Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

LPG και λιπανση βαλβιδων

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Re: LPG και λιπανση βαλβιδων

Δημοσίευσηαπό hlias » Κυρ 23 Μαρ, 2014 21:15

το JLM απο πολλους τεχνιτες θεωρειτε το κορυφαιο, προιοντα για πειραματα πολλα καποια θα ειναι σωστα καποια οχι.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

Δημοσίευσηαπό fokion » Κυρ 23 Μαρ, 2014 21:25

Στη πραξη αν ολα αυτα δε δοκιμαστουν 'στο δρομο" ειναι θεωρειες...

ναι οκ η wurth ειναι κορυφαια στην ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ συνεργειων με εργαλεια και αναλλωσιμα...
Αλλα προσωπικά δε πιστευω οτι τα κατασκευαζει η ιδια....
ΚΙΑ SPORTAGE 1 - Σύστημα PLATINCA - 100.000 χλμ.
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσιευσεις: 2253

Δημοσίευσηαπό gxalk1970 » Κυρ 23 Μαρ, 2014 22:07

Το wurth κάνει 23€ το λιτρο . Το θέμα όμως είναι αν όντως παίζει κάποιο ρόλο η πυκνότητα του λαδιού ή οχι, αν υποθέσουμε βέβαια ότι τα αλλα πρόσθετα τους είναι πάνω κάτω ιδια. Απο μια πρώτη ματια βλέπω ότι έχει SAE < 7 όταν τα άλλα έχουν πάνω απο 15 , είναι δηλαδή το πιο λεπτόρευστο. Τώρα για τα άλλα συμφωνώ μια και ο καθένας θα υποστηρίξει το σπίτι του, και μόνο στη πράξη μετα απο χρόνια βγαζει κανείς συμπέρασμα...
gxalk1970

Δημοσιευσεις: 64

Δημοσίευσηαπό dimoskats » Κυρ 23 Μαρ, 2014 22:43

Τα πρόσθετα σαν αυτά μπαίνουν στην εισαγωγή και με την υποπίεση διαλύονται σε μικροσκοπικά σωματίδια και μαζί με τον αέρα και το καύσιμο εισέρχονται στον θάλαμο και καίγονται και είτε επιταχύνουν την καύση, είτε δημιουργούν ένα φίλμ προστασίας στις βαλβίδες και στις έδρες (οι απόψεις διίστανται), τώρα πιο λάδι διαλύεται σε μικρότερα σταγονίδια με μικρότερη υποπίεση δεν γνωρίζω, όπως και ότι λογικά θα διαφοροποιείται και η αναλογία προσθέτου με ποσότητα καυσίμου που επεξεργάζεται είναι ένα θέμα μιας και κάθε πρόσθετο έχει ανάλογα το ιξώδες του διαφορετική θερμική αντοχή και διαφορετική ροή με ότι αυτό συνεπάγεται!
dimoskats

Δημοσιευσεις: 391

Δημοσίευσηαπό valsam » Δευτ 24 Μαρ, 2014 01:23

gkazakias έγραψε:Πουθενα δεν αναφερει για το διαφορετικο αβανς που απαιτει το υγραεριο η οποια ειναι η μοναδικη αιτια που προκαλει το προβλημα. Αληθεια πως μια λαδιερα προστατευει τις βαλβιδες εξαγωγης? Επιταχυνει το χρονο καυσης του υγραεριου?

Η λαδιερα υποθετικα δημιουργει φιλμ για να προστατεψει τις βαλβιδες,το πως σωζετε απο την καυση στο θαλαμο ειναι ομως ενα θεμα το οποιο εμενα μου δημιουργει πολλα ερωτηματα,εμενα παντος με μπολικο λαδι ικανο να τηγανησω ακομη και πατατες(1,5 λιτρα flashlube για 10,000 χλμ!) οι βαλβιδες μεσα σε 10,000 χλμ ειχαν κλεισει αρκετα και αρχιζω πια να τα ψιλοβλεπω κατι σαν τα μαγνητακια τα ψυκτελαια πια!
Η προσθηκη βενζινης μαζι με υγραεριο για την προστασια των βαλβιδων απ'την αλλη απ'οτι καταλαβαινω δεν προστατευει με την δημιουργια φιλμ αλλα επιταχυνει τον χρονο καυση του υγραεριου ωστε να να πλησιαζει αυτην της βενζινης για να μην τσουρουφλιζονται οι βαλβιδες εξαγωγης,παλι βεβαια ομως εχω τις αμφιβολιες μου κατα ποσο μια τοσο ελαχιστη ποσοτητα βενζινης μπορει να πετυχει κατι τετοιο !
Η πιο λογικη εξηγηση αυτη την στιγμη για το γνωστοτατο και πολυ διαδεδομενο προβλημα VSR δηλ. το προβλημα που δημιουργρειτε στις βαλβιδες και τις εδρες και εμενα φιλε gkazakias μου φαινετε οτι ειναι ο διαφορετικος χρονος καυσης του υγραεριου ,σε λιγες μερες(ισος και μεσα στην βδομαδα!) θα κανω εγκατασταση τον ξεχωριστο εγκεφαλο της europegas που κανει ακριβος αυτην την δουλεια ,δηλ. να ρυθμιζει το αβανς για την καυση υγραεριου και σε 3-4 μηνες οταν ξαναπαω για ρυθμιση βαλβιδων θα ξερω αν κανει η δεν κανει την δουλεια που υποσχετε!
valsam

Δημοσιευσεις: 1395

Δημοσίευσηαπό gkazakias » Δευτ 24 Μαρ, 2014 02:03

valsam έγραψε:
gkazakias έγραψε:Πουθενα δεν αναφερει για το διαφορετικο αβανς που απαιτει το υγραεριο η οποια ειναι η μοναδικη αιτια που προκαλει το προβλημα. Αληθεια πως μια λαδιερα προστατευει τις βαλβιδες εξαγωγης? Επιταχυνει το χρονο καυσης του υγραεριου?

Η λαδιερα υποθετικα δημιουργει φιλμ για να προστατεψει τις βαλβιδες,το πως σωζετε απο την καυση στο θαλαμο ειναι ομως ενα θεμα το οποιο εμενα μου δημιουργει πολλα ερωτηματα,εμενα παντος με μπολικο λαδι ικανο να τηγανησω ακομη και πατατες(1,5 λιτρα flashlube για 10,000 χλμ!) οι βαλβιδες μεσα σε 10,000 χλμ ειχαν κλεισει αρκετα και αρχιζω πια να τα ψιλοβλεπω κατι σαν τα μαγνητακια τα ψυκτελαια πια!
Η προσθηκη βενζινης μαζι με υγραεριο για την προστασια των βαλβιδων απ'την αλλη απ'οτι καταλαβαινω δεν προστατευει με την δημιουργια φιλμ αλλα επιταχυνει τον χρονο καυση του υγραεριου ωστε να να πλησιαζει αυτην της βενζινης για να μην τσουρουφλιζονται οι βαλβιδες εξαγωγης,παλι βεβαια ομως εχω τις αμφιβολιες μου κατα ποσο μια τοσο ελαχιστη ποσοτητα βενζινης μπορει να πετυχει κατι τετοιο !
Η πιο λογικη εξηγηση αυτη την στιγμη για το γνωστοτατο και πολυ διαδεδομενο προβλημα VSR δηλ. το προβλημα που δημιουργρειτε στις βαλβιδες και τις εδρες και εμενα φιλε gkazakias μου φαινετε οτι ειναι ο διαφορετικος χρονος καυσης του υγραεριου ,σε λιγες μερες(ισος και μεσα στην βδομαδα!) θα κανω εγκατασταση τον ξεχωριστο εγκεφαλο της europegas που κανει ακριβος αυτην την δουλεια ,δηλ. να ρυθμιζει το αβανς για την καυση υγραεριου και σε 3-4 μηνες οταν ξαναπαω για ρυθμιση βαλβιδων θα ξερω αν κανει η δεν κανει την δουλεια που υποσχετε!

To καλυτερο πειραμα που μπορεις να κανεις. Βαρεθηκαμε ποια τις συζητησεις τυπου καφενειου. Και γω ειμαι με λαδιερα τωρα JLM γιατι μετα απο 70.000 με γκαζι εκατσαν οι εξαγωγης χωρις καμια ''λιπανση''. Τωρα μετα την ρυθμιση την εβαλα και περιμενω 20.000 για ελεγχο διακενων. Αν συνεχισει παω για μεταλλα σκληροτερα. Ενα 800αρι ευρω βγαινει...δεν ειναι τραγικο.
gkazakias

Δημοσιευσεις: 1513

Δημοσίευσηαπό valsam » Δευτ 24 Μαρ, 2014 02:27

Για σε φιλε gkazakias μπορει να μην ειναι τραγικο μιας και εχεις ηδη κανει κανεις 70.000 χλμ και εχεις κανει αποσβεση το συτημα και εχεις εξοικονομισει και χρημα, για μενα ομως και την τιμη υγραεριου εδω Θεσ/νικη ειναι τραγικοτατο μιας και εχουν περαει 10 μηνες και ουτε το κοστος της μισης εγκαταστασης δεν βγαλαμε ακομη,και οπως το εχω ξαναπει αν ειναι να περιμενω αλλον εναν χρονο για να αποσβεσω και αλλα 2 μετα να βγει και το 800σαρι της ζημιας χεσε μεσα ειναι η υποθεση ,γι'αυτο μακαρι να κανει δουλεια το νταλαβερι της europegas μπας και σωθουμε και δεν εχουμε και τον νταλκα των 800 !
valsam

Δημοσιευσεις: 1395

Δημοσίευσηαπό fotisly » Δευτ 24 Μαρ, 2014 02:53

κοιτα να μας ενημερωσεις εγκαιρα για να σε ακολουθησουμε κ εμεις αν δεν σου ξανακατσουν!!
εγω ξεκινησα παλι ta tunap!!
icom jtg υγρου ψεκασμου,πλεον lovato σε αστρα h 1.8 140 hp
prins silverline2 skoda fabia 1.4 101 hp
fotisly

Δημοσιευσεις: 394

Δημοσίευσηαπό gkazakias » Δευτ 24 Μαρ, 2014 02:59

fotisly έγραψε:κοιτα να μας ενημερωσεις εγκαιρα για να σε ακολουθησουμε κ εμεις αν δεν σου ξανακατσουν!!

Εννοειται. Παντως ηταν η πρωτη και η τελευταια ρυθμιση, τοσο πολυ ειχαν κατσει, δεν παιρνει αλλη ρυθμιση. Ειναι με πλακακια η ρυθμιση, οχι με ρεγουλαρισμα.
Παντως σιγουρα ολοι εχουν προβλημα με τις βαλβιδες, αλλοι πολυ αλλοι λιγο. Πολλοι που λενε παει μια χαρα, το λενε γιατι δεν εχουν συμπτωματα(εμενα με τοσο κλειστες ειχε ενα αναιπεσθητο τρεμουλο στο ρελαντι , μονο εγω το καταλαβαινα)
και ποτε δεν εχουν κανει ελεγχο διακενων, και οι αλλοι μισοι γιατι εχουν υδραυλικες βαλβιδες και δεν θα δουν ποτε συμπτωματα, παρα μονο το τελικο αποτελεσμα που ισως ειναι μετα απο πολλα χρονια.
gkazakias

Δημοσιευσεις: 1513

Δημοσίευσηαπό fotisly » Δευτ 24 Μαρ, 2014 05:31

gkazakias έγραψε:
fotisly έγραψε:κοιτα να μας ενημερωσεις εγκαιρα για να σε ακολουθησουμε κ εμεις αν δεν σου ξανακατσουν!!

Εννοειται. Παντως ηταν η πρωτη και η τελευταια ρυθμιση, τοσο πολυ ειχαν κατσει, δεν παιρνει αλλη ρυθμιση. Ειναι με πλακακια η ρυθμιση, οχι με ρεγουλαρισμα.
Παντως σιγουρα ολοι εχουν προβλημα με τις βαλβιδες, αλλοι πολυ αλλοι λιγο. Πολλοι που λενε παει μια χαρα, το λενε γιατι δεν εχουν συμπτωματα(εμενα με τοσο κλειστες ειχε ενα αναιπεσθητο τρεμουλο στο ρελαντι , μονο εγω το καταλαβαινα)
και ποτε δεν εχουν κανει ελεγχο διακενων, και οι αλλοι μισοι γιατι εχουν υδραυλικες βαλβιδες και δεν θα δουν ποτε συμπτωματα, παρα μονο το τελικο αποτελεσμα που ισως ειναι μετα απο πολλα χρονια.

ακριβος!!ποσο πηγε το κοστος ρυθμισης?
icom jtg υγρου ψεκασμου,πλεον lovato σε αστρα h 1.8 140 hp
prins silverline2 skoda fabia 1.4 101 hp
fotisly

Δημοσιευσεις: 394

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 21 επισκέπτες