Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Torque + ODB2 BT : Σύστημα Παρακολούθησης Απόδοσης

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Re: Torque + ODB2 BT : Σύστημα Παρακολούθησης Απόδοσης

Δημοσίευσηαπό XarhsXT » Κυρ 22 Δεκ, 2013 03:13

zep έγραψε:Σήμερα παρέλαβα και δοκίμασα το ELM327 1.5 Ver. στην έκδοση με USB καλώδιο και δουλεύει μια χαρά σε Toyota Avensis.Σαν interface είναι τα ίδια με το ΒΤ απλά προτίμησα την έκδοση με καλώδιο για ασφαλή επικοινωνία αλλά είναι πιο δύσχρηστο όταν θέλεις να το δείς στο δρόμο οδηγώντας καθώς πρέπει να έχεις στον νού σου το καλώδιο μην τεντωθεί κ.α.
Επίσης εάν χρησιμοποιείτε Windows 7 και ειδικά 64bit πρέπει να κάνετε αναζήτηση στο διαδίκτυο για τους κατάλληλους Drivers του Interface που χρησιμοποιεί σειριακή θύρα σε USB.
Αυτό που πρέπει να προσέξετε στην αγορά του είναι πιο πρωτόκολλο επικοινωνίας χρησιμοποιεί ο εγκέφαλος του αυτοκινήτου σας π.χ στο Avensis είναι το ISO 9141-2 που ουσιαστικά είναι ποιές επαφές διαβάζουν τι στο κάθε πρωτόκολλο της OBD2.Το ELM327 πάντως διαβάζει τα περισσότερα είδη συνδέσεων από το 1996 και μετά νομίζω με αρκετές εξαιρέσεις το πιο πιθανόν.
Τώρα σίγουρα υπάρχουν πολύ πιο ικανά και αξιόπιστα εργαλεία από το ELM327 που είναι φτηνοί κλώνοι των αρκετά ικανότερων αλλά και πιο ακριβών interface που πιθανόν να κάνουν και προγραμματισμούς εγκεφάλων ή αλλαγές παραμέτρων τους.Για 10€ πάντως καλά είναι όταν τα άλλα πάνε απο 100€ και πάνω.
Χρησιμοποίησα το scanmaster σαν πρόγραμμα και απλά παρακολουθώ τις καμπύλες καύσης κ.α Δεν μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα παρά μόνο να παρακολουθείς την λειτουργία των αισθητήρων του αυτοκινήτου ή να κάνεις reset σε περίπτωση check engine και να δείς τον κωδικό σφάλματος.
Για παράδειγμα σε κάποια αυτοκίνητα οι αντιπροσωπείες ρυθμίζουν μετά από ποια ταχύτητα και εάν πέφτουν οι ασφάλειες στις πόρτες για να μην σου κλέψουν το αυτοκίνητο σε κάνα φανάρι όταν σταματήσεις.

Επειδή γενικά και εγώ ανήκω στην παραδοσιακή σχολή και με τα bluetooth (σε handsfree όμως) έχω δει στο παρελθόν κ'αποιες ασυμβατότητες, νομίζω το καλώδιο είναι πιο σίγουρη λύση. Από εκεί και πέρα όταν αγοράζεις κλώνο είναι σημαντικό να γνωρίζεις το σωστό σημείο αγοράς (αλλιώς το φτηνό γίνεται τελικά πιο ακριβό). Μήπως θυμάσαι κανένα λινκ από που το πήρες?
Σε διαφορετική περίπτωση φίλος μου (με smart & galaxy s3) πήρε το elm από αυτό το κατάστημα και του έπεξε όλα κανονικά και λέω να κάνω την ίδια κίνηση κι έγω (nexus 4 & yaris).
http://www.accestories.com/gr/shop/axes ... toy-detail
XarhsXT

Δημοσιευσεις: 1

Δημοσίευσηαπό dimoskats » Πέμ 26 Δεκ, 2013 15:47

Χρόνια πολλά καταρχάς!! Άρχισα και εγώ να χρησιμοποιώ την εφαρμογή TORQUE pro και έχω μπερδευτεί λιγάκι. Βασικά στην προσθήκη οργάνων στις οθόνες, βρήκα να εντοπίζει και να διαβάζει δύο αισθητήρες λ εκ των οποίων τον 2ο τον αναγράφει wideband lamda :wtf: και ψάχνοντας λιγάκι ακόμα είδα ότι σε όλο το φάσμα στροφών δείχνει να λειτουργεί η μηχανή σε closed loop, ενώ μόνο όταν αφήνω το γκάζι (deceleration) γυρνά για λίγο σε open loop! Υπάρχει περίπτωση να ισχύουν αυτά? Δηλαδή σε όλο το φάσμα ο ECU διορθώνει τα μίγματα? Τα long fuel trims ήταν -2.39%!
dimoskats

Δημοσιευσεις: 391

Δημοσίευσηαπό cosygatos » Πέμ 26 Δεκ, 2013 22:48

Βεβαίως και γίνεται και έτσι πρέπει! Ωραια δεν είναι η τεχνολογια; :-)
cosygatos

Δημοσιευσεις: 19

Δημοσίευσηαπό gouris » Παρ 27 Δεκ, 2013 03:32

Εγώ έχω μια απορία και αν μπορεί κάποιος από του εγκαταστάτες να με βοηθήσει.
Για να δεις αν είναι σωστά ρυθμισμένο του αμάξι σου στο αέριο και την αποδοση του, αυτό δεν το βλέπεις από τον εγκέφαλο του αερίου? Αν συνδεθείς με το καλώδιο και δεις το χάρτη, αν στις στροφές που θες, για ιδια ms έχεις τον ίδιο χρόνο ψεκασμού βενζίνης και στο αέριο και στην βενζίνη?
Γιατι χρειάζεται η σύνδεση με την obd?
gouris

Δημοσιευσεις: 67

Δημοσίευσηαπό hlias » Παρ 27 Δεκ, 2013 09:23

αν εχεις τον ιδιο χρονο και σε βενζινα και σε αεριο τοτε εισαι φτωχος στο αεριο.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

Δημοσίευσηαπό gouris » Παρ 27 Δεκ, 2013 18:11

hlias έγραψε:αν εχεις τον ιδιο χρονο και σε βενζινα και σε αεριο τοτε εισαι φτωχος στο αεριο.

Στο manual για το δικο μου συστημα omvl αναφερει για τις ρυθμισεις του χαρτη

If the typed the right modification, the
petrol fuel trims and injection time should move closer to original values, that you have noted while
on petrol.

Δηλαδη οι χρονοι πρεπει να ειναι σχεδον οι ιδιοι σε αεριο και βενζινη.
Δεν ισχυει αυτο στην πραγματικοτητα?
gouris

Δημοσίευσηαπό hlias » Παρ 27 Δεκ, 2013 18:15

gouris έγραψε:
hlias έγραψε:αν εχεις τον ιδιο χρονο και σε βενζινα και σε αεριο τοτε εισαι φτωχος στο αεριο.

petrol fuel trims and injection time should move closer to original values, that you have noted while
on petrol.

το σχεδον ποση διαφορα μας επιτρεπει?
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσίευσηαπό gouris » Παρ 27 Δεκ, 2013 18:58

hlias έγραψε:
gouris έγραψε:

on petrol.

το σχεδον ποση διαφορα μας επιτρεπει?

Προφανώς το ιδανικό είναι να είναι ιδια

4.4.1 Modify the map
In a Slave system, having the right gas carburetion means not interfering with engine control management.
You reach this only when putting in the map the right values, that keep the petrol
injection times and fuel trims at the same values they have on petrol.

Altered values: on gas, the petrol injection times and fuel trims will change. If for example
they are increasing, it means that the gas carburetion is lean, thus you should enrich the
map
gouris

Δημοσίευσηαπό hlias » Παρ 27 Δεκ, 2013 20:15

δικο σου ειναι το αυτοκινητο φτιαχτο το ιδιο.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσίευσηαπό gouris » Παρ 27 Δεκ, 2013 21:22

hlias έγραψε:δικο σου ειναι το αυτοκινητο φτιαχτο το ιδιο.

ok thanks
gouris

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 25 επισκέπτες