Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Τιμή υγραερίου,αισχροκέρδια ή όχι;

Ακριβαίνει το υγραέριο; Τοποθεσία των πρατηρίων LPG; Είναι επαρκές το δίκτυο; Νέα πρατήρια;

Re: Τιμη υγραεριου,αισχροκερδια η οχι?

Δημοσίευσηαπό Qgas » Σάβ 16 Νοέμ, 2013 02:13

http://www.gge.gr/36/sub.asp?4651

Υγραεριο το 2011

http://www.gge.gr/36/sub.asp?5377

Υγραεριο το 2010

http://www.gge.gr/36/sub.asp?4653

Βενζινη το 2011

Η βενζίνη ιδια τιμη με σήμερα 2 χρονια μετα

Το υγραεριο 80 -100 ευρω πανω ο τόνος η κότα με τα χρυσά αυγά
QGAS LPG CENTER ATHENS
http://www.qgas.gr
210 9420594
Αμφιθεας και Ορφέως 45 Παλαιό Φάληρο
Άβαταρ μέλους
Qgas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2696

Δημοσίευσηαπό Kostas75 » Σάβ 16 Νοέμ, 2013 02:34

xenofontas έγραψε:0.94 σήμερα στην κόρινθο. που στο :ymdevil: θα το φτάσουν μήπως ήρθε η ώρα να σηκωθούμε απο τον καναπέ.

Και να κάνουμε τι; Εγώ έστειλα ένα μήνυμα στην Επιτροπή Ανταγωνισμού. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι ίσως να οργανωθούμε και να στείλουμε μια υπογεγραμμένη διαμαρτυρία όλοι μαζί. Αν μπορεί και έχει κάποιος τον χρόνο να το οργανώσει από εδώ μέσα, εγώ θα υπογράψω.
Kostas75

Δημοσιευσεις: 21

Δημοσίευσηαπό chrisd » Σάβ 16 Νοέμ, 2013 03:33

xenofontas έγραψε:0.94 σήμερα στην κόρινθο. που στο :ymdevil: θα το φτάσουν μήπως ήρθε η ώρα να σηκωθούμε απο τον καναπέ.

0.948 τα γνωστα λαμογια στην Βαρη σημερα.
Corolla G6 1.8 153ps
Με σχεδον 150.000χλμ.Θελω να καψω βαλβιδες αλλα το ICOM δεν με αφηνει.......
chrisd

Δημοσιευσεις: 392

Δημοσίευσηαπό papoys » Σάβ 16 Νοέμ, 2013 11:28

tgi έγραψε:Αγαπητέ Ξενοφώντα,
Ένα θα σου πω .......
Όταν εγώ έβαλα υγραέριο (2009) η βενζίνη είχε 0.94 και ο εγκατάστασης μου είχε πε : "μπα.... Δεν υπάρχει περίπτωση να ανέβει το υγραέριο πάνω από 0.6 ευρώ..."
Ακόμα γελάω....

Sent from my HTC Sensation Z710e using Tapatalk

Αν τα βάλης κάτω δεν έχει αλλάξει κάτι πέραν της αύξησης και των δύο.
50% πάνω η βενζίνα τότε 50% πάνω και τώρα. Άρα είμαστε ίσα βάρκα ίσα νερά. 8-) 8-)
opel vectra 1,6 με emmegas (πριν zanardi) 219.000 χιλ. με lpg και 347.000 στο κοντέρ
Άβαταρ μέλους
papoys

Δημοσιευσεις: 1960

Δημοσίευσηαπό papadoc » Σάβ 16 Νοέμ, 2013 11:31

Καλημερα σε ολους. Επειδη εδω στη Θεσσαλονικη ολοι εχουν κολλησει στο 0.948 , εστειλα κι εγω στην επιτροπη ανταγωνισμου ενα mail. Δεν ξερω αν θα εχει αποτελεσμα, αλλα ας μην το καταπινουμε κιολας αμαχητι.
Btw, για να μπω στα Σκοπια , χρειαζεται πρασινη καρτα? Αν ναι, απο που τη βγαζω?
papadoc

Δημοσιευσεις: 3

Δημοσίευσηαπό papoys » Σάβ 16 Νοέμ, 2013 11:41

Βρε παιδιά να τα βάλουμεκάτω και να τα δούμε με ψυχραιμία τα πράγματα.
Τα προηγούμενα 2-3 χρόνια η βενζίνα είχε μία μεγάλη αύξηση γενικά,με αποτέλεσμα πριν από 10 μήνες περίπου να
φτάσει να πωλείται 110-120% πάνω αοό την τιμή του θγραερίου.

Εκ των πραγμάτων αυτό δεν μπορούσε να κρατήσει μόνιμα γιατί όλοι θα πήγαιναν να μετατρέψουν τα βενζινοκίνητα
σε υγραεριοκίνητα.
Έτσι αυτοί που ελέγχουν την αγορά καυσίμων μείωσαν την τιμή της βενζίνας και ανέβασαν σιγά - σιγά την τιμή του
υγραερίου.
Μπορεί να έκλεισε απότομα καιπολύ η ψαλίδα,αλλά πιθανώς με αυτό τον τρόπο ήθελαν να ανακόψουν
το μαζικό ρεύμα των αυτοκινητιστών προς το υγραέριο.
Πιστεύω ότι μετά από κάποιο εύλογο χρονικό διάστημα η ψαλίδα θα ανοίξει όχι βέβαια στα προ 10μήνου επίπεδα
αλλά κάπου ενδιάμεσα.
Εξάλου να το δούμε και από την πλευρά τη δική μας αν οι διαφορές συνέχιζαν να παραμένουν στα προ 10μήνου
επίπεδα και οι μετατροπές λάμβαναν μεγάλες διαστάσεις,το κράτος το οποίο θα έχανε συνεχώς χρήματα δεν θα το
άφηνε έτσι.Ή θα ανέβαζε το φόρο υγραερίου ή θα έβαζε κάποιο χαράτσι στα υγραεριοκίνητα προκειμένου να
ισοσκελίσει τις ζημιές.
opel vectra 1,6 με emmegas (πριν zanardi) 219.000 χιλ. με lpg και 347.000 στο κοντέρ
Άβαταρ μέλους
papoys

Δημοσιευσεις: 1960

Δημοσίευσηαπό valsam » Σάβ 16 Νοέμ, 2013 12:23

papoys μια χαρα ανοιγμα της ψαλιδας υπαρχει στον Βολο οπου το υγραεριο πωλειτε 0,80 και η αμολυβδη 1,58!
50% διαφορα,αυτοι πως τα καταφερνουν???????
Ετσι θα επρεπε να ειναι παντου αλλα τα κοπροσκυλα,τα λαμογια ,τα καθαρματα του καρτελ εβαλαν το χερι τους και αυτο το 50% δηλ. το καθαρο 35-40% εξοικονομισης που θα επρεπε να εχουμε εμεις ως υγραεριοκινητοι το εκαναν 10-20%με το ετσι θελω και την νταβατζιλιδικη κλεψια τους!
valsam

Δημοσιευσεις: 1395

Δημοσίευσηαπό antonis8via » Σάβ 16 Νοέμ, 2013 12:47

εγώ δε χαλιέμαι μόνο με τη τιμή, χαλιέμαι και με τη ποιότητα πλέον.
Κανας εγκαταστατης να μου δώσει μία εξήγηση του τι συμβαίνει;; ή δεν εχετε ασχοληθεί με το πρόβλημα μιας και η δουλειά σας περιορίζεται στη τοποθετηση μονο;
σαν τον αλλο προχθες που μου έδωσε φυλλάδιο με 50% κέρδος και ειχα κατουρηθεί στο γέλιο με τις δηλώσεις του φυλλαδίου του (μακρωζωια κινητηρα, βαλβλιδων,καταλυτη....κλπ) εκανε και τεχνικη αναλυση ότι είναι 110 οκτάνια τρομάρα του και καίει λιγότερο απο τη βενζίνη....ετσι δικαιολογουσε το 50% οικονομια.
Λατρεύω το icom και μου λείπει το αρπαγμα και το νεύρο του LPG, αλλά δεν αντέχω να με κλέβουν τοσο απροκάλυπτα πλέον....
antonis8via

Δημοσιευσεις: 362

Δημοσίευσηαπό hlias » Σάβ 16 Νοέμ, 2013 12:54

papoys έγραψε:Βρε παιδιά να τα βάλουμεκάτω και να τα δούμε με ψυχραιμία τα πράγματα.
Τα προηγούμενα 2-3 χρόνια η βενζίνα είχε μία μεγάλη αύξηση γενικά,με αποτέλεσμα πριν από 10 μήνες περίπου να
φτάσει να πωλείται 110-120% πάνω αοό την τιμή του θγραερίου.

Εκ των πραγμάτων αυτό δεν μπορούσε να κρατήσει μόνιμα γιατί όλοι θα πήγαιναν να μετατρέψουν τα βενζινοκίνητα
σε υγραεριοκίνητα.
Έτσι αυτοί που ελέγχουν την αγορά καυσίμων μείωσαν την τιμή της βενζίνας και ανέβασαν σιγά - σιγά την τιμή του
υγραερίου.
Μπορεί να έκλεισε απότομα καιπολύ η ψαλίδα,αλλά πιθανώς με αυτό τον τρόπο ήθελαν να ανακόψουν
το μαζικό ρεύμα των αυτοκινητιστών προς το υγραέριο.
Πιστεύω ότι μετά από κάποιο εύλογο χρονικό διάστημα η ψαλίδα θα ανοίξει όχι βέβαια στα προ 10μήνου επίπεδα
αλλά κάπου ενδιάμεσα.
Εξάλου να το δούμε και από την πλευρά τη δική μας αν οι διαφορές συνέχιζαν να παραμένουν στα προ 10μήνου
επίπεδα και οι μετατροπές λάμβαναν μεγάλες διαστάσεις,το κράτος το οποίο θα έχανε συνεχώς χρήματα δεν θα το
άφηνε έτσι.Ή θα ανέβαζε το φόρο υγραερίου ή θα έβαζε κάποιο χαράτσι στα υγραεριοκίνητα προκειμένου να
ισοσκελίσει τις ζημιές.

διαφωνω μαζι σου παππου, στην καθε εγκατασταση το κρατος κερδιζει ΦΠΑ, τον φορο που θα δωσει το καταστημα που εγκατεστησε το κιτ, κτεο κτλ, δηλαδη θα παρει καποια μαζεμενα λεφτα τωρα και οχι σιγα-σιγα με την παροδο του χρονου, αυτος που εχει υγραεριο θα κανει σιγουρα περισσοτερα χιλιομετρα απο πριν γιατι το κοστος καυσιμου δεν θα ειναι αποτρεπτικος παραγοντας πλεον, οποτε και αλλα λεφτα για το κρατος.
το κερδος ερχεται με δυο τροπους ή απο υψηλη τιμη πωλησης ανα τεμαχιο ή απο μεγαλη καταναλωση προιοντος, το δικο μας το κρατος θελει να εχει κερδος απο την υψιλη τιμη πωλησης και οχι απο την καταναλωση.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

Δημοσίευσηαπό hlias » Σάβ 16 Νοέμ, 2013 12:58

antonis8via έγραψε:εγώ δε χαλιέμαι μόνο με τη τιμή, χαλιέμαι και με τη ποιότητα πλέον.
Κανας εγκαταστατης να μου δώσει μία εξήγηση του τι συμβαίνει;; ή δεν εχετε ασχοληθεί με το πρόβλημα μιας και η δουλειά σας περιορίζεται στη τοποθετηση μονο;
σαν τον αλλο προχθες που μου έδωσε φυλλάδιο με 50% κέρδος και ειχα κατουρηθεί στο γέλιο με τις δηλώσεις του φυλλαδίου του (μακρωζωια κινητηρα, βαλβλιδων,καταλυτη....κλπ) εκανε και τεχνικη αναλυση ότι είναι 110 οκτάνια τρομάρα του και καίει λιγότερο απο τη βενζίνη....ετσι δικαιολογουσε το 50% οικονομια.
Λατρεύω το icom και μου λείπει το αρπαγμα και το νεύρο του LPG, αλλά δεν αντέχω να με κλέβουν τοσο απροκάλυπτα πλέον....

το πιο πιθανο ειναι το προπανιο να ειναι ακομα σε χαμηλο ποσοστο μεσα στο μειγμα και η θερμοκρασια περιβαλλοντος εχει πεσει αρκετα σε σχεση με το προηγουμενο μηνα.
εγω δεν εχω δει διαφορες στην καταναλωση πανω απο 5%.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τιμή υγραερίου - πληροφορίες για πρατήρια

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 23 επισκέπτες