Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Αεριος ή Υγρος ψεκασμος?

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Re: Αεριος ή Υγρος ψεκασμος?

Δημοσίευσηαπό LPGas » Δευτ 21 Νοέμ, 2011 19:35

odys2008 έγραψε:Επειδή έχουμε και qashqai και το ψάχνω καιρό να βάλω και σε αυτό, από ότι είδα στο qashqai club με 4ρτης γενιάς μετράμε πλέον θυματα κινητήρες. Προς το παρόν με icom όσοι βάλανε δεν έχουν κανενα πρόβλημα

Γνωρίζουμε κάμποσα Qashqai με ICOM και προβλήματα σε βαλβίδες. Το καύσιμο είναι ίδιο είτε ψεκάζεται αέριο είτε υγρό. Ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης της φθοράς των βαλβίδων είναι το ηλεκτρονικό σύστημα λίπανσης ή ο περιοδικός ψεκασμός μικροποσοτήτων βενζίνης μέσα από το πρόγραμμα του συστήματος υγραερίου. Το πρόβλημα των βαλβίδων δεν ξεχωρίζει υγρό και αέριο ψεκασμό και αυτό φαίνεται ολοφάνερα από τις λίστες της Vialle που στα ευαίσθητα αυτοκίνητα προτείνει αλλαγή εδρών και βαλβίδων για 100% αξιοπιστία.
LPGas - BRC Gas Service
210-4100025
lpgas.gr
υγραεριοκινηση
Άβαταρ μέλους
LPGas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 1281

Δημοσίευσηαπό maevius » Δευτ 21 Νοέμ, 2011 20:05

Για το tunap τι γνώμη έχετε; Το βαλά μετά από παρότρυνση της αντιπροσωπείας opel και τα 2 (ντεποζιτο βενζινης και δεξαμενή αερίου). Διαπίστωσα έπίσης ότι και ο Φαρμάκης στα Γιάννενα βάζει ένα αντίστοιχο προιον (άλλη μάρκα) με την ίδια περίοδο (10.000 χλμ)
OPEL INSIGNIA 1,8 (2009) με Zavoli
ΟPEL CORSA C 1.4 (2003) με Prins silverline
Άβαταρ μέλους
maevius

Δημοσιευσεις: 928

Δημοσίευσηαπό kolokas » Δευτ 21 Νοέμ, 2011 22:44

o Φαρμακησ βαζει protec ..15 ευρω το μπουκαλι.
prin vsi , slk 200 r171 upgrade 204 hp.....
kolokas

Δημοσιευσεις: 172

Δημοσίευσηαπό LPGas » Τετ 23 Νοέμ, 2011 18:29

maevius έγραψε:Για το tunap τι γνώμη έχετε; Το βαλά μετά από παρότρυνση της αντιπροσωπείας opel και τα 2 (ντεποζιτο βενζινης και δεξαμενή αερίου). Διαπίστωσα έπίσης ότι και ο Φαρμάκης στα Γιάννενα βάζει ένα αντίστοιχο προιον (άλλη μάρκα) με την ίδια περίοδο (10.000 χλμ)

Τα χρησιμοποιούμε και εμείς αλλά δεν έχουμε όμως σαφή συμπεράσματα για το πώς αποδίδει. Αυτό μοναχά που δεν έχει απαντηθεί είναι πως το πρόσθετο που μπαίνει μέσα στο υγραέριο έχει τη δυνατότητα να προστατεύει για 10.000Χλμ όταν ουσιαστικά καταναλώνεται με το που αδειάσει η μπουκάλα εντελώς για πρώτη φορά. :?
LPGas - BRC Gas Service
210-4100025
lpgas.gr
υγραεριοκινηση
Άβαταρ μέλους
LPGas
Εγκαταστάτης

Δημοσίευσηαπό harmim » Πέμ 24 Νοέμ, 2011 18:13

Παιδια πριν απο λιγο γυρισα απο το Λογοθετη στο Ιλιον.Μου εδωσε τις εξης τιμες για το δικο μου αυτοκινητο(rENAULT LAGUNA 1.6)
Συστημα tartarini 1100 ευρω τελικη τιμη.
Συστημα vIALLE 1800 ευρω τελικη τιμη.
Ειναι καλος ο μαστορας?Εγω μιλησα με το γιο που μου ειπε οτι οπατερας του ειναι στο χωρο απο το 1974.Επισης μου ειπε οτι το δικο μου δε χρειαζεται λαδιερα.Οσο αφορα για το VIALLE ΜΟΥ ειπε να δει το αυτοκινητο για να δει αν κανουν τα μπεκ που δινει η εταιρεια οσο αφορα το μεγεθος της διατομης τους.Αυτος μου προτεινει το αεριου ψεκασμου καλυτερα.Τον ρωτησα γιατι δεν υπαρχει το ονομα του στο site της vialle και μου ειπε οτι συνεργαζεται με τη subaru και οτι αυτος εκδιδει τη πιστοποιηση τους.
Εσεις τι λετε? :-?
harmim

Δημοσιευσεις: 97

Δημοσίευσηαπό dti » Πέμ 24 Νοέμ, 2011 20:29

Ο Λογοθέτης είναι από τους πολύ παλιούς στο χώρο της υγραεριοκίνησης και γενικά δε νομίζω να έχει ακουστεί το παραμικρό για τη δουλειά που κάνει. Αντίθετα, μόνο θετικά έχουν γράψει αρκετοί σε διάφορα forums.
Εμένα, αν και δεν είχε κάνει εκείνος την εγκατάσταση του συστήματος της Vialle, μου έδωσε το χαρτί του επανελέγχου ΚΤΕΟ, εντελώς δωρεάν και μάλιστα σε εποχή που φανερά είχαν "κόψει" οι ουρές που είχε κάποτε... Αυτό λέει πολλά και για την ποιότητα του ανθρώπου και για την υπεύθυνη παρουσία του στο χώρο. Οπότε για μένα αξίζει να τον δοκιμάσεις!
S-MAX 2.5T Titanium (2007.75) LPG Powered by Vialle LPi
dti

Δημοσιευσεις: 1012

Δημοσίευσηαπό harmim » Πέμ 24 Νοέμ, 2011 22:09

Ξεχασα να πω οτι τον ρωτησα τί service χρειαζονται τα 2 συστηματα.Μου ειπε οτι το tartarini θελει καθε 20.000 χλμ ενα service της ταξης των 20 ευρω.Για το vialle μου ειπε οτι υπαρχει πιθανοτητα μετα απο 150.000 η αντλια που στελνει το υγραεριο(αν καταλαβα καλα) να τα παιξει και να χρειαστει καινουρια .Καμια 300αρια ευρω μου ειπε το κοστος της.Εγω να σας πω ψηνομαι για vialle που ειναι προρυθμισμενο για να εχω το κεφαλι μου ησυχο.Μπορει το αμαξι μου να ειναι 11ετιας ,ομως εχει μολις 125.000 χλμ και θελω να το κρατησω.Ο εν λογω κινητηρας ειναι ¨"σκυλι" και το γνωριζω απο πρωτο χερι.(3 ατομα εχουμε το ιδιο αυτοκινητο στο σόι).
harmim

Δημοσιευσεις: 97

Δημοσίευσηαπό LPGas » Παρ 25 Νοέμ, 2011 17:17

harmim έγραψε:Ξεχασα να πω οτι τον ρωτησα τί service χρειαζονται τα 2 συστηματα.Μου ειπε οτι το tartarini θελει καθε 20.000 χλμ ενα service της ταξης των 20 ευρω.Για το vialle μου ειπε οτι υπαρχει πιθανοτητα μετα απο 150.000 η αντλια που στελνει το υγραεριο(αν καταλαβα καλα) να τα παιξει και να χρειαστει καινουρια .Καμια 300αρια ευρω μου ειπε το κοστος της.Εγω να σας πω ψηνομαι για vialle που ειναι προρυθμισμενο για να εχω το κεφαλι μου ησυχο.Μπορει το αμαξι μου να ειναι 11ετιας ,ομως εχει μολις 125.000 χλμ και θελω να το κρατησω.Ο εν λογω κινητηρας ειναι ¨"σκυλι" και το γνωριζω απο πρωτο χερι.(3 ατομα εχουμε το ιδιο αυτοκινητο στο σόι).

Δεν νομίζω να είναι προρυθμισμένο το Vialle. Το lpfi ρυθμίζεται από το εγκαταστάτη
LPGas - BRC Gas Service
210-4100025
lpgas.gr
υγραεριοκινηση
Άβαταρ μέλους
LPGas
Εγκαταστάτης

Δημοσίευσηαπό dti » Παρ 25 Νοέμ, 2011 20:27

Η Vialle έχει για το Laguna 1.6 κιτ από τη σειρά LPi, με τα πάντα προρυθμισμένα και μελετημένα. Μάλιστα θεωρεί το συγκεκριμένο κινητήρα απόλυτα συμβατό με το υγραέριο και γι αυτό στο εξωτερικό προσέφερε την επέκταση εγγύησης "Premium" (δηλαδή μέχρι 4 χρόνια εγγύηση).
Οπότε βάλε LPi, αρκεί να είναι σε θέση να στο προμηθεύσει ο εν λόγω εγκαταστάτης. Κάτι που ίσως δεν είναι εφικτό, αν δεν συνεργάζεται απευθείας με την αντιπροσωπεία της Vialle στην Ελλάδα.
S-MAX 2.5T Titanium (2007.75) LPG Powered by Vialle LPi
dti

Δημοσιευσεις: 1012

Δημοσίευσηαπό LPGas » Σάβ 26 Νοέμ, 2011 10:20

dti έγραψε:Η Vialle έχει για το Laguna 1.6 κιτ από τη σειρά LPi, με τα πάντα προρυθμισμένα και μελετημένα. Μάλιστα θεωρεί το συγκεκριμένο κινητήρα απόλυτα συμβατό με το υγραέριο και γι αυτό στο εξωτερικό προσέφερε την επέκταση εγγύησης "Premium" (δηλαδή μέχρι 4 χρόνια εγγύηση).
Οπότε βάλε LPi, αρκεί να είναι σε θέση να στο προμηθεύσει ο εν λόγω εγκαταστάτης. Κάτι που ίσως δεν είναι εφικτό, αν δεν συνεργάζεται απευθείας με την αντιπροσωπεία της Vialle στην Ελλάδα.

Αποκλειστική αντιπροσωπεία δεν έχει η Vialle στην Ελλάδα. Υπάρχουν προς το παρόν 3 εισαγωγείς – διανομείς οι οποίοι διαθέτουν τα προϊόντα της στην Ελλάδα. Και οι 3 τους από όσο γνωρίζω προτείνουν τα lpfi και όχι τα LPi αφού είναι ακριβότερα και μη ανταγωνίσιμα. Από εκεί και πέρα κατόπιν παραγγελίας όλα γίνονται με το ανάλογο κόστος.
Έτοιμα προρυθμισμένα κιτ παίρνουν μόνο για του άμεσου ψεκασμού.
LPGas - BRC Gas Service
210-4100025
lpgas.gr
υγραεριοκινηση
Άβαταρ μέλους
LPGas
Εγκαταστάτης

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 22 επισκέπτες