hlias έγραψε:θελω να κανω μια ερωτηση για προβληματισμο και οχι για να παρω απαντηση.
με αφορμη το παραπανω ποστ, εχετε σκεφτει ποτε αν αυτη τη νοοτροπια και τον τροπο σκεψης που εχει ο valsam και αρκετα ακομα μελη, την ειχαν οι πατεραδες μας, οι οποιοι περασαν κατοχη, εμφυλιο και χουντα, θα υπηρχε σημερα η ελλαδα?
βαλτε απο τη μια πλευρα της ζυγαριας τα σημερινα προβληματα που εχουμε εμεις, και απο την αλλη πλευρα αυτα που ειχαν εκεινοι οι ανθρωποι και παραδειγματιστειτε.
η προθεση μου δεν ειναι να στοχοποιησω τον valsam ή καποιον αλλο, απλα μου εδωσε την αφορμη.
Ακου λιγο φιλε,αυτην την σκεψη την ειχαν οι πατεραδες μας,και ο δικος μου συγκεκριμενα εφυγε μεταναστης στα 18 του και συντηρουσε την 7 μελη οικογενεια του εδω,αν δεν εφευγε θα πεθαινε απο την πεινα,παιδι εφυγε και γερος γυρισε,32 χρονια μεταναστης,και η Ελλαδα που υπαρχει συτην την στιγμη οφειλετε κατα ενα μεγαλο κοματι στους Ελληνες μεταναστες,και επειδη εζησα μεταναστης θα σου'πω κατι και χωνεψε το καλα,πιο Ελληνες απο τους Ελληνες μεταναστες δεν υπαρχουν και αυτο γιατι εχουν μεινει με τις αναμνησεις της παλιας καλης Ελλαδας του φιλοτιμου και της εργατιας και αυτο εχουν μεταδοσει και στις νεοτερες γενιες δηλ. στα παιδια και εγγονια τους!
Καμια σχεση με την Ελλαδα της κουτοπονηριας της τεμπελιας της ζηλιας της αρπαχτης της ψευτιας και της λαμογιας που ειναι σημερα!