spyroskos έγραψε:[quote="panorano"
μη λετε οτι σας κατεβαινει στο μυαλο παιδια...για να καταλαβεις τι γινεται με τις εταιρεις χονδρικης κοι τα αυτο στο 2.β
http://oil.gge.gov.gr/wp-content/upload ... 5_2012.pdf
θα μου πεις τωρα οτι δεν εχει για υγραεριο ,αλλα δεν αλλαζει και τιποτα,το ιδιο ισχυει
αυτο που θελω να καταλαβεις ειναι οτι οι τεραστιες αυτες διαφορες των τιμων που βλεπουμε απο πολη σε πολη και απο πρατηριο σε πρατηριο εχουν ηδη διαμορφωθει στο σταδιο των εταιρειων χονδρικης
πχ αττικη η τιμη χονδρικης της αμολυβδης ξεκιναει απο 1.626 και φθανει ως 1.737 ενω η αντιστοιχη τιμη λιανικης ξεκιναει απο 1.631 και φθανει 1.79...
στο συνολο της χωρας η τιμη χονδικης ξεκιναει αποι 1.622 ως 1.809
Εξήγησέ μου εσύ που δε λες ότι σου κατεβαίνει στο μυαλό ένα συγκεκριμένο. Πέρυσι ο Κωτούλας στα Τρίκαλα που έπαιζε ΜΟΝΟΣ του Καρδίτσα - Καλαμπάκα - Τρίκαλα είχε κατέβει καθόλου κάτω από 0,80; Φέτος που ανοίξαν και άλλοι...5 εκεί γύρω και ΔΕ ΣΥΝΝΕΝΟΗΘΗΚΑΝ πως κατέβηκε η τιμή τόσο;Όταν δουλεύει ο ανταγωνισμός...
Μην ψάχνεις για φαντάσματα που δε γνωρίζεις. Η τελική τιμή διαμορφώνεται από τον πρατηριούχο. Η Εταιρία χονδρικής δουλεύει με στάνταρ ποσοστό κέρδους +-λίγο. Αυτός που δεν ελέγχεται είναι ο πρατηριούχος. Εκεί είναι τα φαντάσματα..
Επαναλαμβάνω παραδείγματα ΒΑ Αττική - Αχαϊα. Στον αντίποδα Ιωάννινα, Θεσσαλία, Ημαθία.[/quote]
κατεβασαν οι εταιρειες γιατι ενας απο αυτους (εγω ξερω ποιος) αγοραζει φθηνοτερα απο τον φαρμακη!σιγα σιγα μπηκαν και οι αλλοι στο παιχνιδι...
εχεις πολυ μεγαλο λαθος ,τεραστιο θα ελεγα,αν νομιζεις οτι οι εταιρειες δουλευουν με στανταρ κερδος.
οι εταιρειες δουλευουν στη δυτικη ελλαδα απο 50ευρω ως 175 ευρω τον τονο.
υπαρχουν και τιμολογια με αυτα που σου λεω