Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

BRC ή PRINS (με βαρομετρο την καταναλωση)

Ξέρουμε ότι σας αρέσουν - τις μαζέψαμε όλες μαζί λοιπόν!

Re: BRC ή PRINS (με βαρομετρο την καταναλωση)

Δημοσίευσηαπό Qgas » Σάβ 28 Ιούλ, 2012 02:39

geosar έγραψε:Πηρα τηλ σε εσας και συναδελφος σου μου ειπε οτι τα silverline εχουν μπεκ ιδιας αποδοσης με τα "καλα" Keihin

με τη διαφορα τους στο υλικο κατασκευης! Ετσι μου δικαιολογεισε την διαφορα των 350 περιπου ευρω μεταξυ των μπεκ..

Δεν θυμαμαι καλα αν μου ειπε οτι κατασκευασμενα απο πλαστικο αλλα σιγουρα ανεφερε τη λεξη για την "φθηνη" εκδοση του silverline και σιγουρα ανεφερε τη λεξη σιδερο για την "ακριβη"(+350) εκδοση!

Εαν καπου κανω λαθος παρακαλω διορθωσε με και εξηγησε μου που οφειλεται η διαφορα τιμης(για το προιον silverline) που μου ανεφερε ο συναδελφος σου (οσον αφορα τα μπεκ).

Σε μας δεν θα σου έλεγε κάποιος για πλαστικά PRINS μπεκ , έχουν διάφορα στο υλικό κατασκευής με διαφορετικό πλαστικό περίβλημα και φύσες , απο τα ΚΕΙΗΙΝ αλλα σχεδιαστικά και ποιοτικά ειναι τα ίδια με τα ΚΕΙΗΙΝ αφού κατασκευάζονται απο αυτην , άλλωστε διακρίνεται στις φωτο η διάφορα τιμής του κιτ ειναι σε αυτο το λόγο και μόνο , μια 4αρα μπεκιερα Prins έχει 250 ευρω και μια keihin 550 σε εμάς η στο eBay !! Το υπόλοιπο κιτ ειναι άκριβως το ιδιο και η απόδειξη ειναι εδω μεσα κοίτα πόσες εγκαταστάσεις και σε τι αυτοκίνητα ΔΟΥΛΕΟΥΝ άνετα με το silver line των 1280 ευρώ η εδω https://www.facebook.com/PRINS.QGAS
QGAS LPG CENTER ATHENS
http://www.qgas.gr
210 9420594
Αμφιθεας και Ορφέως 45 Παλαιό Φάληρο
Άβαταρ μέλους
Qgas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2696

Δημοσίευσηαπό Qgas » Σάβ 28 Ιούλ, 2012 02:51

harmim έγραψε:Παιδια , μιας και το θιξατε το θεμα μπορει καποιος να μου πει το συστημα της vialle ποσο εξτρα καταναλωση εχει σε σχεση με τη βενζινη?
Επισης στα 4ης γενιας οταν λετε οτι καιει και βενζινη, για τί ποσοστο μιλαμε?δηλαδη ανα 100χλμ οδηγησης ποσο βενζινη απαιτειται περιπου?

Σε prins δεν υπάρχει καθολου κατανάλωση βενζίνης μόνο στο ξεκίνημα μέχρι να φτάσει η θερμοκρασία στους 40 βαθμούς η έξτρα κατανάλωση λίτρων καυσίμου σε σχέση λίτρων βενζίνης κυμαίνεται μεταξύ 10-15 %
QGAS LPG CENTER ATHENS
210 9420594
Άβαταρ μέλους
Qgas
Εγκαταστάτης

Δημοσίευσηαπό Qgas » Σάβ 28 Ιούλ, 2012 02:58

odys2008 έγραψε:Με vialle lpfi έχω +20% και με σωστά μπεκ για το αμάξι μου και τα μίγματα είναι εκεί που πρέπει

Δεν μπορώ να καταλάβω πως πετυχαίνετε χαμηλότερες καταναλώσεις χωρίς να στεγνώνετε τα μοτέρ

Σε αμεσου ψεκασμου μοτέρ ; Γιατι αν ειναι έμμεσου ψεκασμου μοτέρ δεν σε βοηθα ο υγρός ψεκασμός σε οικονομία η λιγότερη κατανάλωση , ούτε έχει κανά μπεκ της προκοπής η vialle τύπου keihin
, τι έννοεις να στεγνώσει μοτέρ ένα μοτέρ στεγνώνει μονο απο φτωχο μείγμα άσχετα αν έχει υγρο η αέριο ψεκασμο ,

Εμείς έχουμε υγρο ψεκασμο σαν εταιρία , με εργοστασιακά κιτ για αμεσο ψεκασμο , δεν βάζουμε όμως υγρο σε αυτοκίνητα με έμμεσο ψεκασμο ειναι ισαν να βάζεις σε FIat panda 20αρες ζάντες απο Tuareg και θέλεις να πηγαίνει καλα !!
QGAS LPG CENTER ATHENS
210 9420594
Άβαταρ μέλους
Qgas
Εγκαταστάτης

Δημοσίευσηαπό geosar » Σάβ 28 Ιούλ, 2012 10:53

QGas ευχαριστω για την απαντηση οσον αφορα τα μπεκ.

Ησουν πληρως κατατοπιστικος!
geosar

Δημοσιευσεις: 17

Δημοσίευσηαπό spyrosgr » Κυρ 29 Ιούλ, 2012 13:19

σε αυτό και εγώ είμαι σύμφωνος
αν έχω μοτέρ με μπεκ άμεσου ψεκασμού (δηλαδή αν δεν κάνω λάθος μιλάμε για μπεκ μέσα στον κύλινδρο και όχι στην εισαγωγή ) το να βάλω αέριο με μπεκ στην εισαγωγή είναι λάθος η μάλλον δεν έχεις και χάνεις το όφελος του άμεσου ψεκασμού
γυρνάς το μοτέρ μια γενιά πίσω

τουλάχιστον έτσι το βλέπω κάνω λάθος ?

υπάρχει όμως αέριο με μπεκ στον κύλινδρο ?
και η βενζίνα τέλος ?
τι κάνεις με τα μπεκ της βενζίνας?
spyrosgr

Δημοσιευσεις: 10

Δημοσίευσηαπό odys2008 » Δευτ 30 Ιούλ, 2012 14:58

qgas έγραψε:
odys2008 έγραψε:Με vialle lpfi έχω +20% και με σωστά μπεκ για το αμάξι μου και τα μίγματα είναι εκεί που πρέπει

Δεν μπορώ να καταλάβω πως πετυχαίνετε χαμηλότερες καταναλώσεις χωρίς να στεγνώνετε τα μοτέρ

Σε αμεσου ψεκασμου μοτέρ ; Γιατι αν ειναι έμμεσου ψεκασμου μοτέρ δεν σε βοηθα ο υγρός ψεκασμός σε οικονομία η λιγότερη κατανάλωση , ούτε έχει κανά μπεκ της προκοπής η vialle τύπου keihin
, τι έννοεις να στεγνώσει μοτέρ ένα μοτέρ στεγνώνει μονο απο φτωχο μείγμα άσχετα αν έχει υγρο η αέριο ψεκασμο ,

Εμείς έχουμε υγρο ψεκασμο σαν εταιρία , με εργοστασιακά κιτ για αμεσο ψεκασμο , δεν βάζουμε όμως υγρο σε αυτοκίνητα με έμμεσο ψεκασμο ειναι ισαν να βάζεις σε FIat panda 20αρες ζάντες απο Tuareg και θέλεις να πηγαίνει καλα !!

Σε μοτέρ k4m της renault έχω vialle. Έμμεσου ψεκασμού. Η vialle μια χαρά μπεκ siemens deka II έχει. Αμαν πια με αυτά τα keihin. Εξήγηση σωστή όμως δεν έχω δει, το vialle ακολουθεί πιστά τους ψεκασμούς του μαμά εγκεφάλου, και με τσεκαρισμένα σωστά μίγματα έχω +20%. Πως γίνεται χωρίς να γίνεται φτωχότερο το μίγμα γενικότερα να πέφτει κάτω από αυτό το ποσοστό η κατανάλωση? Όταν θερμοδυναμικά το lpg έχει 23% λιγότερη ενέργεια ανά λίτρο? Μήπως επειδή το lpg ψεκάζεται σε αέρια μορφή καταλαμβάνει στον θάλαμο καύσης πολλαπλάσιο όγκο σε σχέση με την βενζίνη ή το υγρό lpg? Οπότε και έχουμε φυσικά μειωμένη απόδοση αφού έχουμε ικανότητα να κάψουμε λιγότερο lpg λόγω μειωμένης ποσότητας οξυγόνου?

Τώρα γιατί έχεις δέσει κόμπο ότι ο υγρός δουλεύει σωστά μόνο σε άμεσο ψεκασμό δεν μπορώ να το καταλάβω. Τεχνικά πες μου έναν λόγο που δεν μπορεί να δουλέψει σωστά, άσε τα άσχετα παραδείγματα με τις ζάντες μιλας με μηχανικό πολυτεχνείου.
odys2008

Δημοσιευσεις: 125

Δημοσίευσηαπό Qgas » Δευτ 30 Ιούλ, 2012 21:02

odys2008 έγραψε:
qgas έγραψε:
odys2008 έγραψε:
Σε μοτέρ k4m της renault έχω vialle. Έμμεσου ψεκασμού. Η vialle μια χαρά μπεκ siemens deka II έχει. Αμαν πια με αυτά τα keihin. Εξήγηση σωστή όμως δεν έχω δει, το vialle ακολουθεί πιστά τους ψεκασμούς του μαμά εγκεφάλου, και με τσεκαρισμένα σωστά μίγματα έχω +20%. Πως γίνεται χωρίς να γίνεται φτωχότερο το μίγμα γενικότερα να πέφτει κάτω από αυτό το ποσοστό η κατανάλωση? Όταν θερμοδυναμικά το lpg έχει 23% λιγότερη ενέργεια ανά λίτρο? Μήπως επειδή το lpg ψεκάζεται σε αέρια μορφή καταλαμβάνει στον θάλαμο καύσης πολλαπλάσιο όγκο σε σχέση με την βενζίνη ή το υγρό lpg? Οπότε και έχουμε φυσικά μειωμένη απόδοση αφού έχουμε ικανότητα να κάψουμε λιγότερο lpg λόγω μειωμένης ποσότητας οξυγόνου?

Τώρα γιατί έχεις δέσει κόμπο ότι ο υγρός δουλεύει σωστά μόνο σε άμεσο ψεκασμό δεν μπορώ να το καταλάβω. Τεχνικά πες μου έναν λόγο που δεν μπορεί να δουλέψει σωστά, άσε τα άσχετα παραδείγματα με τις ζάντες μιλας με μηχανικό πολυτεχνείου.

Δυστυχώς οι μηχανικοί, και οι καθηγητές των πανεπιστημίων έφεραν αυτή τη χώρα στην κατάσταση που βρίσκεται σήμερα διότι απο θεωρία ειμαστε φουλ απο πράξη καμία ιδέα δεν έχουμε αυτοι που μας κυβερνούν δεν μπορούν να τρέξουν ουτε ένα περίπτερο,

στα συστήματα της prins δεν ψεκάζουν στο περίπου αλλα όπως λες ακριβώς το ιδιο με τους ψεκασμούς της βενζίνης του αυτοκινήτου, και με τσεκαρισμενα σωστά μιγματα έχουν 10-15 % παραπάνω καταναλωση από τα λιτρα βενζίνης , μιλάμε για autogas μειγμα προπανίου βουτανίου , δεν έχουμε δέσει κόμπο τίποτα ο υγρος ψεκασμός σε μοτερ μη αμεσου ψεκασμου ( δηλαδη με ξεχωριστά μπεκ) εχεί ακομα πολλα προβληματα λειτουργιας σε πολλα αυτοκίνητα , ψυχρες εκκινησεις αργες αλλαγες και αρκετες δυσλειτουργιες που ο αεριος δεν εχει, αλλαζει όταν προκειτε για τα αμεσο ψεκασμο οπου το ψεκασμο τον κανουν τα μπεκ της βενζινης !! ( ασε το χιλιάρικο παραπανω του κόστους )

σε σχεση με το προηγουμενο θεμα σας παραθετω τις παρακατω φωτο για τα μπεκ της PRINS και της KEIHIN

Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
QGAS LPG CENTER ATHENS
210 9420594
Άβαταρ μέλους
Qgas
Εγκαταστάτης

Δημοσίευσηαπό hlias » Δευτ 30 Ιούλ, 2012 21:15

odys2008 έγραψε:
qgas έγραψε:

Σε μοτέρ k4m της renault έχω vialle. Έμμεσου ψεκασμού. Η vialle μια χαρά μπεκ siemens deka II έχει. Αμαν πια με αυτά τα keihin. Εξήγηση σωστή όμως δεν έχω δει, το vialle ακολουθεί πιστά τους ψεκασμούς του μαμά εγκεφάλου, και με τσεκαρισμένα σωστά μίγματα έχω +20%. Πως γίνεται χωρίς να γίνεται φτωχότερο το μίγμα γενικότερα να πέφτει κάτω από αυτό το ποσοστό η κατανάλωση? Όταν θερμοδυναμικά το lpg έχει 23% λιγότερη ενέργεια ανά λίτρο?
η μιξη 2 αεριων ειναι πιο σωστη απο ενα αεριο και ενα υγρο, λογο περισσοτερων οκτανιων του υγραεριου ο εγκεφαλος στα σημερινα αυτοκινητα δινει και μεγαλυτερο αβανς.
Μήπως επειδή το lpg ψεκάζεται σε αέρια μορφή καταλαμβάνει στον θάλαμο καύσης πολλαπλάσιο όγκο σε σχέση με την βενζίνη ή το υγρό lpg? Οπότε και έχουμε φυσικά μειωμένη απόδοση αφού έχουμε ικανότητα να κάψουμε λιγότερο lpg λόγω μειωμένης ποσότητας οξυγόνου?
η ποσοτητα του αερα στον θαλαμο καυσης ειναι σταθερη και εξαρτατε μονο απο το ανοιγμα της πεταλουδας γκαζιου

ο υγρος ψεκασμος ειναι περριτο εξοδο σε κινητηρες εμμεσου ψεκασμου, αυτους μπορει να τους διαχειριστει σχεδον τελεια και ο αεριος ψεκασμος.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

Δημοσίευσηαπό odys2008 » Δευτ 30 Ιούλ, 2012 23:00

Και όμως ο υγρός ψεκασμός είναι καλύτερη επιλογή για turbo είτε είναι άμεσου είτε έμμεσου λόγω της πίεσης της τουρμπίνας την οποία παντα πρέπει να ξεπερνάει η πίεση του πνεύμονα. Όπως και τα αέριου έχουν θέμα στις χαμηλές θερμοκρασίες γιατί δεν μπορεί δώσει αρκετή πίεση η δεξαμενή για να φτάσει το υγραέριο στον πνεύμονα.

Τα προβλήματα που αναφέρεις κυρίως υπαρχουν στο icom.

Σε close loop ο εγκέφαλος ούτως η άλλως δίνει μεγάλο avance περίπου 40 μοίρες για οικονομία. Οπότε το μεγαλύτερο avance σε κάποια ορια το δίνει ο εγκέφαλος σε wot. Σε wot να είμαστε το πολύ 3% στον χρόνο οδήγησης.

Σε υγρό ψεκασμό ο αέρας της εισαγωγης ψύχεται κατά 30 βαθμούς περίπου αυξάνοντας την θερμοδυναμικη απόδοση λόγω της αεριοποίησης του καυσίμου.

Πάντως καταλαβαίνεις ότι κάτι εξακολουθεί να μην βγαίνει? Για να δώσει την ίδια ισχύ το lpg πρέπει να κάψει 23% παραπάνω λίτρα σε σχέση με την βενζίνη. Αν μιλούσαμε για αλλιώς ρυθμισμένο κινητήρα(μεγαλύτερη συμπίεση, άλλο χάρτη προπορίας) θα δεχόμουν ότι έχει καλύτερη απόδοση.
odys2008

Δημοσιευσεις: 125

Δημοσίευσηαπό hlias » Δευτ 30 Ιούλ, 2012 23:19

στα τουρμπο η μεγιστη πιεση ειναι 0.7-0.8 bar εμεις εχουμε +1 bar αναλογα με το συστημα υγραεριου, για τις χαμηλες θερμοκρασιες και την πιεση σκεψου στην βουλγαρια και στην πολωνια με -βαθμους εχουν προβλημα? τα σημερινα αυτοκινητα εχουν αλλο χαρτη αβανς αναλογα με την ποιοτητα του καυσημου, η αποδοση με το αεριου ψεκασμου ειναι χαμηλοτερη απο της βενζινης.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Συγκρίσεις συστημάτων

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 9 επισκέπτες