Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Απορία & μάρκες κιτ LPG!!!

Πόσο συμφέρει τελικά; Κόστος εγκατάστασης; Αναμονές για εγκατάσταση; Αυτονομία;

Re: ΑΠΟΡΙΑ & ΜΑΡΚΕΣ KIT LPG!!!

Δημοσίευσηαπό dti » Παρ 11 Μαρ, 2011 18:56

Κάποιες διευκρινίσεις για τα συστήματα της Vialle.
Το LPi απευθύνεται σε αυτοκίνητα για τα οποία η Vialle έχει σχετικό kit, άρα έχει κάνει πλήρη έλεγχο και παραμετροποίηση στο εργοστάσιό της. Γι αυτό, θεωρητικά, είναι κλειδωμένο και δεν δέχεται ρυθμίσεις. Ωστόσο, στην περίπτωσή μου, ίσως επειδή ταλαιπωρήθηκα και ίσως επειδή υπήρχε και δική τους ευθύνη, δέχθηκαν να φτιάξουν κάποιο ειδικό calibration αρχείο προσαρμοσμένο στις απαιτήσεις του δικού μου αυτοκινήτου. Άρα, αν θέλουν, μπορούν να "ανοίξουν" οι ίδιοι το LPi, χωρίς φυσικά να τρέξει ο πελάτης στην Ολλανδία.

Το LPFi έρχεται ξεκλείδωτο και είναι ευθύνη του εγκαταστάτη να το προσαρμόσει και ρυθμίσει σωστά, ανάλογα τον τύπο του αυτοκινήτου. Νομίζω οτι αυτό το σύστημα απευθύνεται κυρίως σε αντιπροσωπείες αυτοκινήτων που κάνουν μια ρύθμιση για συγκεκριμένα μοντέλα τους (π.χ. η Subaru για το Forester) και δεν ασχολούνται περαιτέρω.
Από την άλλη, ξέρω οτι κι ο Βρεττός (ο άλλος αντιπρόσωπος της Vialle στην Ελλάδα) αναλαμβάνει σε κάποιες περιπτώσεις να περάσει σύστημα υγραεριοκίνησης σε αυτοκίνητα για τα οποία δεν έχει έτοιμο kit η Vialle, ή σε αυτοκίνητα με μηχανικές βελτιώσεις, ειδική χαρτογράφηση κινητήρα, κλπ., αξιοποιώντας αυτές ακριβώς τις δυνατότητες του LPFi.
S-MAX 2.5T Titanium (2007.75) LPG Powered by Vialle LPi
dti

Δημοσιευσεις: 1012

Δημοσίευσηαπό zik » Παρ 11 Μαρ, 2011 22:32

Παρακολουθώ την σελίδα εδώ και καιρό όπως και αρκετές άλλες όπου γίνεται συζήτηση για την υγραεριοκίνηση αλλά δεν έχω δει πουθενά να αναφέρεται η εταιρία LONGAS ITALIA που έχω τοποθετήσει στο αυτοκίνητό μου! Λόγω γνωριμίας με τον εγκαταστάτη, και φυσικά βλακείας μου, δεν ψάχτηκα για τις εταιρίες που κυκλοφορούν! Είναι σύστημα 4ης γενιάς με παράλληλο εγκέφαλο στον οποίο ο εγκαταστάτης με το πρόγραμμα της εταιρίας μπορεί και ρυθμίζει αρκετές παραμέτρους όπως κατάλαβα. Γνωρίζει κανείς την εταιρία ή έχω τραβήξει λαχείο;;;
Ford focus 2002, 1.6l. LONGAS ITALIA με πνεύμονα BRC. Συνολικά χλμ: 309.000, με υγραέριο: 170.000.
zik

Δημοσιευσεις: 36

Δημοσίευσηαπό dim63 » Παρ 11 Μαρ, 2011 23:09

zik έγραψε:Παρακολουθώ την σελίδα εδώ και καιρό όπως και αρκετές άλλες όπου γίνεται συζήτηση για την υγραεριοκίνηση αλλά δεν έχω δει πουθενά να αναφέρεται η εταιρία LONGAS ITALIA που έχω τοποθετήσει στο αυτοκίνητό μου! Λόγω γνωριμίας με τον εγκαταστάτη, και φυσικά βλακείας μου, δεν ψάχτηκα για τις εταιρίες που κυκλοφορούν! Είναι σύστημα 4ης γενιάς με παράλληλο εγκέφαλο στον οποίο ο εγκαταστάτης με το πρόγραμμα της εταιρίας μπορεί και ρυθμίζει αρκετές παραμέτρους όπως κατάλαβα. Γνωρίζει κανείς την εταιρία ή έχω τραβήξει λαχείο;;;

λαχειο ξελαχειο αν σου δουλευει καλα -αποδοση/καταναλωση τοτε πιστευω οτι εισαι μια χαρα.(ειναι και φιλος)
ουτε την δικη μου επιλογη εταιριας bigas italia τηνεχω πετυχη εδω μεσα, και οπως εγραψε και ο astragjtg 'το δικο μου ειναι το καλλιτερο'

γιατι το θεμα ειναι να μην τρεχουμε για το lpg kit αλλα αυτο να τρεχει απροβληματιστα για μας.

καλα χιλιομετρα
Mazda tribute 2.3 bigas-geartech αεριου χωρις λαδια-ξυδια
dim63

Δημοσιευσεις: 279

Δημοσίευσηαπό dim63 » Παρ 11 Μαρ, 2011 23:15

dti έγραψε:Κάποιες διευκρινίσεις για τα συστήματα της Vialle.
Το LPi απευθύνεται σε αυτοκίνητα για τα οποία η Vialle έχει σχετικό kit, άρα έχει κάνει πλήρη έλεγχο και παραμετροποίηση στο εργοστάσιό της. Γι αυτό, θεωρητικά, είναι κλειδωμένο και δεν δέχεται ρυθμίσεις. Ωστόσο, στην περίπτωσή μου, ίσως επειδή ταλαιπωρήθηκα και ίσως επειδή υπήρχε και δική τους ευθύνη, δέχθηκαν να φτιάξουν κάποιο ειδικό calibration αρχείο προσαρμοσμένο στις απαιτήσεις του δικού μου αυτοκινήτου. Άρα, αν θέλουν, μπορούν να "ανοίξουν" οι ίδιοι το LPi, χωρίς φυσικά να τρέξει ο πελάτης στην Ολλανδία.

Το LPFi έρχεται ξεκλείδωτο και είναι ευθύνη του εγκαταστάτη να το προσαρμόσει και ρυθμίσει σωστά, ανάλογα τον τύπο του αυτοκινήτου. Νομίζω οτι αυτό το σύστημα απευθύνεται κυρίως σε αντιπροσωπείες αυτοκινήτων που κάνουν μια ρύθμιση για συγκεκριμένα μοντέλα τους (π.χ. η Subaru για το Forester) και δεν ασχολούνται περαιτέρω.
Από την άλλη, ξέρω οτι κι ο Βρεττός (ο άλλος αντιπρόσωπος της Vialle στην Ελλάδα) αναλαμβάνει σε κάποιες περιπτώσεις να περάσει σύστημα υγραεριοκίνησης σε αυτοκίνητα για τα οποία δεν έχει έτοιμο kit η Vialle, ή σε αυτοκίνητα με μηχανικές βελτιώσεις, ειδική χαρτογράφηση κινητήρα, κλπ., αξιοποιώντας αυτές ακριβώς τις δυνατότητες του LPFi.

αν η vialle εχει ετοιμο kit τοτε ΟΚ AN ΔΕΝ ΕΧΕΙ οπως και εσυ αναφερεις ακουμπαμε στις γνωσεις του κομπιουτερα(οι γνωσεις καλο ειναι εκτος απο τα χακερικα να περιλαμβανουν και αυτοκινητιστικα δεδομενα

καλα χιλιομετρα
Mazda tribute 2.3 bigas-geartech αεριου χωρις λαδια-ξυδια
dim63

Δημοσιευσεις: 279

Δημοσίευσηαπό dti » Σάβ 12 Μαρ, 2011 00:21

Στα περισσότερα σύγχρονα αυτοκίνητα, αν όχι σε όλα,ο ηλεκτρολόγος (που πρέπει απαραίτητα να είναι σε θέση να χειριστεί pc και διάφορα άλλα διαγνωστικά συστήματα) αν έχει μεράκι και είναι και λίγο ψαγμένος, δε χρειάζεται να είναι καθόλου χάκερ για να ρυθμίσει σωστά οποιοδήποτε κινητήρα. Αρκεί μόνο να ξέρει καλά τη δουλειά του.
Ακόμη και τα πιο προ-ρυθμισμένα συστήματα από το εργοστάσιο, ενδεχομένως κάποια στιγμή να χρειαστούν ρύθμιση (πολύ απλά λόγω κακής ποιότητας καυσίμων που έχουμε γενικά).
Πόσο μάλλον η συντριπτική πλειοψηφία των συστημάτων που κυκλοφορούν στην αγορά, που χρειάζονται απαραίτητα ρύθμιση για να δουλέψουν έστω και στοιχειωδώς με προβλήματα...
dti

Δημοσίευσηαπό johnsuv » Σάβ 12 Μαρ, 2011 09:36

Στο δικό μου (έχω βάλει κιτ της BRC) είχε στο λαπτοπ που έκανε τη ρύθμιση, το μοντέλο του αυτοκινήτου μου (μάρκα, μοντέλο, χρονολογία) και όλα πέρασαν αυτόματα. Μέχρι τώρα κανένα πρόβλημα και πολύ ευχαριστημένος. Έχω ακούσει ότι όταν ξαναπεράσεις ΚΤΕΟ άλλη φορά, πρέπει πάντα να περνάς από τον εγκαταστάτη να σου δίνει βεβαίωση. Που ξέρω εγώ ότι όλοι αυτοί που έχουν εμφανιστεί τώρα σε κάθε γωνιά και τοποθετούν υγραέριο, ότι θα υπάρχουν ακόμη σε 2-3 χρόνια;
johnsuv

Δημοσιευσεις: 45

Δημοσίευσηαπό stvgr » Σάβ 12 Μαρ, 2011 10:05

johnsuv έγραψε:Που ξέρω εγώ ότι όλοι αυτοί που έχουν εμφανιστεί τώρα σε κάθε γωνιά και τοποθετούν υγραέριο, ότι θα υπάρχουν ακόμη σε 2-3 χρόνια;

Εκει να δεις τι προβλημα θα υπαρχει φιλε, ειναι πολυ σοβαρο το θεμα αυτο, δεν το ειχα σκεφτει αυτο....πωπω
stvgr
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 9

Δημοσίευσηαπό dti » Σάβ 12 Μαρ, 2011 12:34

Η εγκατάσταση περνά σιγά σιγά σε πολλά εξουσιοδοτημένα συνεργεία αντιπροσωπειών ή εξειδικευμένα συνεργεία στο χώρο γενικότερα της συντήρησης αυτοκινήτων.
Ένας τυπικός έλεγχος είναι που κανονικά ο οποιοσδήποτε αδειοδοτημένος εγκαταστάτης θα μπορεί να κάνει, όπως τώρα βγάζει Κάρτα Καυσαερίων και η κουτσή Μαρία που λέει ο λόγος...
dti

Δημοσίευσηαπό johnsuv » Σάβ 12 Μαρ, 2011 20:04

dti έγραψε:Η εγκατάσταση περνά σιγά σιγά σε πολλά εξουσιοδοτημένα συνεργεία αντιπροσωπειών ή εξειδικευμένα συνεργεία στο χώρο γενικότερα της συντήρησης αυτοκινήτων.
Ένας τυπικός έλεγχος είναι που κανονικά ο οποιοσδήποτε αδειοδοτημένος εγκαταστάτης θα μπορεί να κάνει, όπως τώρα βγάζει Κάρτα Καυσαερίων και η κουτσή Μαρία που λέει ο λόγος...

Ελπίζω να έχει γίνει τόσο απλό όταν έρθει αυτή η ώρα.
johnsuv

Δημοσιευσεις: 45

Δημοσίευσηαπό stvgr » Σάβ 12 Μαρ, 2011 22:14

dti έγραψε:Η εγκατάσταση περνά σιγά σιγά σε πολλά εξουσιοδοτημένα συνεργεία αντιπροσωπειών ή εξειδικευμένα συνεργεία στο χώρο γενικότερα της συντήρησης αυτοκινήτων.

Δεν το βλεπω το ιδιο διοτι θα σου πει "σε εμενα δεν το εβαλες δωσε ενα 100αρικο για να σου δωσω μια υπευθυνη δηλωση οτι το κιτακι σου ειναι ακομα ΟΚ" βλεπεισ τα 15 κατοσταρικακια δε τα ειχες δωσει σε αυτον αλλα πηγες σε εναν αλλο που για τον Α Χ Ψ λογο εκλεισε......εγω ετσι σκεφτομαι φιλε μου οτι θα γινει....και για εμενα καμια σχεση η καρτα καυσαεριων με μια πιστοποιηση οτι το οχημα σου ειναι ΟΚ απο πλευρας υγραεριου ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.....και σε περιπτωση ατυχηματος τι γινεται ποιον κυναγανε το εγκαταστατη η τον τελευταιο που ειπε οτι το οχημα σου ειναι ΟΚ....το πηγα μακρια λιγο ε????
stvgr
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 9

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Γενική συζήτηση για το LPG

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 26 επισκέπτες