Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Μπουζί ιριδίου...

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Μπουζί ιριδίου...

Δημοσίευσηαπό tasosonic » Κυρ 20 Φεβ, 2011 18:40

Παίδες ανοίγω αυτό το θέμα σχετικά με τα μπουζί ngk-lpg. Είναι καλύτερα; αποδοτικότερα; συμφέρει κάποιος να αντικαταστήσει τα συμβατικά μπουζί με αυτά;; Ποια η γνώμη σας;;
Πάντως η τιμή τους κυμαίνεται γύρο στα 20 Ευρω το 1 .

http://www.eltrekka.gr/uploads/file/Elt ... erLine.pdf
Opel Astra G 1.4cc του 98', BRC 4ης Γενιάς, χωρίς λαδιέρες!
tasosonic

Δημοσιευσεις: 20

Re: Μπουζί ιριδίου...

Δημοσίευσηαπό gakost » Κυρ 20 Φεβ, 2011 21:18

Με τα προτεινόμενα από τον κατασκευαστή για το αυτοκίνητο κανονικά μπουζί εμενα δουλεύει μια χαρά οπότε γιατί να μπω στον κόπο να ψάχνομαι; Ότι δουλεύει δεν το πειράζουμε! Τώρα για κάποιον που έχει κινητήρα αμέσου ψεκασμού ή / και turbo μπορεί να έχει κάποιο όφελος.
gakost

Δημοσιευσεις: 1038

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Δευτ 21 Φεβ, 2011 00:34

gakost έγραψε:Με τα προτεινόμενα από τον κατασκευαστή για το αυτοκίνητο κανονικά μπουζί εμενα δουλεύει μια χαρά οπότε γιατί να μπω στον κόπο να ψάχνομαι; Ότι δουλεύει δεν το πειράζουμε! Τώρα για κάποιον που έχει κινητήρα αμέσου ψεκασμού ή / και turbo μπορεί να έχει κάποιο όφελος.

Συμφωνώ απολυτα αλλα υπαρχει ο αντιλογος που λεει οτι με τα μαμα μπουζι κατα την λειτουργια τους με lpg, ο πολλαπλασιαστης υπερθερμαίνεται ( δεν εχω γνωσεις για τεχνικη ανάλυση) και τελικα με την καταπονηση καίγεται. Το εχουν αναφερει αρκετοι αλλα δεν εχει αποδειχθει απόλυτα. Βεβαια ολοι οι πολλαπλ/στες δεν ειναι ιδιοι και δεν συμπεριφερονται το ιδιο (π.χ. μαμα σε σχεση με ιμιτασιον). Και γω αλλαξα εναν αλλα το αμαξι περαν οτι με ειχε μαμησει στις ζημιες, ειχε και 115.000χλμ (μονο 5.000 με lpg)και δεν μπορεις να πεις οτι ηταν απο το υγραεριο.
Τελος, ουτε και εγω αλλαζω τα μαμα μπουζι γιατι υπαρχει και η περιπτωση να μπεις σε αλλες περιπέτειες.... Ο χρονος θα δειξει
ASTRA G 1.6 ΜΕ ICOM JTG LPG KIT
Άβαταρ μέλους
astragjtg

Δημοσιευσεις: 1470

Δημοσίευσηαπό gakost » Δευτ 21 Φεβ, 2011 01:52

Όντως δεν μπορείς να ξέρεις αν έγινε από την θερμοκρασία ή όχι. Αλλά νομίζω ότι και η τιμή είναι νομίζω ασύμφορη. Ένα κανονικό μπουζί έχει μ.ο 4Euro δηλαδή 16 παραπάνω επί 4 κυλίνδρους = 64 euro στην δεύτερη αλλαγή (40000 χλμ;) 128 euro, Ο πολλαπλασιαστής πόσο κάνει (και που δεν είναι σίγουρο ότι το υγραέριο φταίει) 30, 40 euro ο ένας; Εγώ προσωπικά δεν ψήνομαι αφού δεν έχει καμία διαφορά στην λειτουργία την κατανάλωση ή τις επιδόσεις. Άλλωστε οι πολλαπλασιαστές καίγονται και σε αυτοκίνητα χωρίς μετατροπή σε υγραέριο και είναι σχετικά συχνή βλάβη. Τώρα είναι και μερικοί που δεν βλέπουν το αυτοκίνητο σαν εργαλείο και θέλουν αν είναι δυνατόν να το έχουν στην γυάλα και αρρωσταίνουν στην ιδέα και μόνο ότι κάτι μπορεί να συμβεί, εκεί δεν υπάρχει επιχείρημα τα βάζεις για να μην το σκέφτεσε 8-)
gakost

Δημοσιευσεις: 1038

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Δευτ 21 Φεβ, 2011 02:09

gakost έγραψε:Όντως δεν μπορείς να ξέρεις αν έγινε από την θερμοκρασία ή όχι. Αλλά νομίζω ότι και η τιμή είναι νομίζω ασύμφορη. Ένα κανονικό μπουζί έχει μ.ο 4Euro δηλαδή 16 παραπάνω επί 4 κυλίνδρους = 64 euro στην δεύτερη αλλαγή (40000 χλμ;) 128 euro, Ο πολλαπλασιαστής πόσο κάνει (και που δεν είναι σίγουρο ότι το υγραέριο φταίει) 30, 40 euro ο ένας; Εγώ προσωπικά δεν ψήνομαι αφού δεν έχει καμία διαφορά στην λειτουργία την κατανάλωση ή τις επιδόσεις. Άλλωστε οι πολλαπλασιαστές καίγονται και σε αυτοκίνητα χωρίς μετατροπή σε υγραέριο και είναι σχετικά συχνή βλάβη. Τώρα είναι και μερικοί που δεν βλέπουν το αυτοκίνητο σαν εργαλείο και θέλουν αν είναι δυνατόν να το έχουν στην γυάλα και αρρωσταίνουν στην ιδέα και μόνο ότι κάτι μπορεί να συμβεί, εκεί δεν υπάρχει επιχείρημα τα βάζεις για να μην το σκέφτεσε 8-)

Και σε μενα που τα μαμα μπουζι κανουν 8 ευρω, παλι δεν συμφερει. Αλλα αν αποδειχθει οτι προστατευουν (τα ιριδιου) απο τυχον βλαβες ή οτι παει καλητερα, τοτε θα ημουν πρόθυμος για δοκιμη. Ασε που ουτε για τον κινητηρα μου τα δινει οπως ειδα, καθως επισης θα θελανε και συχνα αλλαγη.... Οσο για τον πολλαπλ/στη, ο δικος μου ειναι ενιαίος και κοστιζει....280 ευρα !!!! :thumbdown: Φυσικα την τελευταια φορα που αλλαξα εβαλα ιμιτασιον με 170, και παλι πολλα...
ASTRA G 1.6 ΜΕ ICOM JTG LPG KIT
Άβαταρ μέλους
astragjtg

Δημοσιευσεις: 1470

Δημοσίευσηαπό GREGORI » Δευτ 21 Φεβ, 2011 18:11

Εγω προσωπικα τα αλλαξα εδω και δυο μηνες ετσι ισως και απο περιεργεια αλλα και για να αποκλεισω καποιους ενδοιασμους γυρω απο την χρηση του LPG γενικοτερα.
Οσον αφορα για καποια βελτιωση ναι, το πρωτο καιρο ειχα την αισθηση καλυτερη επιταχυσης επειδη ομως δεν θελω να εχω αυταπατες ηδη αυτο το διαστημα
σκεφτομουν και εξακολουθω βεβαια να βαλω παλι τα μανισια να δω αν οντως υπαρχει κατι το μεμπτο.

Πραγματι το κοστος αγορας κυμαινεται τετραδα 70 +/- ευρω διολου ευκαταφρονητο για μπουζι εγω τα προμηθευτηκα απο εδω

http://streetandcircuit.gr/

και τα εχω βαλει σε jetta 1.6
επισης εχω καταλογο της NGK & Bosch αν θελει καποιος ,οι σειρες της ngk ειναι LPG1 ΕΩΣ LPG5 αν δε κανω λαθος.
Jetta 1.6 mpi Ζavoli άνευ λαδιέρας - 55000 ++χλμ -1200 hour LPG/215 hour βενζινη/
GREGORI

Δημοσιευσεις: 263

Δημοσίευσηαπό LPGhostWriter » Τρί 22 Φεβ, 2011 18:48

Για να βγαλει μια τετοια σειρα η NGK ,δεν νομιζω να την εβγαλε τυχαια.
Σιγουρα στους πιο μεγαλους κινητηρες και κυριως στους Turbo θα υπαρχει διαφορα.
Το κοστος δεν παυει ομως να ειναι τσουχτερο..
LPGhostWriter
Διαχειριστής

Δημοσιευσεις: 201

Δημοσίευσηαπό GREGORI » Δευτ 07 Μαρ, 2011 13:13

Jetta 1.6 mpi Ζavoli άνευ λαδιέρας - 55000 ++χλμ -1200 hour LPG/215 hour βενζινη/
GREGORI

Δημοσιευσεις: 263

Δημοσίευσηαπό Alpino » Τρί 08 Μαρ, 2011 23:21

Εγώ είδα διαφορά με τα NGK LPG-1 στις ταχύτητες μετά τα 140klm/h τραβούσε πολύ πιο άνετα από πριν.
Νομίζω ότι διάβασα κάπου ότι είναι και πιο ψυχρά και θέλουν αλλαγή στα 120.000χλμ σε σχέση με τα απλά.

Το κακό είναι ότι μετά από καμιά 15αριά μέρες άρχισε να βαράει πυράκια (βενζίνα και υγραέριο) και δεν ξέρω από τι ήταν.

Την καραμέλα των συνεργείων την ξέρετε
"φταίει η βενζίνα"
-μα μου το κάνει και στο υγραέριο
"φταίει και το υγραέριο είναι κακής ποιότητας"

Έτσι πήγα στην autogas
Mου άλλαξαν τα μπεκ και ξαναέκαναν το χάρτη του προγράμματος!

Εγώ έχω την εντύπωση ότι φταίνε τα LPG-1 αλλά αφού τώρα έστρωσε με το υγραέριο δεν το πειράζω.
Όταν αλλάξω κάποια στιγμή στα απλά μπουζί πιστεύω θα καταλάβω αν είχε διαφορά.

/Octavia I 1400cc LPG γεννιάς-4 αερίου
Skoda Octavia I 1400cc LPG ZAVOLI 4ης γεννιάς αερίου ψεκασμού 160.000km με LPG
+Μπουζί Brisk LPG
Alpino

Δημοσιευσεις: 29

Δημοσίευσηαπό ntinaras » Παρ 11 Μαρ, 2011 01:06

εχω βαλει κατι denso iridium power
και δεν ειδα καμια διαφορα μπορω να πω...
ισως φταιει οτι δεν το παταω το αμαξι λογω οικονομιας στη βενζινη,αλλα και διαφορα να υπαρχει θα ειναι κατω απο 5% που δεν ειναι ορατη χωρις δυναμομετρο

ο κατασκευαστης λεει παντως γυρω στο 1-2% καλυτερες επιδοσεις και 1-2% μειωμενη καταναλωση...
τα ειχα παρει 4αδα απο το ebay 35 ευρω
Micra K11 1.3 Zanardi NIGS
ntinaras

Δημοσιευσεις: 230

Επόμενο

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 23 επισκέπτες