Αν και νομίζω ότι θα το μετανιώσω

θα προσπαθήσω να βοηθήσω στην συζήτηση ώστε να βγουν κάποια συμπεράσματα για τα θέματα που συζητάτε(κατανάλωση,μαντζαφλάρια,advance κλπ) μέσω των δικών μου δεδομένων.
Το νέο σύστημα για το οποίο έχει γίνει ήδη αναφορά στο forum από συνάδελφους και πελάτες,το έχω εγκαταστήσει εδώ και 5500χλμ στο αυτοκίνητό μου και έχουμε καταλήξει σε κάποια δεδομένα.
Το σύστημα αυτό χρησιμοποιείται κυρίως για βελτίωση της δύναμης του κινητήρα και επομένως περισσότερη οικονομία.
Εχει την δυνατότητα να μετρήσει ισχύ και ροπή σε σύγκριση βενζίνη/υγραέριο(απεικόνιση αποτελεσμάτων στην οθόνη του υπολογιστή),δυνατότητα παράλληλου ψεκασμού βενζίνης στην λειτουργία του κινητήρα σε φορτίο,σύνδεση OBD κλπ.Φυσικά η "βελτίωση" της δύναμης και ροπής γίνεται μέσω του timing advance processor που είναι ενσωματωμένο στα ηλεκτρονικά στοιχεία του κιτ.Με τεχνικά στοιχεία δεν θέλω να σας κουράσω απλά σας λέω ότι παίρνει στοιχεία από στρόφαλο,εκεντροφόρο και "ρυθμίζεις" το advance με δικό του χάρτη.
Υπάρχει και μόνο του για εγκατάσταση ως παράλληλο σύστημα στα ήδη εγκατεστημένα συστήματα υγραερίου(το λεγόμενο ως τώρα μαντζαφλάρι) και δίνει την δυνατότητα ρύθμισης του advance του αυτοκινήτου.Δεν το έχουμε προχωρήσει ιδιαίτερα το τελευταίο διότι έχουμε ρίξει όλο το βάρος στο ολοκληρωμένο σύστημα το οποίο ελπίζουμε εκτός απροόπτου να παραχθεί μαζικά μετά τα ολοκληρωμένα test σε μερικούς μήνες.
Όσο για τα δεδομένα που έχω προσωπικά αποκομίσει από την λειτουργία του συστήματος στο αυτοκίνητό μου που είναι ένα βαρύ αυτοκίνητο για τα κυβικά του (Jeep Cherokee 2.4,κατανάλωση με βενζίνη περίπου 16 λίτρα/100χλμ) μπορώ με σιγουριά να πω τα εξής:
Με το προηγούμενο σύστημα με 75,000χλμ χρήση lpg είχε κατανάλωση 17-18 λίτρα/100χλμ και συγκεκριμένα 68 λίτρα/390 χλμ.Με το νέο έχει 16 λίτρα/100χλμ ή 68 λίτρα/420 χλμ.
Αυτό που επίσης παρατήρησα είναι ότι το αυτοκίνητο ρολάρει πιο εύκολα και εκεί που χρειαζόταν να κατεβάσεις ταχύτητα τώρα δεν χρειάζεται.
Αυτό το σύστημα θεωρείται απαραίτητο στην κίνηση με φυσικό αέριο για να μην έχουμε πτώση της απόδοσης του αυτοκινήτου.
Κλείνοντας και χωρίς να θέλω να έρθω σε αντιπαράθεση με τους υποστηρικτές της υπερβολικής μεγάλης ή μικρής αύξησης της κατανάλωσης του αυτοκινήτου που κινείται με υγραέριο, θέλω να πω ότι:
Aπό την μέχρι τώρα εμπειρία μου,αν σε ένα αυτοκίνητο που έχει γίνει μία σωστή εγκατάσταση,με αξιόπιστα,πιστοποιημένα εξαρτήματα και υλικά,με σωστές ρυθμίσεις,με σωστό καύσιμο και δεν έχει κανένα πρόβλημα στην απόδοσή του και στην κατανάλωσή του εν γένει,δεν έχω συναντήσει αύξηση κατανάλωσης πέρα του 10-15%.Κάποιες μεμονωμένες περιπτώσεις αποδείχθηκαν ότι κάτι άλλο τελικά έφταιγε και όχι η χρήση του υγραερίου.
Ελπίζω να βοήθησα λίγο.