19

Δημοσίευσηαπό hlias » Σάβ 05 Απρ, 2014 10:12

cosygatos έγραψε:Ελπιζα ότι θα είχα βγάλει ενα νόημα μετα απο άπειρες σελίδες, αλλα τιποτα...
Εν πασει περιπτώσει, το δικο μου είναι κάπου +25%, πολύ προσεκτικά μετρημένο. Και όταν οι εταιρίες δίνουν +30%, δεν πιστευω ότι κανένας Εγκαταστάτης ξέρει καλύτερα.
Και όσον αφορά το τελευταίο σχόλιο του Ecokinisi, συγνώμη, αλλα μου φαίνεται τελείως παράλογο: το co2 είναι ΕΥΘΕΩΣ ανάλογο της ποσότητας υδρογονανθράκων που καίγονται. Άρα, περισσότερη καταναλωση αερίου = περισσότερο διοξείδιο. Μήπως σου είπαν για μονοξειδιο; Αλλα τότε μάλλον πάμε σε φτωχά μείγματα, ή κανω λάθος; Οπότε και πάλι δε θα μπορούσαμε να μειώσουμε πολύ την καταναλωση.

υπαρχουν και τα οξειδια του αζωτου NOx τα οποια δεν μπορει να μετρησει ο αναλυτης καυσαεριων, μαλλον σε αυτα αναφερεται ο Ecokinisi.
να εισαι σιγουρος οτι την διαφορα CO, CO2, HC και NOx την γνωριζει πολυ καλα ενας εγκαταστατης και δεν τα μπερδευει.
για τα φτωχα ή πλουσια μειγματα υπαρχει ο μαρτυριαρης, αυτο το πορτοκαλι λαμπακι.
μιλατε για τα νουμερα που δινουν οι εταιριες μονο στην θεωρια, τα εχετε δει στην πραξη? μιληστε με καποιον που εχει εργοστασιακο lpg να σας πει καταναλωσεις βενζινας και υγραεριου και αν υσχυουν μετρησεις αρα και οι διαφορες που δινουν οι εταιριες στον δρομο τοτε μπορει να κανουμε μια σωστη συζητηση χωρις "πιστευω" "νομιζω" "αφου ειναι η καταναλωση βενζινης +20% απο αυτο που δινει η εταιρια, αρα και με το υγραεριο θα εχουμε +20%"
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

Δημοσίευσηαπό cosygatos » Σάβ 05 Απρ, 2014 11:23

Τη διάφορα τη γνωρίζει σίγουρα, αλλα ισως όχι και τόσο καλα για να μη μπερδεύει τους χημικους δεσμούς.
Γιατι η εταιρία να δίνει περισσότερη αύξηση στο υγραεριο απο την πραγματική; Άντε να πεις πως είναι λίγο πλούσιο το μίγμα για τα οξείδια αζώτου. Αυτο δε μας παει απο το +30% στο +15% χωρίς να δημιουργείται πρόβλημα φαντάζομαι.
cosygatos

Δημοσιευσεις: 19

Δημοσίευσηαπό fokion » Σάβ 05 Απρ, 2014 11:30

Για τους ιδιους ακριβως λογους που με εναν απλό επαναπρογραμματισμό βγαινουν απο λιγα - στα ατμοσφαιρικά - μεχρι πολλά - στα τουρμπατα - αλλογα που ΔΕΝ βγαζει το εργοστασιο...

Θελετε μερικους με τυχαια σειρα???

Πρεπει το ΙΔΙΟ προγραμμα να δουλευει σωστα απο τον Ισιμερινό μεχρι την Αλασκα.
Να καλυπτει τις προδιαγραφές καυσαεριων ΟΛΟΥ του κοσμου
Πρεπει να δουλευει το ιδιο σωστα με μια ποικιλία "ποιοτητων βενζινης- υγραεριου"
Πρεπει να.... εχουμε περιθώρια να εμφανισουμε μια "βελτιωση" του χρονου....
ΚΙΑ SPORTAGE 1 - Σύστημα PLATINCA - 100.000 χλμ.
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσιευσεις: 2253

Δημοσίευσηαπό nikkokk » Σάβ 05 Απρ, 2014 11:37

Θα αντιπαρέλθω όλες τις προσωπικές "μονομαχίες" που δεν προσφέρουν απολύτως τίποτα αλλά θα συνεχίσω το θέμα γιατί το θεωρώ πολύ σοβαρό.
Θα μείνω στο παρακάτω απόσπασμα που μου έκανε πολύ μεγάλη εντύπωση
ECOKINISI έγραψε:Η επομενη ερωτηση μου ηταν γιατι εχει τοσο μεγαλη κατανσλωση ενα εργοστασιακο αυτοκινητο με lpg σε σχεση νε ενα after market που τοποθετω εγω, και η απαντηση ηταν οτι μπορουμε να φτασουμε και στην ιδια καταναλωση με την βενζινη αλλα τα χιλιογραμμα του co2 θα ειναι στα υψη οποτε αυτο το αμαξι δεν θα μπορεσει να βγει ποτε στην αγορα.

Αυτό που εγώ κατάλαβα απ' το απόσπασμα αυτό - κι αν κάνω λάθος διορθώστε με - είναι πως οι after market εγκαταστάσεις είναι έτσι ρυθμισμένες για να έχουν μεν χαμηλή κατανάλωση (χαμηλότερη των εργοστασιακών) αλλά δεν περνάνε σε έλεγχο εκπομπών καυσαερίων!!!!
ECOKINISI έγραψε:τα χιλιογραμμα του co2 θα ειναι στα υψη οποτε αυτο το αμαξι δεν θα μπορεσει να βγει ποτε στην αγορα.

Αντιλαμβάνομαι δηλαδή πως μια αύξηση της κατανάλωσης κατά 30-35% είναι αναγκαία προκειμένου οι εκπομπές να είναι μέσα στα πλαίσια των κανονισμών.
Αν πράγματι είναι έτσι, τότε ποιο το νόημα των παραινέσεων "ρυθμίστε / αλλάξτε πνεύμονα, μπεκ, εγκαταστάτη, αλλάξτε τα όλα τέλος πάντων"
Opel Zafira 1.8 mod 2001 - 125 PS (Z18XE) - Landi Renzo Omegas Evo
nikkokk

Δημοσιευσεις: 86

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Google Adsense [Bot] και 22 επισκέπτες