Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Ελαττωματικός πνεύμονας (Reducer)

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Re: ΕΛΛΑΤΩΜΑΤΙΚΟΣ ΠΝΕΥΜΩΝΑΣ (REDUCER)

Δημοσίευσηαπό geoxan72 » Παρ 29 Ιούλ, 2011 23:39

Καλησπέρα είμαι καινούριος στο forum και θα ήθελα να πω την δικιά μου ιστορία.
Πριν το Πάσχα τοποθέτησα το σύστημα της versus στο Ι.Χ μου (mazda 6 1.8 με λιπαντήρα βαλβίδων).
Από τότε και έως τα μέσα Ιουλίου έκανα με το υγραέριο 4.500 χιλιόμετρα χωρίς κανένα πρόβλημα (ούτε διακοπές ούτε λαμπάκια αισθητήρα λάμδα).
Πριν δέκα ημέρες σε έναν έλεγχο για λάδια και νερά παρατήρησα πρασινίλα (παραφλού στον χώρο της μηχανής).
Ύστερα από ψάξιμο παρατήρησα ότι το παραφλού έβγαινε από την υπερχείληση του παγουριού πλήρωσης.Επίσης παρατήρησα φυσαλίδες στο ψυγείο και μυρωδιά υγραερίου.
Σε επικοινωνία που είχα με τον εγκαταστάτη μου είπε ότι κάποια παρτίδα πνευμώνων είχε πρόβλημα από το εργοστάσιο και πιθανών ένας απο αυτούς να ήταν και ο δικός μου.
Σήμερα πήγα και μου τον αντικατέστησαν και όλα καλά. Ούτε φυσαλίδες ούτε πρόβλημα με την στάθμη του παραφλού.
Ελπίζω να μην έχω ξανά άλλο πρόβλημα.
geoxan72

Δημοσιευσεις: 2

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Σάβ 30 Ιούλ, 2011 19:47

NikosS έγραψε:..στην Ελλάδα δυστυχώς το LPG πωλείται 20% βουτάνιο και 80% προπάνιο δηλαδή μείγμα μόνο για πολύ καλοκαιρινούς μήνες.

Νικο, τουλαχιστον για την ελλαδα ισχύει το αντιστροφο δηλ. 20 προπανιο και 80 βουτανιο. Τα παραπανω για τις αναλογιες στην Ευρωπη ειναι λογικο μιας και οι χειμωνες-θερμοκρασιες ειναι πολυ χειροτερες απο τις αντιστοιχες στην Ελλαδα την ιδια περιοδο. Το οτι οι δικοι μας ειναι λαμογια και παιζουν με τις αναλογιες οπως τους βολευει το ξερουμε...
ASTRA G 1.6 ΜΕ ICOM JTG LPG KIT
Άβαταρ μέλους
astragjtg

Δημοσιευσεις: 1470

Δημοσίευσηαπό NikosS » Κυρ 31 Ιούλ, 2011 08:12

geoxan72 έγραψε:Καλησπέρα είμαι καινούριος στο forum και θα ήθελα να πω την δικιά μου ιστορία.
Πριν το Πάσχα τοποθέτησα το σύστημα της versus στο Ι.Χ μου (mazda 6 1.8 με λιπαντήρα βαλβίδων).
Από τότε και έως τα μέσα Ιουλίου έκανα με το υγραέριο 4.500 χιλιόμετρα χωρίς κανένα πρόβλημα (ούτε διακοπές ούτε λαμπάκια αισθητήρα λάμδα).
Πριν δέκα ημέρες σε έναν έλεγχο για λάδια και νερά παρατήρησα πρασινίλα (παραφλού στον χώρο της μηχανής).
Ύστερα από ψάξιμο παρατήρησα ότι το παραφλού έβγαινε από την υπερχείληση του παγουριού πλήρωσης.Επίσης παρατήρησα φυσαλίδες στο ψυγείο και μυρωδιά υγραερίου.
Σε επικοινωνία που είχα με τον εγκαταστάτη μου είπε ότι κάποια παρτίδα πνευμώνων είχε πρόβλημα από το εργοστάσιο και πιθανών ένας απο αυτούς να ήταν και ο δικός μου.
Σήμερα πήγα και μου τον αντικατέστησαν και όλα καλά. Ούτε φυσαλίδες ούτε πρόβλημα με την στάθμη του παραφλού.
Ελπίζω να μην έχω ξανά άλλο πρόβλημα.

Φίλε μου είχες ακριβώς τα ίδια συμπτώματα με εμένα ,εάν διαβάσεις απο την αρχή το σχετικό θέμα με τους ελλατωματικούς πνεύμωνες (ευτυχώς την γλύτωσες με λίγες απώλειες). Τώρα εάν όπως λές έκανες την εγκατάσταση του νέου πνεύμωνα αυτές τις μέρες μάλλον και εσύ θα έβαλες την 3η σειρά βελτιωμένου πεύμωνα της εταιρίας.
ΣΟΣ όμως επειδή πάντα πρέπει να φυλάμε τα ρούχα μας, παρακουλούθησε για ένα διάστημα το αυτοκίνητο πιο τακτικά και έν δεις στο εφεδρικό παγούρι να σου φουσκώνουν τα νερά αρκετά πιο πάνω από την max ένδειξη ή εάν σε κρύο αυτοκίνητο, δηλαδή τουλάχιστον 4 ωρών ,εάν ανοίγωντας την κεντρική τάπα έχεις υπερχίλυση, πάνε και πάλι για αντικατάσταση. (Λύση για όσο θα κάνεις να σου το επισκευάσουν, κλείσε το γενικό διακόπτη παροχής υγραερίου και δούλεψε το με βενζίνη) εάν δεις ότι δεν σου ανεβάζει και ότι απο την κεντρική τάπα όλα καλά τότε σίγουρα είναι πάλι το ίδιο πρόβλημα.
Honda Civic 1.6cc , Kit-Versus
NikosS

Δημοσιευσεις: 80

Δημοσίευσηαπό NikosS » Κυρ 31 Ιούλ, 2011 08:19

astragjtg έγραψε:
NikosS έγραψε:..στην Ελλάδα δυστυχώς το LPG πωλείται 20% βουτάνιο και 80% προπάνιο δηλαδή μείγμα μόνο για πολύ καλοκαιρινούς μήνες.

Νικο, τουλαχιστον για την ελλαδα ισχύει το αντιστροφο δηλ. 20 προπανιο και 80 βουτανιο. Τα παραπανω για τις αναλογιες στην Ευρωπη ειναι λογικο μιας και οι χειμωνες-θερμοκρασιες ειναι πολυ χειροτερες απο τις αντιστοιχες στην Ελλαδα την ιδια περιοδο. Το οτι οι δικοι μας ειναι λαμογια και παιζουν με τις αναλογιες οπως τους βολευει το ξερουμε...

Αυτό είναι σίγουρο, μια και απο τις αναλογίες κερδίζουν πολλά ........! και ξέρουμε και ποιοι.
NikosS

Τελικά ΔΕΝ ήταν ΕΛΛΑΤΩΜΑΤΙΚΟΣ ΠΝΕΥΜΩΝΑΣ (REDUCER)

Δημοσίευσηαπό niksta » Τετ 03 Αύγ, 2011 23:45

Τελικά η δική μου ιστορία έληξε και έχει ως εξής:
Το αυτοκίνητό μου είναι ΗONDA CIVIC 1.6 του 1996 με 180000χλμ.
Όπως είχα πει μου έβγαζε και εμένα τα νερά από το παγούρι και ειδικά όπως είχα παρατηρήσει σε ζόρι με ανηφόρες και αναμμένο το A/C δηλαδή με σχετικά αρκετό φορτίο.
Μετά από όσα διάβασα εδώ μέσα και επειδή τρόμαξα λιγάκι μην είναι φλάντζα μηχανής και επειδή μου το ξανάκανε τη Δευτέρα είπα να δω τι τελικά τι στο καλό είναι γιατί είχα αρχίσει να τρελαίνομαι.
Έτσι την Τρίτη πήγα για τεστ ανάβαση με A/C αναμμένο και λειτουργία σε βενζίνη για να δω αν τελικά υπάρχει θέμα "πνεύμονα". Τελικά μου το έκανε και με βενζίνη!!!
Απέκλεισα επομένως τον "πνεύμονα". Ευτυχώς γιατί θα κατέβαζα κι αλλα καντήλια με τον εγκαταστάτη μου αλλά και δυστυχώς γιατί μπορεί να ήταν αυτό που δεν ήθελα. Δηλ καμμένη φλάντζα. Πάω αμέσως στον ψυγειά βγάζει και καθαρίζει το ψυγείο, το οποίο δεν ήταν και ιδιαίτερα βουλωμένο (όπως παραδέχτηκε και ο μάστορας), δίνω το 50αρικο και φεύγω πιάνοντας λίγο τον πισινό μου. Δεν περίμενα να το δω αν έφτιαξε πήγα και πήρα και μια τάπα ψυγείου κατευθείαν (6 ευρά).

Σήμερα Τετάρτη εκ νέου τεστ στην ίδια διαδρομή. Αυτή τη φορά με υγραέριο και αναμμένο A/C με τον ίδιο ρυθμό.

Αποτέλεσμα: το νερό στο παγούρι δεν έκανε κιχ. Ούτε καν ανέβηκε όσο θεωρούσα φυσιολογικό δηλ κανα 2 πόντους πάνω από το MAX.

Κατά πάσα πιθανότητα έφταιγε η τάπα του ψυγείου και ο καθαρισμός απλά δεν έκανε κακό. Και ευτυχώς δεν ήταν η φλάντζα.
Σημειωτέον τα Honda φοράνε τάπες 1.1bar σε αντίθεση με τα περισσότερα που φοράνε 0.9bar.
Αν κάποιος έχει το ίδιο πρόβλημα να προσέξει την τάπα να είναι τα ίδια bar γιατί αν φοράει 0,9 και μπει 1,1 (που δεν τη βρίσκεις και εύκολα) τότε καποια στιγμή κάτι θα τινάξει και σίγουρα θα προκαλέσει διαρροή στο κύκλωμα ψύξης. Αν μπεί αντίθετα δηλ. αν φοράει 1.1 και μπει 0.9 τότε απλά δε θα λυθεί το πρόβλημα.
niksta

Δημοσιευσεις: 45

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Τετ 03 Αύγ, 2011 23:50

Δεν υπηρχε περιπτωση να ηταν φλατζα γιατι απ'οσο ξερω σε αυτη την περιπτωση ''τρωει'' νερα, δεν τα φουσκωνει. Παλι καλα φιλε, φθηνα την γλυτωσες.
ASTRA G 1.6 ΜΕ ICOM JTG LPG KIT
Άβαταρ μέλους
astragjtg

Δημοσιευσεις: 1470

Δημοσίευσηαπό niksta » Πέμ 04 Αύγ, 2011 11:54

astragjtg έγραψε:Δεν υπηρχε περιπτωση να ηταν φλατζα γιατι απ'οσο ξερω σε αυτη την περιπτωση ''τρωει'' νερα, δεν τα φουσκωνει. Παλι καλα φιλε, φθηνα την γλυτωσες.

Αυτό το γνώριζα ότι τρώει τα νερά από παλιότερο αμάξι αλλά λες καμιά φορά. Συνήθως σε περίπτωση φλάντζας βλέπεις λάδια στα νερά ή νερά στα λάδια (γάλα) και αν είναι στην αρχή καπνό από την εξάτμιση άσπρο (για νερά) ή μπλε (για λάδια) και εγώ δεν είχα τέτοια συμπτώματα.
Το κακό ήταν ότι το παρουσίασε όταν έβαλα το υγραέριο και το συνδύασα με αυτό. Τέλος καλό όλα καλά.
niksta

Δημοσιευσεις: 45

Δημοσίευσηαπό NikosS » Παρ 05 Αύγ, 2011 23:32

niksta έγραψε:
astragjtg έγραψε:Δεν υπηρχε περιπτωση να ηταν φλατζα γιατι απ'οσο ξερω σε αυτη την περιπτωση ''τρωει'' νερα, δεν τα φουσκωνει. Παλι καλα φιλε, φθηνα την γλυτωσες.

Αυτό το γνώριζα ότι τρώει τα νερά από παλιότερο αμάξι αλλά λες καμιά φορά. Συνήθως σε περίπτωση φλάντζας βλέπεις λάδια στα νερά ή νερά στα λάδια (γάλα) και αν είναι στην αρχή καπνό από την εξάτμιση άσπρο (για νερά) ή μπλε (για λάδια) και εγώ δεν είχα τέτοια συμπτώματα.
Το κακό ήταν ότι το παρουσίασε όταν έβαλα το υγραέριο και το συνδύασα με αυτό. Τέλος καλό όλα καλά.

Ευχάριστα νέα φίλε, καλές διαδρομές. Να κάνουμε πάντα τεστ και με τους δύο τρόπους (βενζίνη -υγραέριο), βέβαια με την 1η ή 2η διαδρομή δεν μπορούμε να καταλάβουμε και πολλά,αλλά όπως και κάθε μεταροπή έτσι και αυτή έχει και ελλατώματα, οπότε τακτικούς ελέγχους ώστε σε περίπτωση βλάβης να έχουμε όσο το δυνατόν μικρότερες απώλειες.

Εγώ προς το παρόν με τον νέο πνεύμωνα, πάει καλά, αλλά απο την εμπειρία μου ποτέ μην λές ποτέ, οπότε και ο έλεγχος είναι τακτικός.
NikosS

Δημοσίευσηαπό NikosS » Παρ 02 Σεπ, 2011 18:15

2000 χιλ με τον νεό πνεύμωνα και όλα καλά. Με μόνο πρόβλημα λαμπάκι μηχανής στα τελευταία χιλ απο την πτώση πίεσης στο σύστημα από 1 bar σε 0,89 κάτι συνηθυσμένο στους νέους πνεύμωνες που μετά απο 1000 με 2000 χιλ θέλουν εκ νέου ρυθμιση.
Λοιπόν καλή συνέχεια σε όλους.
NikosS

Δημοσίευσηαπό NikosS » Παρ 21 Οκτ, 2011 08:26

Καλημέρα σε όλους καλό χειμώνα και καλές διαδρομές, ευτυχως που πέφτουν και λίγο οι τιμές!! Το σύστημα δουλεύει εως τώρα κανονικά χωρίς προβλήματα.
NikosS

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 55 επισκέπτες