Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Τιμή υγραερίου,αισχροκέρδια ή όχι;

Ακριβαίνει το υγραέριο; Τοποθεσία των πρατηρίων LPG; Είναι επαρκές το δίκτυο; Νέα πρατήρια;

Re: Τιμη υγραεριου,αισχροκερδια η οχι?

Δημοσίευσηαπό panorano » Τετ 30 Μάιος, 2012 09:12

spyroskos έγραψε:[quote="panorano"
μη λετε οτι σας κατεβαινει στο μυαλο παιδια...για να καταλαβεις τι γινεται με τις εταιρεις χονδρικης κοι τα αυτο στο 2.β
http://oil.gge.gov.gr/wp-content/upload ... 5_2012.pdf
θα μου πεις τωρα οτι δεν εχει για υγραεριο ,αλλα δεν αλλαζει και τιποτα,το ιδιο ισχυει
αυτο που θελω να καταλαβεις ειναι οτι οι τεραστιες αυτες διαφορες των τιμων που βλεπουμε απο πολη σε πολη και απο πρατηριο σε πρατηριο εχουν ηδη διαμορφωθει στο σταδιο των εταιρειων χονδρικης
πχ αττικη η τιμη χονδρικης της αμολυβδης ξεκιναει απο 1.626 και φθανει ως 1.737 ενω η αντιστοιχη τιμη λιανικης ξεκιναει απο 1.631 και φθανει 1.79...
στο συνολο της χωρας η τιμη χονδικης ξεκιναει αποι 1.622 ως 1.809

Εξήγησέ μου εσύ που δε λες ότι σου κατεβαίνει στο μυαλό ένα συγκεκριμένο. Πέρυσι ο Κωτούλας στα Τρίκαλα που έπαιζε ΜΟΝΟΣ του Καρδίτσα - Καλαμπάκα - Τρίκαλα είχε κατέβει καθόλου κάτω από 0,80; Φέτος που ανοίξαν και άλλοι...5 εκεί γύρω και ΔΕ ΣΥΝΝΕΝΟΗΘΗΚΑΝ πως κατέβηκε η τιμή τόσο;Όταν δουλεύει ο ανταγωνισμός...
Μην ψάχνεις για φαντάσματα που δε γνωρίζεις. Η τελική τιμή διαμορφώνεται από τον πρατηριούχο. Η Εταιρία χονδρικής δουλεύει με στάνταρ ποσοστό κέρδους +-λίγο. Αυτός που δεν ελέγχεται είναι ο πρατηριούχος. Εκεί είναι τα φαντάσματα..
Επαναλαμβάνω παραδείγματα ΒΑ Αττική - Αχαϊα. Στον αντίποδα Ιωάννινα, Θεσσαλία, Ημαθία.[/quote]

κατεβασαν οι εταιρειες γιατι ενας απο αυτους (εγω ξερω ποιος) αγοραζει φθηνοτερα απο τον φαρμακη!σιγα σιγα μπηκαν και οι αλλοι στο παιχνιδι...

εχεις πολυ μεγαλο λαθος ,τεραστιο θα ελεγα,αν νομιζεις οτι οι εταιρειες δουλευουν με στανταρ κερδος.
οι εταιρειες δουλευουν στη δυτικη ελλαδα απο 50ευρω ως 175 ευρω τον τονο.
υπαρχουν και τιμολογια με αυτα που σου λεω
panorano

Δημοσιευσεις: 291

Δημοσίευσηαπό panorano » Τετ 30 Μάιος, 2012 09:15

panorano έγραψε:
spyroskos έγραψε:[quote="panorano"
μη λετε οτι σας κατεβαινει στο μυαλο παιδια...για να καταλαβεις τι γινεται με τις εταιρεις χονδρικης κοι τα αυτο στο 2.β
http://oil.gge.gov.gr/wp-content/upload ... 5_2012.pdf
θα μου πεις τωρα οτι δεν εχει για υγραεριο ,αλλα δεν αλλαζει και τιποτα,το ιδιο ισχυει
αυτο που θελω να καταλαβεις ειναι οτι οι τεραστιες αυτες διαφορες των τιμων που βλεπουμε απο πολη σε πολη και απο πρατηριο σε πρατηριο εχουν ηδη διαμορφωθει στο σταδιο των εταιρειων χονδρικης
πχ αττικη η τιμη χονδρικης της αμολυβδης ξεκιναει απο 1.626 και φθανει ως 1.737 ενω η αντιστοιχη τιμη λιανικης ξεκιναει απο 1.631 και φθανει 1.79...
στο συνολο της χωρας η τιμη χονδικης ξεκιναει αποι 1.622 ως 1.809

Εξήγησέ μου εσύ που δε λες ότι σου κατεβαίνει στο μυαλό ένα συγκεκριμένο. Πέρυσι ο Κωτούλας στα Τρίκαλα που έπαιζε ΜΟΝΟΣ του Καρδίτσα - Καλαμπάκα - Τρίκαλα είχε κατέβει καθόλου κάτω από 0,80; Φέτος που ανοίξαν και άλλοι...5 εκεί γύρω και ΔΕ ΣΥΝΝΕΝΟΗΘΗΚΑΝ πως κατέβηκε η τιμή τόσο;Όταν δουλεύει ο ανταγωνισμός...
Μην ψάχνεις για φαντάσματα που δε γνωρίζεις. Η τελική τιμή διαμορφώνεται από τον πρατηριούχο. Η Εταιρία χονδρικής δουλεύει με στάνταρ ποσοστό κέρδους +-λίγο. Αυτός που δεν ελέγχεται είναι ο πρατηριούχος. Εκεί είναι τα φαντάσματα..
Επαναλαμβάνω παραδείγματα ΒΑ Αττική - Αχαϊα. Στον αντίποδα Ιωάννινα, Θεσσαλία, Ημαθία.

κατεβασαν οι εταιρειες γιατι ενας απο αυτους (εγω ξερω ποιος) αγοραζει φθηνοτερα απο τον φαρμακη!σιγα σιγα μπηκαν και οι αλλοι στο παιχνιδι...

εχεις πολυ μεγαλο λαθος ,τεραστιο θα ελεγα,αν νομιζεις οτι οι εταιρειες δουλευουν με στανταρ κερδος.
οι εταιρειες δουλευουν στη δυτικη ελλαδα απο 50ευρω ως 175 ευρω τον τονο.
υπαρχουν και τιμολογια με αυτα που σου λεω[/quote]

τον πινακα δεν μπηκες στον κοπο να τον κοιταξεις?
panorano

Δημοσίευσηαπό christoi » Τετ 30 Μάιος, 2012 09:36

Μην έχετε τόσο μεγάλες παραθέσεις και χρησιμοποιηστε την σωστά [quote][/quote]
Opel Astra H 1.4 Romano με περισσότερα από 80.000km και λιγότερα από 100.
Άβαταρ μέλους
christoi

Δημοσιευσεις: 600

Δημοσίευσηαπό SteliosProCeed » Τετ 30 Μάιος, 2012 10:20

Kαι για να μην λεμε ο,τι να ναι...Ο νουμερο ενα παραγοντας για την διαμορφωση της τιμης ειναι ο ανταγωνισμος....

Χθες εκκινησε το πρατηριο της revoil στην Λ.Μαρκοπουλου με 0,846 οταν οι αλλοι δυο παρακατω το ειχαν 0,856...Σημερα,οι αλλοι δυο προσαρμοστηκαν αμεσως....0,846,τυχαιο ε????

Επισης σε επισκεψη μου στο μοναδικο πρατηριο της Ναυπακτου,σε ερωτηση στον ιδιοκτητη γιατι πουλαει τοσο ακριβα αφου αγοραζει φτηνα απο τον φαρμακη η απαντηση ηταν μονολεκτικη και παλι....Μονοπωλειο...

Βαζετε ΜΟΝΟ στο φθηνοτερο...
Kia ProCee'd 1400cc + Stargas LPG
Άβαταρ μέλους
SteliosProCeed

Δημοσιευσεις: 135

Δημοσίευσηαπό panorano » Τετ 30 Μάιος, 2012 12:22

SteliosProCeed έγραψε:Kαι για να μην λεμε ο,τι να ναι...Ο νουμερο ενα παραγοντας για την διαμορφωση της τιμης ειναι ο ανταγωνισμος....

Χθες εκκινησε το πρατηριο της revoil στην Λ.Μαρκοπουλου με 0,846 οταν οι αλλοι δυο παρακατω το ειχαν 0,856...Σημερα,οι αλλοι δυο προσαρμοστηκαν αμεσως....0,846,τυχαιο ε????

Επισης σε επισκεψη μου στο μοναδικο πρατηριο της Ναυπακτου,σε ερωτηση στον ιδιοκτητη γιατι πουλαει τοσο ακριβα αφου αγοραζει φτηνα απο τον φαρμακη η απαντηση ηταν μονολεκτικη και παλι....Μονοπωλειο...

Βαζετε ΜΟΝΟ στο φθηνοτερο...

συμφωνω αρκει ο ανταγωνισμος να λειτουργει σε ολα τα σταδια διακινησης.
γιατι αν συννενοουνται τα πρατηρια φαντασου τι γινεται στα διυλιστηρια που ειναι 2,φαντασου τι γινεται στις εταιρειες που ειναι 2-3 και φαντασου τι γινεται στην μεταφορα που εχει κλειστη τιμη.
Τι να σου κανει ο ανταγωνισμος στην λιανικη οταν το προιον ειναι κοπανημενο 3 φορες??
panorano

Δημοσίευσηαπό spyroskos » Τετ 30 Μάιος, 2012 12:54

panorano έγραψε:συμφωνω αρκει ο ανταγωνισμος να λειτουργει σε ολα τα σταδια διακινησης.
γιατι αν συννενοουνται τα πρατηρια φαντασου τι γινεται στα διυλιστηρια που ειναι 2,φαντασου τι γινεται στις εταιρειες που ειναι 2-3 και φαντασου τι γινεται στην μεταφορα που εχει κλειστη τιμη.
Τι να σου κανει ο ανταγωνισμος στην λιανικη οταν το προιον ειναι κοπανημενο 3 φορες??

Θεωρείς λοιπόν ότι ο Λάτσης με το Βαρδινογιάννη έχουν καθημερινό πρωινό καφέ για να ορίσουν τιμές.Δηλαδή, Εταιρίες κολοσσοί που δουλεύουν σα Δημόσιο συννενοούνται..Είσαι γελασμένος. Πράγματι, η μεταφορά είναι κλειστό επάγγελμα, άρα βγαίνει ταρίφα, και δεν υπάρχουν αποκλίσεις.
Οι ψιλικατζήδες είναι αυτοί που κάνουν τέτοια, δηλαδή οι πρατηριούχοι.
Εξήγησέ μου τις τιμές στην Αχαϊα με τη δική σου λογική, και με βάση τον πίνακά σου. Πριν από λίγες μέρες είχαν και οι 4 0,89.Εδώ και 2-3 ημέρες 0,87. Τι έγινε; Οι χονδρέμποροι πούλησαν το ίδιο και δε βγήκε διαφορά ούτε το 0,01 του ευρώ; Ούτε τα τυπικά δεν κρατούν.
Είπες :Τι να σου κανει ο ανταγωνισμος στην λιανικη οταν το προιον ειναι κοπανημενο 3 φορες??
Δηλαδή οι άλλοι κοπανούν και ο πρατηριούχος εισπράττει. Αυτό μας λες. Μήπως είσαι πρατηριούχος;
spyroskos

Δημοσιευσεις: 51

Δημοσίευσηαπό tsopirs » Τετ 30 Μάιος, 2012 15:28

Πρατηριο 15χιλιομετρα απο την δουλεια μου(ροδολιβος σερρων 79.8)..ο αλλος 7km απο το σπιτι μου 89.9...και οι δυο πετρογκαζ..ο ενας γεμισε πριν 10μερες και ο αλλος πριν μια εβδομαδα.λεω την προηγουμενη φορα που εβαλα και σου ειπα για την τιμη μου ειπες η βενζινη εχει 1.85,οταν πεσει θα πεσει και το αεριο..τωρα;;;μου λεει δεν επεσε πολυ και δεν βγαινουμε..ποσο να βαλω;;;την αντλια στην πατ@ρα σου να βαλεις του λεω και σαλτα και .....προτιμω να καψω βενζινη ρε λαμογιο

Sent from my HTC HD2 using Tapatalk 2
Άβαταρ μέλους
tsopirs

Δημοσιευσεις: 513

Δημοσίευσηαπό panorano » Τετ 30 Μάιος, 2012 15:52

spyroskos έγραψε:
panorano έγραψε:συμφωνω αρκει ο ανταγωνισμος να λειτουργει σε ολα τα σταδια διακινησης.

Θεωρείς λοιπόν ότι ο Λάτσης με το Βαρδινογιάννη έχουν καθημερινό πρωινό καφέ για να ορίσουν τιμές.Δηλαδή, Εταιρίες κολοσσοί που δουλεύουν σα Δημόσιο συννενοούνται..Είσαι γελασμένος. Πράγματι, η μεταφορά είναι κλειστό επάγγελμα, άρα βγαίνει ταρίφα, και δεν υπάρχουν αποκλίσεις.
Οι ψιλικατζήδες είναι αυτοί που κάνουν τέτοια, δηλαδή οι πρατηριούχοι.
Εξήγησέ μου τις τιμές στην Αχαϊα με τη δική σου λογική, και με βάση τον πίνακά σου. Πριν από λίγες μέρες είχαν και οι 4 0,89.Εδώ και 2-3 ημέρες 0,87. Τι έγινε; Οι χονδρέμποροι πούλησαν το ίδιο και δε βγήκε διαφορά ούτε το 0,01 του ευρώ; Ούτε τα τυπικά δεν κρατούν.
Είπες :Τι να σου κανει ο ανταγωνισμος στην λιανικη οταν το προιον ειναι κοπανημενο 3 φορες??
Δηλαδή οι άλλοι κοπανούν και ο πρατηριούχος εισπράττει. Αυτό μας λες. Μήπως είσαι πρατηριούχος;

εγω ειμαι γελασμενος?
εξηγησε μου εσυ τοτε γιατι οι εταιρειες ερμης,μυρτεα και μακραιων που εχουν περιπου 400 πρατηρια και ανηκουν στην γνωστη οικογενεια ,που δουλευει σα δημοσιο,δεν εχουν διαφορες στις τιμες απο τα αλλα πρατηρια των ψιλικατζηδων?
φιλε δεν το εχεις καθολου το θεμα...
μια οικογενεια ελεγχει ενα διυλιστηριο,4 εταιρειες χονδρικης και 400 ιδιοκτητα πρατηρια συν τα υπολοιπα που ειναι υπο τις συμβασεις των εταιρειων του και μου λες για τον ανταγωνισμο.
με την λογικη σου ολα αυτα τα πρατηρια επρεπε να ειναι 20 λεπτα κατω,αλλα δεν ειναι...
τι νομιζεις οτι οι υπολοιποι πρατηριουχοι συζηταν με τον βαρδινογιαννη για το ποσο θα βαλουν..
ολοι ειναι δεσμιοι σε αυτο το συστημα που ελεγχεται απο λιγους και γνωστους..οι οποιοι πονταρουν σε αποψεις σαν αυτη που εγραψες παραπανω και κρυβονται πισω απο την συγχηση που εχουν προκαλεσει οι ιδιοι στην αγορα!
ψαξτο λιγο το θεμα μην εισαι τοσο αφελης...
panorano

Δημοσίευσηαπό panorano » Τετ 30 Μάιος, 2012 16:21

tsopirs έγραψε:Πρατηριο 15χιλιομετρα απο την δουλεια μου(ροδολιβος σερρων 79.8)..ο αλλος 7km απο το σπιτι μου 89.9...και οι δυο πετρογκαζ..ο ενας γεμισε πριν 10μερες και ο αλλος πριν μια εβδομαδα.λεω την προηγουμενη φορα που εβαλα και σου ειπα για την τιμη μου ειπες η βενζινη εχει 1.85,οταν πεσει θα πεσει και το αεριο..τωρα;;;μου λεει δεν επεσε πολυ και δεν βγαινουμε..ποσο να βαλω;;;την αντλια στην πατ@ρα σου να βαλεις του λεω και σαλτα και .....προτιμω να καψω βενζινη ρε λαμογιο

Sent from my HTC HD2 using Tapatalk 2

σε ολα τα πρατηρια της ελλαδας μεικτα η οχι υπαρχει ξεχωριστη συμβαση..δεν λεει τιποτα οτι ειναι ιδια εταιρεια..
ο ενας μπορει να εχει δικια του την εγκατασταση,στον αλλο μπορει να εχει η εταιρεια την εγκατασταση
ο ενας μπορει να εχει γυρω του τρια φθηνα πρατηρια και αλλος να ειναι σαν την καλαμια στον καμπο...
καθε φορα η καθε εταιρεια ζυγιζει ολα αυτα τα δεδομενα και σου δινει μια τιμη να εισαι μεσα στον ανταγωνισμο η να σε κοπαναει αν εισαι μονος σου..
αυτα ειναι γνωστα στην ελληνικη αγορα οποτε αποφευγεις σωστα τα ακριβα μπας και φωναξει ο πρατηριουχος στην εταιρεια και φιλοτιμηθει και του χαμηλωσει την τιμη
δεν υπαρχει κανενας πρατηριουχος η στελεχος εταιρειας εδω μεσα?
panorano

Δημοσίευσηαπό VITARAS » Τετ 30 Μάιος, 2012 16:48

Ρε εσείς, μερικοί δεν πάνε καλά μου φαίνεται. 618 σήμερα και η συζήτηση έχει πάει αλλού.
Η ΤΙΜΗ, ΕΤΣΙ Ή ΑΛΛΙΩΣ, ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΊΠΟΥ ΣΤΑ 0,80 ΚΑΙ ΑΝ ΑΥΡΙΟ (ΧΤΥΠΑ ΞΥΛΟ) ΑΝΈΒΕΙ, ΣΤΟ ΚΑΠΆΚΙ ΘΑ ΑΡΧΊΖΟΥΝ ΝΑ ΑΝΕΒΆΖΟΥΝ. ΕΧΕΙ ΞΑΝΑ ΓΙΝΕΙ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΟΣΟ ΓΙΝΕΤΑΙ, ΩΣΤΕ ΟΤΑΝ ΑΝΕΒΕΙ Ο ΤΟΝΟΣ, ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΔΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ. ΝΑ ΔΩ ΤΟΤΕ ΤΙ ΘΑ ΛΕΜΕ.
Έχω επίσης πει πως φίλος γνωστός με πρατήριο στην επαρχεία μου έχει παραδεχθεί τα παραπάνω. Δεν έχουν και συχνά έλεγχο από κάποιον, με αποτέλεσμα όταν γεμίζουν με μειωμένη την τιμή τόνου να καθυστερούν και αυτοί την μείωση στο λίτρο και να κερδίζουν. Εννοείτε πως άλλοι το κάνουν λίγο και άλλοι πολύ.
Πολλές φορές πίσω από κάποια πράγματα, υπάρχουν απλές, αλλά και πολύπλοκες απαντήσεις. Σκοπός είναι να δούμε σωστές τιμές και να μην νιώθουμε ότι μας κοροϊδεύουν.
Αυτά. :wave:
VITARAS

Δημοσιευσεις: 82

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τιμή υγραερίου - πληροφορίες για πρατήρια

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 71 επισκέπτες