Asteris έγραψε:Υπάρχει ένας συντελεστής μέσα στον μαμά εγκέφαλο, που λέγεται long fuel trim. Όταν η ηλεκτρονική καταλαβαίνει συνεχώς διαφορετικό μίγα από αυτό πο πρέπει από τον λάμδα. τότε αρχίζει να διορθώνει αυτόν τον συντελεστή, ώστε το αμάξι να συνεχίσει να δουλεύει σωστά. Πχ, αν τα μπεκάκια με τον καιρό αρχίζουν να βουλώνουν και πετάνε λιγότερο καύσιμο από αυτό που πρέπει, πχ 10% λιγότερο, η ηλεκτρονική βάζει +10% long fuel trim. Αυτος ο συντελεστής από κει και πέρα, χρησιμοποιείται σε όλους του υπολογισμούς μίγματος, στο ξεκίνημα, στην πορεία, στο απότομο γκάζι, παντού. Ο συντελστής αυτός σβήνει ΜΟΝΟ όταν βγει ο πόλος της μπαταρίας. Ξαναδημιουργείται μέσα σε 50-100 χιλιόμετρα πορείας (ανάλογα με το αμάξι).
Αστέρη, αν διαβάσεις τα ποστ μου θα δεις ότι προσπάθησα να βγάλω τον πόλο της μπαταρίας, 3-4 φορές το έκανα, το άφησα και αρκετές ώρες για να ξεφορτίσει όλο το κύκλωμα.
Όταν το κούμπωσα και έβαλα μπρος δεν είδα διαφορά, καμία!
Το πρόβλημα εξαφανίστηκε εντελώς, μόνο με αποκλειστική χρήση βενζίνης, και μετά από 170km.
Το πρόβλημα αυτό, με την κρύα εκκίνηση δεν είναι καινούργιο αυτές τις μέρες, το είχα ανέκαθεν, απλά προσπάθησα πολλές φορές να το διορθώσω με τον "έξυπνο" μηχανικό που έχω.
Το κατάφερε 2-3 φορές, αλλά όχι μόνιμα.
Πρώτος προγραμματισμός (δεν ξέρω τί έκανε ο μηχανικός) όταν έβαλα υγραέριο (5/2012), 1-2 βδομάδες μετά είδα ρεταρίσματα...
2ος προγραμματισμός (5χλμ διαδρομή με λαπτοπ) λίγο πριν τα χριστούγεννα, 2 βδομάδες μετά, μπουκώματα ατροφίες δύσκολο ξεκίνημα βύθισμα στροφών στο άφημα του συμπλέκτη και τα σχετικά.
3ος προγραμματισμός (5χλμ διαδρομή με λαπτοπ) λίγο μετά τα χριστούγεννα, όλα οκ για 3 μήνες περίπου
4ος προγραμματισμός (προγραμματισμός στο συνεργείο) η χειρότερη περίπτωση που είδα!
5ος προγραμματισμός, περνάει το πρόγραμμα νο3 ήταν το πρόγραμμα κατά το οποίο το αυτοκίνητο δούλευε απροβλημάτισμα τον περισσότερο καιρό.
Μετά 3 μήνες, κάτι άρχισε να κάνει, μια μικρή δυσκολία στο ξεκίνημα, ότι και πριν σε πιο light καταστάσεις,
τις τελευταίες 20 μέρες, πολύ πιο έντονα τα πράγματα...
Λίγο πριν τον 2ο προγραμματισμό έλεγξα όλο το σύστημα τροφοδοσίας καυσίμου, το αυτοκίνητο ήταν σε τέλεια κατάσταση.
Εκείνο το διάστημα όπως λες, έβγαζα τον πόλο της μπαταρίας και αμέσως μετά το αμάξι πετούσε, αυτή τη φορά χρειάστηκαν 170km!
Κι όμως παρόλα αυτά είναι κομπλέ πλέον. Σήμερα, σταμάτησε να μυρίζει και άκαυστη
Asteris έγραψε:Το παραπάνω 40% που αναφέρω δεν είναι φανταστικό, τόσο μου έβγαλε το auto calibration στο Lovato του Panda της γυναίκας. Σε σένα μπορεί να είναι και ακόμη παραπάνω, για να κάνει τέτοια νούμερα το πρωί. Αν είχα καλώδιο για BRC, θα ήταν εύκολο να σου φέρω τον χάρτη εκεί που πρέπει (όπως κάνω στο δικό μου LOVATO). Αν χρειάζεσαι OBD reader, στείλε ΠΜ για να βρεθούμε να το βάλω στο δικό μου, να δούμε πόσο off είναι...
Έχω ήδη παραγγείλει elm327 με usb εδώ και περικές μέρες. απλά να βρίσκεται.
Στο panda τί έκανε;
Αυτές τις μέρες περιμένω τηλ από άλλο μηχανικό να πάω να το κοιτάξει.