Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Να βάλω υγραεριοκίνηση ή όχι ?

Πόσο συμφέρει τελικά; Κόστος εγκατάστασης; Αναμονές για εγκατάσταση; Αυτονομία;

Re: Να βάλω υγραεριοκίνηση ή όχι ?

Δημοσίευσηαπό papoys » Τρί 23 Ιούλ, 2013 17:20

Να πω και κάτι άλλο βρε παιδιά.

Εγώ π.χ. ,λέω αν με κάποιο τρόπο ξυπνούσα αύριο πρωί και το ίδιο αυτοκίνητο που έχω με κάποιο τρόπο ήταν
όπως πριν από 4 μήνες (δηλαδή βενζινοκίνητο)
Η λέω αν ο χρόνος γύριζε πίσω 4 μήνες και το αυτοκίνητό μου απλά δεν είχε υγραέριο.

Ε την επόμενη μέρα θα το πήγαινα για εγκατάσταση υγραερίου.
Έτσι απλά και χωρίς σκέψεις και υπολογισμούς.
opel vectra 1,6 με emmegas (πριν zanardi) 219.000 χιλ. με lpg και 347.000 στο κοντέρ
Άβαταρ μέλους
papoys

Δημοσιευσεις: 1960

Δημοσίευσηαπό hlias » Τρί 23 Ιούλ, 2013 17:35

apagogeas έγραψε:
hlias έγραψε:μεση τιμη υγραεριου σημερα στην αθηνα περιπου 0,85 το 0,95 σε ποια περιοχη ειναι?
εισαι ο πρωτος οδηγος που γνωριζω και εχει την ελαχιστη καταναλωση του αυτοκινητου του μεσα στην πολη.

Τι εννοείς ελαχιστη καταναλωση του αυτοκινητου του μεσα στην πολη; 11.5km/lt εντός και 16km/lt σε εθνική έγραψα. Που είναι η ελάχιστη κατανάλωση στη πόλη;; 0.95 ήταν στη Πάτρα όλο το Γενάρη και Φλεβάρη που έκανα αυτούς τους υπολογισμούς απόπου και η παραπάνω ανάλυση. Νομίζω το έγραψα ότι έχει τις τιμές της τότε εποχής και αυτή τη στιγμή είναι 0.89.

η μεγιστη οικονομια ειναι στην εθνικη οδο με ταχυτητες μεχρι 120-130 km, εσυ γραφεις μεσα στην πολη οτι εισαι πιο οικονομικος.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

Re: Απ: Να βάλω υγραεριοκίνηση ή όχι ?

Δημοσίευσηαπό maevius » Τρί 23 Ιούλ, 2013 18:25

Δεν περιμενα εσενα να μου υποδειξεις αν κερδιζω η οχι. Ουτε σπουδες στο Χαρβαρντ χρειαζονται. Εσυ τα κανεις τα πραγματα πολυπλοκα εως γελοια. Τελος την ειρωνια την σηκωνει ο οργανισμος σου αλλιως δεν θα προσπαθουσες να μας πεισεις οτι η αποσβεση ερχεται στα 32.000 χλμ με "Κυριακια" μαθηματικα και αστρονομικες καταναλωσεις βενζινης................δεν θα προσπαθησω να απαντησω τα μαθηματικα σου (αν και μπορω ΑΝΕΤΑ.Οσο για τον ποιον μου θυμιζεις καταλαβαινεις πολυ καλα τι λεω...........
Αααααααντε και ενα παραδειγμα: πηγα απο δυτικη Ελλαδα στον Εβρο για ενα γαμο εγω και ενας φιλος βενζινοκινητος ιδια κυβικα ιδια χλμ.Κοστος βενζινης 190 ευρω.Κοστος Υγραεριου Και βενζινης (ξεκινηματα μικροψεκασμοι γυρισματα στην βενζινη για λιγο στην εγνατια) 103+10ευρω = 113ευρω. 77 ευρω κερδος σε ενα ΣΚ.............
OPEL INSIGNIA 1,8 (2009) με Zavoli
ΟPEL CORSA C 1.4 (2003) με Prins silverline
Άβαταρ μέλους
maevius

Δημοσιευσεις: 928

Δημοσίευσηαπό apagogeas » Τρί 23 Ιούλ, 2013 19:00

hlias έγραψε:
apagogeas έγραψε:
hlias έγραψε:μεση τιμη υγραεριου σημερα στην αθηνα περιπου 0,85 το 0,95 σε ποια περιοχη ειναι?
εισαι ο πρωτος οδηγος που γνωριζω και εχει την ελαχιστη καταναλωση του αυτοκινητου του μεσα στην πολη.

Τι εννοείς ελαχιστη καταναλωση του αυτοκινητου του μεσα στην πολη; 11.5km/lt εντός και 16km/lt σε εθνική έγραψα. Που είναι η ελάχιστη κατανάλωση στη πόλη;; 0.95 ήταν στη Πάτρα όλο το Γενάρη και Φλεβάρη που έκανα αυτούς τους υπολογισμούς απόπου και η παραπάνω ανάλυση. Νομίζω το έγραψα ότι έχει τις τιμές της τότε εποχής και αυτή τη στιγμή είναι 0.89.

η μεγιστη οικονομια ειναι στην εθνικη οδο με ταχυτητες μεχρι 120-130 km, εσυ γραφεις μεσα στην πολη οτι εισαι πιο οικονομικος.

Και ξαναρωτάω, από που και πως το συμπέρανες αυτό;; Αφού σου λέω, 11.5km/lt εντός πόλης και 16km/lt σε εθνική!!!!! Που έγραψα ότι είμαι πιο οικονομικός στη πόλη ή το εννόησα;;;; Αν μπερδεύεστε με το km/lt να σας το μεταφράσω
11.5km/lt = 8.69 λτ/100χλμ εντός πόλης
16km/lt = 6.25 λτ/100χλμ εθνική
Τελευταία επεξεργασία από apagogeas και Τρί 23 Ιούλ, 2013 19:18, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
apagogeas

Δημοσιευσεις: 385

Δημοσίευσηαπό apagogeas » Τρί 23 Ιούλ, 2013 19:06

maevius έγραψε:Δεν περιμενα εσενα να μου υποδειξεις αν κερδιζω η οχι. Ουτε σπουδες στο Χαρβαρντ χρειαζονται. Εσυ τα κανεις τα πραγματα πολυπλοκα εως γελοια. Τελος την ειρωνια την σηκωνει ο οργανισμος σου αλλιως δεν θα προσπαθουσες να μας πεισεις οτι η αποσβεση ερχεται στα 32.000 χλμ με "Κυριακια" μαθηματικα και αστρονομικες καταναλωσεις βενζινης................δεν θα προσπαθησω να απαντησω τα μαθηματικα σου (αν και μπορω ΑΝΕΤΑ.Οσο για τον ποιον μου θυμιζεις καταλαβαινεις πολυ καλα τι λεω...........
Αααααααντε και ενα παραδειγμα: πηγα απο δυτικη Ελλαδα στον Εβρο για ενα γαμο εγω και ενας φιλος βενζινοκινητος ιδια κυβικα ιδια χλμ.Κοστος βενζινης 190 ευρω.Κοστος Υγραεριου Και βενζινης (ξεκινηματα μικροψεκασμοι γυρισματα στην βενζινη για λιγο στην εγνατια) 103+10ευρω = 113ευρω. 77 ευρω κερδος σε ενα ΣΚ.............

...και; Διαφώνησα σε κάτι; Μου τη λες επειδή κάνω και πιο ακριβείς υπολογισμούς από σένα; Ρε πάτε καλά; Και δε καταλαβαίνω σε ποιον αναφέρεσαι. Εγώ εδώ μέσα 3-4 μήνες κυκλοφορώ, δε ξέρω αν έχεις προηγούμενα με κάποιον αλλά δεν είμαι εγώ ούτε ξέρω για ποιον μιλάς. Πραγματικά με κουράσατε, είσαστε πραγματικά η αποθέωση της λογικής "εγώ τα ξέρω καλύτερα από όλους". Αν τα βάλεις κάτω, θα δεις αυτά που παρουσιάζω. Και γω πήγα και γύρισα Δράμα από Πάτρα και αντί 153ε μου στοίχισε 93ε και το χαίρομαι. Που θες να καταλήξεις δηλαδή; Τι λέω δηλαδή και έχεις αρπάξει φωτιές; Πουθενά δεν ισχυρίστηκα αν συμφέρει ή όχι, εκτίμηση απόσβεσης έκανα και από αυτό εσείς έχετε φτάσει στο άλλο άκρο. Είστε τελείως off, κυρίως εσύ.
Αλλά σε προκαλώ να απαντήσεις στα μαθηματικά μου για να γελοιοποιηθείς αφού το παλεύεις τόσο να αποδείξεις ότι τα δικά σου είναι πιο σωστά. Σε μαθηματικό μιλάς να μη πω τίποτα άλλο. ΑΝΕΤΑ κιόλας; Τρομάρα σου. Στο δικό μου η απόσβεση έρχεται σε ακριβώς 26000χλμ, σε ενοχλεί σε κάτι αυτό ή με τα μαθηματικά σου θα μου υποδείξεις ότι θα κάνει λιγότερο από 20000χλμ; Τόσο βγαίνει, τι να κάνουμε.
apagogeas

Δημοσίευσηαπό maevius » Τρί 23 Ιούλ, 2013 19:16

Μην υποτιμας την νουμοσυνη μας.....................
και ξαναδιαβασε τα ποστ σου να δουμε ποιος κουρασε ποιον......
Άβαταρ μέλους
maevius

Δημοσίευσηαπό apagogeas » Τρί 23 Ιούλ, 2013 19:20

maevius έγραψε:Μην υποτιμας την νουμοσυνη μας.....................

Διακρίνω ψυχολογικά προβλήματα εδώ; Κάποια κόμπλεξ; Πραγματικά, ΤΙ ΛΕΣ;;;;
apagogeas

Δημοσίευσηαπό maevius » Τρί 23 Ιούλ, 2013 19:22

Λεω οτι τωρα συμφωνουμε........
Άβαταρ μέλους
maevius

Δημοσίευσηαπό kyriak » Τρί 23 Ιούλ, 2013 20:21

papoys έγραψε:Να πω και κάτι άλλο βρε παιδιά.

Εγώ π.χ. ,λέω αν με κάποιο τρόπο ξυπνούσα αύριο πρωί και το ίδιο αυτοκίνητο που έχω με κάποιο τρόπο ήταν
όπως πριν από 4 μήνες (δηλαδή βενζινοκίνητο)
Η λέω αν ο χρόνος γύριζε πίσω 4 μήνες και το αυτοκίνητό μου απλά δεν είχε υγραέριο.

Ε την επόμενη μέρα θα το πήγαινα για εγκατάσταση υγραερίου.
Έτσι απλά και χωρίς σκέψεις και υπολογισμούς.

http://www.youtube.com/watch?v=fXx5FKswua0
Έλα παππούλη δες και συ και μην το σκεφτείς καθόλου , φρέσκο πραμα , αυτοκίνητο ανατινάζεται παρκαρισμένο με lpg και όπως φαίνεται στην συνέχεια το lpg που διαφεύγει καίγεται κιόλας. Βαλε τα εγγόνια σου εσύ να κάθονται πανό στην μπουκάλα και πηγαίνετά βόλτα .

Πρέπει να απαγορευτούν από παντού τα υγραεριοκίνητα είναι κινητές βόμβες .

Είναι θέμα χρόνου να μιλάμε για κάποιον από εσάς εδώ μέσα και να λέμε ….σωπα τον καημένο …έσκασε η μπουκάλι ε!....ποπό .
kyriak

Δημοσιευσεις: 160

Δημοσίευσηαπό maevius » Τρί 23 Ιούλ, 2013 20:47

Επιτελους!!!!
Τωρα περιμενω τον ινδο και το καροτο......
Άβαταρ μέλους
maevius

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Γενική συζήτηση για το LPG

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 21 επισκέπτες