Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

BRC ή PRINS (με βαρομετρο την καταναλωση)

Ξέρουμε ότι σας αρέσουν - τις μαζέψαμε όλες μαζί λοιπόν!

Re: BRC ή PRINS (με βαρομετρο την καταναλωση)

Δημοσίευσηαπό gakost » Τετ 25 Ιούλ, 2012 14:34

dathens έγραψε:Εγω που καθημερινά έχω και τα δυο σύστηματα σε χρήση έχει όντως διάφορα το prins περίπου 7-10% χαμηλότερη κατανάλωση απο το brc αλλα υπάρχει εξήγηση λόγω των μπεκ της ΚΕΙΗΙΝ που είναι τα καλύτερα στον κόσμο για υγραεριο και αυτο πληρώνεις !!

Και στα δυο αμάξια έχω μπουζι LPG ΒΟSCH και ελέγχω συχνά την πίεση και τα μείγματα σε σχέση με την βενζίνη ( στο ford o μηχανικός μου εγκαθιστά brc ) και στο μερσεντες η QGAS ?.....

όσο και να προσπάθησε ο μηχανικός μου να μειώσει τη κατανάλωση δεν μπόρεσε στο BRC που ειναι στάνταρ στο + 20-22 % ενω στο PRINS με τέλεια trims η διάφορα ειναι +10-12 %

Φυσικα δεν γνωρίζω άλλο brc πλην του sequent 24 με την κλασική παράλληλογραμμη μπεκιερα..

Να σου θυμίσω όμως 2 πολύ πολύ μικρές διαφορές:
1) ΔΕΝ έχει καμιά σχέση μηχανικά και από άποψη τεχνολογίας το Mercedes ML με το Ford Conect
2) Το φορτηγάκι το χρησιμοποιούν σύμφωνα με αυτά που έχει πει και οι υπάλληλοι σου που του πίνουν το αίμα σε κάθε ευκαιρία σε αντίθεση με το SUV που πιστεύω το χρησιμοποιείς μόνο εσύ.
-----------------------------------------------------------------------------
Απλά να πω στον φίλο που ρώτησε ότι υπάρχουν και άλλα συστήματα που δουλεύουν απροβλημάτιστα και αν θέλει να περάσει μια ματιά από το showroom, έχει και καλές μετατροπές και κακές και πολλά διαφορετικά συστήματα από διάφορους εγκαταστάτες
gakost

Δημοσιευσεις: 1038

BRC ή PRINS (με βαρομετρο την καταναλωση)

Δημοσίευσηαπό Qgas » Τετ 25 Ιούλ, 2012 23:18

LPGas έγραψε:Καλό θα ήταν επίσης να δημοσιευτούν κάποιες τεχνικές πληροφορίες-χαρακτηριστικα που να αποδεικνύουν στο κατά πόσο τα μπεκ του VSI είναι ίδια σε ποιότητα και απόδοση με του Silverline. Έχει γραφθεί ότι τα μπεκ του Silverline είναι το ίδιο ποιοτικά και ίσως καλύτερα από του VSI, γεγονός που έρχεται σε αντίθεση με τα γραφόμενα της ίδιας της εταιρίας.
http://www.prinsautogasuk.co.uk/SilverLine/index.html

The system uses some of the same high quality components of Prins VSI, however to reduce cost the injectors are different.
The end results is an entry level budget LPG system, leveraging Prins's reknowned technology but will reduce cost savings & high end performance when compared to the Keihin Injectors of the Prins VSI system.

Έχετε λάθος πληροφόρηση κύριε Γκέκα το site αυτο είναι του Βρετανού εισαγωγεα (πχ σαν του δικού μας εδω FGAS Φαρμάκης ΑΕ ) και όχι της PRINS το site της ολλανδικής εταιρίας είναι εδω http://www.prins.eu , το αγγλικό λοιπόν site μιλά για το προηγούμενο μοντέλο που καταργήθηκε με τα rail μπεκ εδω δείτε να νεα μπεκ Prins By keihin

Εικόνα

Εδω τα προηγούμενα που γράφει ο Άγγλος εισαγωγέας που δεν έχει πρόσβαση στο SILVERLINE 2.0

Εικόνα

Και τα keihin εδώ

Εικόνα
QGAS LPG CENTER ATHENS
http://www.qgas.gr
210 9420594
Αμφιθεας και Ορφέως 45 Παλαιό Φάληρο
Άβαταρ μέλους
Qgas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2696

Δημοσίευσηαπό dathens » Πέμ 26 Ιούλ, 2012 00:22

gakost έγραψε:
dathens έγραψε:Να σου θυμίσω όμως 2 πολύ πολύ μικρές διαφορές:
1) ΔΕΝ έχει καμιά σχέση μηχανικά και από άποψη τεχνολογίας το Mercedes ML με το Ford Conect
2) Το φορτηγάκι το χρησιμοποιούν σύμφωνα με αυτά που έχει πει και οι υπάλληλοι σου που του πίνουν το αίμα σε κάθε ευκαιρία σε αντίθεση με το SUV που πιστεύω το χρησιμοποιείς μόνο εσύ.

-----------------------------------------------------------------------------
Μόνο που τους υπαλλήλους τους πάτησε η κρίση και εδω και 3 μήνες το οδηγώ εγω καθημερινά για 100-120 χιλιόμετρα τη μέρα όσο ελαφρύ και να ναι τό ποδι μου το +20 δεν αλλάζει ο μηχανικός μου που εγκαθιστά το κιτ λέει ότι το μόνο θέμα με την BRC είναι η κατανάλωση !!

Έχω δοκιμάσει τα πάντα όλες τις πιέσεις όλα τα μείγματα στα σωστά long και sort trims και με έλεγχο ψεκασμού και πίσω Λαμδα το + 20 δεν το γλιτώνω και δεν μπορω να κάψω και λίγο βενζίνη ταυτόχρονα γμτ για να το βοηθήσω !!
ml 350 2005 w164 Prins αθάνατο 160.000 km LPG 227.000 συνολικά
dathens

Δημοσιευσεις: 1252

Δημοσίευσηαπό geosar » Πέμ 26 Ιούλ, 2012 11:19

Εν κατακλειδι:

BRC plug and drive: 1280 e με καταναλωση γυρω στο 15%

Prins silverline : 1280 e (με πλαστικα Keihin) και +350 (με σιδερενια) με καταναλωση περιπου ιδια (10-15%)

Συμφωνα με QGAS τα μπεκ (πλαστικα ή σιδερενια) εχουν την ιδια αποδοση ,αλλα προφανως οχι την ιδια αντοχη!!!

Το θεμα με την καταναλωση ειναι ,παντως, σχετικο .... το 10% αυξηση με το 15% αυξηση (δλδ 0,5lt/100 για το αυτοκινητο μου) ειναι θεμα οδηγησης και μαλλον αμεληετα ποσοτητα...
geosar

Δημοσιευσεις: 17

Δημοσίευσηαπό fokion » Πέμ 26 Ιούλ, 2012 17:43

geosar έγραψε:,αλλα προφανως οχι την ιδια αντοχη!!!...

Και ποια ειναι η διαφορά τελικά στην αντοχη

1 χρονος με 10?????
8 με 10???
5 με 10???
ΚΙΑ SPORTAGE 1 - Σύστημα PLATINCA - 100.000 χλμ.
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσιευσεις: 2253

Δημοσίευσηαπό geosar » Πέμ 26 Ιούλ, 2012 18:19

Το συστημα το βαζεις για οσο αντεξει το αυτοκινητο σου

ειτε 2 ειτε 5 ειτε 10 χρονια .... και αν λαβουμε υπόψην την οικονομικη κριση μαλλον παμε για τα 5 και πανω!!

Σχετικη ειναι παντως η αντοχη αλλα πλαστικα...??? νομιζω οτι οποιος επιλεξει PRINS πρεπει να βαλει σιδερενια...

Τι αγοραζουμε (για μακροχρονια χρηση) πλαστικο για να αγορασουμε μπεκ που λειτουργουν καθε μερα αρκετες ωρες και σε αντιξοες συνθηκες λειτουργιας?
geosar

Δημοσίευσηαπό Qgas » Πέμ 26 Ιούλ, 2012 19:03

geosar έγραψε:Εν κατακλειδι:

BRC plug and drive: 1280 e με καταναλωση γυρω στο 15%

Prins silverline : 1280 e (με πλαστικα Keihin) και +350 (με σιδερενια) με καταναλωση περιπου ιδια (10-15%)

Συμφωνα με QGAS τα μπεκ (πλαστικα ή σιδερενια) εχουν την ιδια αποδοση ,αλλα προφανως οχι την ιδια αντοχη!!!

Το θεμα με την καταναλωση ειναι ,παντως, σχετικο .... το 10% αυξηση με το 15% αυξηση (δλδ 0,5lt/100 για το αυτοκινητο μου) ειναι θεμα οδηγησης και μαλλον αμεληετα ποσοτητα...

πλαστικά kehin ποιος σας το ειπε αυτο ? τα prins μπεκ δεν ειναι πλαστικά ειναι ακριβώς το ιδιο υλικο με τα keihin !!
QGAS LPG CENTER ATHENS
http://www.qgas.gr
210 9420594
Αμφιθεας και Ορφέως 45 Παλαιό Φάληρο
Άβαταρ μέλους
Qgas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2696

Δημοσίευσηαπό geosar » Παρ 27 Ιούλ, 2012 11:20

Πηρα τηλ σε εσας και συναδελφος σου μου ειπε οτι τα silverline εχουν μπεκ ιδιας αποδοσης με τα "καλα" Keihin

με τη διαφορα τους στο υλικο κατασκευης! Ετσι μου δικαιολογεισε την διαφορα των 350 περιπου ευρω μεταξυ των μπεκ..

Δεν θυμαμαι καλα αν μου ειπε οτι κατασκευασμενα απο πλαστικο αλλα σιγουρα ανεφερε τη λεξη για την "φθηνη" εκδοση του silverline και σιγουρα ανεφερε τη λεξη σιδερο για την "ακριβη"(+350) εκδοση!

Εαν καπου κανω λαθος παρακαλω διορθωσε με και εξηγησε μου που οφειλεται η διαφορα τιμης(για το προιον silverline) που μου ανεφερε ο συναδελφος σου (οσον αφορα τα μπεκ).
geosar

Δημοσίευσηαπό harmim » Παρ 27 Ιούλ, 2012 19:38

Παιδια , μιας και το θιξατε το θεμα μπορει καποιος να μου πει το συστημα της vialle ποσο εξτρα καταναλωση εχει σε σχεση με τη βενζινη?
Επισης στα 4ης γενιας οταν λετε οτι καιει και βενζινη, για τί ποσοστο μιλαμε?δηλαδη ανα 100χλμ οδηγησης ποσο βενζινη απαιτειται περιπου?
harmim

Δημοσιευσεις: 97

Δημοσίευσηαπό odys2008 » Παρ 27 Ιούλ, 2012 20:20

Με vialle lpfi έχω +20% και με σωστά μπεκ για το αμάξι μου και τα μίγματα είναι εκεί που πρέπει

Δεν μπορώ να καταλάβω πως πετυχαίνετε χαμηλότερες καταναλώσεις χωρίς να στεγνώνετε τα μοτέρ
odys2008

Δημοσιευσεις: 125

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Συγκρίσεις συστημάτων

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 5 επισκέπτες