Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Turbo κινητήρες και LPG

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Re: Turbo κινητηρες και LPG

Δημοσίευσηαπό nikos147 » Πέμ 05 Σεπ, 2013 09:10

Qgas έγραψε:
nikos147 έγραψε:Θα ήθελα και εγω με την σειρά μου να κάνω μια ερώτηση για τοποθέτηση συστήματος lpg στο αυτοκίνητό μου...έχω ένα audi A4 1,8 TQ το οποίο φοράει τον γνωστό σε όλους 20V μοτερ, και αν και τώρα είναι τελείως μαμα (150hp) σύντομα θα γίνει μια ήπια αναβάθμιση στα 190hp περίπου. Ποιο σύστημα πιστεύετε ότι ταιριάζει στο αμάξι χωρίς προβλήματα και παρατράγουδα ενώ είναι και δοκιμασμένο σε άλλα παρόμοια αυτοκίνητα? Διάβασα ολόκληρο το τοπικ και απ'ότι είδα τα υγρού ψεκασμού πρέπει να υπερέχουν αλλά δεν θέλω να δώσω μια περιουσία αλλά από την άλλη δεν θέλω να βάλω και κάτι φθηνο που θα έχει σαν αποτέλεσμα να τρέχω για ρυθμίσεις κάθε λίγο και λιγάκι!!!

Μετα απο 47 μετατροπες στο ιδιο μοτερ απο 150 εως 300 αλογα μπορουμε να σου πουμε οτι του υγρου δεν υπερεχουν καθολου στο συγκεκριμενο μοτερ στο φορουμ υπαρχουν αρκετα μελη με το ιδιο μοτερ απο εμας

Η τελευταία εδω

http://autogasforum.gr/viewtopic.php?f=24&t=2077

Δηλαδή δοκιμασμένα κάποιο από τα συστήματά σας δουλεύει χωρίς προβλήματα με τον 20v του Α4?
nikos147

Δημοσιευσεις: 8

Δημοσίευσηαπό Qgas » Παρ 06 Σεπ, 2013 01:05

Φυσικά και τα δυο κίτ ..ΑΕΒ και prins δουλεύουν άψογα δεν υπάρχουν προβλήματα στο υπέροχο αυτο μοτέρ με υγραεριο καθόλου .. Σοβαρό ρόλο παίζουν τα μπεκ injection που χρησιμοποιούμε ..

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα
QGAS LPG CENTER ATHENS
http://www.qgas.gr
210 9420594
Αμφιθεας και Ορφέως 45 Παλαιό Φάληρο
Άβαταρ μέλους
Qgas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2696

Δημοσίευσηαπό antonis8via » Παρ 11 Οκτ, 2013 01:16

nikos147 έγραψε:
Qgas έγραψε:
nikos147 έγραψε:Θα ήθελα και εγω με την σειρά μου να κάνω μια ερώτηση για τοποθέτηση συστήματος lpg στο αυτοκίνητό μου...έχω ένα audi A4 1,8 TQ το οποίο φοράει τον γνωστό σε όλους 20V μοτερ, και αν και τώρα είναι τελείως μαμα (150hp) σύντομα θα γίνει μια ήπια αναβάθμιση στα 190hp περίπου. Ποιο σύστημα πιστεύετε ότι ταιριάζει στο αμάξι χωρίς προβλήματα και παρατράγουδα ενώ είναι και δοκιμασμένο σε άλλα παρόμοια αυτοκίνητα? Διάβασα ολόκληρο το τοπικ και απ'ότι είδα τα υγρού ψεκασμού πρέπει να υπερέχουν αλλά δεν θέλω να δώσω μια περιουσία αλλά από την άλλη δεν θέλω να βάλω και κάτι φθηνο που θα έχει σαν αποτέλεσμα να τρέχω για ρυθμίσεις κάθε λίγο και λιγάκι!!!

Μετα απο 47 μετατροπες στο ιδιο μοτερ απο 150 εως 300 αλογα μπορουμε να σου πουμε οτι του υγρου δεν υπερεχουν καθολου στο συγκεκριμενο μοτερ στο φορουμ υπαρχουν αρκετα μελη με το ιδιο μοτερ απο εμας

Η τελευταία εδω

viewtopic.php?f=24&t=2077

Δηλαδή δοκιμασμένα κάποιο από τα συστήματά σας δουλεύει χωρίς προβλήματα με τον 20v του Α4?

το εν λόγω αμάξι των 300HP με τον 20vt, τι τουρμπο, τι μπεκ και τη πιεση στη μαμά μπέκιερα έχει; και...δουλεψε με πνεύμονα χωρίς να ρίχνει τουλάχιστον ένα 20% βενζίνη παραλληλα στο τούρμπισμα; μετά από πόσα πατήματα ιδρώνει η δεξαμενή; δυσκολεύομαι να το πιστέψω αν δε το δω με τα μάτια μου κα με βγαλμένη την ασφάλεια της τρόμπας.... ;) ;)
antonis8via

Δημοσιευσεις: 362

Δημοσίευσηαπό Qgas » Παρ 11 Οκτ, 2013 01:45

Ρώτα τον κάτοχο εδω μέλος εινσι !!
QGAS LPG CENTER ATHENS
210 9420594
Άβαταρ μέλους
Qgas
Εγκαταστάτης

Δημοσίευσηαπό antonis8via » Παρ 11 Οκτ, 2013 09:30

Qgas έγραψε:Ρώτα τον κάτοχο εδω μέλος εινσι !!

ποιός είναι ο κάτοχος; παρακαλώ να μου στειλει pm να κανονίσουμε ένα σύντομο ραντεβού όπου θέλει εντός Αττικής γιατί με ενδιαφέρει άμεσα να δώ τη λύση αυτη για φίλο μου, μιας και μέχρι στιγμής θεωρώ τον υγρό μονόδρομο, και μάλιστα ειδικά για φτιαγμένα αμάξια εκτός εργοστασιακών προδιαγραφών με μη επώνυμο πρόγραμμα (μονο ο Μπίρμπος τα αναλαμβάνει ΟΛΟΜΟΝΑΧΟΣ χωρίς υποστήριξη απο έξω...με κρυμμένα κόστη και άλλα προβληματα που προκύπτουν όταν μπεις στο χορό και χορέψεις).
Περιμένω pm, ευχαριστώ προκαταβολικά.
antonis8via

Δημοσίευσηαπό vaxalis » Παρ 11 Οκτ, 2013 10:44

ηθελα να στο πω και στο σκοντα κλαμπ αλλα δεν γραφω εκει μονο μπορω να διαβασω.εγω πλεον δουλεω κανονικα πιεση στο δικο μου εβαλα μπεκ hana μπλε και σηκωνει οτι δουλευω και με βενζινα με πυρομετρο 30 βαθμους ποιο κατω απο βενζινη,φυσικα το ρυθμιζω μονος μου.το οτι ησουν ατυχος σε μια σου επιλογη στο εχω ξαναγραψει και παλιοτερα δεν σημαινει οτι δεν δουλευει σωστα καποιο με πνευμονα βελτιωμενο.παιζουνε και καποια αλλα πραγματα ρολο για να δουλεψει ενα βελτιωμενο σωστα με υγραεριο που τα εχω ξαναγραψει και παλιοτερα αμα θες στα ξαναλεω.
vaxalis

Δημοσιευσεις: 297

Δημοσίευσηαπό antonis8via » Παρ 11 Οκτ, 2013 10:53

εσυ θανάση...είσαι ο κάτοχος..των 300HP;
θανάση....είμαι με μαμά τουρμπινάκι...το ίδιο..που φόραγα...στη....θρυλική δυναμόμετρηση...με 80τόσες χιλιάδες χλμ στη πλάτη πλέον.
Το πρόγραμμα..ΟΛΟΙΔΙΟ με τη δικλείδα ασφαλείας των 1.45bar max στη θέση της (μιας και ο εγκέφαλός μας...όπως ξέρεις δε βλέπει παραπάνω πίεση)...γιατι δε γούσταρα να τρελλαίνεται το μπαρόμετρο και να βαράει δίμπαρα....όποτε ήθελε...και να αλλάζω τουρμπίνες σε κάθε αλλαγή λαδιών όπως κάποιοι άλλοι.

ξέσφικτος...εντελώς..με 0.9 bar κόφτη....λόγω forge.
τάδε έφη...το πολύ.... 250HP...να πω..255 βαριά βαριά;;;
πάμε..ένα ανοιγματάκι..να δω...τα 300HP σου...με το υβρίδιο με βγαλμένη την ασφάλεια...της τρόμπας βενζίνης σου; τότε...θα πιστέψω ότι η νύχτα έγινε μέρα και ο πνεύμονας..δουλεύει το ίδιο καλά...με τον υγρό της Icom.
το τηλ. μου το έχεις...ακόμη;
antonis8via

Δημοσίευσηαπό vaxalis » Παρ 11 Οκτ, 2013 11:28

δεν εχω κανει δυναμομετρηση με το υγραεριο,320 ημουνα με water injection και εκκεντροφορο εισαγωγης κατκαμς με βενζινη και svs,οποτε θελεις ομως κανουμε δοκιμη,εγω δουλευω μαρουσι μεγαρο οτε και τα σκοταδια ειναι 5 λεπτα απο μενα,εαν σε βολευει το κανονιζουμε.δεν εχω συστημα που να ψεκαζει ταυτοχρονα βενζινη,εαν δεν φτασει καποια στιγμη η παροχη γυριζει αυτοματα σε βενζινη.εαν εσυ για ψυχολογικους λογους θες να πιστευεις οτι εκανες καλα που εβαλες υγρου ψεκασμου και εβγαλες του αεριου,χωρις να ψαχτεις παρα πολυ οταν δεν σου δουλεψε και να μηδενισεις τις επιλογες των αλλων εισαι λαθος.τι να κανουμε υπαρχουνε καποιοι με βελτιωμενα turbo που δουλευουν με τον ταπεινο πνευμονα zavoli zeta s.
Τελευταία επεξεργασία από vaxalis και Παρ 11 Οκτ, 2013 13:32, έχει επεξεργασθεί 2 φορά/ες συνολικά
vaxalis

Δημοσιευσεις: 297

Δημοσίευσηαπό Qgas » Παρ 11 Οκτ, 2013 11:34

viewtopic.php?t=1889&p=29791
Δεν διαβάζεις το φόρουμ συχνα θα το ηξερες άλλο 2 χιλ άλλο 950 € μετατοπη
QGAS LPG CENTER ATHENS
210 9420594
Άβαταρ μέλους
Qgas
Εγκαταστάτης

Δημοσίευσηαπό antonis8via » Παρ 11 Οκτ, 2013 14:07

vaxalis έγραψε:δεν εχω κανει δυναμομετρηση με το υγραεριο,320 ημουνα με water injection και εκκεντροφορο εισαγωγης κατκαμς με βενζινη και svs,οποτε θελεις ομως κανουμε δοκιμη,εγω δουλευω μαρουσι μεγαρο οτε και τα σκοταδια ειναι 5 λεπτα απο μενα,εαν σε βολευει το κανονιζουμε.δεν εχω συστημα που να ψεκαζει ταυτοχρονα βενζινη,εαν δεν φτασει καποια στιγμη η παροχη γυριζει αυτοματα σε βενζινη.εαν εσυ για ψυχολογικους λογους θες να πιστευεις οτι εκανες καλα που εβαλες υγρου ψεκασμου και εβγαλες του αεριου,χωρις να ψαχτεις παρα πολυ οταν δεν σου δουλεψε και να μηδενισεις τις επιλογες των αλλων εισαι λαθος.τι να κανουμε υπαρχουνε καποιοι με βελτιωμενα turbo που δουλευουν με τον ταπεινο πνευμονα zavoli zeta s.

Θανάση, έχω μάθει στη ζωή μου όταν ξεκινάω κάτι να βάζω στόχους, είχα κάνει τους υπολογισμούς μου για τοποθέτηση υγραερίου με τις εξής 2 παραδοχές:
το κόστος θα είναι..κάτω από ευρώ ανά λίτρο.η απόδοση θα παραμείνει ίδια (αν όχι καλύτερη λόγω....100+ οκτανίων όπως πολυδιαφημιζόταν τότε με το lpg)
συνεχίζω να πιστεύω οτι οποιος βάζει αέριο...πρέπει να μην ξεχνάει αυτά τα 2 βασικά.
οταν λοιπόν λέμε...καίω ΥΓΡΑΕΡΙΟ...εννοούμε ότι καίμε ΜΟΝΟ υγραέριο. Αν είναι να ευχαριστιέμαι το αμάξι....με το πόδι στο πάτωμα καιγοντας και....αρκετή βενζίνη....τοτε...για μένα είναι μεσοβέζικη η λύση.
η διαφορά λοιπόν των 1000 ευρώ ή περίπου 9-10 γεμισμάτων καλής 100άρας....είναι αμελητέα...αν πρόκειται να ξεφορτωθω το βενζινά μου μια και καλή σε βάθος χρόνου. Επιπλέον....αν κατόρθωσες με αέριο ψεκασμό να κατεβάσεις τη θερμοκρασία εισαγωγής σε σχέση με τη βενζίνα...τότε...κάνε δημοσίευση σε επιστημονικό περιοδικό σχετικού αντικειμένου να γίνεις...διάσημος.
Και μοίρες χάνεις, και νεύρο χάνεις, και κατανάλωση αυξάνεις .... δε καταλαβαίνω γιατι να μη λέμε τη πραγματικότητα....και να παρουσιάζουμε μονο το αυξημένο κόστος του υγρού ψεκασμού.
Επιμένω...με βγαλμένη την ασφάλεια τρόμπας βενζίνης...θα ήθελα να κάνουμε άνοιγμα....να δούμε...απο τα 300 άλογα που λογικά έχεις...τι τελικα βγάζει το μοτερ με το πνεύμονα...ΜΟΝΟ χωρίς τη συνδρομή βενζίνας στα ζόρια.
Το ξαναλέω, η νύχτα είναι νύχτα, είτε με προβολείς είτε με κεράκια, τη μέρα υπάρχει ήλιος....και το βραδυ φεγγάρι.
Αν θέλουμε να πιστεύουμε ότι με καλό φωτισμό στο σπίτι μας η νύχτα είναι το ίδιο με τη μέρα...δικαίωμά μας...αλλά....μην αλλοιώνουμε το νόημα των φράσεων....τύπου καίω...υγραέριο φοράω πενύμονα και έχω φτιαγμένο μοτερ 300 άλογα.
η ακριβή περιγραφή είναι...έχω μοτερ φτιαγμένο και καίω παράλληλα υγραέριο...και πάω φυλαγμένος....γιατι δε μπορώ πια να το κινω με τα κόστη της βενζίνας και τη κατανάλωση του μοτερ μου.
αν θες να κάνουμε δοκιμή να δούμε τελικά...πως πάει το αμάξι σου, στη διαθεσή σου είμαι, στείλε pm....με το τηλ. οκταβια έχουμε και οι 2, ξέρουμε που είναι η ασφάλεια της τρόμπας βενζίνης....και νετάρει το ζήτημα.
βγάζουμε ασφάλειες υγραερίων, πατάμε με βενζίνες, βγάζουμε ασφάλειες βενζίνης...πατάμε με lpg...και βγάζουμε συμπεράσματα για πάρτη μας...ΚΑΙ ΜΟΝΟ.
αυτα.
antonis8via

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 20 επισκέπτες