Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Πρόβλημα μετά την εκκίνηση της μηχανής

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Re: Πρόβλημα μετά την εκκίνηση της μηχανής

Δημοσίευσηαπό xampos79 » Σάβ 15 Ιουν, 2013 21:39

για τα accend θα προτινο να αλαξετε φιλτρο ανθρακα και βαλβιδα κανιστρου !!!!!και μια προταση ειναι τα προβληματα να τα απανταμε για καθε μαρκα χωριστα για να μην μπερδεβομαστε με διαφορα !!!!!!!!!!
xampos79

Δημοσιευσεις: 15

Δημοσίευσηαπό giorgos3924 » Πέμ 11 Ιούλ, 2013 23:09

Τώρα τελευταία βλέπω πάλι ζορίσματα το πρωί, μερικές φορές παίρνει με τη 2η μιζα και ανεβάζει σιγά σιγά στροφές.
Έκανα τον κλασικό έλεγχο για τα fuel trims, ενώ η μηχανή ηταν ζεστή έβγαλα την μπαταρία (τον αρνητικό πόλο) το μεσημέρι, έβγαλα την ασφάλεια του κιτ, το άφησα 5 λεπτά, πάτησα φρένο
να ξεφορτίσει το κύκλωμα και τα σχετικά, κούμπωσα ξανά την μπαταρία, το έβαλα μπρος όπως ήταν ζεστό το άφησα να δουλέψει 1-2 λεπτά και το έσβησα.
Μετά από 8-9 ώρες το βραδάκι πάω το βάζω μπροστά και τα ίδια! Δυσκολεύεται να ξεκινήσει, πήρε με τη 2η μίζα, και ανέβασε σιγά σιγά. Μπορεί να θέλει και 2 δευτερόλεπτα να ανεβάσει ρελαντί στις 1100 που πρέπει, ενώ άλλες φορές στο τσάκ πηδούσε 1500 και έπεφτε στις 1100. Μετά πατάς γκάζι να ξεκινήσει και χάνει δύναμη και οι στροφές πέφτουν και αν το αφήσεις επανέρχεται πάλι.
Το κλασικό πρόβλημα δηλαδή, αλλά η απορία μου είναι, αφού έβγαλα τη μπαταρία, και την ασφάλεια του κιτ, τί συμβαίνει και το κάνει πάλι; είναι φυσιολογικό;
Τί άποψη έχουν οι γνώστες του θέματος γιαυτό; Δεν σβήνεται η μνήμη του εγκεφάλου έτσι; έκανα κάτι λάθος; Κάποτε, και με αδύναμη αντλία, τραβούσα τη μπαταρία και το αμάξι ξεκινούσε μια χαρά. Τώρα μάλλον κάτι κάνω λάθος.
Hyundai Accent 2005 1.3 - BRC Sequent 24
giorgos3924

Δημοσιευσεις: 304

Δημοσίευσηαπό giorgos3924 » Παρ 12 Ιούλ, 2013 12:38

Καμια βοήθεια βρε παιδιά; :(
giorgos3924

Δημοσίευσηαπό labros » Παρ 12 Ιούλ, 2013 19:01

giorgos3924 έγραψε:Καμια βοήθεια βρε παιδιά; :(

Δούλεψέ το για δυο μέρεςς μόνο με βενζίνη να δεις αν στο ξανακάνει. Αν όχι πήγαινε να σου ενεργοποίήσουν τον παράλληλο ψεκασμό βενζίνης ανάγογα με τις στροφές και το φορτίο. Αν πάλι το ξανακάνει τότε δεν ξέρω τι άλλο να πω.
chevrolet cruze 1.6 του 2010
BRC seq 32 με obd
4000 LPG
135000 σύνολο
labros

Δημοσιευσεις: 827

Δημοσίευσηαπό giorgos3924 » Παρ 12 Ιούλ, 2013 20:04

Όταν είχα πάει να κάνω επαναπρογραμματισμο πριν μου περάσει το νεο πρόγραμμα του είπα να μου κρατησει το παλιο, όπως και χρειάστηκε. και τελικά ξαναπερασα το παλιο αλλα δεν ξερω αν ξεχασε να βάλει ψεκασμό σε στροφές και φορτίο. πάντα μου εβαζε 13% βενζίνη. λογικά πρέπει να έχει ακόμα αφού ξαναπερασα το παλιο μου πρόγραμμα. αλλά τι σχέση έχει ο παράλληλος ψεκασμός με αυτό?
giorgos3924

Δημοσίευσηαπό labros » Σάβ 13 Ιούλ, 2013 12:16

giorgos3924 έγραψε:Όταν είχα πάει να κάνω επαναπρογραμματισμο πριν μου περάσει το νεο πρόγραμμα του είπα να μου κρατησει το παλιο, όπως και χρειάστηκε. και τελικά ξαναπερασα το παλιο αλλα δεν ξερω αν ξεχασε να βάλει ψεκασμό σε στροφές και φορτίο. πάντα μου εβαζε 13% βενζίνη. λογικά πρέπει να έχει ακόμα αφού ξαναπερασα το παλιο μου πρόγραμμα. αλλά τι σχέση έχει ο παράλληλος ψεκασμός με αυτό?

Δεν ξέρω τι σχέση έχει αλλά στο δικό μου μετά την ενεργοποίησή του δεν ξαναείχα τέτοιο πρόβλημα.
BRC seq 32 με obd
4000 LPG
135000 σύνολο
labros

Δημοσίευσηαπό giorgos3924 » Σάβ 13 Ιούλ, 2013 12:52

εσυ φιλε λαμπρό έχεις το accent 2002 από elgas σωστά? μήπως γνωρίζεις άμα έχεις και μαπ στο σύστημα υγραερίου? Γιατί εμένα μου ειχαν πει πως αν θέλω να ξεχάσω αυτά τα προβλήματα μπορεί να μου περάσει ένα μαπ επάνω, σαν αυτό που χρησιμοποιεί στη ρύθμιση - προγραμματισμο με κόστος 80 ευρώ. αρα προφανώς το σύστημα δεν έχει μαπ. και δεν ξέρω γιατί δεν μου το προτινε από την αρχή και αν αυτου μου έλεγε διαφορες ιστορίες. στο τέλος μου είπε πως έχει εγκατάστησει τοσα πολλά αυτοκίνητα χωρίς προβλήματα που στατιστικά δε γίνεται στο δικό μου να φταίει το υγραέριο. και τώρα φοβάμαι να πάω σε άλλο συνεργείο με το σκεπτικό "κ αν κάνει πάλι τα ίδια?". εδω μέσα ακούω πολύ καλά λόγια για lpgas αλλά που να τρεχω Αθήνα...
giorgos3924

Δημοσίευσηαπό labros » Σάβ 13 Ιούλ, 2013 13:45

giorgos3924 έγραψε:εσυ φιλε λαμπρό έχεις το accent 2002 από elgas σωστά? μήπως γνωρίζεις άμα έχεις και μαπ στο σύστημα υγραερίου? Γιατί εμένα μου ειχαν πει πως αν θέλω να ξεχάσω αυτά τα προβλήματα μπορεί να μου περάσει ένα μαπ επάνω, σαν αυτό που χρησιμοποιεί στη ρύθμιση - προγραμματισμο με κόστος 80 ευρώ. αρα προφανώς το σύστημα δεν έχει μαπ. και δεν ξέρω γιατί δεν μου το προτινε από την αρχή και αν αυτου μου έλεγε διαφορες ιστορίες. στο τέλος μου είπε πως έχει εγκατάστησει τοσα πολλά αυτοκίνητα χωρίς προβλήματα που στατιστικά δε γίνεται στο δικό μου να φταίει το υγραέριο. και τώρα φοβάμαι να πάω σε άλλο συνεργείο με το σκεπτικό "κ αν κάνει πάλι τα ίδια?". εδω μέσα ακούω πολύ καλά λόγια για lpgas αλλά που να τρεχω Αθήνα...

¨οχι δεν έχει μαπ. Το μόνο που έβαλα εξτρα είναι ηλεκτρονική λαδιέρα αργότερα από την εγκατάσταση. Αυτό το πρόβλημα μου είχε εμφανιστεί δυο φορές. Την πρώτη φορά μετά από πολύ ψάξιμο άλλαξα πολλαπλασιαστή και έβαλα και τον παράλληλο ψεκασμό βενζίνης και όλα οκ για πάνω από χρόνο. Μετά αποφάσισα να βάλλω την ηλεκτρονική λαδιέρα και έβγαλα τον παράλληλο ψεκασμό. Μετά από ένα μήνα νάτο πάλι το πρόβλημα (όταν το δούλευα μόνο βενζίνη σταμάταγε κάτι που δεν ίσχυε την πρώτη φορά). Μου πρτείνει αλλαγή αισθητήρα μάζα αέρος. Για να πειστώ μου βάζει δοκιμαστικά έναν δικό του. Το δούλεψα μια εβδομάδα και όλα οκ. Οπώτε προχώρησα στην αλλαγή του και επανέφερα τον παράλληλο ψεκασμό. Από τότε για ενάμισι χρόνο μέχρι σήμερα όλα οκ.
Υγ. τη βενζίνη στο ντεπόζιτο την κρατάω γύρω στη μέση βάζοντας κάθε φορά που κατεβαίνει λίγο κάτω 10 ευρώ.
BRC seq 32 με obd
4000 LPG
135000 σύνολο
labros

Δημοσίευσηαπό giorgos3924 » Σάβ 13 Ιούλ, 2013 14:04

και γνωριζεις ποσο τοις εκατό έχεις ψεκασμό και σε τι φορτιο και στροφές?
πάντως εγώ ξέρω με σιγουριά ότι δε φταίει ο παράλληλος ψεκασμός. τον Ιανουάριο αν θυμάμαι καλά όταν πήγα και απεδειξα πως το αυτοκίνητο δουλεύει μια χαρα χωρίς το lpg, τότε όταν είχα αλλάξει πολλαπλασιαστη, μπουζοκαλωδια, μπουζι κ αντλία βενζίνης, έβγαλε τα μπεκ βενζίνης απο τον εγκέφαλο lpg και τα συνδεσε κανονικα στου αυτοκινήτου τον εγκέφαλο. τότε για 2 μέρες όλα ήταν τέλεια! Μετά αφού πειστικε, αλλάξαμε εγκέφαλο έκανε προγραμματισμο 2 φορές κιολας, στο δρόμο με λαπτοπ, είδα με τα μάτια μου πως ειχα παραλληλο ψεκασμό 13% στις 4000 ή4100 και σε φορτίο 850. και για 3-4 μηνες το αυτοκίνητο δουλευε ρολόι και υγραέριο και βενζίνη και τα πάντα. Όταν άρχισαν οι πρώτες ζεστες τότε αρχισε να κάνει κατι νούμερα
giorgos3924

Δημοσίευσηαπό labros » Σάβ 13 Ιούλ, 2013 15:20

giorgos3924 έγραψε:και γνωριζεις ποσο τοις εκατό έχεις ψεκασμό και σε τι φορτιο και στροφές?
πάντως εγώ ξέρω με σιγουριά ότι δε φταίει ο παράλληλος ψεκασμός. τον Ιανουάριο αν θυμάμαι καλά όταν πήγα και απεδειξα πως το αυτοκίνητο δουλεύει μια χαρα χωρίς το lpg, τότε όταν είχα αλλάξει πολλαπλασιαστη, μπουζοκαλωδια, μπουζι κ αντλία βενζίνης, έβγαλε τα μπεκ βενζίνης απο τον εγκέφαλο lpg και τα συνδεσε κανονικα στου αυτοκινήτου τον εγκέφαλο. τότε για 2 μέρες όλα ήταν τέλεια! Μετά αφού πειστικε, αλλάξαμε εγκέφαλο έκανε προγραμματισμο 2 φορές κιολας, στο δρόμο με λαπτοπ, είδα με τα μάτια μου πως ειχα παραλληλο ψεκασμό 13% στις 4000 ή4100 και σε φορτίο 850. και για 3-4 μηνες το αυτοκίνητο δουλευε ρολόι και υγραέριο και βενζίνη και τα πάντα. Όταν άρχισαν οι πρώτες ζεστες τότε αρχισε να κάνει κατι νούμερα

Έχω ψεκασμό πάνω από τις 3500 στροφές και σε φορτίο 0,8 νομίζω. Δεν ξέρω αν φταίει αυτό αλλά και με αλλαγές καιρού το αμάξι δουλεύει ρολόι.
BRC seq 32 με obd
4000 LPG
135000 σύνολο
labros

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 55 επισκέπτες