zep έγραψε:Σήμερα παρέλαβα και δοκίμασα το ELM327 1.5 Ver. στην έκδοση με USB καλώδιο και δουλεύει μια χαρά σε Toyota Avensis.Σαν interface είναι τα ίδια με το ΒΤ απλά προτίμησα την έκδοση με καλώδιο για ασφαλή επικοινωνία αλλά είναι πιο δύσχρηστο όταν θέλεις να το δείς στο δρόμο οδηγώντας καθώς πρέπει να έχεις στον νού σου το καλώδιο μην τεντωθεί κ.α.
Επίσης εάν χρησιμοποιείτε Windows 7 και ειδικά 64bit πρέπει να κάνετε αναζήτηση στο διαδίκτυο για τους κατάλληλους Drivers του Interface που χρησιμοποιεί σειριακή θύρα σε USB.
Αυτό που πρέπει να προσέξετε στην αγορά του είναι πιο πρωτόκολλο επικοινωνίας χρησιμοποιεί ο εγκέφαλος του αυτοκινήτου σας π.χ στο Avensis είναι το ISO 9141-2 που ουσιαστικά είναι ποιές επαφές διαβάζουν τι στο κάθε πρωτόκολλο της OBD2.Το ELM327 πάντως διαβάζει τα περισσότερα είδη συνδέσεων από το 1996 και μετά νομίζω με αρκετές εξαιρέσεις το πιο πιθανόν.
Τώρα σίγουρα υπάρχουν πολύ πιο ικανά και αξιόπιστα εργαλεία από το ELM327 που είναι φτηνοί κλώνοι των αρκετά ικανότερων αλλά και πιο ακριβών interface που πιθανόν να κάνουν και προγραμματισμούς εγκεφάλων ή αλλαγές παραμέτρων τους.Για 10€ πάντως καλά είναι όταν τα άλλα πάνε απο 100€ και πάνω.
Χρησιμοποίησα το scanmaster σαν πρόγραμμα και απλά παρακολουθώ τις καμπύλες καύσης κ.α Δεν μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα παρά μόνο να παρακολουθείς την λειτουργία των αισθητήρων του αυτοκινήτου ή να κάνεις reset σε περίπτωση check engine και να δείς τον κωδικό σφάλματος.
Για παράδειγμα σε κάποια αυτοκίνητα οι αντιπροσωπείες ρυθμίζουν μετά από ποια ταχύτητα και εάν πέφτουν οι ασφάλειες στις πόρτες για να μην σου κλέψουν το αυτοκίνητο σε κάνα φανάρι όταν σταματήσεις.
Επειδή γενικά και εγώ ανήκω στην παραδοσιακή σχολή και με τα bluetooth (σε handsfree όμως) έχω δει στο παρελθόν κ'αποιες ασυμβατότητες, νομίζω το καλώδιο είναι πιο σίγουρη λύση. Από εκεί και πέρα όταν αγοράζεις κλώνο είναι σημαντικό να γνωρίζεις το σωστό σημείο αγοράς (αλλιώς το φτηνό γίνεται τελικά πιο ακριβό). Μήπως θυμάσαι κανένα λινκ από που το πήρες?
Σε διαφορετική περίπτωση φίλος μου (με smart & galaxy s3) πήρε το elm από αυτό το κατάστημα και του έπεξε όλα κανονικά και λέω να κάνω την ίδια κίνηση κι έγω (nexus 4 & yaris).
http://www.accestories.com/gr/shop/axes ... toy-detail