Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Αεριος ή Υγρος ψεκασμος?

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Re: ΤΕΛΙΚΑ ΥΓΡΟΥ Η ΑΕΡΙΟΥ ΨΕΚΑΣΜΟΥ?

Δημοσίευσηαπό sipl56 » Κυρ 20 Νοέμ, 2011 00:30

astragjtg έγραψε:Υπαρχει αντιστοιχο θεμα εδω viewtopic.php?f=14&t=9&hilit=%CE%B1%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BF%CF%82+%CE%AE+%CF%85%CE%B3%CF%81%CE%BF%CF%82 .
Και μια τελευταία κουβεντα επι αυτου εδω απο τον χρηστη KostasVatsos που ειναι εγκαταστατης http://www.4tforum.gr/phpBB3/viewtopic. ... start=8055 .

Προσωπικα και μετα απο 1,5+ χρονο με υγραεριο(με καλες και με κακες στιγμες απο εμενα και απο αλλους) ακομα ψηφιζω υγρο ψεκασμο. Αν διαθετεις τα λεφτα αξιζει. Αν οχι αναγκαστικα πας σε αεριο ψεκασμο που υπαρχουν αρκετα αξιολογα συστηματα.

το θέμα είναι ότι αν με του αερίου έχεις πρόβλημα μετά από κάποια χιλιόμετρα με τις βαλβίδες τότε το να δώσεις λιγότερα λεφτά τώρα ίσως τα πληρώσεις μετά σε επισκευές ?
εάν όμως δεν έχεις πρόβλημα γιατί να πληρώσεις πιο πολλά για υγρού ψεκασμού?
sipl56

Δημοσιευσεις: 5

Δημοσίευσηαπό dathens » Κυρ 20 Νοέμ, 2011 01:20

Υγρος στα αμεσσου ψεκασμου στα υπολοιπα δεν εχει καμια διαφορα ουσιαστικη πλην του κοστους ...... φυσικά οτι πληρωνεις παιρνεις οπως λεει και φιλος σε αλλο τοπικ υπαρχει και αεριου που γυρνα σε 2 λεπτα λειτουργιας στους 38 βαθμους των νερων σε υγραεριο ..... ή κανουν το ενα η το αλλο
ml 350 2005 w164 Prins αθάνατο 160.000 km LPG 227.000 συνολικά
dathens

Δημοσιευσεις: 1252

Δημοσίευσηαπό maevius » Κυρ 20 Νοέμ, 2011 09:04

Εγώ η μόνη απορία που έχω είναι γιατί μεγάλες εταιρίες (πχ fiat - opel κτλ) τοποθετούν αερίου ψεκασμού συστήματα στα εργοστασιακά και αντίστοιχα άλλες (πχ ΚΙΑ)τοποθετούν υγρού. Αν είχαν θέματα με τα αερίου (και δεν μιλάω μόνο για βαλβίδες που μπορεί να είναι πιο ανθεκτικές δεν θα έβαζαν όλες υγρού; Μήπως τελικά είναι όλα θέμα εγκατάστασης - ρύθμισης και όχι τρόπου λειτουργίας;
OPEL INSIGNIA 1,8 (2009) με Zavoli
ΟPEL CORSA C 1.4 (2003) με Prins silverline
Άβαταρ μέλους
maevius

Δημοσιευσεις: 928

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Κυρ 20 Νοέμ, 2011 11:58

sipl56 έγραψε:το θέμα είναι ότι αν με του αερίου έχεις πρόβλημα μετά από κάποια χιλιόμετρα με τις βαλβίδες τότε το να δώσεις λιγότερα λεφτά τώρα ίσως τα πληρώσεις μετά σε επισκευές ?
εάν όμως δεν έχεις πρόβλημα γιατί να πληρώσεις πιο πολλά για υγρού ψεκασμού?

Ποιο πολυ ρητορικο φανταζει το ερωτημα σου. Αν ξεραμε ολοι κατι τετοιο απο την αρχη που θα εγκαθιστούσαμε ενα κιτ lpg, θα
βαζαμε ολοι κιτ με 800 ευρω...
Προφανως βαζοντας ενα ακριβο κιτ προσπαθουμε να ελαχιστοποιησουμε τις πιθανοτητες να γινει καμια πατατα.

maevius έγραψε:Εγώ η μόνη απορία που έχω είναι γιατί μεγάλες εταιρίες (πχ fiat - opel κτλ) τοποθετούν αερίου ψεκασμού συστήματα στα εργοστασιακά και αντίστοιχα άλλες (πχ ΚΙΑ)τοποθετούν υγρού. Αν είχαν θέματα με τα αερίου (και δεν μιλάω μόνο για βαλβίδες που μπορεί να είναι πιο ανθεκτικές δεν θα έβαζαν όλες υγρού; Μήπως τελικά είναι όλα θέμα εγκατάστασης - ρύθμισης και όχι τρόπου λειτουργίας;

Μαλλον θεμα κοστους πρεπει να ειναι και οχι κατι αλλο. Ποιο πολυ θα στοιχίσει στην εταιρια ενα κιτ υγρου(ισως). Γιατι τοτε η ΚΙΑ το εκανε ? Ισως να αποροφησε μερος του κοστους και να απεβλεπε και σε περισσοτερες πωλήσεις.
Αυτο ειναι αλλο 1 σεναριο. Υπαρχουν παμπολοι ακομα λογοι που η αγορα κανει αυτες τις κινησεις αλλα σε μας δεν ειναι εμφανής.
ASTRA G 1.6 ΜΕ ICOM JTG LPG KIT
Άβαταρ μέλους
astragjtg

Δημοσιευσεις: 1470

Δημοσίευσηαπό maevius » Κυρ 20 Νοέμ, 2011 13:12

Δηλαδή η OPEL και FIAT θα ρίσκαραν το όνομα τους σαν εταιρίες παρέχοντας ένα αυτοκίνητο με σύστημα που έχει πιθανότητες να τους βλάψει εμπορικά για το κόστος; Δεν νομίζω ότι οι αυτοκινητοβιομηχανίες σκέφτονται σαν Έλληνες εγκαταστάτες και συνεργεία - αντιπροσωπείες ...............
Άβαταρ μέλους
maevius

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Κυρ 20 Νοέμ, 2011 13:29

maevius έγραψε:Δηλαδή η OPEL και FIAT θα ρίσκαραν το όνομα τους σαν εταιρίες παρέχοντας ένα αυτοκίνητο με σύστημα που έχει πιθανότητες να τους βλάψει εμπορικά για το κόστος; Δεν νομίζω ότι οι αυτοκινητοβιομηχανίες σκέφτονται σαν Έλληνες εγκαταστάτες και συνεργεία - αντιπροσωπείες ...............

Δεν εννοουσα οτι βαζουν κατι φθηνό με την εννοια του ευτελούς . Μια χαρα συστηματα ειναι μονο που κοστιζουν λιγοτερο απο απο τον υγρο.
Ενα αντιστοιχο παραδειγμα (οχι και τοσο ακριβες αλλα θα κατανοησεις)ειναι η διαφορα τιμης των κινητηρων αμεσου ψεκασμου εναντι των απλων. Και οι 2 κανουν την ιδια δουλεια και αψογα αλλα τεχνολογικα(εστω και λιγο) διαφερουν. Αποτελεσμα η διαφορα στην τιμη.
ASTRA G 1.6 ΜΕ ICOM JTG LPG KIT
Άβαταρ μέλους
astragjtg

Δημοσιευσεις: 1470

Δημοσίευσηαπό maevius » Κυρ 20 Νοέμ, 2011 13:53

ΣΩΣΤΟΣ.
Άβαταρ μέλους
maevius

Δημοσίευσηαπό tsopirs » Κυρ 20 Νοέμ, 2011 19:12

Και τα δυο συστηματα θελουνε καλο εγκαταστατη και επαγγελματια.Απο εκει και περα ψηφιζω αεριου γιατι τα θεωρω ποιο διαδεδομενα και εχουνε αποδειξη την αντοχη τους στο χρονο...Ακομα και στο turbo μου εβαλα αεριο παροτι με τον υγρο θα κερδιζα κατι παραπανω σε δυναμη πιθανον αλλα δεν ηθελα να ξαναψαχνω μαστορα...Δεν πιστευω οτι κανενα συστημα αν ειναι σωστα ρυθμισμενο και με ιδιοκτητη που το λειτουργει με service και ευγενεια θα παθει κατι...Φυσικα λαδοξυδιερες δεν πιστευω οτι θελει κανενα συστημα,πιο πολυ κακο κανουνε παρα καλο...Εκτος απο της ακριβες ισως που ψεκαζουνε οτι πρεπει...Απο εκει και περα ο υγρος εχει το πλεονεκτημα τον λιγοτερων εξαρτηματων..Πιστευω και τα δυο νορμαλ ρυθμισμενα και με σωστη χρηση θα βγαλουνε πολλα χιλιομετρα(εγω δεν κανω μιας και πολλες φορες το μοτερ βαραει κοφτες και με το αεριο(στιγμιαια)
Άβαταρ μέλους
tsopirs

Δημοσιευσεις: 513

Δημοσίευσηαπό sipl56 » Κυρ 20 Νοέμ, 2011 21:03

astragjtg έγραψε:
maevius έγραψε:Δηλαδή η OPEL και FIAT θα ρίσκαραν το όνομα τους σαν εταιρίες παρέχοντας ένα αυτοκίνητο με σύστημα που έχει πιθανότητες να τους βλάψει εμπορικά για το κόστος; Δεν νομίζω ότι οι αυτοκινητοβιομηχανίες σκέφτονται σαν Έλληνες εγκαταστάτες και συνεργεία - αντιπροσωπείες ...............

Δεν εννοουσα οτι βαζουν κατι φθηνό με την εννοια του ευτελούς . Μια χαρα συστηματα ειναι μονο που κοστιζουν λιγοτερο απο απο τον υγρο.
Ενα αντιστοιχο παραδειγμα (οχι και τοσο ακριβες αλλα θα κατανοησεις)ειναι η διαφορα τιμης των κινητηρων αμεσου ψεκασμου εναντι των απλων. Και οι 2 κανουν την ιδια δουλεια και αψογα αλλα τεχνολογικα(εστω και λιγο) διαφερουν. Αποτελεσμα η διαφορα στην τιμη.

ρε παιδιά το θέμα είναι αν προξενούνται φθορές η όχι στον κινητήρα σε σχέση με την βενζίνη
και όχι αν το ένα δουλεύει καλύτερα η γυρνάει γρηγορότερα από βενζίνη σε lpg .
sipl56

Δημοσιευσεις: 5

Δημοσίευσηαπό fotisly » Δευτ 21 Νοέμ, 2011 03:08

το θεμα εγκαταστατη μας βρισκει ολους συμφωνους κ ειναι λογικο οτι παιζει τον πρωτο ρολο.
ο υγρος και αεριος ψεκασμος απ οτι καταλαβα κ εγω που το εψαχνα πριν βαλω,εχει αρκετες διαφορες και οχι μονο στην τιμη.
ειμαι υπερ υγρου που τοποθετησα κιολας εδω και 10.000χλμ
γιατι:
εχει λιγοτερα μερη δλδ δεν εχει πνευμονα που θελει κολαρα να παιρνει νερο απο συστημα ψυξης του αυτοκινητου,συντηρηση κ.λ
δεν θελει τον πολυ ψαγμενο προγματαστιστη για να στο ρυθμισει,ποτε θα ψεκαζει βενζινη και ποτε αεριο σε ποιες στροφες κ.λ
το βασικοτερο ειναι οτι ψεκαζει σε χαμηλες θερμοκρασιες <0 το lpg και οχι ανω των 60 που ψεκαζει το αεριο ετσι μειωνεις την θερμοκρασια στους κυλινδρους αρα και τις φθορες,κατι για το οποιο εχει κατηγορηθει το αεριου ψεκασμου και γι αυτο το ρυθμιζουνε μετα απο καποιες στροφες να γυριζει βενζινη.
βενζινη θες μονο κατα το πρωτο λεπτο της εκκινησης και οχι αναλογα τα φορτια κ.λ
δοκιμασμενο πλεον πιστευω πως ειναι και δεν εχω ακουσει για παραπανω προβληματα σε σχεση με το αεριου ψεκασμου.
θα εβαζα αεριου ψεκασμου αλλα σε μικρης αξιας αυτοκινητο.

οσο για τις αντιπροσωπειες
κανενας δεν μπορει να ξερει γιατι επιλεγουν υγρου ή αεριου γιατι παιζουν πολλα συμφεροντα και συμφωνιες που ειναι δυσκολο να γνωριζουμε.μην ξεχναμε οτι τοποθετουνε σε αυτοκινητα με αλλαγμενα μεταλλα απο την μανα τους και δεν ξερουμε με τι αντοχες και τι ρυθμισεις ωστε να δουλευουν αεριο ή υγρο ψεκασμο.
icom jtg υγρου ψεκασμου,πλεον lovato σε αστρα h 1.8 140 hp
prins silverline2 skoda fabia 1.4 101 hp
fotisly

Δημοσιευσεις: 394

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 22 επισκέπτες