MONMAN έγραψε:hlias έγραψε:MONMAN έγραψε:...
Ξέρω ότι το θέμα χωράει μεγάλη ανάλυση αλλά αυτή είναι η άποψη μου.
οταν θα γινει σωστη γενικη επισκευη και διαλεξουμε ποιοτικα ανταλλακτικα και οχι φτηνα ο επισκευασμενος κινητηρας μπορει να γινει ακομα και καλυτερος και απο τον καινουργιο.
Αν έχεις στο συνεργείο σου
επίπεδα καθαριότητας στην ατμόσφαιρα και στο χώρο όπως τα εργαστήρια -όχι εργοστάσια- συναρμολόγησης κινητήρων
Αν έχεις robot που σφίγγουν
ταυτόχρονα όλες μαζί τις βίδες της κεφαλής με την προβλεπόμενη ροπή
Αν είσαι σίγουρος πως
τα καινούργια ανταλλακτικά ταιριάζουν τέλεια στον μερικών δεκάδων χιλιάδων χλμ υπόλοιπο κινητήρα
Αν..
τότε συμφωνώ μαζί σου!
παλληκαρι μου, η γενικη επισκευη δεν ειναι παω στον μπακαλη ζηταω 1 κιλο φετα και μου λεει ειναι 1,150 να το αφησω?
λυνεται ο κινητηρας πλενεται σχολαστικα μετρωνται τα εξαρτηματα και οτι δεν βρισκετε στις ανοχες του κατασκευαστη γινετε μηχανουργικη κατεργασια ή αλλαζετε αναλογα το εξαρτημα. ο καθαρος χωρος ειναι δεδομενος, η καθαρη ατμοσφαιρα χρειαζεται στα διαστημοπλοια και στην F1.
ο μαλακας ο κατασκευαστης δινει σειρα συσφιξεως για ολα τα εξαρτηματα και την ροπη για την καθε βιδα. αυτα βεβαια εχουν το αναλογο κστος και δεν γινονται με 600-700 ευρω.
οπως σε ολες τις εργασιες οτι πληρωσεις παιρνεις, η αληθεια ειναι οτι μερικες φορες εχεις πληρωσει για σωστη εργασια και εχεις παρει για μικροτερη, αλλα να πληρωσεις για μικροτερη και να παρεις σωστη δεν υπαρχει περιπτωση, ειτε γενικη επισκευη ειναι, ειτε εγκατασταση υγραεριου, ειτε οποιαδηποτε αλλη εργασια, το τι θα διαλεξεις ειναι στο χερι σου.
και δεν υπαρχει αν....
κριμα.