Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Καταναλωση /100χλμ με LPG

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Re: Καταναλωση /100χλμ με LPG

Δημοσίευσηαπό valsam » Παρ 28 Φεβ, 2014 16:38

hlias έγραψε:
valsam έγραψε:!

με φτωχοτερο μειγμα μπορει να εχεις μεγαλυτερη καταναλωση αποτι με σωστο.
ελα παρε το αμαξι μου κρατα το μια βδομαδα και πηγαινε το αν θες και σε δυναμομετρο, σου αρκει αυτο?

Oχι ρε Ηλια δεν μου αρκει!
Δεν ειναι απντηση αυτη!
Εχω χωρτασει απο τετοιου ειδους απαντησεις,κατι τετοια μου ελεγαν και για τα πελλετ και τις μπριγκετες οι Ελληναρες οι εμποροι και δεν προλαβαινα να τους κανω ρομπες φιλε!
Και η πλακα ειναι οτι παρολου που τους εκανα ρομπες αυτοι επεμεναν του στυλ ,"τι να σου πω ρε φιλε ελα απο το σπιτι μου να δεις τι καιω" οπως δηλ. γυρνας και μου λες εσυ π.χ με το αυτοκινητο σου!
Το υγραεριο δεν το ξερω φιλε αλλα τα ξυλα μου δοξα τον θεο τα ξερω πια απ'εξω και ανακατωτα,λοιπον πηγαινα στους Ελληναρες εμπορους τις αρπαχτης για να παρω μπριγκετες και ολοι μα ολοι την ιδια καραμελα,παρε αυτην και θα καις αντι για 2 κιλα ξυλο 1 κιλο μπριγκετα,ο αλλος παρε αυτην και αντι για 5 κιλα ξυλα 3 κιλα μπριγκετα,για να μην τα πολυλογω ο καλυτεροτερος απόλους (και οταν λεω ολους τους εχω ξετιναξει ολους,ειτε εγω περασα απο το μαγαζι ειτε τους πηρα τηλ.!)μου υποσχονταν τουλαχιστον 30% λιγοτερη καταναλωση μπριγκετα απ' οτι με ξυλο. επειδη το ξαναλεω τα ξυλαρακια μου τα ξερω απέξω και ανακατωτα και εχω και ολα τα εργαλιακια μου τα ξυλα των τριων ετων που εχω και εχουν αρκετα κατω απο 20% πραγματικη υγρασια και εχουν τουλαχιστον θερμογονο δυναμη 4kcal/kgr καρατσεκαρισμενα, του καλυτερου Ελληναρα εμπορου αυτα που ηθελε να μου πουλησει μπιγκετα και μου υποσχονταν τουλαχιστον 30% λιγοτερη καταναλωση μπριγκετα απ' οτι με ξυλο και εχει πουλησει και ουκ ολιγα σε αρκετα "ευχαριστημενους " πελατες ηταν εισαγωγης και ειχαν και πιστοποιηση και μαλιστα εγραφαν και επανω στην ζελατινα 4,7 kcal/kgr,δηλ. αντι για 2 κιλα ξυλα θα ηθελα 1,7 κιλα μπριγκετα δηλ. 15% λιγοτερη καταναλωση στην καλυτερη περιπτωση και οχι 30% που εξακολουθουσε και επεμενε ο καλυτερος σου ξαναλεω ολων των υπολοιπων που ειχα δοκιμασει!
Ηλια αποδειξε το μου λοιπον με νουμερα και΄γω μαζι σου φιλε!
valsam

Δημοσιευσεις: 1395

Δημοσίευσηαπό gakost » Παρ 28 Φεβ, 2014 16:43

Εμείς όλοι δεν ξέρουμε να μετράμε, έχουμε συμφέρον , λέμε ψέματα.

Άκου λοιπόν κάτι: Υπάρχει μια ιστοσελίδα που γράφεσαι δωρεάν (μπορείς να το κάνεις κι εσύ) βάζεις τα στοιχεία σου κάθε φορά που γεμίζεις χιλιόμετρα και λίτρα και σου υπολογίζει στατιστικά και μπορείς να ψάξεις την βάση δεδομένων ανάλογα το αυτοκίνητο που σε ενδιαφέρει

Fiat Panda 44kw manual 2005 -2008

Βενζίνη απλή αμόλυβδη 6,7 l/100

Υγραέριο 7,3 λ/100

Αύξηση ~10% μο

Λες να είναι στημένο και το spritmonitor και να βάζουν και τα μέλη μούφα στοιχεία;
gakost

Δημοσιευσεις: 1038

Δημοσίευσηαπό hlias » Παρ 28 Φεβ, 2014 17:20

valsam έγραψε:
hlias έγραψε:
valsam έγραψε:!

με φτωχοτερο μειγμα μπορει να εχεις μεγαλυτερη καταναλωση αποτι με σωστο.
ελα παρε το αμαξι μου κρατα το μια βδομαδα και πηγαινε το αν θες και σε δυναμομετρο, σου αρκει αυτο?

Oχι ρε Ηλια δεν μου αρκει!
Δεν ειναι απντηση αυτη!
Εχω χωρτασει απο τετοιου ειδους απαντησεις,κατι τετοια μου ελεγαν και για τα πελλετ και τις μπριγκετες οι Ελληναρες οι εμποροι και δεν προλαβαινα να τους κανω ρομπες φιλε!
Και η πλακα ειναι οτι παρολου που τους εκανα ρομπες αυτοι επεμεναν του στυλ ,"τι να σου πω ρε φιλε ελα απο το σπιτι μου να δεις τι καιω" οπως δηλ. γυρνας και μου λες εσυ π.χ με το αυτοκινητο σου!
Το υγραεριο δεν το ξερω φιλε αλλα τα ξυλα μου δοξα τον θεο τα ξερω πια απ'εξω και ανακατωτα,λοιπον πηγαινα στους Ελληναρες εμπορους τις αρπαχτης για να παρω μπριγκετες και ολοι μα ολοι την ιδια καραμελα,παρε αυτην και θα καις αντι για 2 κιλα ξυλο 1 κιλο μπριγκετα,ο αλλος παρε αυτην και αντι για 5 κιλα ξυλα 3 κιλα μπριγκετα,για να μην τα πολυλογω ο καλυτεροτερος απόλους (και οταν λεω ολους τους εχω ξετιναξει ολους,ειτε εγω περασα απο το μαγαζι ειτε τους πηρα τηλ.!)μου υποσχονταν τουλαχιστον 30% λιγοτερη καταναλωση μπριγκετα απ' οτι με ξυλο. επειδη το ξαναλεω τα ξυλαρακια μου τα ξερω απέξω και ανακατωτα και εχω και ολα τα εργαλιακια μου τα ξυλα των τριων ετων που εχω και εχουν αρκετα κατω απο 20% πραγματικη υγρασια και εχουν τουλαχιστον θερμογονο δυναμη 4kcal/kgr καρατσεκαρισμενα, του καλυτερου Ελληναρα εμπορου αυτα που ηθελε να μου πουλησει μπιγκετα και μου υποσχονταν τουλαχιστον 30% λιγοτερη καταναλωση μπριγκετα απ' οτι με ξυλο και εχει πουλησει και ουκ ολιγα σε αρκετα "ευχαριστημενους " πελατες ηταν εισαγωγης και ειχαν και πιστοποιηση και μαλιστα εγραφαν και επανω στην ζελατινα 4,7 kcal/kgr,δηλ. αντι για 2 κιλα ξυλα θα ηθελα 1,7 κιλα μπριγκετα δηλ. 15% λιγοτερη καταναλωση στην καλυτερη περιπτωση και οχι 30% που εξακολουθουσε και επεμενε ο καλυτερος σου ξαναλεω ολων των υπολοιπων που ειχα δοκιμασει!
Ηλια αποδειξε το μου λοιπον με νουμερα και΄γω μαζι σου φιλε!

τα νουμερα στα εχω γραψει αν θες τα πιστευεις.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

Δημοσίευσηαπό Qgas » Σάβ 01 Μαρ, 2014 02:07

antonis8via έγραψε:
Qgas έγραψε:
Άσχετο......
Γιατι είναι άλλο καύσιμο και στα ψηλά....αλλάζει;;;;;;;
Αχααααααααα, έχω πεθάνει στο γέλιο.......γιατι εχει θέματα ψηλά; Γιατι.......δε φτάνει η παροχή; Και θα γίνει το μπαμ;;;;;;;

Μόνοι σας εκτειθεστε τελικα.....!!!
Λοιπόν....θέλεις να το κανονισουμε το ραντεβουδακι;

Είπε κανεις ότι έχει θέμα ; Μετσ τις 6200 είπα οι αλλαγές του dsg δεν είναι τόσο ομαλές όσο με την βενζίνη ., πoιος εκτίθεται ; Πια παροχή δεν φτάνει ;
To προγράμα του έχει ρημάζει το χαρτη στη βενζίνη και το δουλευει εκει πάνω στα + 25 στη βενζίνη ..

Έχεις ποτε πάρει στα χέρια σου golf GTI Bwa tFsi 200 μαμα άλογα ; Και 240 με προγραμα άμεσου .. Πάρε πρώτα ένα και δές πως παει με ΑΕΡΙΟ ΨΕΚΑΣΜΌ .. ΣΤα κόκκινα συνεχώς ..

Σε περιμένω λοιπόν ...
QGAS LPG CENTER ATHENS
http://www.qgas.gr
210 9420594
Αμφιθεας και Ορφέως 45 Παλαιό Φάληρο
Άβαταρ μέλους
Qgas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2696

Δημοσίευσηαπό gakost » Σάβ 01 Μαρ, 2014 07:35

gakost έγραψε:Εμείς όλοι δεν ξέρουμε να μετράμε, έχουμε συμφέρον , λέμε ψέματα.

Άκου λοιπόν κάτι: Υπάρχει μια ιστοσελίδα που γράφεσαι δωρεάν (μπορείς να το κάνεις κι εσύ) βάζεις τα στοιχεία σου κάθε φορά που γεμίζεις χιλιόμετρα και λίτρα και σου υπολογίζει στατιστικά και μπορείς να ψάξεις την βάση δεδομένων ανάλογα το αυτοκίνητο που σε ενδιαφέρει

Υγραέριο 7,3 λ/100

Αύξηση ~10% μο

Λες να είναι στημένο και το spritmonitor και να βάζουν και τα μέλη μούφα στοιχεία;

Σιγή ασυρμάτου........ :ugeek:
gakost

Re: Απ: Καταναλωση /100χλμ με LPG

Δημοσίευσηαπό maevius » Σάβ 01 Μαρ, 2014 08:59

apagogeas έγραψε:
antonis8via έγραψε:Αυτός που λέει για 30 κάτι μοίρες.....ούτε να λογκαρει και να αναλύσει τι διαβάζει ξέρει.
...Στα τουρμπατα 3 μοίρες είναι 10 το πολυ 15 ίπποι.....στα ατμοσφαιρικά μαμισια είναι πολυ λιγότερη η διάφορα.

Επειδή είμαι ο μόνος που ανέφερα μοίρες, να υποθέσω αναφέρεσαι σε μένα; Θα σε παραπέμψω σε κάτι απλό, θυμήσουν τι κάνανε οι ταξιτζήδες παλιότερα για να έχουν μεγαλύτερη οικονομία. Επίσης ό,τι παραθέτω είναι ενδείξεις OBD live streaming και όχι από το μυαλό μου, αν καταφέρεις να δείξεις ότι αυτά που δείχνει το OBD είναι μπούρδες πάω πάσο. Δύο διαφορετικά εργαλεία χρησιμοποιώ, το ένα έχει ανάλυση 0.5 μοιρών, το άλλο τα δείχνει στη μονάδα, και τα 2 τα ίδια πράγματα δείχνουν. Θα τρομοκρατηθείς αν μάθεις ότι το αβάνς γίνεται και αρνητικό;

antonis8via έγραψε:Μου γίνατε ειδικοί στη προπορεια.....νέα μόδα

Κάτι κάπου το έχεις μπλέξει. Το εύρος του αβάνς παίζει από -25 μέχρι και +39 με πιο επικρατούσες τιμές από -10 έως +36. Ολογραφώς Ignition timing το γράφουν τα εργαλεία, μήπως αναφέρεσαι σε κάτι άλλο;;

gakost έγραψε:

Υγραέριο 7,3 λ/100

Αύξηση ~10% μο

Ασχολειται με εμενα τωρα και την νουμοσυνη μου :-D:-D
OPEL INSIGNIA 1,8 (2009) με Zavoli
ΟPEL CORSA C 1.4 (2003) με Prins silverline
Άβαταρ μέλους
maevius

Δημοσιευσεις: 928

Δημοσίευσηαπό valsam » Σάβ 01 Μαρ, 2014 09:33

gakost έγραψε:

Υγραέριο 7,3 λ/100

Αύξηση ~10% μο

Δηλ. εσυ τι λες,δεν υπαρχει περιπτωση στο spritmonitor να βαζει ο καθενας αλλαν νταλον μετρησεις?

http://sww.motostat.gr/vehicle-stats/37722
http://sww.motostat.gr/vehicle-stats/9934
Μπηκα σε ενα αντιστοιχο πριν απο λιγο καιρο για να δω τι καταναλωσεις εβαζαν για το καινουργιο το crv που θελει να παρει ο κουμπαρος μου και μιλαμε οτι διαβασα απο 4,5 εως και 7 λιτρα απο διαφορους και για παρομοιες διαδρομες!
Αυτα τι σου λενε?
http://www.gocar.gr/news/gas/6717,Fiat_ ... 2_LPG.html
30% αυξηση καταναλωσης και αυτο τι σου λεει?
"ενώ όταν οι 4 κύλινδροι ποτίζονται με υγραέριο, ο 1.2 Fire χάνει ελαφρώς σε νεύρο, σε όλο το φάσμα των στροφών."!!!!!!!!
http://www.autogreeknews.gr/article/393 ... 2-69hp-lpg
valsam

Δημοσίευσηαπό gakost » Σάβ 01 Μαρ, 2014 11:15

valsam έγραψε:
gakost έγραψε:

Υγραέριο 7,3 λ/100

Αύξηση ~10% μο

Δηλ. εσυ τι λες,δεν υπαρχει περιπτωση στο spritmonitor να βαζει ο καθενας αλλαν νταλον μετρησεις?

Μπηκα σε ενα αντιστοιχο πριν απο λιγο καιρο για να δω τι καταναλωσεις εβαζαν για το καινουργιο το crv που θελει να παρει ο κουμπαρος μου και μιλαμε οτι διαβασα απο 4,5 εως και 7 λιτρα απο διαφορους και για παρομοιες διαδρομες!
Αυτα τι σου λενε?
"ενώ όταν οι 4 κύλινδροι ποτίζονται με υγραέριο, ο 1.2 Fire χάνει ελαφρώς σε νεύρο, σε όλο το φάσμα των στροφών."!!!!!!!!

Μάλιστα. Δηλαδή είμαστε όλοι ψεύτες. Δεν ξέρουμε να μετράμε, έχουμε συμφέρον και ο όλοι οι χρήστες που βάζουν τα στοιχεία τους στο spritomonitor βάζουν ότι να ναι. Ενδιαφέρον. Μετά από αυτό νομίζω δεν υπάρχει κάτι άλλο να προσθέσω με έπεισες κι εμένα βλακείες μέτραγα τόσο καιρό. :-o
gakost

Δημοσίευσηαπό valsam » Σάβ 01 Μαρ, 2014 12:39

gakost έγραψε:
valsam έγραψε:
gakost έγραψε:

Υγραέριο 7,3 λ/100

Αύξηση ~10% μο

Αυτα τι σου λενε?

Μάλιστα. Δηλαδή είμαστε όλοι ψεύτες. Δεν ξέρουμε να μετράμε, έχουμε συμφέρον και ο όλοι οι χρήστες που βάζουν τα στοιχεία τους στο spritomonitor βάζουν ότι να ναι. Ενδιαφέρον. Μετά από αυτό νομίζω δεν υπάρχει κάτι άλλο να προσθέσω με έπεισες κι εμένα βλακείες μέτραγα τόσο καιρό. :-o

Ρε ξεκολα,ουτε ψευτη ουτε βλακα σε ειπα!
Αντε να το ξαναπω αλλη μια φορα,εγω λοιπον εχω 25 με 30+% αυξηση καταναλωσης και το αυτοκινητο μου πηγαινει μια χαρα ,δηλ. οπως πηγαινε με βενζινη,εσυ λες π.χ οτι το δικο σου εχει μονο 10% αυξηση καταναλωσης(δεν θυμαμαι ποση αυξηση εχεις και αν την εχεις πει,ετσι στην τυχη βαζω ενα νουμερο) αυτο που αναρωτιεμε λοιπον ειναι αν εσυ που εχεις μονο 10% αυξηση καταναλωσης και οχι του 25,8% που ειναι η διαφορα της θερμογονου δυναμης ανεμεσα στο υγραεριο και την βενζινη μηπως λεω οφειλετε αυτο το 10% που εχεις μονο στο οτι εχεις και απωλεια ιποδυναμης και ροπης της ταξης του 15,8% που ειναι συνολικη διαφορα μεχρι το 25,8%,δηλ. 10% +15,8%=25,8% που ειναι η λιγοτερη θερμογονο δυναμη του υγραεριου σε σχεση με την βενζινη!
Γι'αυτο και εχω βαλει ενα καρο λιστες απο αυτοκινητοβιομηχανιες καιμαλιστα και στο panda οπως και στα περισσοτερα εχει και 30% αυξηση καταναλωσης και απωλεια ροπης και ιποδυναμης!
Που ο παραλογισμος μου ρε φιλε,εσυ εισαι τοσο σιγουρος οτι δεν χανει το αυτοκινητο σου σε ιποδυναμη,το εχεις ανεβασει σε δυναμομετρο?
Οσο για τα σαιτ που ανεβαζουν οι πολιτες τις καταναλωσεις τους ασε την πατησα και'γω,με εβαλε ο κουμπαρος μου να του βρω ενα ευρυχωρο και οικονομικο στην καταναλωση η πολυμορφικο η τζιπ ,και σαν hοndaκιας που ειμαι εκανα μια ερευνα για το καινουργιο crv 1,6 diesel,η honda το δινει μικτη καταναλωση 4,5-4,7 lt/100km και λεω ενταξει π@παριες ειναι αυτα για κατσε να την ψαξω λιγο και νασου που googlaρωντας με βγαζει στο spritmonitor κοιταω λοιπον τις καταναλωσεις και βλεπω απο 5 εως και 6,3 και του λεω του κουμπαρου το και το δηλ. υπολογιζε καπου στην μεση δηλ. 5,8 με 6 λιτρα τα 100,παμε λοιπον στην honda που εχω και γνωστο και το παιρνουμε τεστ ντραιβ 1,5 ωρα παρακαλω,τον κωλο να χτυπουσαμε κατω κατω απο 6,7-6,9 μεικτα δεν βγαλαμε με τιποτα!
Μπορουσα να του πω ξερεις ειναι ενας στο spritmonitor και αλλοι 2 στο fuelly που εχουν καταναλωση 5 λιτρα τα 100 ,μπορουσα να του πω ομως και οτι ειναι αλλοι 3-4 με 6,5-7 λιτρα τα 100,προτιμησα να του πω μια μεση καταναλωση που ειχα βγαλει συμπερασμα δηλ. το 5,7-6 λιτρα και παλι ομως επεσα εξω!
valsam

Δημοσίευσηαπό papoys » Κυρ 02 Μαρ, 2014 07:10

Valsam αν έχης προσέξει την υπογραφή μου έχω το opel vectra 1600 του 2005.

Μέχρι τώρα έχω κάνει 19.000 χιλιόμετρα.Η αύξηση κατανάλωσης σε υγραέριο ποτέ δεν ξεπέρασε το 15%,πλην 2 ή 3
περιπτώσεων τις οποίες εγώ αποδίδω ή στο χάλια υγραέριο που έβαλα ή στο κλέψιμο της αντλίας.Μην ξεχνάμε ότι
αυτό με τη βενζίνη συνέβαινε πολύ συχνότερα γιατί όλοι μας ξέρουμε το κλέψιμο που τρώγαμε και τρώμε στην βενζίνη
από διάφορους πρατηριούχους.

Τώρα γιατί η opel δίνει αύξηση 30- 35% δεν καταλαβαίνω.Για μένα δύο είναι οι λόγοι.
α)Λέει αλήθεια οπότε να δεχτώ ότι οι κινητήρες του 2005 είναι πιό συμβατοί με το υγραέριο στο οποίο συμπεριφέρονται
καλίτερα και αποδίδουν πολύ καλίτερα από τους σημερινούς οι οποίοι πιθανώς έχουν κατασκευαστεί να αποδίδουν
καλίτερα στην βενζίνη.
β)Δεν μπορώ να το δεχτώ αλλά λένε ψέματα για άγνωστους σε μένα λόγους.Μην ξεχνάς ότι ένα μεγάλο πακέτο της opel
ανήκει πλέον στην Αμερικάνικη GM της οποίας τα συμφέροντα είναι στη βενζίνη και στο πετρέλαιο,οπότε τελείως
λογικό για μένα να στηρίξουν τα ανωτέρω καύσιμα.

Μην ξεχνάς ότι στην παγκοσμιοποίηση της σημερινής οικονομίας οι ίδιοι άνθρωποι που κατέχουν μεγάλα πακέτα σε
μία μεγάλη παγκόσμια εταιρεία κολοσσό ,να κατέχουν άλλα μεγάλα πακέτα σε άλλη παγκόσμια εταιρεία κολοσσό.
Εαν τα προιόντα της μία εταιρείας έχουν σχέση με τα προιόντα της άλλης απόλυτο φυσιολογικό η μία να στηρίζει
με οποιοδήποτε θεμιτό ή αθέμιτο τρόπο τα προιόντα της άλλης.
opel vectra 1,6 με emmegas (πριν zanardi) 219.000 χιλ. με lpg και 347.000 στο κοντέρ
Άβαταρ μέλους
papoys

Δημοσιευσεις: 1960

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 26 επισκέπτες