Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Χρειάζεται ανά Χ χλμ να δουλεύουμε βενζίνη;

Πόσο συμφέρει τελικά; Κόστος εγκατάστασης; Αναμονές για εγκατάσταση; Αυτονομία;

Re: Χρειάζεται ανά Χ χλμ να δουλεύουμε βενζίνη;

Δημοσίευσηαπό Giannis » Κυρ 31 Ιούλ, 2011 20:04

Αντλία βενζίνης, άλλαξα και εγώ την δευτέρα.
Μετά από 5800km, με άφησε.
Μια και ήταν ζεστό, το ανάγκασα αν πάρει μπρος με υγραέριο, όπου το πήγα μέχρι το συνεργείο και το άφησα.
Στα Fiat, η αντλία, εκτός το σύστημα του ηλεκτρικού τιμονιού, είναι κάτι που χαλάει.
Συνήθως, έχουμε διάρκεια ζωής 60000-80000km.
Ρωτόντας τον εγκαταστατη αν η αντλία δουλεύει όταν δουλεύει το υγραέριο, μου απάντησε θετικά.
Αν δεν δούλευε, θα πρέπει όταν έμενα από υγραέριο, να έβαζα εγώ χειροκίνητα να δουλέψει και να γυρίζει σε βενζίνη και δεν θα γινόταν αυτόματα όπως τώρα.
Με ψιλοπόνεσε η αντλία(140€) και θέλω να πιστεύω ότι δεν ευθύνεται το υγραέριο.
Θα δείξει.
Fiat Panda100HP powered by EUROPEGAS 4ης Γενιάς Αερίου Ψεκασμού άνευ λαδιέρας..
Άβαταρ μέλους
Giannis

Δημοσιευσεις: 290

Δημοσίευσηαπό christoi » Κυρ 31 Ιούλ, 2011 22:29

Σήμερα, μετά από κακούς υπολογισμούς, μου τελείωσε το υγραέριο 130km μακρυά από το κοντινότερο υγραερΆδικο που με βόλευε κι έτσι κινήθηκα με βενζίνη. Τελικά γέμισα στην Avin Δερβένι (με 0,799 ΑΙΣΧΟΣ!!). Μόλις το έβαλα μπροστά και πριν προλάβω να βγω από το πρατήριο, γύρισε σε υγραέριο και σε λίγότερο από 1 δευτερόλεπτο, με πέταξε στην βενζίνη και μου αναβόσβηνε εναλλάξ το κόκκινο-άδειο λαμπάκι με τα 4 πράσινα-γεμάτο λαμπάκια. Γνωρίζει κανείς κάτι;

Και όσον αφορά το θέμα, τελικά, μήπως δεν χρειάζονται τα χιλιόμετρα; :wtf:
Opel Astra H 1.4 Romano με περισσότερα από 80.000km και λιγότερα από 100.
Άβαταρ μέλους
christoi

Δημοσιευσεις: 600

Δημοσίευσηαπό DaKancho » Κυρ 07 Αύγ, 2011 23:22

christoi έγραψε:
Στο βιβλίο service του υγραερίου, λέει κάπου (και μου το είπε και ο επιβλέπων μηχανικός του υγραερίου αυτό) ότι καλό είναι η βενζίνη να μένει ανάμεσα στο 1/4 και στο 1/2. Αυτό σημαίνει, για μένα, ότι την καταναλώνω κάθε 3.000km - 3.500km ή 2 - 2,5 μήνες.

Αυτό είναι σωστό, πολλοί κατασκευαστές κιτ αναφέρουν σχετική οδηγία.

Η βενζίνη χρειάζεται αφενός επειδή το υγραέριο μπορεί ανά πάσα στιγμή να βγάλει σφάλμα και το σύστημα θα πρέπει να μπορεί άμεσα να γυρίσει σε βενζίνη, αφετέρου η ποσότητα χρειάζεται για την ψύξη της αντλίας βενζίνης, όσο περισσότερη τόσο καλύτερα.

Τώρα για όσους αναφέρουν οτι η βενζίνη μετά από καιρό θα χαλάσει ή θα μεταστοιχειωθεί σε κάτι άλλο, προσφέρομαι να βοηθήσω άμεσα, όποιος έχει παλιά βενζίνη και θέλει να την πετάξει, να μου τη φέρει και θα τη χρησιμοποιήσω εγώ με δική μου ευθύνη, σε δικό μου βενζινοκίνητο όχημα.
Υπέρμαχος της άμεσης ποινικοποίησης της βλακείας. Συμπεριλαμβάνονται και οι επιδειξίες.
Άβαταρ μέλους
DaKancho

Δημοσιευσεις: 283

Δημοσίευσηαπό MeddlingMageGR » Τρί 09 Αύγ, 2011 16:03

DaKancho έγραψε:
Τώρα για όσους αναφέρουν οτι η βενζίνη μετά από καιρό θα χαλάσει ή θα μεταστοιχειωθεί σε κάτι άλλο, προσφέρομαι να βοηθήσω άμεσα, όποιος έχει παλιά βενζίνη και θέλει να την πετάξει, να μου τη φέρει και θα τη χρησιμοποιήσω εγώ με δική μου ευθύνη, σε δικό μου βενζινοκίνητο όχημα.

χαχαχαχαχα πολύ καλο :D :D :D :D

Εγω ενα βασικό ερώτημα έχω, και όποιος ξέρει ας απαντήσει. Εστω οτι πράγματι οι βαλβίδες αργά αλλα σταθερά αλλοιώνονται με την χρήση του υγραερίου. Τι νόημα έχει να το γυρίζουμε σε βενζίνη και να κάνουμε Χ χιλιόμετρα ? Αφού ετσι κ αλλιώς, η αλλοίωση έχει πραγματοποιηθεί. Πέραν του οτι... επιτυγχάνουμε μια "παράταση" της τελικής καταστροφή τους, ανάλογη με τα χιλιόμετρα που κάναμε με βενζίνη.
Δηλαδη αν κάνω 50χλμ το μήνα με βενζίνη, και οι βαλβίδες πρόκειται να καούν σε 50.000χλμ με χρήση υγραερίου, και κάνοντας 1000χλμ το μήνα, αντι λοιπον να καουν στα 50.000 θα καούν στα 52500... (50χ50).
Αυτο..

Και κάτι ακόμα, γυρνώντας απο ενα ταξίδι που πέρσυ, έτυχε να μου τελειώσει το υγραέριο 100χλμ μακριά απο την αθήνα. Και φυσιολογικά το αμάξι γύρισε σε βενζίνη. Τρομοκρατήθηκα πραγματικά όταν σε πλήρη επιτάχυνση, με το πετάλ στο πάτωμα δλδ, το αμάξι πάθαινε λόξιγκα. Στην πορεια όλα καλά, αρκεί να μήν το γκάζωνα. Στο υγραέριο δεν το είχα αυτό (μιας και συνέχεια το πήγαινα έτσι). Τότε θεώρησα οτι ή εχω νοθευμένη βενζίνη ή οτι έχουν επικαθίσει βρωμιές στον πάτο του ρεζερβουάρ, απο το οτι δεν την χρησιμοποιώ. Ξαναγέμισα βενζίνη όταν έφτασα μετα απο λίγες μέρες, έκανα (εντελώς τυχαία βάση ενος προγραμματισμένου ραντεβού για σέρβις) καθαρισμό της πεταλούδας, και απο τότε σταμάτησε.
MeddlingMageGR

Δημοσιευσεις: 186

Δημοσίευσηαπό PAVL2 » Πέμ 18 Αύγ, 2011 20:03

Εγώ και στα δυο αυτοκίνητα κάθε 5-6000 km χημικά πρόσθετα και στο LPG και στην βενζίνη και κάθε 5 γεμίσματα αεριού ένα βενζίνης μέχρι σήμερα και περίπου 15.000 στο ένα αυτοκίνητο κανένα πρόβλημα .
ΧΡΗΣΤΟΣ
Κράτα τους φίλους σου κοντά και τους εχθρούς κοντύτερα.
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι
θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»
Άβαταρ μέλους
PAVL2

Δημοσιευσεις: 22

Δημοσίευσηαπό runner » Πέμ 18 Αύγ, 2011 20:43

PAVL2 έγραψε:Εγώ και στα δυο αυτοκίνητα κάθε 5-6000 km χημικά πρόσθετα και στο LPG και στην βενζίνη και κάθε 5 γεμίσματα αεριού ένα βενζίνης μέχρι σήμερα και περίπου 15.000 στο ένα αυτοκίνητο κανένα πρόβλημα .

Πως μπαίνει πρόσθετο στο υγραέριο και ποιο?
runner

Δημοσιευσεις: 126

Δημοσίευσηαπό tasos1 » Πέμ 18 Αύγ, 2011 21:13

Kαλησπέρα, αν χρειάζεται ή όχι, να καίμε βενζίνη που και που, δεν το γνωρίζω αν και τείνει να γίνει ''urban legend'', αυτό που πιστεύω χρειάζεται, είναι να μην ανεβάζουμε πολλές στροφές στον κινητήρα και να οδηγούμε πιο ήρεμα σε σχέση με τη βενζίνη, προσωπική εκτίμηση! Εγώ ;έτσι κι αλλιώς μόνο 3500 kμ έχω κάνει, οπότε και πρόβλημα να βγάλει, θα το κάνει αργότερα. Αλλά τις προάλλες που γέμιζα, σε συζήτηση που είχα με κάποιον άλλο που έχει υγραέριο εδώ και 2.5 χρόνια και 100000 km, μου είπε ότι λόγω του ότι το ''πατούσε'' του κόπηκε η ακίδα από το μπουζί και έπεσε στον κύλινδρο, κατά τ' άλλα , μια χαρά!
tasos1

Δημοσιευσεις: 21

Δημοσίευσηαπό christoi » Παρ 19 Αύγ, 2011 03:05

tasos1 έγραψε: λόγω του ότι το ''πατούσε'' του κόπηκε η ακίδα από το μπουζί και έπεσε στον κύλινδρο

Μήπως το μπουζί ήταν το κινέζικο του κινέζικου του μανίσιου; Ή είχε να το αλλάξει από τότε που έβαλε υγραέριο επειδή του είπε κάποιος ότι θα έχει καθαρή μηχανή και συμπέρανε ότι θα κρατιέται και το μπουζί σε καλή κατάσταση;

Το πατούσε; Δηλαδή έπαιρνε το μπουζί και το έβαζε στο πάτωμα και χοροπηδούσε πάνω του; :p :p
Σχεδόν σε όλα τα συστήματα, στις υψηλές στροφές, δηλαδή εκεί που το πατάμε το γκαζάκι μας, ψεκάζει και βενζίνη. Άρα έχεις έναν κινητήρα, ο οποίος αρχίζει και λειτουργεί σύμφωνα με τις κατασκευαστικές του προδιαγραφές, δηλαδή την βενζίνη.
Opel Astra H 1.4 Romano με περισσότερα από 80.000km και λιγότερα από 100.
Άβαταρ μέλους
christoi

Δημοσιευσεις: 600

Δημοσίευσηαπό PAVL2 » Παρ 19 Αύγ, 2011 16:24

runner έγραψε:
PAVL2 έγραψε:Εγώ και στα δυο αυτοκίνητα κάθε 5-6000 km χημικά πρόσθετα και στο LPG και στην βενζίνη και κάθε 5 γεμίσματα αεριού ένα βενζίνης μέχρι σήμερα και περίπου 15.000 στο ένα αυτοκίνητο κανένα πρόβλημα .

Πως μπαίνει πρόσθετο στο υγραέριο και ποιο?

Είναι σε φιάλη αλουμινίου με ανταπτορα όμοιο με αυτό τις παροχής αερίου και από την άλλη πλευρά τοποθετείτε ειδικός σύνδεσμος που με την βοήθεια αεραντλίας 6Bar και με την προϋπόθεση ότι έχεις κάτω από τα 3/4 αέριο στην δεξαμενη περνά το χημικό στην δεξαμενη αερίου και μόνο το χημικό .

Θα σε ενημερώσω για το ποιο .
ΧΡΗΣΤΟΣ
Κράτα τους φίλους σου κοντά και τους εχθρούς κοντύτερα.
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι
θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»
Άβαταρ μέλους
PAVL2

Δημοσιευσεις: 22

Δημοσίευσηαπό fotisly » Σάβ 20 Αύγ, 2011 15:54

δεν γυριζουνε σε βενζινη στις ψηλες στροφες τα υγρου ψεκασμου.
πιθανος εννοεις το tunap,αυτο μπαινει ετσι και απ οτι θυμαμαι κοστιζει περι τα 25 ευρω για 10.000
icom jtg υγρου ψεκασμου,πλεον lovato σε αστρα h 1.8 140 hp
prins silverline2 skoda fabia 1.4 101 hp
fotisly

Δημοσιευσεις: 394

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Γενική συζήτηση για το LPG

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 26 επισκέπτες