Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

LPG και λιπανση βαλβιδων

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Re: LPG και λιπανση βαλβιδων

Δημοσίευσηαπό MONMAN » Σάβ 09 Νοέμ, 2013 01:32

hlias έγραψε:
MONMAN έγραψε:...

Ξέρω ότι το θέμα χωράει μεγάλη ανάλυση αλλά αυτή είναι η άποψη μου.

οταν θα γινει σωστη γενικη επισκευη και διαλεξουμε ποιοτικα ανταλλακτικα και οχι φτηνα ο επισκευασμενος κινητηρας μπορει να γινει ακομα και καλυτερος και απο τον καινουργιο.

Αν έχεις στο συνεργείο σου επίπεδα καθαριότητας στην ατμόσφαιρα και στο χώρο όπως τα εργαστήρια -όχι εργοστάσια- συναρμολόγησης κινητήρων
Αν έχεις robot που σφίγγουν ταυτόχρονα όλες μαζί τις βίδες της κεφαλής με την προβλεπόμενη ροπή
Αν είσαι σίγουρος πως τα καινούργια ανταλλακτικά ταιριάζουν τέλεια στον μερικών δεκάδων χιλιάδων χλμ υπόλοιπο κινητήρα
Αν..

τότε συμφωνώ μαζί σου!
''owning one of these (audi, bmw, MB) past the warranty period is an exercise in masochism''
MONMAN

Δημοσιευσεις: 14

Δημοσίευσηαπό giorgos3924 » Σάβ 09 Νοέμ, 2013 01:40

Ανάλογα τη βλάβη δεν πάει αυτό;
Έχω ακούσει για κάτι "ενισχυμένες βαλβίδες" που αντέχουν στο υγραέριο και είναι πολύ καλύτερες!
Αν η ζημιά γίνει μόνο στις βαλβίδες γιατί να μην δουλεύει όπως πριν;
Hyundai Accent 2005 1.3 - BRC Sequent 24
giorgos3924

Δημοσιευσεις: 304

Δημοσίευσηαπό hlias » Σάβ 09 Νοέμ, 2013 02:16

MONMAN έγραψε:
hlias έγραψε:

οταν θα γινει σωστη γενικη επισκευη και διαλεξουμε ποιοτικα ανταλλακτικα και οχι φτηνα ο επισκευασμενος κινητηρας μπορει να γινει ακομα και καλυτερος και απο τον καινουργιο.

Αν έχεις στο συνεργείο σου επίπεδα καθαριότητας στην ατμόσφαιρα και στο χώρο όπως τα εργαστήρια -όχι εργοστάσια- συναρμολόγησης κινητήρων
Αν έχεις robot που σφίγγουν ταυτόχρονα όλες μαζί τις βίδες της κεφαλής με την προβλεπόμενη ροπή
Αν είσαι σίγουρος πως τα καινούργια ανταλλακτικά ταιριάζουν τέλεια στον μερικών δεκάδων χιλιάδων χλμ υπόλοιπο κινητήρα
Αν..

τότε συμφωνώ μαζί σου!

παλληκαρι μου, η γενικη επισκευη δεν ειναι παω στον μπακαλη ζηταω 1 κιλο φετα και μου λεει ειναι 1,150 να το αφησω?
λυνεται ο κινητηρας πλενεται σχολαστικα μετρωνται τα εξαρτηματα και οτι δεν βρισκετε στις ανοχες του κατασκευαστη γινετε μηχανουργικη κατεργασια ή αλλαζετε αναλογα το εξαρτημα. ο καθαρος χωρος ειναι δεδομενος, η καθαρη ατμοσφαιρα χρειαζεται στα διαστημοπλοια και στην F1.
ο μαλακας ο κατασκευαστης δινει σειρα συσφιξεως για ολα τα εξαρτηματα και την ροπη για την καθε βιδα. αυτα βεβαια εχουν το αναλογο κστος και δεν γινονται με 600-700 ευρω.
οπως σε ολες τις εργασιες οτι πληρωσεις παιρνεις, η αληθεια ειναι οτι μερικες φορες εχεις πληρωσει για σωστη εργασια και εχεις παρει για μικροτερη, αλλα να πληρωσεις για μικροτερη και να παρεις σωστη δεν υπαρχει περιπτωση, ειτε γενικη επισκευη ειναι, ειτε εγκατασταση υγραεριου, ειτε οποιαδηποτε αλλη εργασια, το τι θα διαλεξεις ειναι στο χερι σου.
και δεν υπαρχει αν....
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

Δημοσίευσηαπό MONMAN » Σάβ 09 Νοέμ, 2013 09:23

hlias έγραψε:
MONMAN έγραψε:
hlias έγραψε:

αυτα βεβαια εχουν το αναλογο κστος και δεν γινονται με 600-700 ευρω.....

:clap: :clap: :clap: :clap:

Έτσι ,αρχίστε να λέτε και καμιά αλήθεια ,γιατί πολλοί εδώ μέσα νομίζουν ότι μέχρι να έρθει η βλάβη θα την έχουν αποσβέσει δύο και τρείς φορές.

Ούτε μισή ,ούτε μισή.
''owning one of these (audi, bmw, MB) past the warranty period is an exercise in masochism''
MONMAN

Δημοσίευσηαπό maevius » Σάβ 09 Νοέμ, 2013 09:52

Παντως κολλητος μου με φορντ μοντεο που εκαψε βαλβιδες εξαγωγης με 600 ευρω κοστος αντικαταστασης το αμαξι δουλευει και τραβαει οπως πριν τη βλαβη.............
OPEL INSIGNIA 1,8 (2009) με Zavoli
ΟPEL CORSA C 1.4 (2003) με Prins silverline
Άβαταρ μέλους
maevius

Δημοσιευσεις: 928

Δημοσίευσηαπό gkazakias » Σάβ 09 Νοέμ, 2013 10:18

Μην τρελενεστε, 400 ευρω θελει ο καπακας για να σου φτιαξει καπακι με ενισχυμενες εδρες. Ποσα να θελει ο μηχανικος για το βγαλε-βαλε? Το πολυ αλλα τοσα, το χιλιαρικο δυσκολα το φτανεις!
Σιγα το κοστος για τετοια βελτιωση η οποια θα συνεχισει να σου επιστρεφει λεφτα!
Αλλοι τα δινουν σε σερβις αντιπροσωπειας με ιμαντες χωρις λογο, φεσομενα 150% επανω χωρις καμια ερευνα αγορας!
gkazakias

Δημοσιευσεις: 1513

Δημοσίευσηαπό MONMAN » Σάβ 09 Νοέμ, 2013 11:04

gkazakias έγραψε:Μην τρελενεστε, 400 ευρω θελει ο καπακας για να σου φτιαξει καπακι με ενισχυμενες εδρες. Ποσα να θελει ο μηχανικος για το βγαλε-βαλε? Το πολυ αλλα τοσα, το χιλιαρικο δυσκολα το φτανεις!
Σιγα το κοστος για τετοια βελτιωση η οποια θα συνεχισει να σου επιστρεφει λεφτα!
Αλλοι τα δινουν σε σερβις αντιπροσωπειας με ιμαντες χωρις λογο, φεσομενα 150% επανω χωρις καμια ερευνα αγορας!

Ο καπακάς για κεφαλή βαλβίδες , ο μηχανικός για τα βγάλε βάλε, ο εγκαταστάσεως του lpg που θα το αποσυνδέσει,
το κατάστημα ανταλλακτικών για τα ανταλλακτικά που θα χρειαστούν ,
τέσσερις μέχρι τώρα
και όταν δε θα δουλεύει όπως πρέπει θα τα ρίχνει ο ένας στον άλλο και στο τέλος σε ....σένα!!! :thumbdown:
το έχω δει το έργο πολλές φορές :(
MONMAN

Δημοσίευσηαπό MONMAN » Σάβ 09 Νοέμ, 2013 11:19

Και επειδή όπως είπα το θέμα θέλει πολλλλλή ανάλυση αν έχετε όρεξη διαβάστε

http://www.4tforum.gr/phpBB3/viewtopic.php?f=6&t=49004

μερικά hightlights

''Αφορμή μου έδωσε η αναζήτηση καινούργιων βιδών καπακιού για ένα από τα μοτέρ μου που έχω ανοιχτό εδώ και καιρό και που κάποια στιγμή πρέπει να κλείσω. Όταν οι γνήσιες βίδες έχουν 26€ έκαστη σύνολο 260 ζεστά ευρά, και βρίσκεις άλλη μάρκα με 30€ όλο το σετ των 10 βιδών που χρειάζεται το καπάκι αρχίζεις μετά από το σχετικό βρίσιμο να αναρωτιέσαι τις πταίει, ή δεν φταίει τίποτα τελικά ?''

''τα καπάκια που σφίγγονται μόνο με kg δεν αλλάζουμε τις βίδες του καπακιού, στα καπάκια όμως εκείνα που ο κατασκευαστής μας λέει ότι πρέπει να σφίγγονται με kg και μοίρες οι βίδες είναι τύπου torque to yield και πρέπει να αλλάζονται κάθε φορά που βγάζουμε το καπάκι''

''Για απόλυτη σιγουριά βάζουμε τις βίδες του κατασκευαστή από την αντιπροσωπεία''

κάποιοι επιμένουν για 600-700 ευρώ επισκευή ,όταν μόνο οι βίδες έχουν 200-300 ευρώ :)) :)) :))

μάλλον βάλανε τις παλιές
MONMAN

Δημοσίευσηαπό valsam » Σάβ 09 Νοέμ, 2013 12:43

Και'μενα τρεις γνωστοι με ford maverick για την ολη εργασια με τις ενισχυμενες βαλβιδες τους βγηκε ολη η ,ζημια γυρω στα 700 ευρω(βρε κοιτα συμπτωση τα ford!)ο ενας μαλιστα αφου εκανε μανουρα στον εγκαταστατη που του εβαλε το υγραεριο πηρε τα μισα απο αυτον!
valsam

Δημοσιευσεις: 1395

Δημοσίευσηαπό hlias » Σάβ 09 Νοέμ, 2013 14:32

MONMAN έγραψε:Και επειδή όπως είπα το θέμα θέλει πολλλλλή ανάλυση αν έχετε όρεξη διαβάστε

http://www.4tforum.gr/phpBB3/viewtopic.php?f=6&t=49004

μερικά hightlights

''Αφορμή μου έδωσε η αναζήτηση καινούργιων βιδών καπακιού για ένα από τα μοτέρ μου που έχω ανοιχτό εδώ και καιρό και που κάποια στιγμή πρέπει να κλείσω. Όταν οι γνήσιες βίδες έχουν 26€ έκαστη σύνολο 260 ζεστά ευρά, και βρίσκεις άλλη μάρκα με 30€ όλο το σετ των 10 βιδών που χρειάζεται το καπάκι αρχίζεις μετά από το σχετικό βρίσιμο να αναρωτιέσαι τις πταίει, ή δεν φταίει τίποτα τελικά ?''

''τα καπάκια που σφίγγονται μόνο με kg δεν αλλάζουμε τις βίδες του καπακιού, στα καπάκια όμως εκείνα που ο κατασκευαστής μας λέει ότι πρέπει να σφίγγονται με kg και μοίρες οι βίδες είναι τύπου torque to yield και πρέπει να αλλάζονται κάθε φορά που βγάζουμε το καπάκι''

''Για απόλυτη σιγουριά βάζουμε τις βίδες του κατασκευαστή από την αντιπροσωπεία''

κάποιοι επιμένουν για 600-700 ευρώ επισκευή ,όταν μόνο οι βίδες έχουν 200-300 ευρώ :)) :)) :))

μάλλον βάλανε τις παλιές

μου φαινετε οτι εχεις το συνδρομο του Κυριακου, εγω μεχρι τωρα σου μιλαω για ολοκληρωμενη γενικη επισκευη και εσυ τα μπερδευεις με καπακι μονο.
υπαρχουν ποιοτικες βιδες κεφαλης με 60-80 ευρω, υπαρχουν ανταλλακτικα (βαλβιδες, φλαντζες κτλ) σε τιμες πολυ καλες, ασε εμας να ξερουμε τις πηγες εσυ ψαξε στο νετ.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Google [Bot] και 19 επισκέπτες