Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

BRC & ενδειξη υπολοιπου καυσιμου

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Re: BRC & ενδειξη υπολοιπου καυσιμου

Δημοσίευσηαπό DaKancho » Τετ 10 Αύγ, 2011 14:20

Αναφέρθηκα σε άτομα που γνωρίζω και τη δουλειά τους και το επίπεδο γνώσεων που έχουν, έστω και αν είναι θεωρητικό (που για μένα δεν είναι αρκετό) αλλά έστω ας υπήρχε και αυτό.

Προσωπικά με ενοχλεί αφάνταστα σε ένα συνεργείο που βάζει υγραέριο, ο πιο άσχετος μακράν να είναι ο μηχανολόγος, ενώ επίσης δεν με καλύπτει το υποχρεωτικό της υπογραφής που έχει επινοηθεί για να έχουν "έργο" και "εισόδημα" άσχετοι που όποιο εξάρτημα του αυτοκινήτου και αν τους δείξω, δεν ξέρουν τι είναι, αλλά πρέπει να προστατευτούν (από τι; από την πραγματική δουλειά;) λόγω κλειστού επαγγέλματος.

Προφανώς δεν ήταν στην πρόθεσή μου να θίξω κάποιον που δεν γνωρίζω, έγραψα τις προσωπικές μου απόψεις με βάση την εμπειρία συνεργασίας με μηχανολόγους που γνωρίζω και τίποτε πέραν αυτού.
Υπέρμαχος της άμεσης ποινικοποίησης της βλακείας. Συμπεριλαμβάνονται και οι επιδειξίες.
Άβαταρ μέλους
DaKancho

Δημοσιευσεις: 283

Δημοσίευσηαπό LPGhostWriter » Τετ 10 Αύγ, 2011 19:53

Παρακαλουμε να μην επεκταθει αλλο η συζητηση.
Μηπως θελετε χωρο στο forum να συζητατε τα του επαγγελματος σας?
Θα εχετε ολο το χρονο και το χωρο να συζητησετε τα προβληματα που σας απασχολουν στην καταλληλη ενοτητα.
Σκεφτειτε το και ενημερωστε μας...
mod
LPGhostWriter
Διαχειριστής

Δημοσιευσεις: 201

Δημοσίευσηαπό gakost » Πέμ 11 Αύγ, 2011 00:34

KrazyA έγραψε:
DaKancho έγραψε:Περί μηχανικών πολυτεχνείου, που ασχολούνται κιόλας με υγραέριο σε αυτοκίνητα (έχουν άδεια εγκαταστάτη, αφού διαθέτουν τα τυπικά προσόντα, ασχέτως αν δεν έχουν ποτέ ακουμπήσει κινητήρα αυτοκινήτου) αυτοί που ξέρω τουλάχιστον δεν μπορούν να λύσουν ούτε δευτεροβάθμια εξίσωση, αν τώρα πάμε σε κανένα φοιτητή (που περνάει κανονικά τα μαθήματα και όχι μέσω κάποιας κομματικής νεολαίας) τότε εκεί πιθανόν να μπορεί να το λύσει. Αν τέλος πάμε σε μηχανολόγους ΤΕΙ, αυτοί δεν ξέρουν καν ορθογραφία, ούτε πριν μπούνε στη σχολή, ούτε βέβαια και μετά... κατά βάση για μια σφραγίδα (κλειστό επάγγελμα) αγωνίζονται όλοι.

Μηχανολόγο που να ξέρει τι του γίνεται στο θέμα υγραερίου και να είναι απολύτως ικανός να το κάνει στην πράξη (όχι να παρακολουθεί κουστουμαρισμένος κάποιους άλλους να το κάνουν, χωρίς καν να πολυκαταλαβαίνει τι κάνουν) έχω δει μόνο έναν (1) και δεν ήταν Έλληνας.

Φίλε μου το πήγες μακριά το θέμα χωρίς λόγο, και αδικείς πρώτα από όλα τον εαυτό σου...
Προφανώς συναναστρέφεσαι λάθος ανθρώπους, ή έχεις κάτι προσωπικό με κάποιους στο χώρο γενικότερα.

Τα σχόλιά σου περί εξισώσεων, ορθογραφίας κλπ τα αντιπαρέρχομαι ως υπερβολικά και εν τη ρύμη του λόγου. Το γεγονός ότι η χώρα μας είναι γενικά μπακάλικο δεν σημαίνει ότι σε κάθε τομέα δεν υπάρχουν και σοβαροί επαγγελματίες και επιστήμονες.

Τώρα επί της ουσίας του αρχικού ερωτήματος για την ένδειξη στάθμης της δεξαμενής καυσίμου, η γνώμη μου είναι ότι ο σωστός μηχανικός δεν είναι αυτός που θα σου δείξει τις εξισώσεις για να παίρνεις σωστές ενδείξεις στον δείκτη μέσα στην καμπίνα, αυτό είναι το εύκολο κομμάτι ανεξάρτητα από το πόσο «ανώτερα» μαθηματικά χρειάζονται. Ο σωστός μηχανικός είναι αυτός που θα αντιληφθεί το πρόβλημα συνολικά, τις πραγματικές δυνατότητες πρακτικής (το τονίζω αυτό) επίλυσής του, και θα σου υποδείξει μια μέθοδο που στην μεγάλη πλειοψηφία των περιπτώσεων θα είναι αξιόπιστη (στα πλαίσια των δυνατοτήτων της περίστασης πάντα).

Επειδή είμαι μηχανικός (όχι μηχανολόγος, και όχι στον χώρο) η προσωπική μου εκτίμησή μου είναι ότι καμιά μέθοδος δεν θα δώσει γενική και αξιόπιστη λύση στο πρόβλημα της ένδειξης στάθμης καυσίμου σήμερα, και απόδειξη είναι ότι ακόμα και στους δείκτες βενζίνης στα αμάξια που έρχονται από το εργοστάσιο υπάρχει συνήθως σημαντική απόκλιση. Μόνον με λύση «κουστούμι» ανά περίπτωση θα υπάρχει αξιόπιστη ένδειξη (όπως γράφτηκε και πιο πάνω), αλλά αυτό είναι αντικειμενικά δύσκολο να γίνει, και ειδικά από τον μέσο τεχνίτη-εγκαταστάτη του μέσου ελληνικού συνεργείου.

Η γνώμη μου είναι (γενικά) οι μετρητές καυσίμου να είναι πάντα πολύ απλοί, του στυλ «Γεμάτο-Μέση-Άδειο» ώστε να μην υπάρχει και αντιπαράθεση για την ένδειξη, και φυσικά να είναι πάντα απαισιόδοξοι (να γεμίσεις πριν μείνεις, παρά να μείνεις ενώ νομίζεις ότι έχεις λίγο καύσιμο ακόμα). Προσωπικά μηδενίζω έναν μερικό χιλιομετρητή κάθε φορά που φουλάρω υγραέριο ή βενζίνη, γνωρίζω ήδη την μέση αυτονομία μου, και ξεχνάω την ένδειξη στο καντράν..

Αυτό προτείνουν και οι περισσότερες εταιρίες (το ανέφερες και εσύ ήδη), προφανώς γνωρίζουν (οι μηχανικοί τους) το θέμα καλύτερα από όλους εμάς, και κατά την γνώμη μου πολύ καλά κάνουν.

Ο ακριβέστερος μετρητής φίλε μου είναι το πρακτικό μυαλό μας...

:thumbup:

Χωρίς να είμαι μηχανολόγος ή μηχανικός και εμένα μου έκατσε στραβά η συγκεκριμένη δημοσίευση με την ισοπεδωτική λογική και τα απαξιωτικά σχόλια αλλά δεν πρόλαβα να γράψω. Με κάλυψες "KrazyA". Απλά να προσθέσω ότι δεν χρειάζεται να είσαι επιστήμονας ή απόφοιτος 3βάθμιας εκπαίδευσης για να εγκαταστήσεις ένα κιτ υγραεριοκίνησης. Γι' αυτό υπάρχουν οι τεχνικές οδηγίες εγκατάστασης και σε περίπτωση προβλημάτων τα Service manuals που τα γράφουν οι μηχανολόγοι απόφοιτοι πολυτεχνείου που γράφεις και απαξιώνεις. Το αν δεν ακολουθούνται οι οδηγίες και κάνει ο καθένας του κεφαλιού του δεν έχει να κάνει με το αν είναι μηχανολόγος ο άλλος ή μηχανικός, ούτε με το αν ξέρει να λύσει μια εξίσωση ή όχι.
gakost

Δημοσιευσεις: 1038

Δημοσίευσηαπό odys2008 » Πέμ 11 Αύγ, 2011 00:54

Λοιπόν, επειδή όλα ξεκίνησαν με μια δική μου κουβέντα, προφανώς αναφερόμουν στην φάση σχεδιασμού του κιτ απο την εταιρία. Και ναι θέλω να πιστεύω, ότι έχουν σχεδιαστεί απο μηχανολόγους/ηλεκτρολόγους μηχανικούς που ξέρανε 5 πράγματα.Και αυτών η δουλειά δεν είναι να περνάνε τα κιτ αλλά να τα σχεδιάζουν. Δεν αναφερόμουν στους εγκαταστάτες μηχανικούς γιατί δεν είναι η δουλειά τους αυτή. Δουλειά τους είναι όπως είπατε να περνάνε το κιτ, και να εφαρμόζουν σωστά το manual, και τις οδηγίες ώστε να είναι ασφαλή τα κιτ.

Το βάρος πάει στους μηχανικούς της εταιρίας που κατασκευάζει το κιτ και δεν το έχουν κάνει σωστά. Αυτούς κατακρίνω, γιατί ο μερικός όγκος του τοροειδούς (έστω και του θεωρητικού), αν κάποιος ξέρει να τον υπολογίζει όχι από έτοιμο τύπο αλλά από 3πλό ολοκλήρωμα είναι παιχνιδάκι, σε σχέση με το ύψος. Μετά γνωρίζοντας και περίπου την τροχιά του φλοτέρ, μια χαρά γίνεται, γιατί η μεταβλητή αντίσταση εξαρτάται από την γωνία που γράφει το φλοτερ, σε σχέση με το ύψος. Και στο 2011 είμαστε...Δεν χρειάζεται να γίνει με το χέρι, ούτος η αλλιώς έχουν σχεδιαστεί όλα σε σχεδιαστικά προγράμματα πριν βγούν στην παραγωγή. Τόσο δύσκολο είναι πια?

Anyway δεν είναι δα και εξωγήινα πράγματα, απλά μου φαίνεται ότι δεν τις νοιάζει τις εταιρίες να κάτσουν να το κάνουν σωστά, με τρόπο που να γίνεται απλά το calibration, από τον εγκαταστάτη.
odys2008

Δημοσιευσεις: 125

Δημοσίευσηαπό rogerius » Παρ 12 Αύγ, 2011 11:13

odys2008 έγραψε:Συμφωνώ ότι το σχήμα δεν είναι το θεωρητικό, και ότι θα μιλάμε για προσέγγιση αλλά και πάλι όπως είπες για κάποιον που ασχολείται με την σχολή του λύνεται δεν είναι διαστημικό το πράγμα, και όπως φαντάζομαι οι εταιρίες παραγωγής των κιτ θα έχουν και έναν τέτοιο...

Τι να πω μου είναι πολύ παράξενο που δεν το κάνουν, γιατί μπορούν και με λογισμικά σχεδίασης να τον υπολογίσουν με απόλυτη ακρίβεια, και φυσικά να έχουν ολόσωστη ένδειξη.

Να σου πω έναν μπακάλικο τρόπο? Πας με άδεια δεξαμενή και το λαπτοπ, και γεμίζεις 1/5 της χωρητικότητας, βλέπεις βολτ, γεμίζεις άλλο ενα πέμπτο, βλέπεις βολτ κτλ...

και τα λαμπάκια έχουν ρυθμιστεί τέλεια...

τόσο δύσκολο είναι πια? 5 λεπτά υπόθεση είναι... και να έχει ο εγκαταστάτης φίλο τον βενζινά

1. ego symfono me avth thn methodo os thn evkoloterh
2. sthn douleia epilisame to provlima me 3D autocad afou kserame to pragmatiko sxhma ths deksamenhs STAKO 565x180 donut, apo sxedia eterias
3. epishs epilisame gia to theoretiko donut me proseggistiko programma, ta pososta ypsous floter
4. enoeite, gia opoion filo mas dosei tis diastaseis (theoretikes h pragmatikes) ths deksamenhs tou, mporoume na epanalavoume to exercise
5. sto dikomou tha pao me ta pososta opos ta ypologisame me 3D autocad, gia to gamoto

Filika
rogerius

Δημοσιευσεις: 274

Δημοσίευσηαπό LPGas » Παρ 12 Αύγ, 2011 11:30

:clap: :clap: :clap:
LPGas - BRC Gas Service
210-4100025
lpgas.gr
υγραεριοκινηση
Άβαταρ μέλους
LPGas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 1281

Δημοσίευσηαπό odys2008 » Παρ 12 Αύγ, 2011 14:18

Επιτέλους ένας άνθρωπος που κάθησε και έκανε κάτι που θα έπρεπε να είναι αυτονόητο για τις εταιρίες που κατασκευάζουν τα κιτ..... Δεν είναι δα και κάτι εξωγήινο έτσι? :thumbup:

Rogerius τα ποσοστά που δίνεις είναι για την 53l donut της stako που βάζει ο στάθης στα lpfi?
odys2008

Δημοσίευσηαπό rogerius » Παρ 12 Αύγ, 2011 16:47

ta pososta einai gia thn STAKO 565x180, thm mikroterh pou vazei h BRC.

Sthn Vialle, to software rythmizei ta lampakia ths kathe deksamenhs me mia aplh aepilogh tou eggatastath.
O dti exei valei ena screenshot palia. Mporo na do to Manual kai na sou po se pio screen kai ti prepei na ginei, apo ton eggatastath, ama theleis.
rogerius

Δημοσιευσεις: 274

Δημοσίευσηαπό odys2008 » Παρ 12 Αύγ, 2011 18:13

Οκ δεν το γνώριζα αυτό για τα vialle

η αλήθεια είναι ότι το είχα δει σαν επιλογή στο lpi diagnostic tool που έχω, αλλά δεν το έχω δουλέψει γιατί δεν έχω καλώδιο για τον εγκέφαλο lpe. Άρα λες ότι γίνεται με αυτοματοποιημένο τρόπο, οκ αν έχω κάποιο θέμα θα σου πω. Προς το παρών πρέπει να πάω γιατί μου αλλάζει σε βενζίνη στα 36 λίτρα και όχι στα 42. Είναι εύκολη ρύθμηση αυτή.
odys2008

Δημοσίευσηαπό villasg » Δευτ 15 Αύγ, 2011 18:52

Εγω τελικα πηγα ΕΝΤΕΛΩΣ αδειος στον εγκαταστατη ( 3 φορες με γυρισε σε βανζινα και το ξαναγυρναγα γκαζι να το καωει ολο ) .
Εκει μετρησε με το Laptop και το λογισμικο της BRC μετα πηγα και φουλαρα ΕΝΤΕΛΩΣ ( 54 lt πηρε με κουνηματα και αναμονες να "κατσει" ) .
Και μετα ξαναπηγα στον εγκαταστατη και παλι με το λογισμικο ξαναεκανε ρυθμιση .
Μεχρι στιγμης τα "κουφα" χαθηκαν και υπαρχει αναλογια στο καυσιμο με τα λαμπακια πλεον .
ΕικόναHyundai i30 1400cc BRC SEQUENT PLUG & DRIVE by LPGas
Άβαταρ μέλους
villasg

Δημοσιευσεις: 249

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 47 επισκέπτες