gkazakias έγραψε:Πουθενα δεν αναφερει για το διαφορετικο αβανς που απαιτει το υγραεριο η οποια ειναι η μοναδικη αιτια που προκαλει το προβλημα. Αληθεια πως μια λαδιερα προστατευει τις βαλβιδες εξαγωγης? Επιταχυνει το χρονο καυσης του υγραεριου?
valsam έγραψε:gkazakias έγραψε:Πουθενα δεν αναφερει για το διαφορετικο αβανς που απαιτει το υγραεριο η οποια ειναι η μοναδικη αιτια που προκαλει το προβλημα. Αληθεια πως μια λαδιερα προστατευει τις βαλβιδες εξαγωγης? Επιταχυνει το χρονο καυσης του υγραεριου?
Η λαδιερα υποθετικα δημιουργει φιλμ για να προστατεψει τις βαλβιδες,το πως σωζετε απο την καυση στο θαλαμο ειναι ομως ενα θεμα το οποιο εμενα μου δημιουργει πολλα ερωτηματα,εμενα παντος με μπολικο λαδι ικανο να τηγανησω ακομη και πατατες(1,5 λιτρα flashlube για 10,000 χλμ!) οι βαλβιδες μεσα σε 10,000 χλμ ειχαν κλεισει αρκετα και αρχιζω πια να τα ψιλοβλεπω κατι σαν τα μαγνητακια τα ψυκτελαια πια!
Η προσθηκη βενζινης μαζι με υγραεριο για την προστασια των βαλβιδων απ'την αλλη απ'οτι καταλαβαινω δεν προστατευει με την δημιουργια φιλμ αλλα επιταχυνει τον χρονο καυση του υγραεριου ωστε να να πλησιαζει αυτην της βενζινης για να μην τσουρουφλιζονται οι βαλβιδες εξαγωγης,παλι βεβαια ομως εχω τις αμφιβολιες μου κατα ποσο μια τοσο ελαχιστη ποσοτητα βενζινης μπορει να πετυχει κατι τετοιο !
Η πιο λογικη εξηγηση αυτη την στιγμη για το γνωστοτατο και πολυ διαδεδομενο προβλημα VSR δηλ. το προβλημα που δημιουργρειτε στις βαλβιδες και τις εδρες και εμενα φιλε gkazakias μου φαινετε οτι ειναι ο διαφορετικος χρονος καυσης του υγραεριου ,σε λιγες μερες(ισος και μεσα στην βδομαδα!) θα κανω εγκατασταση τον ξεχωριστο εγκεφαλο της europegas που κανει ακριβος αυτην την δουλεια ,δηλ. να ρυθμιζει το αβανς για την καυση υγραεριου και σε 3-4 μηνες οταν ξαναπαω για ρυθμιση βαλβιδων θα ξερω αν κανει η δεν κανει την δουλεια που υποσχετε!
fotisly έγραψε:κοιτα να μας ενημερωσεις εγκαιρα για να σε ακολουθησουμε κ εμεις αν δεν σου ξανακατσουν!!
εγω ξεκινησα παλι ta tunap!!
gkazakias έγραψε:fotisly έγραψε:κοιτα να μας ενημερωσεις εγκαιρα για να σε ακολουθησουμε κ εμεις αν δεν σου ξανακατσουν!!
εγω ξεκινησα παλι ta tunap!!
Εννοειται. Παντως ηταν η πρωτη και η τελευταια ρυθμιση, τοσο πολυ ειχαν κατσει, δεν παιρνει αλλη ρυθμιση. Ειναι με πλακακια η ρυθμιση, οχι με ρεγουλαρισμα.
Παντως σιγουρα ολοι εχουν προβλημα με τις βαλβιδες, αλλοι πολυ αλλοι λιγο. Πολλοι που λενε παει μια χαρα, το λενε γιατι δεν εχουν συμπτωματα(εμενα με τοσο κλειστες ειχε ενα αναιπεσθητο τρεμουλο στο ρελαντι , μονο εγω το καταλαβαινα)
και ποτε δεν εχουν κανει ελεγχο διακενων, και οι αλλοι μισοι γιατι εχουν υδραυλικες βαλβιδες και δεν θα δουν ποτε συμπτωματα, παρα μονο το τελικο αποτελεσμα που ισως ειναι μετα απο πολλα χρονια.
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 22 επισκέπτες
|
|
|