Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Λαμπάκι μηχανής (check engine)

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Re: προβλημα με λαμπακι κινητηρα

Δημοσίευσηαπό vaxalis » Σάβ 05 Νοέμ, 2011 13:44

εχω ενα βαθμο ψυχροτερα απο τα μαμα ιριδιου,δεν ειναι για αεριο.θα τα αλλαξω και θα δουμε!σε ευχαριστω πολυ παντως να εισαι καλα!το κακο ειναι φιλε οτι αρχιζω και σπαζομαι πολυ,μαλλον δεν ξερει να το ρυθμισει και λεει παπαριες ειναι καλο παιδι ομως ο προγραμματιστης και φιλοτιμο και εχει διαθεση να το φτιαξει,το εχουμε παλεψει παρα πολυ καθε λιγο και λιγακι στον δρομο για προγραμματισμο,ολα καλα το ρυθμιζουμε και οταν φευγω μετα απο μια δυο μερες παλι τα ιδια!σε μερικες περιοχες φτωχο σε αλλες πλουσιο!χαος.... :(
vaxalis

Δημοσιευσεις: 297

Δημοσίευσηαπό tsopirs » Σάβ 05 Νοέμ, 2011 22:46

Eγω το ρυθμισα στα πρωτα 1500km και μου εκανε διακοπες στις 2500σαλ με φουλ γκαζι...Αλλαξαμε μπεκιερα τα ιδια,δοκιμασαμε ενα νουμερο μεγαλυτερα ζιγκλερ και σταματησε..Βγηκαμε στον δρομοο με το λαπτοπ το αμξι σκοτωνε....Παμε να δουμε καυσαερια για να παω για ΚΤΕΟ και ανεβασμενα,παιζει με το μειγμα,πεφτουνε,Πιανει το τηλεφωνο γυρναει παλι στο θεο...Αλλαζει παλι θυθμισεις βγαινουμε στον δρομο κανει διακοπες..Το γυρναει στην παλι ρυθμιση,παμε στο συνεργειο το βαζει ολα καλα...Παω να φυγω Λαμπακι κινητηρα..Μετραει στον Θεο τα καυσαερια..Αλλαζει μπουζι,του λεω τα μπουζι τι σχεση εχουνε..Θα δεις..Μετραει,τελεια τα καυσαερια..Σβηνουμε το λαμπακι βγαινουμε στον δρομο φυσαει..Γυρναμε καυαερια στην εντελεια..Μετραμε στην Βενζινη μια χαρα,γυρναμε αεριο τελεια και μετα εφυγα για ΚΤΕΟ...Ητανε να περασω 12 και περασα 5 το απογευμα..Απο εκει και περα μονο τωρα μου κανει νουμερα οταν ειναι κρυο διοτι το εχουμε να γυρναει στους 20 βαθμους...Αν το γυρισω χειροκινητα στο αεριο οταν πιασει 50βαθμους δουλευει ρολοι..Τωρα που το εβαλα για πουλημα...Αλλα θα το ρυθμισωβ και αυτο,κατα τα αλλα 12.000Km και δεν εχω το παραμικρο προβλημα....Στο Astra παροτι turbo μεχρι τωρα δουλευει υποδειγματικα παροτι θελει να παω για την πρωτη ρυθμιση διοτι εχω 4500km και μου εχει πεσει λιγο η πιεση..Θα το βρει εφοσον ψαχνετε...
Άβαταρ μέλους
tsopirs

Δημοσιευσεις: 513

Δημοσίευσηαπό vaxalis » Σάβ 05 Νοέμ, 2011 23:07

εγω καταλαβα στην εγκατασταση το παν ειναι ο προγραμματισμος!και εγω εχω μπλεξει ασχημα! :(
vaxalis

Δημοσίευσηαπό DIAMA1600ASTRA08 » Κυρ 06 Νοέμ, 2011 04:09

μια απο τα ιδια με το φιλο tsopris. Στα 5000 χλμ βαζω απο υποπτο πρατηριο μου αμαβει το L. δεν ηξερα τι ηταν απο τη στενοχωρια δε κοιμηθηκα ολη νυχτα, παω το ρυθμιζει μετα απο 200 χλμ ξανα αναβει. πισω παλι μου λεει φταιει το μιγμα το ρυθμιζει παλι στα 200 ξανα αναβει. στο δρομο για να του το παω βαζω απο αλλου κ μεχρι να φτασω συνεργειο σβηνει απο μονο του. στο συνεργειο ολα καλα μου λεει, με το που φευγω τσουπ να το παλι, τελωσ παντων με την τριτοτεταρτη το βρηκε και ολα καλα απο τοτε. σε καποιουσ μαλλον δε μπορουν να το ρυθμησουν με την πρωτη για πολλουσ λογουσ αλλα πιστευω δεν ειναι και τοσο προβλημα αν κανει κ λιγα χλμ με αναμενω το L. λιγα ομωσ εωσ το συνεργειο.
ASTRA 1,6 '08/ZAVOLLI 5ης ΧΩΡΙΣ ΛΑΔΙΕΡΑ/55-60.000 ΜΕ LPG EΩΣ ΣΗΜΕΡΑ
DIAMA1600ASTRA08

Δημοσιευσεις: 64

Δημοσίευσηαπό cpnemo » Κυρ 06 Νοέμ, 2011 12:44

Ας πω και εγώ τα νέα τα δικά μου.....
Μετά από πολλές προσπάθειες του τεχνικού δεν κατάφερνε με τίποτα να το επαναπρογραμματίσει (δεν κατάφερνε να σταθεροποιήσει το μαπ στο ρελαντί, για να προχωρήσει το πρόγραμμα).Αρχίζει να διαβάζει πιο λεπτομερώς τις ενδείξεις του προγράμματος και βρίσκει χαμηλή θερμοκρασία καυσίμου και αν θυμάμαι καλά και χαμηλή πίεση καυσίμου.Την Τετάρτη μπαίνει για έλεγχο γιατί όπως μου είπε μπορεί να είναι και πρόβλημα εγκεφάλου και θέλει ψάξιμο.Προς το παρόν κυκλοφορώ με βενζίνη και φυσικά το αμάξι πετάει και δεν παρουσιάζει κανένα πρόβλημα όπως ήταν φυσικό άλλωστε.
Προσωπικά πάντως έχω χάσει λίγο την αξιοπιστία μου στον συγκεκριμένο εγκαταστάτη και αν και έχω 3ετή γραπτή εγγύηση και δωρεάν σέρβις εφ' όρου ζωής σκέφτομαι μετά να το πάω για έλεγχο στα κεντρικά της BRC στη λεωφόρο Μαραθώνος.Έχει κανείς εμπειρία από εκεί?
TOYOTA AVENSIS 1.8 (2004) BRC kit χωρίς λαδιέρα .....
cpnemo

Δημοσιευσεις: 10

Δημοσίευσηαπό vaxalis » Κυρ 06 Νοέμ, 2011 22:22

το προβλημα το εχω εντωπισει στο μερικο γκαζι ειναι θεοφτωχο(το βλεπω με ενα samsung galaxy ace real με το πογραμμα torque)το short term fuel trim γραφει με μερικο γκαζι τιμες εως και +23 μεχρι τις 4000 στροφες και το long term fuel trim μεσα σε λιγα χιλιομετρα ανεβανει μεχρι το +25 και μετα απο καποια χιλιομετρα αναβει check.στο τουρμπίσμα ειναι καλο εως και πλουσιο,θα παω αυριο εκει,εχω παρει αδεια απο την δουλεια να δω τι θα κανω...θα προγραμματιζουμε και θα το βλεπω real και ξανα και ξανα μηπως και βγω απο αυτον τον κυκεωνα.... :( :twisted:
vaxalis

Δημοσίευσηαπό cpnemo » Πέμ 10 Νοέμ, 2011 11:20

Λοιπόν , εχθές παρέλαβα το αμάξι από το συνεργείο. Μέχρι στιγμής όλα καλά ,χωρίς λαμπάκια ,ρεταρίσματα κλπ. Ο λόγος που δεν μπορούσε να ολοκληρωθεί ο προγραμματισμός του κινητήρα ήταν απλώς (μετά από πολύ ψάξιμο) ένα pin στο probe συνδέσεως με το pc που είχε μπει μέσα και δεν έδινε πληροφορίες στο λογισμικό της brc με αποτέλεσμα να μην ολοκληρώνεται ο προγραμματισμός.Ελπίζω τελικά να μην έχω ξανά λαμπάκια κινητήρα.....
TOYOTA AVENSIS 1.8 (2004) BRC kit χωρίς λαδιέρα .....
cpnemo

Δημοσιευσεις: 10

Δημοσίευσηαπό vaxalis » Πέμ 17 Νοέμ, 2011 10:10

εχθες μου εκανε ρεταρισμα και με γυρισε σε βενζινη.πηγα στον εγκαταστατη μηπως επεσε η πιεση του πνευμονα ολα καλα ηταν στο 1,25.μολις ομως παταγα τερμα γκαζι στο ρελαντι πηγαινε 0,17 :shock: μου ειπε οτι ειναι απο νοθευμενο καυσιμο...ισχυει κατι τετοιο?κοιταξα το Long fuel trim ειναι στο 0,8 :crazy: θα τρελαθουμε εντελως?σφαλματα μηδεν.απο εχθες μεχρι σημερα μου το ξαναεκανε αλλη μια φορα στην αττικη οδο σε φορτιο αλλα δεν με γυρισε σε βενζινα.help...
vaxalis

Δημοσίευσηαπό dti » Πέμ 17 Νοέμ, 2011 20:47

vaxalis έγραψε: μου ειπε οτι ειναι απο νοθευμενο καυσιμο...ισχυει κατι τετοιο?

Τα ίδια λένε πολλοί εγκαταστάτες για να αντιμετωπίσουν με τον εύκολο τρόπο τους δυσαρεστημένους πελάτες.
Γράψε από που είχες βάλει την τελευταία φορά υγραέριο ή πες στον εγκαταστάτη σου να πάει να το γεμίσει από εκεί που ξέρει οτι δεν πουλάνε νοθευμένο καύσιμο.
Αν ίσχυε αυτό που σου είπε, θα είχαμε πολλοί το ίδιο πρόβλημα, αλλά δεν...

Μια και σε ταλαιπωρεί καιρό τώρα, ζήτησε τα λεφτά σου πίσω αν δεν μπορεί να στο ρυθμίσει όπως πρέπει.
S-MAX 2.5T Titanium (2007.75) LPG Powered by Vialle LPi
dti

Δημοσιευσεις: 1012

Δημοσίευσηαπό vaxalis » Πέμ 17 Νοέμ, 2011 21:06

θα καψω αυτο που εχω θα γεμισω απο εκει που δεν εβαζα και δεν μου εκανε κοψιματα και εαν συνεχισει να το κανει θα παω απο εκει και θα δω τι θα μου πει!!!τα εχω παρει παντως παρα πολυ και κρατιεμαι γιατι ο προγραμματιστης ειναι πολυ καλο παιδι και το παλευει!σε περιπτωση που ζητησω τα λεφτα μου πισω θα πρεπει να παρει και τον εξοπλισμο πισω!!!ραβε ξυλωνε παλι δηλαδη... :twisted:
vaxalis

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Google Adsense [Bot] και 96 επισκέπτες