Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Τιμή υγραερίου,αισχροκέρδια ή όχι;

Ακριβαίνει το υγραέριο; Τοποθεσία των πρατηρίων LPG; Είναι επαρκές το δίκτυο; Νέα πρατήρια;

Re: Τιμη υγραεριου,αισχροκερδια η οχι?

Δημοσίευσηαπό sonid » Σάβ 05 Μάιος, 2012 09:13

και ο 3ος της παρεας για να σου φυγει η απορεια...

Δεν είχα καμμία αμφιβολία. Απλώς βαρέθηκα να πάω μέχρι εκεί κάτω για να δω.
sonid

Δημοσιευσεις: 58

Δημοσίευσηαπό panorano » Σάβ 05 Μάιος, 2012 09:15

gakost έγραψε:
panorano έγραψε:ειναι σαν να μου λετε οτι επεσαν τα συμβολαια της ζαχαρης στις διεθνης αγορες και να φωναζετε στον ζαχαροπλαστη γιατι δεν κατεβασε την τιμη της παστας....

Φίλε μου εντελώς άκυρο το παράδειγμα σου.
Άντε να το καταλάβω αυτό που λες ότι την τιμή την καθορίζει ο μεσάζοντας στα πρατήρια με το συμβόλαιο αποκλειστικής συνεργασίας . Στην περίπτωση όμως χονδρέμπορων όπως π.χ. ο Πανικίδης ή ο άλλος στην Μεταμόρφωση που έχουν και δικά τους βυτία γιατί δεν ισχύει αυτό και πουλάνε τόσο ακριβά σε σχέση με την επαρχία. Ρώτα για πλάκα αυτόν στην Μεταμόρφωση τη εταιρεία μείγμα έχει θα πάρεις την απάντηση "δεν έχει μάρκα από τα διυληστήρια είναι όλοι από εκεί παίρνουν". Μην προσπαθείς να μας πείσεις ότι όλα είναι καλά. Είπες τα επιχειρήματα σου, άσε εμάς τους "καθυστερημένους" (sic) :sick: να βγάλουμε τα συμπεράσματα μας.

δεν ειναι θεμα συμπερασματων ειναι θεμα γνωσης της αγορας.και αυτο που δεν ξερεις και δεν προκειται ,οπως φαινεται να καταλαβεις,ειναι οτι και αυτος που εχει δικο του βυτιο απο εταιρεια ψωνιζει και συντομα συμφωνα με τον νομο4072 αρθρο 320 (http://www.ifestos.mnec.gr/DOCS/N4072.pdf) συντομα θα πρεπει να αναρτησει και το σημα της εταιρειας που προμηθευεται.
ετσι εχουν τα πραματα και ειναι τοσο απλα βασει νομων και οχι συμπερασματων!η αγορα λειτουργει με νομους,βεβαια παντα υπαρχουν εκατερωθεν ανθρωποι που δεν το καταλαβαινουν αυτο και καποιος πρεπει να τα εξηγησει.
το πραγματικο προβλημα υπαρχει οταν και μετα τις επεξηγησεις παλι καποιοι δεν καταλαβαινουν... :shock:
panorano

Δημοσιευσεις: 291

Δημοσίευσηαπό xenofontas » Σάβ 05 Μάιος, 2012 13:34

ειναι σαν να μου λετε οτι επεσαν τα συμβολαια της ζαχαρης στις διεθνης αγορες και να φωναζετε στον ζαχαροπλαστη γιατι δεν κατεβασε την τιμη της παστας....
panorano

Δημοσιευσεις: 119
Εξήγησέ μου τότε πως γίνεται ο βενζινάς της γειτονιάς να ανεβάζει αυθημερόν την τιμή μόλις μπαίνουν αεροπλανοφόρα στον περσικό κόλπο? μήπως έρχονται αεροπορικός τα καύσιμα....και όταν πάλι πέφτουν οι τιμές σου λένε....έχω αγοράσει με παλιές τιμές και έως ότου φύγει το στοκ δεν θα πέσει η τιμή. :-\
xenofontas

Δημοσιευσεις: 48

Δημοσίευσηαπό panorano » Σάβ 05 Μάιος, 2012 17:47

xenofontas έγραψε:ειναι σαν να μου λετε οτι επεσαν τα συμβολαια της ζαχαρης στις διεθνης αγορες και να φωναζετε στον ζαχαροπλαστη γιατι δεν κατεβασε την τιμη της παστας....
panorano

Δημοσιευσεις: 119
Εξήγησέ μου τότε πως γίνεται ο βενζινάς της γειτονιάς να ανεβάζει αυθημερόν την τιμή μόλις μπαίνουν αεροπλανοφόρα στον περσικό κόλπο? μήπως έρχονται αεροπορικός τα καύσιμα....και όταν πάλι πέφτουν οι τιμές σου λένε....έχω αγοράσει με παλιές τιμές και έως ότου φύγει το στοκ δεν θα πέσει η τιμή. :-\

αν και ειναι λιγο αοριστο αυτο που ρωτας θα το ξαναπαντησω
η τιμη των χρηματιστιριακων προιοντων μεταβαλεται καθημερινα στα στοκ προ εκτελωνισμου.ολα τα σταδια της αγορας πλην της λιανικης εχουν μη εκτελωνισμενο προιον.
η λιανικη δεν δουλευει με χρηματιστιριακη τιμη αλλα με τιμη τιμολογιου.οταν καποιος εχει αγορασε πχ 1 ευρω μπορει(εφοσον εκδιδει τα νομιμα παραστατικα)να πουλησει οσο θελει απο εκει και πανω.
οταν πεφτει ομως η τιμη η λιανικη πωληση ειναι παρανομο να παει χαμηλοτερα της τιμης αγορας(πιστωτικο φπα,σκοπιμη απωλεια φορου εισοδηματος κτλ).
τοτε λοιπον οι λιανεμπορες κοβουν τις παραγγελιες μεχρι να φυγει ολο το προιον που διαθετουν με την ακριβη τιμη.

τα πραγματικα καρτελ ομως βρισκονται αλλου και θελω εσυ να μου απαντησεις γιατι τα πιτογυρα εχουν παντου 2 ευρω??
panorano

Δημοσίευσηαπό tommygun » Σάβ 05 Μάιος, 2012 20:53

panorano έγραψε:
panorano έγραψε:
panorano έγραψε:μια και τελευταια φορα θα το ξαναχιλιοπω,γιατι εχω αρχισει και νοιωθω οτι μιλαω με καθυστερημενα...

ε μαααααα...με το συμπαθιο κιολας αλλα οταν χιλιες φορες προσπαθω (με στοιχεια,ερευνες,μελετες και ντοκουμεντα) να εξηγησω οτι η τιμη διυλιστηριου σπανιως εχει σχεση με την τιμη αγορας του πρατηριου και εχει κολλησει η βελονα στην τιμη διυλιστηριου και στην τιμη διυλιστηριου τι να πω!!!

ΘΕΛΩ ΚΑΠΟΙΟς ΝΑ ΜΟΥ ΒΡΕΙ ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΑΓΟΡΑΣ ΤΩΝ ΠΡΑΤΗΡΙΩΝ!!!!!
ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ????

ειναι σαν να μου λετε οτι επεσαν τα συμβολαια της ζαχαρης στις διεθνης αγορες και να φωναζετε στον ζαχαροπλαστη γιατι δεν κατεβασε την τιμη της παστας....

δεν ντρεπεσαι ρε απατεωνα (που θα μας πεις και καθυστερημενα) να μας δουλευεις ετσι?
Οταν ανεβαινουν τα συμβολαια της ζαχαρης/πετρελαιου/υγραεριου γιατι ανεβαινουν σε dt οι τιμες στα πρατηρια? Το θρασσος σου ειναι απυθμενο.

ΥΓ
τωρα ειδα και τις "απαντησεις" σου. για αυτο στη βενζινη οι τιμες πεφτουν καθε μερα και απο 2-3 λεπτα αυτες τις μερες ε? Ενω στο υγραεριο εχουν κολλησει στα 93 λεπτα, δε πα να ανεβαινοκατεβαινει μεχρι και 100Ε διαφορά ο τονος
Καθικια.

και να απαντησεις στον gakost που ειπε οτι στην Πειραιως αγορασανε με 0,73 το λιτρο (και πουλανε 20/73 = 27% κερδος)
tommygun

Δημοσιευσεις: 194

Δημοσίευσηαπό panorano » Σάβ 05 Μάιος, 2012 22:19

πολυ χαμηλο επιπεδο συζητησης...τωρα εξηγειται γιατι δεν καταλαβαινεις
panorano

Δημοσίευσηαπό sonid » Σάβ 05 Μάιος, 2012 23:17

τα πραγματικα καρτελ ομως βρισκονται αλλου και θελω εσυ να μου απαντησεις γιατι τα πιτογυρα εχουν παντου 2 ευρω??

Εγώ ξέρω ότι στο Άνω Χαλάνδρι που μένω έχω κοντά 4 σουβλατζίδικα. Τα 2 με 2.2, το ένα με 2.3 και το άλλο 2.4. Εγώ αυτό το λέω ελευθερη αγορά. (Καλά να πάθει ο 2.4 που δε πατάει ψυχή) .
Αντιθέτος έχω 3 βανζινάδικα υγραερίου που εδώ και 1 χρόνο που ασχολούμε αλλάζουν ταυτόχρονα τιμή. Και μάλιστα όταν καθημερινά αλλάζουν 3-4 μεταβλητές μέχρι την τελική τιμή.

Ποιο είναι καρτέλ και ποιο ελεύθερη αγορά?
sonid

Δημοσιευσεις: 58

Δημοσίευσηαπό christoi » Κυρ 06 Μάιος, 2012 01:13

sonid έγραψε:Εγώ αυτό το λέω ελευθερη αγορά. (Καλά να πάθει ο 2.4 που δε πατάει ψυχή) .
[...]

Άσε που στα πιτόγυρα το ελέγχεις το προϊόν. Δεν σου άρεσε; Δεν χάθηκε ο κόσμος. 2-2,5€ ήταν. Έπαθες κάτι; Έχεις προστασία δημόσιες υπηρεσίες (ή τουλάχιστον, είχες...)
Στο υγραέριο την πληρώνει ο εγκαταστάτης (κι άντε καλά το δικό μου έχει 3 φίλτρα, τα άλλα που έχουν 1;; )
Opel Astra H 1.4 Romano με περισσότερα από 80.000km και λιγότερα από 100.
Άβαταρ μέλους
christoi

Δημοσιευσεις: 600

Δημοσίευσηαπό panorano » Κυρ 06 Μάιος, 2012 08:34

christoi έγραψε:
sonid έγραψε:Εγώ αυτό το λέω ελευθερη αγορά. (Καλά να πάθει ο 2.4 που δε πατάει ψυχή) .
[...]

Άσε που στα πιτόγυρα το ελέγχεις το προϊόν. Δεν σου άρεσε; Δεν χάθηκε ο κόσμος. 2-2,5€ ήταν. Έπαθες κάτι; Έχεις προστασία δημόσιες υπηρεσίες (ή τουλάχιστον, είχες...)

Στο υγραέριο την πληρώνει ο εγκαταστάτης (κι άντε καλά το δικό μου έχει 3 φίλτρα, τα άλλα που έχουν 1;; )

ελευθερη αγορα θα ηταν αν εβρισκες πιτογυρο και κατω απο 2 ευρω!οχι απο 2 και πανω!
Με αυτη την λογικη και τα 3-4 λεπτα διαφορα ειναι ενα ευρω στο φουλαρισμα οποτε παλι δεν τρεχει τιποτα!
απο οτι καταλαβαινω ομως πρεπει να ανθεωρησεις τις αποψεις σου αν θεωρεις τα υγειονομικα παραπτωματα ελαφρυτερα απο το να αλλαξεις ενα φιλτρο.
ασε που τουλαχιστον στο υγραεριο δεν εχει καταγραφει ποτε περιπτωση νοθειας.

η ουσια του ολου θεματος ειναι μια.
η αγορα των καυσιμων γενικοτερα βρωμαει.ο καθε καταναλωτης,ενας απο αυτους ειμαι και εγω,εχει δικιο να φωναζει.
το θεμα ομως ειναι να ξερει που φωναζει και γιατι φωναζει.μονο τοτε θα μπορεσει να γινει και ουσιαστικη καταγγελια και θα εχει και νοημα.
αυτα που σας εχω γραψει εδω και σας τα παρουσιαζω με ΦΕΚ και νομους ειναι η πραγματικη οργανωση της αγορας των πετρελαιοειδων.
ειναι φανερο οτι ολα τα σταδια (διυλισης,εμποριας χονδρικης και μεταφορας)ειναι υπο σκια χωρις ξεκαθαρες διαδικασιες ,οσον αφορα τις χρεωσεις,και προφανως εκμεταλευονται την ελλειψη ελεγχων και καποιους χαζους νομους και προχωρουν στην συννενοηση τιμων.
στην λιανικη λειτουργει ο ανταγωνισμος (αντε να βαλω στο 99% της λιανικης) αλλα ηδη το προιον εχει αρμεχθει τοσο πολυ που οτι και να γινει θα ειναι ακριβο.
ελπιζα οτι μιας και ασχολειστε θα μπορουσατε να κινηθειτε μετα απο ολα αυτα προς την σωστη και ουσιαστικη κατευθυνση μιας καταγγελιας αλλα οταν παιρνω απαντησεις του στυλ tommygun νομιζω οτι δεν εχει νοημα να εξηγω καταστασεις και πραματα πλεον και νομιζω οτι ειμαστε σαν καταλωτες αξιοι της μοιρας μας στα χερια καποιων επιτηδειων.
παρολα αυτα ευχαριστω για τον χρονο σας και ας πηγε χαμενος
panorano

Δημοσίευσηαπό BOURTZI » Κυρ 06 Μάιος, 2012 10:07

Παρακολουθησα ολη την κουβεντα με μεγαλη προσοχη ακομη και οταν ξεφυγε.
Εγω εχω μια αποψη και θελω να την παραθεσω μιας και ειμαι στο επαγγελμα της εμποριας καυσιμων(εχω δυο βενζιναδικα).
Στο ενα μαγαζι πουλαω 1,749 εχοντας κερδος 5,1 λεπτα και στο αλλο 1,799 εχοντας κερδος 4,1 λεπτα.Οπως θα καταλαβατε το ενα ειναι Α.Π.
Το παραδειγμα αυτο που ειναι και περα για περα αληθινο το παρουσιαζω για να αποδειξω οτι ειναι λαθος τις πιο πολλες φορες να εστιαζουμε το προβλημα στους ιδιοκτητες.
Το προβλημα ειναι οι εταιριες που με διαφορους τροπους καταλαμβανουν τα μαγαζια και συμπεριφερονται σε αυτα οπως η merkel στην Ελλαδα.Ολα αυτα συμβαινουν γιατι καταφερνουν να μας <<περνανε>> μηνυματα οπως <<το καλυτερο καυσιμο,οικονομικοτερο καυσιμο,ελεγμενο απο 1,000,000 φορεις,οι βενζιναδες κλεβουν,τα βυτια κλεβουν,λαθρεμποριο κτλ.>>.Το αντικρυσμα αυτης της πολιτικης ειναι να εχει δημιουργηθει το μεγαλυτερο σε τζιρο καρτελ στην Ελλαδα με τις ευλογιες του κρατους και τις δικες μας.καθε φορα που λεμε οτι ο ταδε εχει αυτο το καυσιμο και ο ταδε εχει το αλλο καυσιμο ονομαζοντας εταιρια ενισχυουμε αυτο ακριβως το καρτελ.
Θελω να θεσω μερικα ερωτηματα και μεσα απο αυτα να αποδειξω την υπαρξη καρτελ αλλα οχι βενζιναδων αλλα εταιριων.
1)Μπορει καποιος να ανοιξει μια εταιρια εμποριας πετρ/δων?
2)Ποσες εταιριες εχουν ιδιοκτητες η συνιδιοκτητες που εχουν παει φυλακη για καυσιμα τουλαχιστον μια φορα?
3)Ειναι λογικο η εταιρια πουλωντας με το χιλιολιτρο να βγαζει κερδος 7 λεπτα και ο βενζινας πουλωντας με το λιτρο να βγαζει λιγοτερα?
4)Τι ειναι πιο ευκολο?Να αγορασει το πρατηριο αφορολογητο καυσιμο η να βγαλει η χ εταιρια αφορολογητο το καυσιμο απο τα διυλυστηρια?
5)Ποσα χρηματα πληρωνουν οι εταιριες σαν φορο για τα κερδη τους?
6)Υπαρχουν εταιριες που να εμφανισαν το 2011 φορολογητεα κερδη πανω απο 150,000ευρ?
7)Ξερετε οτι υπαρχει ελαφρυ και βαρυ αργο πετρελαιο?
Accelerating engine science
Άβαταρ μέλους
BOURTZI
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 302

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τιμή υγραερίου - πληροφορίες για πρατήρια

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 33 επισκέπτες