Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Τιμή υγραερίου,αισχροκέρδια ή όχι;

Ακριβαίνει το υγραέριο; Τοποθεσία των πρατηρίων LPG; Είναι επαρκές το δίκτυο; Νέα πρατήρια;

Re: Τιμη υγραεριου,αισχροκερδια η οχι?

Δημοσίευσηαπό autogasforumadmin » Παρ 10 Αύγ, 2012 20:20

Αρκετά posts διεγράφησαν όχι μόνο γιατί ήταν εκτός θέματος αλλά περιείχαν και ανούσιες αντιπαραθέσεις.

Να μείνουμε στο θέμα της τιμής υγραερίου.
autogasforumadmin
Διαχειριστής

Δημοσιευσεις: 118

Δημοσίευσηαπό hlias » Παρ 10 Αύγ, 2012 20:57

autogasforumadmin έγραψε:Αρκετά posts διεγράφησαν όχι μόνο γιατί ήταν εκτός θέματος αλλά περιείχαν και ανούσιες αντιπαραθέσεις.

υστερα απο 3 μερες και 2 σελιδες επιτελους το πηρατε χαμπαρι
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

Δημοσίευσηαπό autogasforumadmin » Παρ 10 Αύγ, 2012 22:17

hlias έγραψε:
autogasforumadmin έγραψε:Αρκετά posts διεγράφησαν όχι μόνο γιατί ήταν εκτός θέματος αλλά περιείχαν και ανούσιες αντιπαραθέσεις.

Αν ήθελες ένα αστυνομικό forum να λογοκρίνουμε με το που πατάει ο άλλος το enter ψάξε αλλού.
Θυμίζουμε επίσης ότι η συμμετοχή στο forum είναι εθελοντική.
autogasforumadmin
Διαχειριστής

Δημοσιευσεις: 118

Δημοσίευσηαπό hlias » Σάβ 11 Αύγ, 2012 00:13

autogasforumadmin έγραψε:
hlias έγραψε:

Αν ήθελες ένα αστυνομικό forum να λογοκρίνουμε με το που πατάει ο άλλος το enter ψάξε αλλού.
Θυμίζουμε επίσης ότι η συμμετοχή στο forum είναι εθελοντική.

αν το να βριζονται 3 μερες το θεωρεις πατημα εντερ η αστυνομικο φορουμ τοτε ολα καλα.αληθεια ποιος ο λογος υπαρξης σας εαν δεν κρατατε ενα επιπεδο? φυσικα ουτε και εγω δεν εξαιρουμε
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

Δημοσίευσηαπό panorano » Σάβ 11 Αύγ, 2012 07:47

chrisd έγραψε:panorano θα μου επιτρεψεις να συμφωνήσω μαζί σου σε κάποια που έγραψες όπως πχ τα κλειστα μυαλα μας έφτασαν ως εδώ κτλ αλλά να διαφωνησω σε κάποια αλλά.
όταν κάποια στιγμή είχα σκεφτεί να βάλω μια δεξαμενή 1000 λίτρα για υγραέριο είχα ρωτήσει εταιρία και μου είχε πει ότι μπορούσα να παραγγειλω πχ 600 λίτρα βουτανιο και αλλά 400 χωριστά προπανιο. οπότε θα είχα μείγμα 60-40. δεν μπορώ να καταλάβω γιατί να μην μπορεί βα γίνει μίξη ούτος η άλλος σε υγρή μορφή είναι και τα 2.
η κλασμστικη απόσταξη παντός στο διηληστηριο σαν δύο χωριστά μείγματα τα παράγει.

συμφωνω ως προς την αποσταξη.
το εκτελωνισμενο προιον ειναι 1 μιγμα ομως και για να φορτωσεις στο δυιλιστηριο η να εισαγεις πρεπει να ειναι ετοιμο.
αν αυτο που ρωτησες ηταν πριν 3-4 χρονια μπορει (θεωρητικα) να γινονταν γιατι τα αερια δεν ειχαν εφκ...
και παλι ομως σου λεω οτι πρακτικα δεν υπαρχει περιπτωση
panorano

Δημοσιευσεις: 291

Δημοσίευσηαπό panorano » Σάβ 11 Αύγ, 2012 08:21

maevius έγραψε:
runner έγραψε:Εγώ ξέρω ότι επί 15 μέρες που γέμιζα στον Αρχάγγελο Πρεβέζης το αυτ/το πετούσε και με το που γύρισα στην Αθήνα είναι σαν να σέρνω και μια άγκυρα πίσω μου....και δεν με χαλούσε που γέμιζα με 0,77 εώς 0,80 και στην Αθήνα με 0,87....

Φυσικα και δεν σε χάλασε αφού δεν σε νοιάζει ρε αχάριστε το ότι έτσι καστρέφεται η παγκόσμια οικονομία και καταρρεει το χρηματοπιστωτικό σύστημα...........ποιος νοιάζεται για την τσέπη σου και για το αν πάει καλά το αυτοκίνητο σου;;;;;;;;.......... Πως θα πληρώσει τωρα ο ακριβος πρατηριούχος τους υπαλλήλους και τους φόρους του βρε;;;;;;;;;;
Καλά τίποτα δεν έμαθες μετά από τόσα μαθήματα οικονομίας;;;;; =)) =)) =))

το οτι εδω και 2 χρονια το υγραεριο δεν ειχε εφκ και τ ο πληρωνες 0,60 δεν το θυμασαι???
το οτι εδω και 2-3 χρονια η βενζινη και το πετρελαιο ειχαν 200 ευρω εφκ/τονο αντι για 700 που εχουν τωρα και τα πληρωνες κατω απο ευρω δεν το θυμασαι?
το οτι εδω και 3 χρονια το θερμανσης δεν ειχε εφκ και το πληρωνες 0.60 δεν το θυμασαι?
το οτι εδω και 3 χρονια η kw στη ΔΕΗ ειχε 0.009 και φετος θα φτασει 0.022 δεν το εχεις παρει χαμπαρι?
ολα αυτα δεν ειναι τσεπη σας ?
ολα αυτα δεν ανεβηκαν λογω υστερησης δημοσιων εσοδων η λογω φοροδιαφυγης, η λογω λαθρεμποριας?
αλλα οχι ολα αυτα ο maevius δεν τα πληρωνει γιατι εχει βρει υγραεριο με 0,025 φθηνοτερο
για να κανω ενα προχειρο υπολογισμο...(πιστευω να κανουμε ολοι τα ιδια μαθηματικα)\
ενα αυτοκινητο με μεση καταναλωση 7λτ/100 που κανει 20000χλ το χρονο θελει 1400λτ υγραεριο
με το 0.025 ειναι 35 ευρω το χρονο.
ποιος θα ασχολουνταν με 35 ευρω το χρονο αν ολα τα παραπανω που ανεφερα ηταν στις τιμες των προ 3 ετων (σημειωτεο οτι με τον ιδιο προχειρο υπολογισμο ολα τα παραπανω κοστιζουν κανα 2000 ευρω συν στην τσεπη μας και αν υπολογισεις και τις μειωσεις των μισθων ειναι κανα 5χιλ διαφορα)
αυτα τα πληρωνουμε και τα πληρωνεις (αλλο που δεν το καταλαβες ακομα)λογω της καταρευσης των εσοδων
και για αυτο δεν χρειαζεται μαστερ αλλα δημοτικο...(αρχιζω να πιστευω οτι καποιοι δεν το τελειωσαν η το τελειωσαν και αυτο με τον ελληνικο τροπο...βυσματικα)
panorano

Re: Απ: Τιμη υγραεριου,αισχροκερδια η οχι?

Δημοσίευσηαπό maevius » Σάβ 11 Αύγ, 2012 08:49

panorano έγραψε:
maevius έγραψε:
runner έγραψε:Εγώ ξέρω ότι επί 15 μέρες που γέμιζα στον Αρχάγγελο Πρεβέζης το αυτ/το πετούσε και με το που γύρισα στην Αθήνα είναι σαν να σέρνω και μια άγκυρα πίσω μου....και δεν με χαλούσε που γέμιζα με 0,77 εώς 0,80 και στην Αθήνα με 0,87....

Φυσικα και δεν σε χάλασε αφού δεν σε νοιάζει ρε αχάριστε το ότι έτσι καστρέφεται η παγκόσμια οικονομία και καταρρεει το χρηματοπιστωτικό σύστημα...........ποιος νοιάζεται για την τσέπη σου και για το αν πάει καλά το αυτοκίνητο σου;;;;;;;;.......... Πως θα πληρώσει τωρα ο ακριβος πρατηριούχος τους υπαλλήλους και τους φόρους του βρε;;;;;;;;;;

το οτι εδω και 2 χρονια το υγραεριο δεν ειχε εφκ και τ ο πληρωνες 0,60 δεν το θυμασαι???
το οτι εδω και 2-3 χρονια η βενζινη και το πετρελαιο ειχαν 200 ευρω εφκ/τονο αντι για 700 που εχουν τωρα και τα πληρωνες κατω απο ευρω δεν το θυμασαι?
το οτι εδω και 3 χρονια το θερμανσης δεν ειχε εφκ και το πληρωνες 0.60 δεν το θυμασαι?
το οτι εδω και 3 χρονια η kw στη ΔΕΗ ειχε 0.009 και φετος θα φτασει 0.022 δεν το εχεις παρει χαμπαρι?
ολα αυτα δεν ανεβηκαν λογω υστερησης δημοσιων εσοδων η λογω φοροδιαφυγης, η λογω λαθρεμποριας?
αλλα οχι ολα αυτα ο maevius δεν τα πληρωνει γιατι εχει βρει υγραεριο με 0,025 φθηνοτερο
για να κανω ενα προχειρο υπολογισμο...(πιστευω να κανουμε ολοι τα ιδια μαθηματικα)\
ενα αυτοκινητο με μεση καταναλωση 7λτ/100 που κανει 20000χλ το χρονο θελει 1400λτ υγραεριο
ποιος θα ασχολουνταν με 35 ευρω το χρονο αν ολα τα παραπανω που ανεφερα ηταν στις τιμες των προ 3 ετων (σημειωτεο οτι με τον ιδιο προχειρο υπολογισμο ολα τα παραπανω κοστιζουν κανα 2000 ευρω συν στην τσεπη μας και αν υπολογισεις και τις μειωσεις των μισθων ειναι κανα 5χιλ διαφορα)
αυτα τα πληρωνουμε και τα πληρωνεις (αλλο που δεν το καταλαβες ακομα)λογω της καταρευσης των εσοδων
και για αυτο δεν χρειαζεται μαστερ αλλα δημοτικο...(αρχιζω να πιστευω οτι καποιοι δεν το τελειωσαν η το τελειωσαν και αυτο με τον ελληνικο τροπο...βυσματικα)

Και.....συνεχιζει απτοητος.......
Το κερδος παραπανω του πρατηριουχου απο την διαφορα 2,5 λεπτων ανα λιτρο δεν ειδα γραμμενη (γιατι αραγε;;;;;μηπως μας περνανε μερικοι για ηληθιους;;;;) αν βαζει πχ σε 200 αυτοκινητα την ημερα...... 30 λιτρα μεσο ορο 2,5 Χ 30 =75 λεπτα Χ 200= 150 ευρω επιπλεον κερδος την ημερα!!!!!!!!!! Επι 300 ημερες τον χρονο 45.000 ευρω !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!....ειπε κανεις τιποτα;;;;;;;;
Απλα μαθηματικα δημοτικου.....που γνωριζουμε ολοι αλλα μερικοι τα χρησιμοποιουν οταν τους βολευει...........

Εγω μπορει να ειμαι γραφικος που το κανω για 35 ευρω το χρονο ο πρατηριουχος που το κανει ομως που το κανει τι ειναι;;;;;;;;; Στηλοβατης της οικονομιας η κατι αλλο;;;;; Τα συμπερασματα δικα σας.
OPEL INSIGNIA 1,8 (2009) με Zavoli
ΟPEL CORSA C 1.4 (2003) με Prins silverline
Άβαταρ μέλους
maevius

Δημοσιευσεις: 928

Δημοσίευσηαπό panorano » Σάβ 11 Αύγ, 2012 09:14

maevius έγραψε:
panorano έγραψε:
maevius έγραψε:

Το κερδος παραπανω του πρατηριουχου απο την διαφορα 2,5 λεπτων ανα λιτρο δεν ειδα γραμμενη (γιατι αραγε;;;;;μηπως μας περνανε μερικοι για ηληθιους;;;;) αν βαζει πχ σε 200 αυτοκινητα την ημερα...... 30 λιτρα μεσο ορο 2,5 Χ 30 =75 λεπτα Χ 200= 150 ευρω επιπλεον κερδος την ημερα!!!!!!!!!! Επι 300 ημερες τον χρονο 45.000 ευρω !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!....ειπε κανεις τιποτα;;;;;;;;
Απλα μαθηματικα δημοτικου.....που γνωριζουμε ολοι αλλα μερικοι τα χρησιμοποιουν οταν τους βολευει...........

Εγω μπορει να ειμαι γραφικος που το κανω για 35 ευρω το χρονο ο πρατηριουχος που το κανει ομως που το κανει τι ειναι;;;;;;;;; Στηλοβατης της οικονομιας η κατι αλλο;;;;; Τα συμπερασματα δικα σας.

τα μεγεθη που δινεις ειναι εκτος πραγματικοτητας!
ο μεσος ορος του συνολου των καυσιμων της ελλαδας ειναι 1100 κυβικα ανα πρατηριο και εσυ μου βγαζεις 2200 κυβικα ανα πρατηριο μονο το υγραεριο
αλλα ενταξει maevius εισαι συγχωρησε..
ας κανουμε μια αναλυση αυτου του (εξωπραγματικου)45000χιλ ομως...
23% φπα=10000 περιπου ειναι το φπα
30% φορος εισοδηματος(υψηλη κλιμακα)=11500 ευρω
περαιωση 1% του τζιρου στα 2200 κυβικα που ειπες εσυ ειναι περιπου 2000 ευρω
συνολικα δηλαδη 23500 αμεσοι φοροι
το νουμερο που λες δεν ισχυει αλλα το δεχομαι για να σου αποδειξω τι θα πει δημοσια εσοδα και ποσο παρακατω θα ηταν ολοι οι εφκ αν πληρωνονταν...
panorano

Δημοσίευσηαπό maevius » Σάβ 11 Αύγ, 2012 09:47

panorano έγραψε:
maevius έγραψε:
panorano έγραψε:
maevius έγραψε:

τα μεγεθη που δινεις ειναι εκτος πραγματικοτητας!
ο μεσος ορος του συνολου των καυσιμων της ελλαδας ειναι 1100 κυβικα ανα πρατηριο και εσυ μου βγαζεις 2200 κυβικα ανα πρατηριο μονο το υγραεριο
αλλα ενταξει maevius εισαι συγχωρησε..
ας κανουμε μια αναλυση αυτου του (εξωπραγματικου)45000χιλ ομως...
23% φπα=10000 περιπου ειναι το φπα
30% φορος εισοδηματος(υψηλη κλιμακα)=11500 ευρω
περαιωση 1% του τζιρου στα 2200 κυβικα που ειπες εσυ ειναι περιπου 2000 ευρω
συνολικα δηλαδη 23500 αμεσοι φοροι
το νουμερο που λες δεν ισχυει αλλα το δεχομαι για να σου αποδειξω τι θα πει δημοσια εσοδα και ποσο παρακατω θα ηταν ολοι οι εφκ αν πληρωνονταν...

Ρε συ πλακα κανεις;;;;; το μεγεθος του παραδειγματος σε πειραξε; Δηλαδη αν βγαζει επιλεον 15.000 τον χρονο και οχι 45.000 και τα 6.000 ειναι καθαρα απο τα 2,5 λεπτα επιπλεον το λιτρο που πουλαει δεν ειναι αισχροκαιδεια;;;;;;;;; Με αυτα ζουν οικογενειες εναν ολοκληρο χρονο..........
Αλλα επειδη με αυτα που λες εχεις σχεση με τα καυσιμα (ειτε πρατηριουχος ειτε κατι αλλο)

Να κανουμε αιτημα στην εκκλησια να βγαλει μια γιορτη του Αγιου πρατηριουχου και να κανουμε και ερανο να τους βοηθησουμε.....
Μαθε να ακους και οχι να αγορευεις
Ε Λ Ε Ο Σ........
Συνεχισε. Ετσι και αλλιως δεν συμφωνει κανενας μαζι σου ....η στραβος ειναι ο γυαλος η στραβα αρμενιζεις. Παρτο αποφαση κανεις λαθος ......ναι....εσυ.....(ειτε ηθελημενα ειτε οχι). Συγνωμη κιολας που θελουμε να φουλαρουμε φθηνοτερα και να υπαρχει ανταγωνισμος ωστε να πεφτουν οι τιμες. Εκτος αν θεωρεις οτι ολοι εδω μεσα ειναι κατωτερου επιπεδου απο εσενα η απλα ηληθιοι.......
Τελευταία επεξεργασία από maevius και Σάβ 11 Αύγ, 2012 10:13, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
OPEL INSIGNIA 1,8 (2009) με Zavoli
ΟPEL CORSA C 1.4 (2003) με Prins silverline
Άβαταρ μέλους
maevius

Δημοσιευσεις: 928

Δημοσίευσηαπό tasoshunter » Σάβ 11 Αύγ, 2012 10:13

Φιλε Panorano παρακολουθω τη συζητηση αρκετο καιρο και ομολογω οτι η συμπεριφορα σου ειναι ανεξηγητη!!!!!!
Τελικα τι εισαι? Πρατηριουχος υγρων καυσιμων?
Μηπως στελεχος της κυβερνησης? να με συγχωρεις για το υφος μου αλλα δεν μπορω να καταλαβω την επιμονη σου πανω στο θεμα?
ας αφησουμε τα μιγματα και οπου αλλου εχει παει η συζητηση και απαντησε μου ειλικρινα σε παρακαλω δεν θεωρεις οτι υπαρχει υπερβολικο κερδος στις τιμες του υγραεριου
καθως και κοινη πολιτικη τιμων των πρατηριων αυτη τη στιγμη στην Ελλαδα?
Αν το κερδος που βαζουν στο λιτρο του αεριου το βαζανε στην τιμη της αμολυβδης ξερεις που θα πηγαινε η τιμη?
Αλλα να σου πω τι συμβαινει? αμολυβδη πουλαει ολη η Ελλαδα ενω αεριο ουτε το 1/10 των πρατηριων, η κανω λαθος? αυτο λεει πολλα πιστευω.
η διαφορα 32 λεπτων στο λιτρο απο το φθηνοτερο πρατηριο μεχρι το ακριβοτερο πως εξηγειται? μηπως ολα τα φθηνα πρατηρια ειναι κλεφτες η νοθευουν το μιγμα?
αστο φιλε δεν υπαρχει απαντηση και η μονη εξηγηση ειναι μια εκμεταλευση και αισχροκερδια!!!!
θελει λυση ο ελληνας? υπαρχει!!!! θυμαμαι παλια τους τουριστες που ερχοταν οταν ηθελαν να φανε κοιτουσαν παντα τον καταλογο εξω απο καθε μαγαζι και οπου τους αρεσε πηγαιναν και εμεις τους κοροιδευαμε.
θα μου πεις τοτε δεν υπηρχαν πολλες ταβερνες με αναρτημενους καταλογους τιμων εξω απο το καταστημα.
ελα ομως που εχει ο καιρος γυρισματα οπως λεει και ενα γνωστο τραγουδι και σημερα οχι μονο καταλογους εχουν απο εξω οι ταβερνες αλλα και προσφορες και κραχτες!!!!
αν ο καθενας μας λοιπον αφιερωσει λιγο χρονο στο να ψαξει να βρει το φθηνοτερο πρατηριο εστω και για μισο λεπτο (και δεν ειναι υπερβολη αυτο που λεω) σε συνδιασμο με το οτι γινονται ολο και περισσοτερα ελα να μου πεις σε εξι μηνες απο τωρα που θα παει η τιμη του λιτρου.
φυσικα θα μου πεις οτι υπαρχει και ο παραγοντας κρατος εταιριες εφορια μεταφορικα και οτι αλλο θελεις που επηριαζουν την τελικη τιμη του λιτρου αλλα πιστεψε με αυτο ειναι το μισο του προβληματος και ισως και πιο λιγο.
το υπολοιπο εξαρταται απο το τελικο σημειο πωλησης και για τους λογους που προανεφερα γινεται οτι γινεται αυτη τη στιγμη στην ελλαδα.
και δεν ειναι μονο το αεριο για να μην μου πεις οτι εχω προκαταληψη με τα πρατηρια ειναι η εστιαση ο τουρισμος η παροχη υπηρεσιας και πολλα ακομη.
αλλα ολα με την κριση που ηρθε (και δεν χαιρομαι καθολου για αυτο) θα παρουν το δρομο τους σιγα σιγα και ευχομαι να μην υπαρχουν κλαδοι που θα καταστραφουν.
ηδη ο κλαδος των πρατηριων υγρων καυσιμων βαλλεται και εχουν κλεισει αρκετα απο αυτα. δεν ειναι αυτος ενας σοβαρος λογος ωστε να εκμεταλευθουν σωστα το αεριο
ενα φθηνο καυσιμο μεταφορας (για οσο καιρο θα ειναι φθηνο ακομη θελω να πιστευω 4-5 χρονια) και να δουλεψουν παραπανω?
παλι θα μου πεις οτι υπαρχει μεγαλο κοστος εγκαταστασης δεξαμενων αλλα και εδω πιστευω οτι με καλες τιμες και προβολη του νεου(για την ελλαδα) καυσιμου θα υπαρχουν κερδη για ολους.
συγγνωμη αν σε κουρασα η αν σε προσβαλλα καπου αλλα θεωρω οτι ετσι ακριβως εχει η κατασταση φιλε μου!!!! ειναι η προσωπικη μου γνωμη και πιστευω και πολλων αλλων!!!!!
Fiat Grande Punto - Elpigaz με Jlm 70000 +
tasoshunter

Δημοσιευσεις: 276

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τιμή υγραερίου - πληροφορίες για πρατήρια

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 68 επισκέπτες