Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Torque + ODB2 BT : Σύστημα Παρακολούθησης Απόδοσης

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Re: Απ: Torque + ODB2 BT : Σύστημα Παρακολούθησης Απόδοσης

Δημοσίευσηαπό MeddlingMageGR » Τετ 12 Δεκ, 2012 09:18

Αλήθεια ? Μπορώ να το κάνω αυτό ? Και που θα βρω το πρόγραμμα της Icom ?

Sent from my Galaxy Note 2 using Tapatalk 2
MeddlingMageGR

Δημοσιευσεις: 186

Re: Απ: Torque + ODB2 BT : Σύστημα Παρακολούθησης Απόδοσης

Δημοσίευσηαπό BOURTZI » Τετ 12 Δεκ, 2012 09:39

MeddlingMageGR έγραψε:Αλήθεια ? Μπορώ να το κάνω αυτό ? Και που θα βρω το πρόγραμμα της Icom ?

Sent from my Galaxy Note 2 using Tapatalk 2

Δυστυχως δεν εχω ιδεα για τα icom,δεν ξερω αν καν γινεται αυτο με το icom.
Accelerating engine science
Άβαταρ μέλους
BOURTZI
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 302

Re: Torque + ODB2 BT : Σύστημα Παρακολούθησης Απόδοσης

Δημοσίευσηαπό cmax » Κυρ 23 Δεκ, 2012 01:50

Εχω εδω και λιγο καιρο ενα elm327 και παρατηρησα οτι τωρα με τα κρυα τα short trims δειχνουν απο 0 και πανω μεχρι συνηθως +15 με +17.
Πριν που ο καιρος ηταν πιο ζεστος δυσκολα εδειχνε πανω απο +5 με +7
Στην βενζινη γενικα οι ενδειξεις ειναι κοντα στο μηδεν.
Λετε να υπαρχει θεμα ρυθμισης;
cmax

Δημοσιευσεις: 118

Δημοσίευσηαπό cmax » Πέμ 27 Δεκ, 2012 15:29

Τελικα ηταν θεμα ποιοτητας υγραεριου. Γεμισα με υγραεριο απο αλλο πρατηριο και οι ενδειξεις ηρθαν στα ισια.
cmax

Δημοσιευσεις: 118

Δημοσίευσηαπό gkazakias » Σάβ 05 Ιαν, 2013 21:13

Μια βοηθεια παιδια. Εχω το hyundai tucson 2.0 μοντελο 2006. Εχω αγορασει το ELM327 (χωρις μπλουτουθ).
Το θεμα ειναι οτι δεν βρισκει με τιποτα το πρωτοκολλο του αυτοκνητου ωστε να επικοινωνησει και να δω καποιο στοιχειο. Εχω δοκιμασει ενα σωρο προγραμματα, ελευθερα και δοκιμαστικα. Δεν συνδεεται με τιποτα με το αυτοκινητο. Επισης εχω δοκιμασει χειροκινητα ολα τα πρωτοκολλα, ολες τις ταχυτητες μεταδοσης, ολους τους συνδυασμους, ακρη δεν βγαζω. Ξερει καποιος να με κατευθυνει τι software να κατεβασω ωστε να δω καμια πληροφορια απο τον εγκεφαλο? Ευχαριστω.
gkazakias

Δημοσιευσεις: 1513

Δημοσίευσηαπό antonis8via » Κυρ 06 Ιαν, 2013 01:17

cmax έγραψε:Τελικα ηταν θεμα ποιοτητας υγραεριου. Γεμισα με υγραεριο απο αλλο πρατηριο και οι ενδειξεις ηρθαν στα ισια.

μεγάλο πρόβλημα....το τι καύσιμο αγοράζουμε.
Δυστυχώς....πουθενά δεν είσαι απόλυτα σίγουρος, αλλά εγώ βάζω στο Μπίρμπο και γενικά είμαι ευχαριστημένος.
antonis8via

Δημοσιευσεις: 362

Δημοσίευσηαπό BOURTZI » Τρί 08 Ιαν, 2013 17:15

antonis8via έγραψε:
cmax έγραψε:Τελικα ηταν θεμα ποιοτητας υγραεριου. Γεμισα με υγραεριο απο αλλο πρατηριο και οι ενδειξεις ηρθαν στα ισια.

μεγάλο πρόβλημα....το τι καύσιμο αγοράζουμε.
Δυστυχώς....πουθενά δεν είσαι απόλυτα σίγουρος, αλλά εγώ βάζω στο Μπίρμπο και γενικά είμαι ευχαριστημένος.

Πες του Μπιρμπου να βαλει και καμμια πληρωμενη διαφημηση στο forum,οχι ολο τσαμπα!!! :) :)
Accelerating engine science
Άβαταρ μέλους
BOURTZI
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 302

Δημοσίευσηαπό konos » Παρ 01 Φεβ, 2013 00:04

gkazakias έγραψε:Μια βοηθεια παιδια. Εχω το hyundai tucson 2.0 μοντελο 2006. Εχω αγορασει το ELM327 (χωρις μπλουτουθ).
Το θεμα ειναι οτι δεν βρισκει με τιποτα το πρωτοκολλο του αυτοκνητου ωστε να επικοινωνησει και να δω καποιο στοιχειο. Εχω δοκιμασει ενα σωρο προγραμματα, ελευθερα και δοκιμαστικα. Δεν συνδεεται με τιποτα με το αυτοκινητο. Επισης εχω δοκιμασει χειροκινητα ολα τα πρωτοκολλα, ολες τις ταχυτητες μεταδοσης, ολους τους συνδυασμους, ακρη δεν βγαζω. Ξερει καποιος να με κατευθυνει τι software να κατεβασω ωστε να δω καμια πληροφορια απο τον εγκεφαλο? Ευχαριστω.

Αφού δεν έχει bluetooth, τότε θα συνδέεται με καλώδιο και προφανώς με υπολογιστή. Είσαι σίγουρος ότι ο υπολογιστής βλέπει τη συσκευή, δηλαδή βλέπεις στο όποιο πρόγραμμα τη συσκευή, αλλά δεν μπορείς να πάρεις ενδείξεις από αυτήν;
Αν τη βλέπει, έχεις δοκιμάσει τη συσκευή σε άλλο αυτοκίνητο (ιδανικά σε tuscon, σε hyundai και τέλος σε άσχετο); Την έχεις δοκιμάσει με άλλο καλώδιο και άλλον υπολογιστή;
Δοκίμασε τα παραπάνω για να βεβαιωθείς ότι η συσκευή λειτουργεί σωστά και συνεργάζεται με τον υπολογιστή πριν ψαχτείς με το software....

Τέλος δεν ξέρω τι κινητήρα έχει το όχημά σου, αλλά έχω διαβάσει ότι σε γιαπωνέζικους κινητήρες πριν από το 2006 υπάρχουν πάρα πολλές πιθανότητες να μη δουλεύει το ELM.
konos

Δημοσιευσεις: 43

Δημοσίευσηαπό gkazakias » Τρί 05 Φεβ, 2013 00:07

konos έγραψε:
gkazakias έγραψε:Μια βοηθεια παιδια. Εχω το hyundai tucson 2.0 μοντελο 2006. Εχω αγορασει το ELM327 (χωρις μπλουτουθ).

Αφού δεν έχει bluetooth, τότε θα συνδέεται με καλώδιο και προφανώς με υπολογιστή. Είσαι σίγουρος ότι ο υπολογιστής βλέπει τη συσκευή, δηλαδή βλέπεις στο όποιο πρόγραμμα τη συσκευή, αλλά δεν μπορείς να πάρεις ενδείξεις από αυτήν;
Αν τη βλέπει, έχεις δοκιμάσει τη συσκευή σε άλλο αυτοκίνητο (ιδανικά σε tuscon, σε hyundai και τέλος σε άσχετο); Την έχεις δοκιμάσει με άλλο καλώδιο και άλλον υπολογιστή;
Δοκίμασε τα παραπάνω για να βεβαιωθείς ότι η συσκευή λειτουργεί σωστά και συνεργάζεται με τον υπολογιστή πριν ψαχτείς με το software....

Τέλος δεν ξέρω τι κινητήρα έχει το όχημά σου, αλλά έχω διαβάσει ότι σε γιαπωνέζικους κινητήρες πριν από το 2006 υπάρχουν πάρα πολλές πιθανότητες να μη δουλεύει το ELM.

Ο κινητηρας ειναι ο G4GC BETA2
Το συστημα συνδεεται κανονικα απο θεμα hardware αλλα δεν παιρνω καμια ενδειξη!
Δυστηχως δεν υπαρχει δυνατοτητα να δοκιμασω σε αλλα αμαξια..ειδικα σε ιδια μαρκα και μοντελο.
Παντως στου μαστορα το scaner το διαβαζει κανονικα και ετσι αποκλειουμε στο να φταιει το αμαξι.
Βεβαια εκεινος εχει μια κουμουτσα ο θεος ξερει ποσο ευρω κανει!
gkazakias

Δημοσιευσεις: 1513

Δημοσίευσηαπό karago55 » Τετ 20 Μαρ, 2013 02:12

παιδια πηρα ενα obd2 elm 327 και αρχιζω να το περιεργαζομαι. εχω auris με vialle και στην πρωτη δοκιμη που το εκανα ειδα οτι τα short fuel trim ειναι συνεχεια κοντα στο μηδεν. τα long fuel trims οταν παταω γκαζι ειναι κοντα στο μηδεν, οταν ομως αφηνω το γκαζι π.χ. σε κατηφορα τα long fuel trims δειχνουν τιμες γυρω στο -20 μ3ε -25. αυτο να το θεωρησω σαν ανησυχιτικο; επισης δεν εχω καταλαβει τι εχει μεγαλυτερη σημασια τα long fuel trims ή short fuel trims
karago55

Δημοσιευσεις: 7

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Google [Bot] και 19 επισκέπτες